Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
2+1 öneri

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> 2+1 öneri Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
m_aakin

11 Mart 2008; 17:36:13 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar hoparlör konusunda bir karar veremedim
logtech z2300 ile altec lansing mx5021 karışımı bir set yokmu şöyle ama f/p olanından...

zek

11 Mart 2008; 17:55:25 

merhaba, bende bir suredir 2+1 set arastiriyorum. z-2300 den uzak dur. performansi cok kotu. mx5021 i eger 300 ytl ve altina bulabilrisen tabi ikinci el almak mantikli, cok iyi yorumlar okudum. ama benim tercihim Acoustic Energy Aego M kesinlikle fiyatini hak eden bir urun. bose c3 serisi ile ayni safta yer aliyor. fiyati 400 ytl yi buluyor (9 taksit). bl muzik de siyah rengi olmadigi icin beklemedeyim. gelir gelmez alicam.

Xbox360 Elite + Sony 40W2000 LCD + Cretive Megaworks 550
Acoustic Energy Aego M + Creative Extreme Gamer
C2D E6750, Asus P35,Winfast 8800 Gts, Segate 250 Gb, A-Data 2*1 Gb Ddr2 800, Samsung 2232BW, Coolermaster CM690, Microsoft Black Natural Erg. Keyboard 4000Eng.
m_aakin

11 Mart 2008; 21:21:05 

ben sadece hoparlörleri sadece bilgisayar için değil technics marka cd çalarım var onada bağlayıp müzik seti olarakta kullanmak istiyorum aego m in ses kalitesi iyi olabilir ancak ses çıkış gücü beni tatmin etmiyor z2300 ün subwoofer gücü ile mx5021 ses kalitesinin karışımı birşey olmasını istiyorum yani odamı sesle dolduracak bass seslerde pencere camını titretecek müzik dinlerken bana zevk verecek bir set olmalı + f/p tabiki

warcraftx

11 Mart 2008; 22:03:40 

Böyle bi 2+1 bulunca benimde haberim olsun!!

Her Zaman Warcraft..

zek

11 Mart 2008; 22:19:46 

bu fiyat aralıgına boyle bır sıstem bulmanız imkansiz. hi-fi stereo sistemlere bakmanizi öneririm. ama 2-3 kat maliyete hazır olun. f/p dusunuyorsanız aego m den daha iyisini bulabileceginizi dusunmuyorum.

C2D E6750, Asus P35,Winfast 8800 Gts, Segate 250 Gb, A-Data 2*1 Gb Ddr2 800, Samsung 2232BW, Coolermaster CM690, Microsoft Black Natural Erg. Keyboard 4000Eng.
m_aakin

11 Mart 2008; 22:53:07 

quote:

Orjinalden alıntı: warcraftx

Böyle bi 2+1 bulunca benimde haberim olsun!!

illaki 2+1 diye bişey yok ama müzik dinleyeceğim fiyat performansda dediysek 200-300 değil 700 ytl civarına kadar olabilir hatta yurtdışından aldırabilirim

m_aakin

11 Mart 2008; 23:13:37 

forumdaki topice göre z2300 ün tiz seslerini kimse beğenmiyor ancak x-fi ses kartında sorun halledilebiliyor deniliyor x-fi ses kartı yerine x-mod alsam yanına bu tiz sorununu halledebilirmiyim bu z2300 ün midleri çok mu kötü yani bi creative a300 kadarda mı ses kalitesi yok?

zek

15 Mart 2008; 17:39:27 

merhaba, bence gerek yok. zaten z-2300 un fiyati pek uygun degil. ben hala aego m de israrliyim. verdigi sese gercekten inanamazsin.

Resen

20 Mayıs 2008; 14:15:30 

Alcoholic'in tarfıma tavsiyesidir. İyi bir alternatif olabilir...............

"Bir alternatifde benden olsun. AUDIOENGINE A5 bu bol ödüllü stereo hoparlörleri kesinlikle tavsiye ederim. Geçen hafta aldım ve çok memnun kaldım. Fiyatı ve boyutu Aego M'e göre biraz daha yüksek ama eğer İstanbul'dan alacaksan Bl Müzik ve Mavi Hi-Fi birbirinine yakın kesinlikle bu setide dinlemeni öneririm kararını ona göre verirsin. Özellikle MP3 player ile birlikte kullanımı çok daha pratik ve avantajları var. Biraz daha ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki linkten bulabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_22974550/mpage_1/key_//tm.htm#22974550
Not: Bana göre setin en büyük artısı Amerika fiyatıyla aynı fiyata Türkiye'de satılıyor olması.

Resen, dediğim gibi eğer İstanbul'da isen söz konusu setleri satan firmalar birbirlerine çok yakın mesafedeler gidip setleri dinledikten sonra rahat karar verirsin. Alman önemli değil, oraya gittikden sonra sana gönül rahatlığıyla yardımcı olacaklardır.

İstersen yanında kendi MP3 Playerını götürüp kulağının alışık olduğu parçaları dinlersin ben öyle yaptım.

Watt konusuna gelince müzik dinlerken A5'in sesini genelde 4/1 kadar açıyorum. Denemek için en fazla yarısına kadar açabildim, sesi gayet güçlü eğer kullanacağın mekan çok büyük değilse hayli hayli yetecektir. Müzik dinlerken mid, tiz ve bas dengesini çok başarılı buldum. Eğer aşırı bass düşkünü kişiye basslar yeterli gelmezse hoparlörün arkasında subwoofer için bağlantı yeri var aynı firmanın Audioengine AS8 model subwooferı takılabilir, yada başka bir marka subwoofer da takılabilir.

Fiyat konusuna gelince bence iki sistem arasında fazla fark yok, nakit alınca fiyat biraz daha düşüyor. Ben 470 liraya aldım, Yani iki sistem arasındaki fark 90 YTL gibi.

Not: Özellikle Jazz türünde müzik dinlerken hoparlörün kalitesi tam anlamıyla ortaya çıkıyor. Çok temiz ve berrak bir ses veriyor. MP3 Player alacaksan .flac gibi kayıpsız formatları destekleyen bir player almanı tavsiye ederim. Ben kendi MP3 playerımla diledikten sonra sete bağlı olan IPod'dan kayıpsız formatda bazı parçalar dinledim kesinlikle çok daha başarılıydı.

Hoparlörlerde işçilik de çok başarılı kesinlikle plastik değil MDF kullanmışlar çok daha şık duruyor."

Buda Oronra'nın yorumu:

Gelelim konuya, AUDIOENGINE A5 in genel ses kalitesi ve performansından forumlarda takip ettiğim kadarıyla iyi bir ürün olduğunu düşünüyorum fakat canlı dinleme şansım olmadı. Teknik özellikleri açısından da monitor hoperlorlere benziyor ve bas feekansının düşük olduğu kanısındayım fakat dediğim gibi canlı dinleme şansım olmadı. RMS degerlerine zaten çok takılmıyorum, gereksiz bir detay geliyor bana.

Aego yu ben hem ipod umda hemde iphone umda test ettim. Oldukça tatminkar sonuçlarda aldım. Gel gelelim ipod iphone dan daha performanslı sonuçlar veriyordu fakat PC den dinlediğimde hem ipod hemde iphone u katlıyor tabi. (Bu arada Audigy2 Zs ses kartı kullanıcısıyım.) Bazı arkadaşlar Aego yu Mega ve Giga gibi setlerle karşılaştırıyorlar ama pek haklı bir kıyas olmuyor diye düşünüyorum farklı kategoride iki ürün çevresel ses desteği konusunda Aego 2.1 olduğundan çokta başarılı olamasada müzik performansını şu an hiç 2.0 yada 2.1 Multimedya ürününe değişmem desem yeridir. (BOSS dahil :))

Çok uzun süreler farklı hoperlor setleri kullandım fakat beni Aego kadar tatmin edeni hiç olmadı. Yok bası Mega göre nasıl yok Altec e göre tizi midi nasıl kıyaslamalarına pek takmadan gönül rahatlığı ile alınabilinecen bir sistem varsa oda Aego dur bence. Gerçekten müzik performansı üst düzeydir ve çok çok dengeli bir frekans aralığına sahiptir. Ne bas sesleri sizi boğar ne tizleri kulağınızı yırtar neden mid ler kaybolur gider. Jazz, Pop, Rock, Elektronik, Türkçe vs.. hiç bir ayırım yapmıyor Aego preEQ dengesi harika. Fİyat performans dengesi harika bir ürün olarak görüyorum Aego yu.

Yüksek meblalara aldığınız yada alabileceğiniz bazı ürünlerede 3-5 basar yer yer :) Elbet daha iyileri vardır fkat bu fiyat aralığında değil onu soyliyim. :)

Bu arada beklentilerinize cevap verip vermeyeceğini çok net soyleyemem ama dengeli ve kaliteli müzik beklentisi olanlara Aego yu şiddetle tavsiye ediyorum. Çok üst düzey olmamakla birlikte kendimce birde Hi-Fi stereo setim var (Marantz ve Dali) aynı tadı Aegodan da alıyorum desem sanırım yeridir.

xsoundx
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 0 günü kaldı.

20 Mayıs 2008; 14:20:02 

Z2300'den uzak duran arkadaş aego M kullanıyo .Aego M'de sesi %70'den sonra açamassın Gücünden değil sesdeki bozulmadan dolayı ..Ben z2300 kullanıyorum ama önerim mx5021..mx5021'in bassları müzik için yeterli ve dengesi muhteşem...ancak yok ben odayı titretcem ve komşularla kavga etcem dersen z2300 alabilirsin...
xsoundx
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 0 günü kaldı.

20 Mayıs 2008; 14:23:30 

haa tabii ki X-Fi yada audigy2zs ses kartıyla tizlerde iyileştirme olabilir..ancak mx5021'in uydularında ayrıca tweeter var..
uzman1994

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 22:21:37 

Ben kesinlikle Logitech Z2300 öneriyorum.İmzama da bakarsan o ikili vallahi deprem oluşturur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzman1994 -- 23 Mayıs 2008; 11:03:56 >

AMD Athlon 64 X2 5600 2.8 GHz --CASE CM CENTURION CAC-TO5-UBD-5*5,25 380 WATT-- 2GB KINGSTON DDR2 --SAMSUNG 320 GB HD -- SAPPHIRE HD 2600 XT -- LG DVD-RW 18X -- MİCROLAB X23 5.1 SES SİSTEMİ -- HP DESKJET 3940 YAZICI -- XP HOME EDITION SERVICE PACK 2
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> 2+1 öneri Sayfa: [1]
Buraya git: