PHİLİPS 220X VE SAMSUNG 2232 BW NİN RENKLERİ DERSENİZ 2232 BW AYARLARI SAYESİNDE RENKLERDE DAHA KALİTELİ VE DAHA GERÇEKCİ PHİLİPS DAHA PÜRÜZSÜZ VE DAHA NET RENKLER SUNUYOR ÇÜNKİ PARLAK EKRAN VE GÖZÜNÜZE YANSIYAN IŞIKSAYESİNDE NET GÖRÜNTÜ GÖRÜYORSUNUZ, AMA PHİLİPS BAZI MODLARINDA BARİZ RENKLERİ KARIŞTIRIYOR ÖRNEGİN SİYAH LA KAHVEYİ !!!
PARLAK EKRAN OFİS ORTAMINDA VE IŞIKLI ORTAMLARDA SIKINTI YARATACAĞI GİBİ KİRLENME VE LEKE TUTMA KONUSUNDADA BİR NUMARADIR AYRICA SİYAH RENKLERDE YANSIMANIZI GÖRÜP ŞAŞIRMAYIN BİR NEVİ AYNADIR BUDA BİR EKSİ ÖZELLİK DAHA
DİGER ÖZELLİKLERE GELİRSEK SAMSUNG 170 DERECE GÖRÜŞ AÇISIYLA ÖNDE VE 25 İ GEÇEN RENK DEGİŞTİRME SEÇENEGİYLE PHİLİPS İ SOLLAMIŞ
HDMI GİRİŞİ İLE PHİLİPS ÖNDE FAKAT HDCP YOK DVI-D GİRİŞLİ OLAN SAMSUNG 2232 BW DE İSE HDCP VAR VE PS3 E BAGLANABİLİR
HDMI LI OLMASINA RAGMEN HDCP KOYMAYAN PHİLİPS İ TEBRİK EDİYORUZ PHİLİPS İN RESMİ SİTESİNDE HDPC YOK MONİTÖRDE
EN BÜYÜK FARK İSE PHİLİPS DE NE HDMI NE DVI KABLOSU ÇIKIYOR SAMSUNG DA DVI - D KABLOSU VE TEMİZLEME BEZİDE KUTUSUNDA ÇIKIYOR BİR DVI KABLOSU ŞUAN 40 YTL CİVARINDA
SAMSUNG 2232 BW 2007 DESİGN AWARD ÖDÜLÜ VE FULL PİYANO KASAYA SAHİP DÜNYADAKİ TEK MONİTÖR OLMASIYLADA CEZBEDİCİ
İLLA PARLAK EKRAN ALMAK İSTEYENLER YİNE PHİLİPS İ ALSIN TABE AMA SAMSUNG DA LED PARLAK LIK AYARI SAYESİNDE AYNI RENKLER HATTA DAHA CANLI RENKLER YAKALAMAK MÜMKÜN
SAMSUNG 2232 BW 1 AY İÇİNDE DÜŞEN FİYATIYLADA PHİLİPS DEN ÇOK DAHA UYGUN VE ZTN DÜNYANIN EN ÇOK SATAN 22" MONİTÖRÜ DİYEBİLİRİZ...
BİR TAVSİYE DAHA SAMSUNG 2232 BW YİDE PHİLİPS 220X8FB YİDE PİKSEL TESTİ YAPTIRMADAN ALMAYIN BİZ PİKSEL TESTİ YAPIYORUZ VE İKİ ÜRÜNÜNDE SORUNLU SERİLERİYLE KARŞILAŞTIK ŞU SIRALARDA PHİLİPS DE DAHA ÇOK ÇIKIYOR ...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUM BAZILARI PHİLİPS İ ÇOK ELEŞTİRMİŞ DESEDE DOĞRULARI VE GÖRDÜKLERİMİ YAZMAYA ÇALIŞTIM !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4L1 -- 11 Mart 2008; 1:44:01 >
Ben Vatandaki kampanya gününden yararlanarak bir Philips 220XW8FB aldım. Gelelim benim izlenimlerime, ben monitörü Samsung la karşılaştırmayacağım.
Büyük ekran bir monitör istediğimden ve Türkiye de sıfır trinitron olmadığı için başka çare olmadığından 17 CRT Trinitron numun yerine bir monitör düşündüm ve Philips e karar kırlım. Gerçi lcd bir monitör almayı hiç istemiyordum ama vatandaki bonus kampanyasının kurbanı oldum....
Monitör oyun oynarken ve film izlerken mükemmel ama sadece oyun oynarken ve film izlerken.... Freehand, Photoshop ve benzeri iş amaçlı programlarda bir CRT nin yerini asla tutmuyor. Ekran çok parlıyor, karanlıkta bir sorun olmuyor belki ama ışıklı bir ortamda bir süre sonra gözlere rahatsızlık veriyor.Brightness ve Contrast ayarlarıyla durumu kurtarmaya çalışıyorsunuz ama bu seferde zaten genel bir lcd problemi olan renkler baskıda olması gerekenden dahada uzaklaşıyor. parlamak bu monitöre özgü bir sorun belki ama malesef renklerin, örneğin pantone standartlarını ekranda tutmaması bütün lcd lerin ortak sorunu.
Haticeyi geçip neticeye gelirsek biz grafikerler, özellikle Türkiyede uzun yıllar daha avucumuzu yalamaya devamedeceğiz.Ne gidip 5-6 milyar verip ICC profili yüksek bir EIZO LCD panel almayı mantık alır, nede sıfır bir 19-21 ekran Trinitron bulabilirsiniz...! LCD paneller ki özellikle TN olanlar, asla ve asla üst düzey CRT lerin yerini tutmuyorlar. Sonuçta işlerimi yapmak için yine ufak 17 ekran emektar Trinitronuma dönüyorum:( Sonuçta olan bir indirim heyecanına kapılıp benim boşa giden paralarıma oldu...
Ha! illada 22 TN panel lcd olarak Samsung mu Philips mi diyecek olursanız, yine benim öncelikli beklentilerime göre Philips derim...
HDMI da HDCP olmaması PS3 bağlamak için bir engel teşkil etmiyor. HDCP li bir medya kullanmak isterseniz ve o medyanında HDCP olmadığında yayıncının ne gibi kısıtlamalar getireceğine bağlı olarak bazı kısıtlamalar ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Kaldıki şuanki PS3 oyunlarında ve BLuray filmlerde aktif kısıtlamalı bir HDCP şifrelemesi olduğunu sanmıyorum.
Vatan'da kampanya varken ikisini yanyana yarım saat kadar inceledim, ayarlarıyla oynadım, Philipsin bariz bir görüntü kalitesi farkı var. Renkler daha canlı ve daha keskin. Samsung'da renklerde dağılma var. Ama Philips'in kasa ve ayaklar çok dandik duruyor. Aşağı-yukarı hareket ettirmek zor, açı çok dar ve boyutları da biraz fazla, mesela boyu 2232'ye göre 2-3 cm falan daha yüksek. Bunun yanında Philips'in analog+DVI+ HDMI girişleriyle USB, kulaklık giriş-çıkışları var. Tam Philips'i alacaktım fakat stokta kalmamış, teşhir ürününü de almak istemedim. Alamadığıma üzülmedim şu an HP w2207'ye yöneldim, hem kasa hem de görüntü mükemmel, biraz fiyatın düşmesini bekliyorum.
bir yorumda philipsde parlak ekran var diğerinde yok deniyor. hangisi doğru? kötü olduğunu sanmıyorum philipsin. birde ölü piksel garrntisi varmı? ben gözüme önce samsung 2232gw yi kestirdim. fakat hdmi olmayınca, philipse yöneldim. bir hp nin güzel bir modeli var. kafayı yiyecem bu gidişle.
Aopen Nouveau A07 BlackCase Asus Power Supply A-45GA 450W PSU GIGABYTE GA-965P-DQ6 (rev. 3.3) INTEL Core2 DUO E6600 (2.4GHz,1066MHz,4MB,LGA775) BOX İşlemci Team Xtreem DDR2 800MHz Dual Channel SEAGATE 500 GB, 7200 RPM, 32 MB Cache, NCQ, SATA 2, Barracuda 7200.11- LG Süper Multi DVD YazıcıGSA H22 N ASUS DVD ROM HP w2207h Black 22" 5ms HDMI Widescreen LCD Monito
philipse ve samsung a geçenlerde mail attım. sıfır ölü piksel garantili modelleri öğrenmek için. philipsten gelen cevap x , b ve p serilerinde sıfır ölü piksel garantisi varmış. 19" ya da 17" belirtmemişler. ama samsung un cevabı daha gelecek. samsung isterse crt den daha iyi görüntü sunsun umrumda değil. o kadar övüp övüp de bir sabah monitörü açınca tam ortada pırt diye bir ya da birkaç ölü piksel çıkınca tüm keyifler alt üst olur. yaşayın dediğimi anlarsınız
Büyük ekran bir monitör istediğimden ve Türkiye de sıfır trinitron olmadığı için başka çare olmadığından 17 CRT Trinitron numun yerine bir monitör düşündüm ve Philips e karar kırlım. Gerçi lcd bir monitör almayı hiç istemiyordum ama vatandaki bonus kampanyasının kurbanı oldum....
Monitör oyun oynarken ve film izlerken mükemmel ama sadece oyun oynarken ve film izlerken.... Freehand, Photoshop ve benzeri iş amaçlı programlarda bir CRT nin yerini asla tutmuyor. Ekran çok parlıyor, karanlıkta bir sorun olmuyor belki ama ışıklı bir ortamda bir süre sonra gözlere rahatsızlık veriyor.Brightness ve Contrast ayarlarıyla durumu kurtarmaya çalışıyorsunuz ama bu seferde zaten genel bir lcd problemi olan renkler baskıda olması gerekenden dahada uzaklaşıyor. parlamak bu monitöre özgü bir sorun belki ama malesef renklerin, örneğin pantone standartlarını ekranda tutmaması bütün lcd lerin ortak sorunu.
Haticeyi geçip neticeye gelirsek biz grafikerler, özellikle Türkiyede uzun yıllar daha avucumuzu yalamaya devamedeceğiz.Ne gidip 5-6 milyar verip ICC profili yüksek bir EIZO LCD panel almayı mantık alır, nede sıfır bir 19-21 ekran Trinitron bulabilirsiniz...! LCD paneller ki özellikle TN olanlar, asla ve asla üst düzey CRT lerin yerini tutmuyorlar. Sonuçta işlerimi yapmak için yine ufak 17 ekran emektar Trinitronuma dönüyorum:( Sonuçta olan bir indirim heyecanına kapılıp benim boşa giden paralarıma oldu...
Ha! illada 22 TN panel lcd olarak Samsung mu Philips mi diyecek olursanız, yine benim öncelikli beklentilerime göre Philips derim...
Tasarım açısından gerçekten lcd ler çok geride.Aynı sorunu bende yaşıyorum.Tercihime gelince tabiki philips derim.Bunun sebebide 3 yıldır kullandığım 170x6.Aldığım dönemde sıfır ölü piksel garantisini veren tek monitördü.Üstüne üstük İstanbul Bursa arasını tekerlekli bavul içinde 10 kez gidip geldi.Ne bir ölü piksel ne başka bir sorun çıkardı.Bu yüzden yine tercihim Philips olacaktır.
philipse ve samsung a geçenlerde mail attım. sıfır ölü piksel garantili modelleri öğrenmek için. philipsten gelen cevap x , b ve p serilerinde sıfır ölü piksel garantisi varmış. 19" ya da 17" belirtmemişler. ama samsung un cevabı daha gelecek. samsung isterse crt den daha iyi görüntü sunsun umrumda değil. o kadar övüp övüp de bir sabah monitörü açınca tam ortada pırt diye bir ya da birkaç ölü piksel çıkınca tüm keyifler alt üst olur. yaşayın dediğimi anlarsınız
sen bide monitörlerin ekran büyüklüklerinide sor ne olur ne olmaz elinde patlamasın. 220x serisini sor bakalım ne diyecekler. ha bu arada hepsiburadaya gir orada philipsin açıklaması var 22'' altına garanti diye. sen adamlara sormazsan tabi ticari çıkar için sana yüzeysel bilgi verir. senlemi uğraşçak eni konu:D sallamış bir mail işte :D