Aynı TVden bizde de vardı. 10kere tamir gördü ve hiç memnun kalmadık. ayrıca Philips Powervision deyip adına aldanmayın o zamanlar Philips Türkiye'de üretim ( pardon montaj diyecektim) yapardı. Yani tvniz yerli üretimdir..
quote:
Orjinalden alıntı: JakX
Madem tvden bahsediyoruz kendimden bir örnek vereyim, benim 12 yıl önce aldığım philips powervision tvm var. Aynı zamanlarda babamda vestel almıştı.
Aynı evde kullanılan bu 2 tvden vestal olan 6 kere tamir gördü, şu anda ise artık kullanılamıyor çöplükte.
Philips ise sadece 1 kez tamir gördü şu anda önümde duruyor hala ilk günkü gibi canavar gibi. Parlaklık oranını renklerini görseniz dün alınmış bir tvmi bu dersiniz.
Bu iki cihazda aynı evde olduğundan aynı elektrik şebekesindeler, vestal 4 kere güç sorunundan dolayı bozuldu ama philips sadece 1 kez bozuldu aynı sebepten.
Şimdi ben bir daha vestal alır mıyım? elbette almam.
Aynı şekilde arçalıktan bir müzil seti almak gibi bir hata yapmıştım, 1 aya kalmadan bozuldu bir daha asla.. Philips müzik setim 9 yıldır çalışıyor ve halada kullanıyorum..
Yani diyeceğim oki bu işler konuşmakla değil tecrübeyle olur..
1990da aldığımız phılıps 55ekrantv kumandası dışında bomba gibi hala,ve her gün en az 7-8saat çalışıyor,ablamın 1999da aldığı vestel 55tv geçen sene çöpe gitti......allahı kitabı para olmuş yerli üretici adam gibi kaliteli mal üretsin,müşteri hizmeti iyi olsun,bayideki dangalaklar ne sattığından habersiz,adamın dükkanı babasındanmiras kalmış bu adam sana plazma satacak ses sistemi satacak olllduuu....yerli üreticilerin birtane adam gibi ses sistemi var mı,yada kalbur üstü dvd oynatıcısı...sen hiç arçelik-beko-vestel diye hoparlör duydunmu?(azıcık kaliteli-)...hiç yerli malı ev sineması amfisi gördün mü?yada cd çalar?.bayilikmiş,onlar anca kalantor bayilerini zengin eder...bende asus pw191lcd monitör var,herhangi bi yerli üretici üretsinde görelim bu kalitede bi monitör arçeliğin,elektrolux,ayarında buzdolabı varmı?bilgisayarlar hepten tırrrt....beko neymiş efendim lcd tasarım ödülü almışmış,vestel pıxxelce müthiş yenilik. ...............................arkadaşlar kimse yerli malını küçümsemiyo,yabancı mallarla kafa kafaya yarışacak bişey üretsinler gider onu alırız...
1990 da aldığınız Philips'te yine yukarıda yazdığım gibi yerli üretim maalesef! Eğer yurtdışından almadı yada diğer yoollardan temin edilmedi ise. O yıllarda PHILIPS TÜRK A.Ş. diye bir şirket üretti bu tvleri. Sonradan çekildiler TÜRKİYE'den
Kendi adıma bende özellikle iş görüntüye gelince yerliyle işim olmaz derdim. Hatta Philips,JVC gibi markalarıda beğenmezdim ille de SONY derdim. Ancak panel teknolojisi ile tvler arasında aman aman bir fark kalmadı. Eskiden bir TRINITRON efsanesi vardı. Herşeyiyle ve heryerde parasını hakeden.. Ancak bugün böyle bir şey göremiyorum etrafta..
Geçen yıl VESTEL üretimi (pardon klavyem sürçtü montajı) SEG marka plazma TV aldım. Performansı inanılmaz. O fiyata 42" tv alıp hemde çok onaylamadığım VESTEL montajlı bir ürünü memnun kalmak benide şaşırttı.
Velhasılı kelam heğinizde göz var izan var. Almadan bakın ne aldığınıza. Hayat bir optimizasyon(en iyileme) oyunu her alanda. Burada da optimize edin alacağınız her neyse.
arkadaşlar, sanıyorum Japonya daki sistem hakkında pek fazla bilginiz yok. Japon hükümeti firmalara tek tek ar-ge desteği yapma durumunda değildir. tam tersine Japonya daki şirketleri neredeyse bunaltacak derecede yüksek kurumlar vergisi bulunmaktadır yaklaşık %90 lar seviyesinde. yani bir Japon şirketi kar ederse , edeceği karın %90 civarını vergi olarak ödeyeceğini bilir. Bu nedenle kar etmektense yatırım yapmak daha mantıklıdır. bu kadar büyük teknoloji ve otomotiv devi şirketi olmasına rağmen forbes dergisinin her yıl sunduğu dünyanın en zengin 500 adamı arasında Japonların sayısı ekonomik güçlerine oranla çok azdır. Ancak şirket sahipleri bu sistemden pek memnun olmasalar da , özümsedikleri-alıştıkları bu sistem sayesinde pek çok alanda en rekabetçi firmalara sahiplerdir.
Diğer taraftan Japon hükümeti hiç bir şey yapmıyor mu? elbette yapıyor. Mesela elektronik alanında faaliyet gösteren önemli firmaların başkanlarının, mühendislerinin oluşturduğu JEITA adında bir kurum var. bazı teknolojiler birçok şirketin oluşturduğu mühendis ekipleri ve Japon hükümetinin maddi manevi katkısı ile burada geliştiriliyor. Şimdilerde NEDO adında yeni bir kurum daha kuruldu. bu kurumun görevi OLED tv teknolojisini geliştirmek ve Japon hükümeti de hem bu kurumun oluşturulmasında hem de ilk hareket için sanırım 30-40 milyon dolar civarında bütçe ayırdı. İşte Japonya böyle gelişiyor. Yani dişe diş rekabet eden firmalar bile ülke menfaati söz konusu olduğunda gerektiğinde el sıkışmayı , birlik olmayı iyi biliyor.
Bizim patronlarımız ise açıkçası biraz fazla cep ve refah düşkünü. forbes 500 de çok sayıda iş adamımız görünüyor ama şirketlerimizin değerleri , rekabetçilikleri tartışılır durumda. Patronlarımızın birisi diğerini batırmak için gerektiğinde elinden geleni yapıyor. (demirbank'ın kasasında hazine kağıtlarıyla nasıl batırıldığını hatırlayın)
Evvelallah para kazanmayı biliyoruz. ama kalite düsturundan bir hayli uzaktayız. bu açığımızı müşteriye şirin görünerek çözmeye çalışıyoruz. nasıl mı? telefon açınca anında müdahale eden, parçamız ucuz diyen (tartışılır) , bozulursa fabrika yakın abi diyen satıcılarımız. Tamam abi, yaparız abi, olmazsa değiştiririz abi diye cevap veren her semtte neredeyse 2-3 tane servisimiz var. Bizim hükümetimiz birşey yapmıyor mu ? elbette yapıyor. herhangi bir ürünün girdisi artınca hem döviz çıktısını azaltmak hem de yerli üreticiyi rahatlatmak için akla hayale gelmeyen standartlarda gümrük tarifeleri uyguluyor, çin den gelen ses sistemlerine ağırlığa göre tarife uygulandığını duyan oldu mu mesela bilmiyorum. işte böyle vergiler icad ediyor. daha ziyade işçi alımını teşvik edecek lokallere teşvik veriyor, ama buralarda teşvik alanları doğru dürüst denetlemiyor. teşvikler büyük oranda cebe gidiyor. hayali ihracat aynen devam ediyor, hem de belkide en dürüst geçinen bakanlarımız seviyesinde (bugün hürriyet de bir haber vardı) .Birçok arkadaşım daha nicelerini sayabilir. Ama umutsuz muyuz. asla değiliz. biz, kimseye benzemeyen kendi yolumuzda ilerliyoruz. çıraklıktan , ustalığa geçmeye çalışıyoruz. işte bunun için yavaş gelişiyoruz. bir de söz dinlesek. dünya gerçeklerini kabul etsek varya bu milleti kimse tutamaz.
quote:
Orjinalden alıntı: eribo
Aynen katılıyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: amf23
quote:
Orjinalden alıntı: TriNeO
Siz Sony firmasının Japon hükümetinden ne kadar arge desteği aldığını biliyormusunuz..
Sevgili TriNeo, Peki sen, malum en büyük yerli beyaz eşya üreticimizin ne kadar Ar-Ge desteği aldığını biliyor musun? Ben biliyorum ve emin ol, Sony ile karşılaştırılmaz (TR nin ekonomik gücü de Japonya ile karşılaştırılmaz) ama bayağı dişe dokunur bir miktar ve mali destek alınan projelerin çoğunluğu hikaye. Ama şöyle de bir gerçek var ki, yerli üreticilerimizin vizyonlarını genişletmek, üretim ve ürün kalitelerini arttırmak için bize bizden başka yardım edecek bir Allah'ın kulu da yok, yani ne yapacaksak yine bizler yapacağız, yanlışı eleştirip çözüm önerisi üreterek, doğruyu alkışlayıp destek olarak.
85 senesinde babam beyaz eşyacı bacanağının yanına gidiyo ve bir tv( sony renkli 29 kanal japon malı 37 ekran ) birde otomatik çamaşır makinesi(bosch alman malı ) alıyor .. şimdi bu ürünler tamir görmedi hala kullanılıyor desem inanırsınız neden çünkü o dönemden kalma bir çok ithal elektronik eşya hala sizinde evinizde kullanılıyordur .babama sorsanız bu gün hangi markayı alırsın diye tv de sony der beyaz eşyada bosch der başka bişey demez ... neden haklı adam memnun kalmış ...
sene 2004 evlenmeden önce bi arkadaşımın vestel mağazası vardı gel felaket ucuz acayip kaliteli bunlardan verelim dedi boşuna gidip bosch a siemense para verme dedi iyi dedim yerli mal ama vesteldi o dönemde zorlu felaket parlamıştı ... ben bütün beyaz eşyamı vestelden aldım düğün oldu bitti eve geldik bismillah buzdolabı nofrost ki sessiz çalışır eminim ama kardeşim harıl harıl bir ses hemen servisi aradık hemen geldiler sağolsunlar bu ses ne demiş bizim hanım abla demişler bu fabrikadan çıkışta böle oluyor biz sonradan bir tampon takıyoruz ses kesiliyor şu kadar da para vereceksiniz falan demişler tabi biz çıldırdık ...biz daha bu işler uğraşa duralım 2 gün sonrada çamaşır makinesinin altından kumlar dökülmeye başladı ama sormayın inşaat kumu gibi biraz iteledim altında bayağı taş parçaları var ... gene aradık servisi geldiler abi bunlar sabit dursun diye içine beton koyuyolar dedi eee dedim niye dökülmüş bu kum ....herif gülerek çimentoyu az koymuşlar herhalde abi dedi ... az daha gırtlaklayacaktım
sonuç evime giren ilk yerli marka vesteldi ondanda alacağımı aldım bir daha yerli ürün almamak için yemin ettim ... ha bu arada hanımda hala konuşur değiştir bunları değiştir bunları diye 4 senelik evliyim 50 sefer bunların mevzusu olmuştur ...
artı kimse yerli malı düşmanı değil ama ağzı yanmış milletin kendim dahil bizde ucuz mal alacak kadar zengin değiliz mantığıyla devam edeceğiz ne yapalım...
yıllarca tenekeleri araba diye sattılar koç grubunun başı çok ağrıycak öbür tarafta daha halen 98 model şahine 10-11 bin ytl para veren insanlar var şaşırmamak elde değil o paraya eş model honda civic alabiliorsun hava yastıklı güvenlik paketli lüks klimalı v.s yani demekki insanımız hakedio ben ewleneceğim için buzdolabı ve tv aldım buzdolabını baska hiç bir marka senetle vermediği icin mecburen beko almak ozrunda kaldım limitimi buzdolabına harcamak istemedim kredi kartımdaki limiti tv için harcayıp sony aldım ve daha kutusunu açmadan pişman olmaya basladım beko için umarım başımı ağrıtmaz yapsınlar kaliteli almayan neolsun eski 90-91 model arçelik 2100 serisi çamaşır makinaları halen taş gibi eski kaliteleri yok tamamen uyduruk çin ürünleri şu kalite ve fiyatıyla yerli malına kocaman bir
bu arada şunuda belirteyim aldığım tv sony 32p3000 1650 ytl ,arçelikte ki uyduruk lcd 32 inçlik tv benim aldıgımdan toplamda 27 lira fazlaydı bilginize
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarGoS -- 22 Temmuz 2008; 19:01:50 >
valla beyaz eşyayı bilmemde, tv'de yerli markaların yanına yaklaşmam, ismi lazım değil (yukarda bolca geçen ) bir markada tv testi yapan bir mühendisin "bu nasıl görüntü a............." dediğini duydum, dahası yok heralde
bence turkıyede muhendıs olayına hıc gırme atolyesı dahi olmayan unıversıtelerden mezun olan muhendıslerın çekirdekten yetişme erol ustaların yanında cıraklık yaparak ogrendıklerı testlere pek onem vermemek lazım ulkemızde plazma veya lcd panel uretımı yokken test edecek malzemelerı nereden bulmusta ha senın gozunle ha benım gozumle karar verdıgımız goruntuye laf etmış
Gönülden bir yorumda ben ilave etmek istiyorum. Kişilerin Satın alma kararlarını etkileyen sebepler kişiden kişiye göre farklılık göstersede temel olan birkaç neden var, Üniversitede iktisat işletme ve pazarlama derslerinde okutulan şu malum birkaç nedenden bahsediyorum. Fiyat Kalite Aynı markanın daha önce kullanılmış olması Eş dost tavsiyesi Pazarlama ağının yeterliliği gibi falan filan sebepler, Ben elektronik ürünler konusunda hassas biri olduğum için, araştırır ona göre karar veririm. Tercihimde Şu an için LCD tv de Ya samsung olur Yada sony olur, Tabi fiyat konusuda önemli Elektoronik konusunda bilgisi olmayan vatandaş ne yapar, Pazarlama ağı yaygın olan Yerli üretici bir markanın bayisine koşar, eşin dostun tavsiyesine uyar, yada daha öncede aynı markayı kullanmıştır, tıngırt basar parayı alır bir yerli LCD tv. EEEeeee şimdi tercihini Yerli üreticiden yana kullanan vatandaşımız hatamı etti. Etmedi elbette, onunda kendine göre sebepleri var. Burada dikkat edilmesi gereken nokta şu yiğidi öldür ama hakkını yeme, Arçeliğe Bekoya Yada VEstele LCD panelleri konusunda yetersiz diyorum. Ancak Arçeliğe buzdolabı konusunda yetersiz diyemiyorum ki, forumdaki çok arkadaşta katılacaktır bu görüşüme. Bunu bi düşünmek gerekiyo. Eğer ki Arçelikte Elektronik konusunda yurtdışından gelen ürünlerin kalitesini yakalayıp fiyat performans oranını tutturursa, Emin olun şu forumdaki çok arkadaş benim gibi Arçeliğin taraftarlığını yapmaktan gurur duyacaktır.
yıllarca tenekeleri araba diye sattılar koç grubunun başı çok ağrıycak öbür tarafta daha halen 98 model şahine 10-11 bin ytl para veren insanlar var şaşırmamak elde değil o paraya eş model honda civic alabiliorsun hava yastıklı güvenlik paketli lüks klimalı v.s yani demekki insanımız hakedio
sanırım bir hondacı buldum bende 6,5 sene doğana bindikten sonra şimdi 96 honda kullanıyorum ve felaket memnunum 2008 şahin-doğan olsa değişmem. onlara verilen paralara gerçekten yazık... o sebeple yerli alırken iki kere düşünmek lazım..
Otomotivde Ford Otosan'ın haklı bir pazar payı var. Focusu olsun, transit ve transit connecti olsun hem ucuz hem kaliteli araçlar ama bir Fiat var ki ama diyeyim uzak durun. 2004 model bir Doblo almıştı dayım. Motorun altındaki karter yamuldu. Yağ pompasını bozdu. 2005 yılında 3.000 YTL'ye yakın tamir masrafı çıktı. Sonra öğrendik ki bu durum o model doblolarda sıklıkça rastlanan bir durummuş. Bunu bize yetkili Tofaş servisi söyledi. Bir de şu Linea reklamı var ki evlere şenlik. 6-7 sene önceki Golf'lerde olan güvenlik ekipmanlarını sanki bunlar yeni icat etmişler de bi dünya reklamını yapıyorlar:)
Bence elektronik işi biraz da şans işi. Kabul etmeliyiz ki işini iyi yapan firmalardan alınan ürünün hatalı olma ihtimali daha düşük olur. Örneğin: Vestel'den aldığım SEG marka televizyonum 1 yıldır düzgün bir şekilde çalışıyor sadece üzerinde bulunan tuşları artık işe yaramıyor. Ama bu televizyon Sony tarafından yapılmış olsaydı çok büyük ihtimalle tuşları da görüntüsü kadar düzgün olurdu. Ne kadar ekmek o kadar köfte! Aynı şekilde 10 kişi Sony Vaio alır biri sorun yaşar, 10 kişi HP alır üçü sorun yaşar, 10 kişi Nec alır beşi sorun yaşar bu oran böyle gidebilir. Bazı markalar kullandıkları malzemelerle, AR-GE yatırımlarıyla, teknik servisleriyle güven verirken; bazı markalarda bunu göremiyoruz. Belki Arçelik (Beko), Vestel gibi firmalar gereksiz gördükleri parçaları çıkarmasalar (daha önce bir kullanıcı yazmış, tam bir türk mantığı diyorum.) kullandıkları malzemenin kalitesini arttırsalar, çin montajı olmaktaktan çıksalar belki bu hata oranını minimize eder ve kimse Vestel, Beko gibi markalar dururken Bosch, Samsung, Sony, Philips, Pioneer vs... gibi markaları aramaz diye düşünüyorum.