Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Sivrisinek,Sinek ve Arı Kovucu Tasarımı için el ele

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Sivrisinek,Sinek ve Arı Kovucu Tasarımı için el ele Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ermanunal01
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

10 Mart 2008; 15:24:15 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar haşere kovucu altında olan konu başlığının yanı sıra böyle bi konu açtım...burada sadece bu 3 canlıyı kovacak fikirlerimizi paylaşalım...çünkü denize yakın olan yazlıklarda mutlaka sivrisinekler vardır...ve kaşıntısı ise ayrı bi derttir..
ben böyle bişey düşündüm;
duyduğuma göre UV ışık sinek ve sivrisinekleri kendine çekiyormuş...bende diyomki UV bir florasan etrafına aliminyum bir ızgara koysak ve bu ızgaraya 100 DCV falan versek nasıl olur?
jhoosen

10 Mart 2008; 16:23:41 

Kardeş az önce diğer topiğe yazdım burayada yazalım.bende hazır olanı vardı bahsettiğin devrenin söküp parçaladım devreyi.devrenin üstünü boya gibi bişeyle kapamışlar ama entegrenin 555 olduğuna eminim.sıcak suya atım çözülünce devre şemasını eklerim.

Ekteki dosya (1)

ermanunal01
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

10 Mart 2008; 16:34:21 

sağolasın kardeşim...insan evladı için bu araştırman çok iyi oldu
Uriel

10 Mart 2008; 18:51:32 

DEvamını bekliyoruz.

Bu memleket tarihte TÜRK'tü bugünde TÜRK'tür ve ebediyende TÜRK olarak yaşıyacaktır. TÜRKİYE TÜRK'Lerindir.
jhoosen

10 Mart 2008; 23:06:36 

Arkadaşlar sıcak suya attım çözülmedi fakat entegrenin 555 olduğuna eminim.Lambaya benzer diğer parçasınıda henüz bulamadım.Bi tane uv lamba almak şart oldu.Bakalım sinekler gerçekten uv den hoşlanıyormu devreyi kurup deneyince tekrar cevap yazarım.

ermanunal01
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

11 Mart 2008; 7:10:42 

araştırmaların için sağol jhoosen...aslında etrafta sinek yada sivrisinek bulsam denerimde bu mevsimde hiç göremedim acaba sinek veya sivrisinek satan petshop varmıdır
дltuğ

Sisteme Gözat

11 Mart 2008; 10:51:37 

İşin önce biyolojik boyutunu araştırırsanız daha çabuk ilerlersiniz gibi geliyor bana..Elektronik aksam kısmı kolay olur..

Lucifer...angel of light |Cast below god of ice |Ruling hell unholy trinity|The traitors freeze for all eternity|Lucifer...betrayer of god|Tormentor ruthless and cold|Judas' screaming here in agony|The traitors freeze for all eternity...
Iced Earth-Dante's Inferno

DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

11 Mart 2008; 14:11:14 

Ses yöntemiyle sivrisinek kaçırmayı unutun.Devreler bi işe yaramaz sadece sizi rahatsız eder. Sineklerden kurtulmanın en iyi yolu, Yüksek Voltaj Trafolu ve UltraViole Aydınlatmalı sinek öldürücülerdir.Çatır çatır öldürür hepsini...

AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 5400+ [2.8Ghz 1.27V] | MSI K9A2CF 790X | Asus 256MB X550 | Emanet Elixir 512MB DDRII 533 :)
Tagan 2ForceII 800W | Seagate 500GB | NzXT Guardian Kasa | LG F700B | A4Tech X750BF | Ha bi de 1.44" Disket :)

CS 1.6 Fun-Pro Serverimiz : 212.68.45.17
CS 1.6 GunGame-ZoMbie-DeathMatch Serverimiz : 212.68.45.77
CS 1.6 DHKT Klan Maç Serverimiz : 212.68.45.78
DHKT | DiabloXT

ermanunal01
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

11 Mart 2008; 15:03:01 

ben biliyom bu işi ya verecen o pis yaratığa 150.000V görecek
jhoosen

11 Mart 2008; 23:31:23 

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Ses yöntemiyle sivrisinek kaçırmayı unutun.Devreler bi işe yaramaz sadece sizi rahatsız eder. Sineklerden kurtulmanın en iyi yolu, Yüksek Voltaj Trafolu ve UltraViole Aydınlatmalı sinek öldürücülerdir.Çatır çatır öldürür hepsini...

DiabloXT Aslında bizde bahsettiğin devreyi yapmaya çalışıyoruz daha doğrusu uv devresi hazır olarak vardı ama lambasını kaybettik.Yarın aynı lambadan bitane daha gelicek ve devreyi test edicem.Kafama takılan tek şey mesela bu devreyi kurduk azda olsa başarı sağladık diyelim gündüzleri yada akşam ışıklar açıkken uv işe yararmı yani sinekler gündüzde uv ışığına gelirlermi.Ben test ettiğimde sonuçları yazıcam ama başka fikirleri olan arkadaşlar varsa en azından devreyi ona göre yapmış olurum.

Meymet

11 Mart 2008; 23:45:17 

hehe bende denemiştim bu işe ilk başladıgımda
fare kovucu sinek kovucu :))
ama hic birsey olmadı
@diablox in dedigine katılıyorum

Strateji Oyunu Tutkunları
bunalmis

12 Mart 2008; 0:02:57 

Sineklerin kanat cirpma frekansina esit frekansda cok guclu ses cikartip sesi (havayi) hayvana yonlendirirseniz hayvan ucamayip acil inise gececektir.

Bu yurumekte olan insanin ayaginin altindaki haliyi cekmeye benzer bir etkidir.

jhoosen

12 Mart 2008; 0:25:20 

quote:

Orjinalden alıntı: bunalmis

Sineklerin kanat cirpma frekansina esit frekansda cok guclu ses cikartip sesi (havayi) hayvana yonlendirirseniz hayvan ucamayip acil inise gececektir.

Hocam fikriniz için teşekkür ederim.Bu durumda 1)sineklerin kanat cirpma frekansina esit frekansda cok guclu ses üretip sesi hayvana yonlendiricez(bu özellik gündüzleri çalışıcak) 2)uv devresini yapıcaz 3) uv lambasının etrafına tel sarıp tele yuksek voltaj vericez.sineklerin kanat çırpma frekansı 50 hz diye duymuştum.Bakalım başarı elde edebilecekmiyiz.

Benek

12 Mart 2008; 1:29:23 

quote:

Orjinalden alıntı: bunalmis

Sivrisineğin kanat çırpma frekansına ait ses insanların da rahatça duyabileceği frekansta... Böyle bir frekans yaratmak insanlar için de rahatsız edici olabilir. Şöyle bir teorim var:
Sivrisinekleri insanlara ve diğer canlılara çeken şeyin, canlıların CO2 gazı üretmesi olduğu kanıtlandı. Hatta bunu bir iki sene önce bir belgeselde izlemiştim. Hapsedilen faunustaki sivrisineklere co2 gazı verdiklerinde çılgına dönmüşlerdi. Hatta adam elini uzatmıştı faunusun içine ve adamın elini kevgire çevirmişlerdi. (Bu arada adam bundan zevk alıyordu???) Her neyse; buradan yola çıkılarak bir şey yapılabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benek -- 12 Mart 2008; 1:31:09 >

since1983

12 Mart 2008; 2:11:59