arkadaşlar haşere kovucu altında olan konu başlığının yanı sıra böyle bi konu açtım...burada sadece bu 3 canlıyı kovacak fikirlerimizi paylaşalım...çünkü denize yakın olan yazlıklarda mutlaka sivrisinekler vardır...ve kaşıntısı ise ayrı bi derttir.. ben böyle bişey düşündüm; duyduğuma göre UV ışık sinek ve sivrisinekleri kendine çekiyormuş...bende diyomki UV bir florasan etrafına aliminyum bir ızgara koysak ve bu ızgaraya 100 DCV falan versek nasıl olur?
Kardeş az önce diğer topiğe yazdım burayada yazalım.bende hazır olanı vardı bahsettiğin devrenin söküp parçaladım devreyi.devrenin üstünü boya gibi bişeyle kapamışlar ama entegrenin 555 olduğuna eminim.sıcak suya atım çözülünce devre şemasını eklerim.
Arkadaşlar sıcak suya attım çözülmedi fakat entegrenin 555 olduğuna eminim.Lambaya benzer diğer parçasınıda henüz bulamadım.Bi tane uv lamba almak şart oldu.Bakalım sinekler gerçekten uv den hoşlanıyormu devreyi kurup deneyince tekrar cevap yazarım.
araştırmaların için sağol jhoosen...aslında etrafta sinek yada sivrisinek bulsam denerimde bu mevsimde hiç göremedim acaba sinek veya sivrisinek satan petshop varmıdır
Lucifer...angel of light |Cast below god of ice |Ruling hell unholy trinity|The traitors freeze for all eternity|Lucifer...betrayer of god|Tormentor ruthless and cold|Judas' screaming here in agony|The traitors freeze for all eternity... Iced Earth-Dante's Inferno
Ses yöntemiyle sivrisinek kaçırmayı unutun.Devreler bi işe yaramaz sadece sizi rahatsız eder. Sineklerden kurtulmanın en iyi yolu, Yüksek Voltaj Trafolu ve UltraViole Aydınlatmalı sinek öldürücülerdir.Çatır çatır öldürür hepsini...
Ses yöntemiyle sivrisinek kaçırmayı unutun.Devreler bi işe yaramaz sadece sizi rahatsız eder. Sineklerden kurtulmanın en iyi yolu, Yüksek Voltaj Trafolu ve UltraViole Aydınlatmalı sinek öldürücülerdir.Çatır çatır öldürür hepsini...
DiabloXT Aslında bizde bahsettiğin devreyi yapmaya çalışıyoruz daha doğrusu uv devresi hazır olarak vardı ama lambasını kaybettik.Yarın aynı lambadan bitane daha gelicek ve devreyi test edicem.Kafama takılan tek şey mesela bu devreyi kurduk azda olsa başarı sağladık diyelim gündüzleri yada akşam ışıklar açıkken uv işe yararmı yani sinekler gündüzde uv ışığına gelirlermi.Ben test ettiğimde sonuçları yazıcam ama başka fikirleri olan arkadaşlar varsa en azından devreyi ona göre yapmış olurum.
Sineklerin kanat cirpma frekansina esit frekansda cok guclu ses cikartip sesi (havayi) hayvana yonlendirirseniz hayvan ucamayip acil inise gececektir.
Bu yurumekte olan insanin ayaginin altindaki haliyi cekmeye benzer bir etkidir.
Hocam fikriniz için teşekkür ederim.Bu durumda 1)sineklerin kanat cirpma frekansina esit frekansda cok guclu ses üretip sesi hayvana yonlendiricez(bu özellik gündüzleri çalışıcak) 2)uv devresini yapıcaz 3) uv lambasının etrafına tel sarıp tele yuksek voltaj vericez.sineklerin kanat çırpma frekansı 50 hz diye duymuştum.Bakalım başarı elde edebilecekmiyiz.
Sineklerin kanat cirpma frekansina esit frekansda cok guclu ses cikartip sesi (havayi) hayvana yonlendirirseniz hayvan ucamayip acil inise gececektir.
Bu yurumekte olan insanin ayaginin altindaki haliyi cekmeye benzer bir etkidir.
Sivrisineğin kanat çırpma frekansına ait ses insanların da rahatça duyabileceği frekansta... Böyle bir frekans yaratmak insanlar için de rahatsız edici olabilir. Şöyle bir teorim var: Sivrisinekleri insanlara ve diğer canlılara çeken şeyin, canlıların CO2 gazı üretmesi olduğu kanıtlandı. Hatta bunu bir iki sene önce bir belgeselde izlemiştim. Hapsedilen faunustaki sivrisineklere co2 gazı verdiklerinde çılgına dönmüşlerdi. Hatta adam elini uzatmıştı faunusun içine ve adamın elini kevgire çevirmişlerdi. (Bu arada adam bundan zevk alıyordu???) Her neyse; buradan yola çıkılarak bir şey yapılabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benek -- 12 Mart 2008; 1:31:09 >