Bildirim
SATA HDD e nasıl format atıldıgını bılen varmı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
İmzama tıkla ve siteye girdiğinde "Programlar" butonundan faydalanarak, "Boot CD"yi indir ve Nero ile yazdır. BIOS'dan CD-ROM 1.boot edecek şekilde ayarla F10 tuşu ile kaydettikten sonra, ( CD takılı olsun ) CD den boot edecektir.
Eğer elinde 2 tane HDD varsa ve diğerinde sistem kuruluysa? yine orada "Partition Magic 8.05" var onu indir ve onunla daha rahat göre göre yaparsın, bölersin veya format değiştirirsin.
Kolay gelsin ve başarılar... -
hdd ye format atmak için xp kurulum CDsini kullanabilirsin. Hiç sistem disketiyle uğraşmana gerek yok. -
en temiz çözüm partition magic -
Win Xp Cd'si En Basit Çözüm Bence -
ata ya nasıl format atıyorsan sata ya da aynı şekilde atabilirsin sistem disketinden yada xp cdsinden sata ve ata arasında tek fark veri alış veriş hızıdır başka fark yok -
Eger bilgisayarında iki hdd warsa,ikinci diske sag klik yapıp format(biçimlendir) diyebilirsin..Yoksa Xp cd si gayet kolay bi shekilde ishini gorur -
XP cdsini tak sitemi biçimlendir :)) söyle güsel yapsın -
xp cd'si +1 -
arkadaslar bendede bi sata hdd var format atıcam sata hdd daha önce hic kullanmamıştım hic format atmadım sata hdd yi format atmak icin disket de gerekiyormuş galiba nasıl yapabilirim yardım edebilirmisiniz -
arkadaslar bende de 120GB seagate hdd var ama xp ile format atamıyorum. xp cd sini koyuyorum ve bana guvenli kipte baslat, normal başlat , vb gibi seyler diyor. formatı baska nasıl atabilirim yalnız ben formatı program ile atmak istemiyorum.. -
Yeni Xp kurulumu yapacak iseniz XP CD ile kurulum yaparken format atmak istediginiz bölüme gelip "bölümü sil"i seçin. Ek olarak sistem dosyaları bulunmayan bir sürücü biçimlendirmek istiyorsanız:
-
quote:
Orjinalden alıntı: Kr3By4
arkadaslar bende de 120GB seagate hdd var ama xp ile format atamıyorum. xp cd sini koyuyorum ve bana guvenli kipte baslat, normal başlat , vb gibi seyler diyor. formatı baska nasıl atabilirim yalnız ben formatı program ile atmak istemiyorum..
Sisteme format atmak istiyorsanız bunu Windows ortamında yapmıyorsunuz. Xp cd nin eğer Bootable ve Bios ayarlarında Fist boot olarak CD Romunuz ayarlı ise cd yi koyup bilgisayarınızı çalıştırdığınızda önyükleme için bir tuşa basın iletisini almanız gerekiyor. Bir tuşa bastığınızda önyükleme yapılacak ve XP kurulumuna başlayacaksınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salvador_Limones -- 24 Şubat 2006 16:04:56 > -
quote:
Orjinalden alıntı: seether666
arkadaslar bendede bi sata hdd var format atıcam sata hdd daha önce hic kullanmamıştım hic format atmadım sata hdd yi format atmak icin disket de gerekiyormuş galiba nasıl yapabilirim yardım edebilirmisiniz
Disket bazı anakartlara hdd nini tanıtmanız için gerekiyor. Eğer bilgisayarınız hdd nizi sorunsuz görüyorsa normal
kurulum işlemini gerçekleştirebilirsiniz. -
anladım bi bakiyim yardımın icin sağol -
arkadaşlar bazı satalar anakartın cd si içereisindeki bir raid setapı istiyor bunu disketin içine atmanız gerek çünkü devam etmiyor şu an tam olarak nerede istediğini hatırlayamıyorum fakat format sırasında görebilirsiniz bunu bgün bi sata pc ye format atmaya gidiyorm işlem basamaklarını yazar burada açıklayabilirim benimde bi sorunum oluyo açılışta raid le lgili bi hata veriyo ve de reset atmadan çalışmıyo bunu bilen varsa açıklamasını bekliyorum görüşmek üzere -
Bazen RAID sürücüsünü isteyebilir. Ama siz 2 yılda format atmışsınızdır heralde.. -
nası yani 2 yıl, bugün 2 pc ye (sata hdd) format attım arkadaşlar (bu işte bootlu cd nin olması önemli tabi ) sata hdd için I368 gibi bi dosyanın format sırasında kurulması gerekiyo aksi taktirde bazı dosyalar eksik kalıyor. bunu için de bir disketin içine bunu koymak lazım bunu da anakart cdsi içinden temin ediyoruz isteyen olursa link verebilirim sonra xp olağan şekiilde yükleniyor valla ne kadar anlaşılır anlattım bilmem ama idare edin dediğim gibi bu işte sağlam bi xp cdsi önemli -
enginosimone, konuyu açana söylemiştim. Yani 2 yıl olmuş konuyu açalı, ona cevap verdim. Sizin mesajınızı görmemiştim. -
ya kısacası ilk sata hdd uyumlu anakartlarda format atmaya başladığın zman xp cdsinde başlattığın formatı mavi ekran geçtikten sona entere basın dio bastığın zman sabit disk bulunamadı der sen ozman ne yapıcaksın alıcaksın anakartın cd sini onun içinde sata ile ilgili bi bölüm var ordan disket yaratıyosun sonra xp cd sini tekrar koyuyosun aynı anda ikisine başlatıyosun entere basın dedğini anca disketi iktir içine sona başlar bu kadar siz benim er olduğuma bakmayın zuahahaha
Benzer içerikler
- klasör veya dosya başka bir programda açık olduğundan bu eylem gerçekleştirilemiyor
- laptopa su döküldü açılmıyor
- ctrl tuşu çalışmıyor
- monitor going to sleep hatası
- microsoft visual c++ nedir
- steam açılmıyor
- dlss nedir
- udf indir
- windows 10 ekran görüntüsü alma
- bios nasıl açılır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X