Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: yamaha 1800 onkyo 875 karşılaştırma

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Cevap: yamaha 1800 onkyo 875 karşılaştırma Sayfa: <<   < önceki  6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Daneel

25 Nisan 2008; 14:23:49 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Alçak ses dinletilerde tone control den bassları açmak daha iyi sonuç veriyor, insan kulağı bass sesleri algılamak konusunda mid seslere nazaran daha az hassas. Lexicon gibi hi-end prelerde zannediyorum buna yönelik bir ses kontrol sistemi olması lazım, sesi azalttıkça bass frekanslar daha az kısılıyordu.

Ben absolute volume ayar kullanıyorum genelde 50-60 arası dinliyorum, eğer 40lara inip uzun süreli dinleme yapacaksam bass tone controlu biraz açıyorum. Aslında ünite üstüne nasıl tone control ayarları varsa bence kumandada olmalıydı ama macrolarla falan ayarlama imkanı olabilir.

5khz 9khz arası bir azalma var Diamond 9.6larda Audyssey bunu çok güzel düzeltiyor, sinema curve roll off sebebiyle 10khz üstünü biraz azaltsada kendi kulak tercihim parlaklıktan mümkün mertebe kaçınmak olduğundan biraz bana uyuyor bile.

Kayıt kalitesi de çok önemli, onu da belirtmem lazım.
hakansolak

Sisteme Gözat

25 Nisan 2008; 15:27:38 

ben daha önce denonlada yapmıştım bir kurulum ,daha doğrusu kuran arkadaş yapmıştı ,fakat beğenmemiştim ,şu an ki sese yakındı o ses te fakat şu an daha güzel bir ses duyuyorum ,bir iki cd var elimde güzel kayıt,bol enstürmanlı falan.

hakkatten iyi diyebilirim şu an evolarıma gelen etkiye ,bir de düşünmeden edemiyorum ,focal 826 yada m.audıo rs 8 dinlerken yada bw 703 dinlerken neler neler koyucak kimbilir üzerine .

satılık projector perdesi: lıte out marka 240 cm ye 220 cm . 250 ytl .....satılık dıamond 8 center 80 ytl
Daneel

25 Nisan 2008; 15:41:36 

Hissedeceğin en büyük fark bence driverlar arasındaki faz bütünlüğü olur.
koliki

25 Nisan 2008; 15:49:06 

quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Bir ekleme daha main fw güncellemesi ve DSP güncellemesi ayrı, daha ileride başka bir fw çıksa bile daha önce linklerini verdiğim DSP güncellmesi son güncelleme olarak devam edebilir.

sayın Daneel güncellemeleri nasıl yaptığını türkçe yazabilirmisin. baştan sona made made DSPyi nero ile cdye yazdım dvd ve cd çalarla denedim beli aralıklarla 3 sefer hışırtı sesinden cd bitiyor main fwyi rs232 ile denedim velakin beceremedim cihaz 875 1.05 /07Y26A fw yüklü saygılar

hakansolak

Sisteme Gözat

25 Nisan 2008; 18:07:46 

koliki ...
abicim istanbulda dilmisin ki sen . kucakla götür servise ne olcak .
bak ben edırneden alıp gelıcem servise

satılık projector perdesi: lıte out marka 240 cm ye 220 cm . 250 ytl .....satılık dıamond 8 center 80 ytl
Daneel

25 Nisan 2008; 19:23:39 

DSP update için display power kombinasyonu ile firmware gösteren ekrana giriliyor, orada pdf de yazılan tuş kombinasyonuna basılıyor ve ekranda spdif update beliriyor.

Her cd player ile olmuyor ben ps2 ile yaptım, optik kablo ile optical 1 den bağlı olacak, tape veya cdye optical 1 atandığına dikkat edin. hışırtı sesi bende de çıktı gayet normal.

Spdif update yazarken playe basınca dsp1 update dsp2 update dsp3 update diye gidiyor 3ten sonra takılıp kalıyor, 5 dakka bekleyin power down edin. DSP update yapılırken elektrik kesilmesi olmaması receiveri kapatmamanız önemli.

Main FW güncellemesi için receiver arkasından power kablosunu çıkarın, tuning up tuşu ve ya tone kontrol + tuşu olması lazım(pdften bakabilirsiniz) o tuşu basılı tutarken power kablosunu receivera takın, direkt ekranda main fw update mode yazıyor. RS232 ile bağladığınız bilgisayarda seri bağlantı com1 portu üzerinden atanmış olmalı. FW write gibi bir buton var software de basınca hemen tıkır tıkır ekranda FF2300 gibi rakamlar hızla değişmeye başlıyor yarım saat akdar sürüyor, bitince alet otomatik kapanıyor. Kapandıktan sonra recevierı açın ve hard reset atın. Main FW'de elektrik kesilmesi sıkıntı yaratmıyor deniyor.

FW update programı için önce ufak bir ön program yüklemek gerekebiliyor, oda pdfdeki ikinci klasörde var.

Kusura bakmayın biraz genel yazdım biraz acele oldu. Ben iki receivera yaptım bi sorun ile karşılaşmadım, karşılaşsaydım da olacak şey 24 kiloluk receiverı yüklenip servise götürmek olacaktı bence kabul edilebilir bir risk.
amf23

25 Nisan 2008; 23:15:34 

Yarın büyük ihtimal alacam avr yi, uzun süreden beri 605 mi 705 mi diye araştırıyorum ecnebi sitelerde özellikle, ve son anda bir değişiklik olmazsa 605 alacam, nedenlerine gelince;

-3. hdmi girişe ihtiyacım olursa ilerde, makul fiyatlara hdmi switch ler var
-kanal başına 20watt düşük olması önemli değil
-THX sertifikası şu an için bana pek bişey ifade etmiyor (avantajları olacağını tartışmıyorum, benim seviyem için öncelik değil)
-32'' TV kullandığım için upscale anlamsız kalıyor (daha büyük TV alacak param olduğunda receiveri değiştirecek param da olur heralde)
-yaklaşık 400-450 YTL daha ucuz
-ve SİYAHHH ...

Yukarıdakiler dışında atladığım önemli olduğunu düşündüğünüz detay varsa yorumlarınızı bekliyorum...

LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk, Lenovo 3000 N200 Notebook, Pure Acoustics Dream 77, Pure Acoustics SL-W10 sub, Onkyo TX-SR 605 avr, Monster THX 1,5mm² kablo, Panasonic PT-AX200, fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS
Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!..
Sadece 4 ay kullanılmış satılık motorola E2 siyah. (garantisi sürüyor, tüm belgeleri ve parçaları mevcut)
SATILIK PROJEKSİYON PERDESİ VE TAVAN ASKI APARATI

koliki

25 Nisan 2008; 23:25:15 

teşekkürler daneel dsp update tamam RS232 ile bağlantı com port 1 yolu 9600 seçiyorum( tuning up tuşu ve ya tone kontrol + tuşu)basılı totolacak tuşu kendinden emin yazarsan çok makbole geçecek tekrar teşekkürler tone ve tuningle ilgili tuşları denedim ama bir eksik var

koliki

25 Nisan 2008; 23:45:31 

quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak

koliki ...
abicim istanbulda dilmisin ki sen . kucakla götür servise ne olcak .
bak ben edırneden alıp gelıcem servise

sevgili hakan servise daha dün gitim ilgili mehmet beyle görüştüm henüz onkyo update yapmamışlar yani pratikte sevgili daneel dahaöde bence senin toson şuaralar yerinde kalsın hele edirneden hiç düşünme saygılar

snoopdogg

26 Nisan 2008; 3:01:33 

arkadaşlar bu arada onkyonun sayfası yenilenmiş daha güzel olmuş,forum audionun taksitli satışlarının olduğu sayfasına rastladım,sadece mail order sistemi var biliyordum.ve de xx6lı modeller yolda.

http://www.eu.onkyo.com/

http://www.forumaudio.com/page.php?act=kategoriGoster&catID=0&markaID=11

sunny crt tv,philips 720sa,fujitsu siemens amilo pi2530 t7100 1.8ghz,goldmaster sat4150,apc Line-R 1200VA Automatic Voltage Regulator,iriver h120 20,gb,sennheiser cx300,sonyericsson w810i.......sinema-logitech z5500.......müzik-Yamaha rx-497 Natural Sound AM/FM Stereo Receiver,pure acoustics qx900f front.......still a G thang :).......
Daneel

26 Nisan 2008; 9:30:23 

Main FW için enter tuşuymuş, power kablo takarken basacağın tuş koliki. mscomm32.ocx yoksa hata veriyor bu arada updater diğer klasörden setupa basıp önce ufak bir program install ediyorsun.
eozen81

Sisteme Gözat

26 Nisan 2008; 10:09:48 

quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

ve de xx6lı modeller yolda.

Yuh diyorum, XX5 li modelleri yaz sonu belki alırım diye hesaplarken bu haberler hiçde iyi olmuyor

COWON A2 30 GB PORTABLE MEDIA PLAYER (PMP) Incelemesi
SAMSUNG 37R81B LCD TV Görüntülerim ve Genel Inceleme, Yorumlar
LOGITECH HARMONY 520 EVRENSEL KUMANDA INCELEMESİ
KENWOOD KRF-V6090D AVR ve ONKYO HTP 103E 6.1 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
PHILIPS PHILISHAVE HQ 7782 TRAS MAKINASI Incelemesi
koliki

26 Nisan 2008; 10:12:42 

evet daneel inter tuşu tamam yüklemeye başladı teşekkürler

hakansolak

Sisteme Gözat

26 Nisan 2008; 15:08:10 

birileri şu an için tutuşmuş pazarlıktaymış avr alıyomuş onkyo . bakalım kimm akşama öğreniriz

snoopdogg

26 Nisan 2008; 15:19:49 

quote:

birileri şu an için tutuşmuş pazarlıktaymış avr alıyomuş onkyo . bakalım kimm akşama öğreniriz

hakan hocam ajanların mı var,kuşların mı yoksa 6. his mi onkyo reciverlar uygun fiyata çok iyi teknolojiler sunuyor bence

sunny crt tv,philips 720sa,fujitsu siemens amilo pi2530 t7100 1.8ghz,goldmaster sat4150,apc Line-R 1200VA Automatic Voltage Regulator,iriver h120 20,gb,sennheiser cx300,sonyericsson w810i.......sinema-logitech z5500.......müzik-Yamaha rx-497 Natural Sound AM/FM Stereo Receiver,pure acoustics qx900f front.......still a G thang :).......
hakansolak

Sisteme Gözat

26 Nisan 2008; 15:35:38 

abi adamlar beni arıyo batırcan mı bizi diye ordan haber alıyom . e canım biraz uygun yazmışım falan filan ,olssun olsun bişi olmaz dedim kapadım hemen teli .

haylazlığın ötesi bu
quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

quote:

hakan hocam ajanların mı var,kuşların mı yoksa 6. his mi onkyo reciverlar uygun fiyata çok iyi teknolojiler sunuyor bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakansolak -- 26 Nisan 2008; 15:36:13 >

Eloir