Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: yamaha 1800 onkyo 875 karşılaştırma

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: ATA@
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Cevap: yamaha 1800 onkyo 875 karşılaştırma Sayfa: <<   < önceki  4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Hi-def-man

14 Nisan 2008; 17:52:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Dediğim gibi 20 yıldır Def tech bu hoparlörleri fazla bir değişiklik yapmadan üretiyor. O zaman surround falan hak getire tabii.

ama sesleri çok güzeldi hala güzel.

klipsch tabiki daha köklü bir firma ama sesi bana hitap etmiyor . Ben POLK audio hoparlörlerimi takas etmiştim 10 sene kadar önce KG20 falan gibi bir modeli vardı altta resmi var.

Gene de kesinlikle def tech derim.
quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak

yok abi tam dikdörtgen çok sükür yok sa almazdım o evi zaten , ses yalıtımı bile var dairelerde maşallah şanslıyım okonuda ,alttda kuzen oturucak sallarız apartmanı artık .

bu arada eldeki malzeme bende : onkyo 875 ,jbl e 250 p , 1 çift wharfadale evo 40 ......
şimdi rear istemiyorum 3 tane dfs 20 var ,2 tanede 8 serısı center var elimde ama onları kurmucam okuturum yada kuzene verırım .bakalım ..
yavaş yavaş parca parca yükseltıcem işte ,gecen ay 875 aldım şimdi haziran gibi alırıö 1 center .fakat dedıgın gıbı abi .deftecle baslklarsak centere deftecle gıdıcez,klipch le baslarsak ta onunla devam .. şöyle ki : clr 2500 olursa frontlar bp 7002 olucak ,rc 64 olursa frontlar rf 83 yada 82 olucak ... ama dınlemedım hıcbırını daha teorık vazıyet ..
bunları alırsamda müzik kalitem baya zayıflıcak gibi geliyo bana bilmiyorum , ben diyorum ki müziktede keyif varsin bana ama bakalım dinlicez hepsini

Ekteki dosya (1)

Hi-Def-Man
Panasonic PT-AE1000-DA-LİTE 106inch 16:9 perde-Yamaha RX-V2700
Samsung SP50L7HX-JBL Ti5000-Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. PF18TL Sub.-PS3-Toshiba HD1E HDDVD-Pioneer DVR434 HDD DVD recorder-DSMART-DIGITURK-Def Tech. Pro Sub 80 (center sub)
hakansolak

Sisteme Gözat

14 Nisan 2008; 18:12:23 

sinema da belli deftec diyo herkez .tesadüf değil elbette bu ... muhtemelen bende sinema için deftec alıcam .çünkü film izlemek en büyük keyfim .
bide ekran etkisi gibi bişey var 110 ınc perdede iyi ses lazım bana .bakalım .. bu sefer baya bir dinleti yapıcam .sabırsız olup hemen almıcam bişey

velodyne dd 15,onkyo tx-sr 875,toshıba hd dvd-ep 30 ,wharfadale evo 40,draper 119'' glas beaded projector screen ,sony vpl -cs 7 projector ,ps 2,
Daneel

14 Nisan 2008; 18:51:47 

Bence dalileri mutlaka dinle, haftasonu Concept 10 dinledim fiyatları biraz yukarıda ama iyi bir amfi ile bence gerçekten çok başarılılar, hani hepsini dinlemiş biri olarak bir dahaki upgrade'im Dalilere doğru olur diye düşünüyorum, concept 10 biraz fazla ama concept 8 hele çok ilginç olabilir. Heleki crossover seçimleri çok hoşuma gitti.
hakansolak

Sisteme Gözat

14 Nisan 2008; 18:56:55 

anladım üstadım. dali concept 10 alabilirim zor lar ama alabilirimm sanırım ,sinema ve müzik için neler diyebilirsin üstadım bu kolon hakkında ,center ne almak lazım o zaman ....

velodyne dd 15,onkyo tx-sr 875,toshıba hd dvd-ep 30 ,wharfadale evo 40,draper 119'' glas beaded projector screen ,sony vpl -cs 7 projector ,ps 2,
Daneel

14 Nisan 2008; 19:14:55 

quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

Speaker terminallerden çıkıyorum nedeni ise pre-outtan çıkarsam Center'ın amfiden crossover frekansını değiştirmeliyim Sub 'da etkileniyor ve o frekanslarda ses alamıyordum. Zaten benim ihtiyacım olan frekanslar 90-120 hz arasına denk geliyor.
1- Sub'ın sesini üzerinden açınca Center'ın sesinin açılması mümkün değil . Sadece sub'ın sesi açılıyor.

2- Herhangi bir cut-off belirlemedim nasıl geliyorsa öyle çalıyor. Ancak 120hz 'i sub'ın üzerinden by-pass edip center'a yolluyorum yani senin amfi üzerinden elektronik olarak yaptığını ben sub üzerinden analog olarak yapıyorum.

3- Frequency sweep'i tam olarak anlamadım .

Ancak Auto Calibration yaptığımda biraz sapıtıyor ve sub'ın varlığından rahatsız olup 50-90 hz arasını yok ediyor. bende iptal edip bildiğimi oluyorum tabi.

Ayrıca YAMAHA'nın otomatik ayarları herhalde kendi hoparlörlerine göre dizayn edilmiş tüm büyüyü yok ediyor baslar falan azalıyor biraz flat bir hava alıyor. Ben çok yüksek volumde dinleyemediğimden biraz parlatıyorum sesleri.
Bu akşam resim çekeyim görün setupımı

Hi-Def-man frequency sweep deyince bu kalibrasyon dvdlerinde veya analiz softwarelerinde olan 20Khz'den 20Hz'e kadar sinus dalga değişken frekans taramasından bahsediyorum.

Ben Avia II test dvdsini indirdim onu kullanıyorum bunun için , bir kanal seçiyor ve bütün frekansları yavaş yavaş kalınlaşan bir ses ile tarıyor, sesin artma azalmasına göre hem oda hem crossover ayarlarının homojenliğini çok objektif şekilde test etme imkanı oluyor. Aslında bir SPLmetre edinip onla bunları denemek lazım.

Genelde oto kalibrasyonlarda bass pikleri ile sistem cebelleşirken genel bass azalması yaratabiliyor. Fazla vuran kickler, uzayan asılı kalan bass frekanslar bass piklerinin göstergesi ama 50-60hz civarında bir pik ile uğraşırken özellikle 100hz altı frekansların derinliğini götürebiliyor. Uzayan giden kickler yerlerini tap tap'a indirgenmiş kicklere bırakabiliyor.

Benim center ancak 90hz'e kadar sağlıklıcana inebiliyor aslında mümkünse 100Hz'e ayarlamak lazım. Yalnız 80hz'den yukarı seslerde seslerin nereden geldiği anlaşılıyor, subda en iyi konumlamasında solda köşede olduğundan öyle bir lokalleşme istemiyorum. Şu anda 90Hz'e kadar sesleri center onun altındakileri subwoofer veriyor.

Hakanın konusuna dönmek gerekirse ben Hi-Def-Man 'ın yaptığı sub-center kombinasyonunun amfili sublı 2500 ve 3000den daha iyi ses performansı vereceğine inanıyorum.

Bir de ek olarak auto setuplar hacim ve dış seslere çok bağımlı, mümkün mertebe kapalı kapılar ardında sessiz saatlerde odada fan vzltısı, tv czrtısı olmadan, bütün hoparlörlerin mikrofonu direk aynı eksende gördüğü şekilde yapılması daha iyi sonuclar veriyor. Gene az adette birbirlerine yakın konumlarda( bir karış kadar), koltuk arkası kitap yığını ile değil, koltuk arkaları seviyesinden yukarıda tripod vari sabitlenmiş bir çubuğa mikrofonun tutturulması da fayda yaratıyor.

Crossover seçimini ise autosetuplara kesin bırakmamak lazım bence.

AVIA II r a p i d s h a r e.com diye aratınca 9 gblık bir link olarak çıkması lazım.
Daneel

14 Nisan 2008; 19:19:12 

quote:

anladım üstadım. dali concept 10 alabilirim zor lar ama alabilirimm sanırım ,sinema ve müzik için neler diyebilirsin üstadım bu kolon hakkında ,center ne almak lazım o zaman ....

Benim değil kimsenin tavsiyesi ile bir alım yapılmasını tavsiye etmiyorum, dinleme ve fikir verme açısından bunlara da bir bakmak lazım diyorum.

Müzik gerçekten çok iyiydi, flatlik konusunda beni gerçekten şaşırttı. Bir dinlemek lazım. Centerlarını dinlemedim bir yorum yapamayacağım.
hakansolak

Sisteme Gözat

14 Nisan 2008; 19:38:04 

quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Bence dalileri mutlaka dinle, haftasonu Concept 10 dinledim fiyatları biraz yukarıda ama iyi bir amfi ile bence gerçekten çok başarılılar, hani hepsini dinlemiş biri olarak bir dahaki upgrade'im Dalilere doğru olur diye düşünüyorum, concept 10 biraz fazla ama concept 8 hele çok ilginç olabilir. Heleki crossover seçimleri çok hoşuma gitti.

tabiki dostum.. dinlicem elbette kıyaslamasını yapıcam . consept 10 hoşuma gitti bu arada . 37 kg güzel bir ağırlık

Daneel

14 Nisan 2008; 20:15:26 

Concept 10 fazla büyük bence ideali concept 8 normal bir ev ortamı için yeter ve artar bile. 875 bile 10ları sürmek için yeterli olmayabilir. Onun için sanki power amp lazım.
teknika

14 Nisan 2008; 21:09:26 

Dali Consept 10, dalinin en uygun fiyatlı ve iddiasız kolonl serisinden biri.

Dali'nin Consept serisinin hiç bir modelini tavsiye etmem. Çok dar ve basık bir ses aralığı sunuyor. Sakın olaki bu seriden bir kolonu almak gibi bir hataya kapılma @hakansolak.

Dalinin diğer üst serilerini düşünebilirsin. Ama, bence o serileri de o paraları etmez.

2005 yılının temmuz ve ağustos ayında Consept serisi daha piyasa yeni geldiğinde, en az 4 kere ve her defasında değişik anfiyle rahat rahat test edip inceleme fırsatı bulduk bizim tayfayla. Ama yemin ederim hiç sarmadı. Yani cüssesinin kolonu değil!

Saygılar...

DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Reference. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları. Pioneer A-A9-J Stereo anfi, Pioneer PD-D9-J, Monitor Audio RS8 Speaker. Oelhbach XXL5 High-End Speaker Cable, Ixos 716 High-End Analog Cable.
hakansolak

Sisteme Gözat

14 Nisan 2008; 21:19:45 

saygılar bizden teknika üstadım . bakalım kafam karıştı çok bu ara 80 tane kombinasyon var kafamda

teknika

14 Nisan 2008; 21:28:06 

Definitive ile ilgili önemli bir yanlış kanıyı düzelterek bir ara bilgilendirme yapmak isterim.

Definitive Speaker'ları yapıları gereği yüksek güçte anfi ile sürmeniz gerekli. Bilhassa pasif serisi için bu mutlak gerekli bir uygulama. Aktif serilerde dahili D Class anfi bulunması, bu dezavantajı göz ardı ettirebiliyor. Ancak, aktif seride de Power beslemesini açmadığınız zaman Kolonların hoparlör sürücüleri, sanki bana güç ver diye yalvarırcasına yerinden bile oynamıyor.

O sebeple, Bp8'in ve Bp6'nın pek çok anfiyle Bp10'dan çok daha verimli olarak çalışacağı konusunda uyarmak isterim.

Türkiye de pek çok kişi, yine pasif seriden olan Definitive Technology Bp10 Frontları 80-100-120 Watt entegre çıkışlı anfi ile sürerek çalıştırıyor. Bu durumda da kolonların asıl güç gereksinimlerinin çok düşük bir kısmı, üstelik sağlıksız olarak besleniyor. Özellikle Mosfet veya UHC Mosfet çıkışlı anfiyle ve 120 Watt üstü bir anfiyle sürüldüklerinde muhteşem güçleri ve kalitedeki üstünlükleri ortaya çıkıyor. Bilhassa yurtdışında pek çok kişi Definitive'leri Monoblok ya da Power anfi ile sürerek çalıştırıyor.

Bu hususlara dikkat edilmesi konusunda Definitive alıcılarını uyarırım. Stereo konusundaki yanlış kanı asıl bu sebeple oluşuyor.

Eğer uygun güç ve kalite de sürerseniz DefinitiveTechnology kolonlarının neredeyse tamamı Stereo performansında da çok iyi.

Saygılar...

quote:

sinema da belli deftec diyo herkez .tesadüf değil elbette bu ... muhtemelen bende sinema için deftec alıcam .çünkü film izlemek en büyük keyfim .
bide ekran etkisi gibi bişey var 110 ınc perdede iyi ses lazım bana .bakalım .. bu sefer baya bir dinleti yapıcam .sabırsız olup hemen almıcam bişey

DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Reference. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları. Pioneer A-A9-J Stereo anfi, Pioneer PD-D9-J, Monitor Audio RS8 Speaker. Oelhbach XXL5 High-End Speaker Cable, Ixos 716 High-End Analog Cable.
hakansolak

Sisteme Gözat

14 Nisan 2008; 21:35:29 

teknika hocam ya 7002 alırım yada bp 10 alırım mevzu deftec oldumu ,aslında bp 10 alsam daha iyi gibi bir düşüncem var benim neden dersen ,eğerki aktif tower alırsam baslar çok fazla olucak ,hem frontlardan hem centerdan hemde subtan ciddi anlamda bass alıcam 26m2 salonuma,bu beni boğabilir diye korkuyorum ,sanki bana lazım olan bp 10 gibi ama teori tabi hep bunlar bende .ben genelde mid sesleri seviyorum mid seslere karşı bir takıntım var aslında ,bazan kızıyorum kolonlara 2 bas sürücü 1 mid sürücü koymuşlar hep beğendiklerime 2 şer tane yada 1 er tane olanları ne hoş olur varya .
bu arada onkyo 875 var yeterli olurmu bp 10 lar için ne dersiniz ?