Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: yamaha 1800 onkyo 875 karşılaştırma

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Cevap: yamaha 1800 onkyo 875 karşılaştırma Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hakansolak

Sisteme Gözat

10 Mart 2008; 13:38:11 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

tekrar etmekte fayda var sanırım arkadaşlar bu yaz en cok terhıl edılecek ürünler sanırım yamaha 1800 onkyo 805 ve 875 modelleri olucak uzun vade de ıyı bır cihaz seçimi yapan arkadaşların ılk hedefi bu cihazlar ..çok aydınlatıcı oluyor gerçekten herkeze sonsuz teşekkürler benim tarafım dan ....

satılık projector perdesi: lıte out marka 240 cm ye 220 cm . 250 ytl .....satılık dıamond 8 center 80 ytl
hakansolak

Sisteme Gözat

10 Mart 2008; 14:08:00 

onkyoların fıyatlarını kımse bılmıyormu arkadaşlar kımseden ses çıkmadı ?

satılık projector perdesi: lıte out marka 240 cm ye 220 cm . 250 ytl .....satılık dıamond 8 center 80 ytl
hakansolak

Sisteme Gözat

10 Mart 2008; 14:13:42 

peki şöyle bir soru ...

sadece sistemi 3.1 bir kullanıcam 2 front 1 center 1 sub..

thx faktörü oratadan kalkarmı ?...

çünkü kullanmaya bılırım rearları artık

Daneel

10 Mart 2008; 14:16:28 

Daha önce yazdığım 875 incelemesini aşağıya ekliyorum

Reon hem deinterlacer hem upscaler hem noise reduction filtreleri var Yamahadaki sadece scaler. Bu sebepten çok daha ileride bir çözüm. Öte yandan Onkyo nun reon entegrasyonunda çok da şahane bir iş çıkarmadığını söylemek mümkün Toshiba XA2 deki uygulama çok daha başarılı olmuş.

Scalerlardan alacağınız maksimum fayda HDMI gibi bir bağlantı üzerinden fullHD bir tvye aktarılınca %20. Eğer tv hdready ise bir daha tvnin scaleri 1080p ve ya 720pyi 768 yapmak için devreye giriyor ve reonun tam olarak ne kadar iyileştirme getirdiğini hissedemiyorsunuz. Hele hdready tv panasonic ise az seviyede farkedilir, pioneer ise olmasada olur bir farka düşüyor. FullHD ile farklı olabilir deneme şansım olmadı.

Reonun bir avantajı var deneme fırsatım olmadı cunku digiturk plusım yok, 1080i yi reon deinterlace etmesiyle tvnin deinterlace etmesi arasındaki fark, ben burada ciddi farklılık bekliyorum ama test edemiyorum.

Reon piyasadaki dier scalerlardan iyimidr evet, bu kadar para farkı verilip alınır mı derseniz bence kaynak herşey. Gecende PS2 üzerinden 576i matrixi reona gonderdim(mal 5980 devamlı progressive cevirip gonderiyor sanki becerebiliyormus gibi) özellikle bazı sahnelerde %15-20 civarı farketti iyileşme ama o kadar. Gecende kursada sozum olan degerlendirmeye baslayayım dedim, resimler cekiyorum, görüntü oynarken konturlar keskin ve sıkıntısız, pause ediyorum konturlarda sıkıntı başlıyor, bunun Reon deinterlace ile ilgili olduu kanısındayım, maalesef gördüüm iyileşmeyi 4mp yavaş cybershot makinemle dondurarak veya harekette yakalama şansım olmadı.

Maclarda trtkli cizgiler gibi goruntu hatalari reon ustunden gidince yokoluyor, kayan bantlar yumuşak bir şekilde kayıyor, konturlar etrafındaki noktack kirlilikler yokoluyor. Reon un gizli menusu var, buradan contrast brightness, hue, saturation, material(video film auto), edge enhancement, noise reduction, mosquito noise reduction, macroblocking filter gibi ayarlar var. Edge enhancement en kritik ayar, arttıkça görüntüdeki bütün hatalar kayboluyor ama arttırdıkça detaylarda yumuşuyor. Ben bazen midde bazen lowda kullanıyorum. Macroblocking off diğr filtereler lowda gayet iyi bir iş çıkarıyor görüntü temizlemekte. Ama aynı şekilde uzak kenardaki topçunun sırt numarasının okunabilirliği azalmaya başlıyor edge enhancement arttıkça.

Bir konu daha var Reon HDMI kaynaklara da video processing uygulayabiliyor, bildiğim kadarıyla Yamaha1800-3800 sadece analog video sinyallerine. Misal Digiturk Plus aldn, HDMI ile 1080i aktardn, Reon bunu 1080p yapıp ekrana yolluyor Yamahanın böyle bir kabiliyeti yok, gel gelelim tvn iyi se Panasonic Pioneer plazma alacağın fayda da var ama gündüz gece farkı değil.

Video mevzusunu bir tarafa bırakalım audioya gelelim, onkyo yumuşak bir amfi, doğal enstrümanlar ve vokaller şahane, aralarında ayrım 9.6larla mükemmel ama 50-55 ve altı ses seviyelerinde 9.6ların 8 inch driverlarını canlardırmak için tone controle abanıyorum, bu da tabi sesi biraz renklendiriyor. Eqdan ayarlamayı denedim tone control daha iyi sonuç verdi. Yamaha sert karakteristikli bir amfi olduundan daha az müdahale ile daha iyi sonuç verebilir alt seslerde . 4 tane 9.6 bir tane de 9cm sürüyorum, önler biamp şekilde bağlı. Dün bi amp i iptal edip denedim amfiyi zorluyormuyumdiye, yok bi amp ile alakası yok surroundların sesi aynıydı bende geri biamp şekilde bağladım.

Equalizer ayarları , frontlar, center, surround, surround back şeklinde, yani sag sol için ayrı eq ayarları yapma şansı yok. Gene tone control de front center surround surround back olarak takım takım ayarlanıyor. Baya kullanışlı bir menusu var, farklı girişleri farklı araçlara atama imkanı da var. Yalnız texasin çipleri sinyali yakalamakta biraz yavas, hatta sinyali işlemekte de yavaş. genelde video işlemcisinde gecikme yüzünden audio önden gider bunda audio daki gecikmeden fazla delay vermeye bile gerek kalmıyor. Rivayet odurki ONkyo texas ile bu konuda iyileştirme için çalışmaya başlamış, ama benim öngörüm bu işin 2008 serilerinde düzeltileceği yönünde. Onkyo pek müşteriyi odaklı bir firma deil, ben firmware yenileme desteinin kısıtlı kalacağını düşünüyorum.

Yamahanın kendi için ürettirdiği 64bitlik işlemcileri bence onkyonunkilerden iyi bu manada. Serde amatörlük djlik var firewire410 dan aldığım kulaklık çıkışı ile onkyonun normal modları arasında oturtma imkanı olmuyor mesela, anca pure audio direct de biraz senkronizasyon oluyor o da şahane deil. Bunu diorum ama bir filmdede ses önden ses arkadan gitti kaydı mevuzundan sıkıntı yaşadımmı hayır, filmlerde bir sıkıntı yok.

Bunun yanında kullanımda bazı uyuz eden şeyler de var, dijitaldeyken setup menusune girince audio gidiyor, equalizerda off, manual ve audysey diye sadece uc secenek var, farklı kaynaklara farklı ayar kullanma imkanı yok. Yamahalarda scene modu var diye biliyorum büyük kolaylık farklı kaynaklara farklı ayar geçişi konsunda. Öte yandan 875 te HDMI üzerindne 480p OSD var bence olması çok elzem bir şey deil bazısı için çok önemli oluyor. Volume ayarını falan görüntü üzerine overlay ediyor bir zaman sonra ben kapattım plazmada image retention yapıyordu beyaz volume göstergesi.

Kumanda canavar başka kumandayı tutuyorsun önüne hemen öreniyor, bir tek kazma 5980in ultra dandik kumandasının bazı komutlarını öğretemedim onunda vebali philips adlı irenc firmanın yaptıı irenc playerin üstüne. Voxline pirana felan alırım bir daha philips bir alete 1 lira para vermem. Divxleri hdripleri bilgisayardan dolby ve stereo dvdleri ps2den serediorm reon üzerinden upscale ediyorum, ps2ye component kablo alsam daha bile iyi olur eminim. DTS dvdleri şu anda philipsten seyrediyorum sadece. Digiturkun video compositini bandridge in en kalın coaxial audio kablosu üzerinden aktarıyorum normal rcaya göre inanılmaz fark yaratıyor.Scart svdieo ile de denedim iyi olmadı. Digiturk plustan HDMI ile aktarsam Reonun esas gücü ortaya çıkacak ama digiturk plusa 6taksit için 100lira vade farkı istediler kanı beynime zıplattılar zaten digiturkten iyice soudum çıksın hdsi dsmartın direk dsmart bağlatcam. (O piero ne dandik bişey ya adamların yerini tutturucak hesapta adamları üstüste bindiriolar pozsyonlarla alakası olmayan şekilde konumluyolar gidip hangi adam ne kadar koştu muhabetine felan para verceklerine, 2, 3 tane daha saha kenarı hareketli hd kamera koycaklarına gidip nelerle uraşıolar, starın CL yayınları digiturk yayınlarından bin kat daha iyi neyse konudan sapmayalım)

Gelelim ses seviyelerine bu receiverin seviyesini 40 a getirince fısıltı seviyesinde ses veriyor, dün bi arkadaş geldi en fazla 75e kadar açabildik, 40hzde crossover olmasına ve sub olmamasına ramen ve seste en ufak bir bozulma yoktu. Hayatı konser klup kolonları önünde geçmiş biri olarak sesi daha fazla açmanın imkanı yoktu dersem lütfen bana inanınız. Centeri kapatıp bi 5db daha alıp mahaleyi toplama imkanı varmıydı dersenz olabilir. Biraz center zorlanıyor portsuz olmasından diye düşünüyorum içini açıp bakmam lazım gerçekten 9cmnin 2inci 6.5inchlik driveri bağlımı yoksa pasif radyatör olarak mı kullanılıyor diye. 9cs daha iyi bir seçim olabilir, denemem lazım. Şu ana kadar subsız kullanıyordum ama 9.6ların crossoverini en az 40hz e ayarlamak gerekliliği konusunda bir tespitim var öbür türlü daha alt frekanslara inmeye çalışırken verebildiği basslardaki netliği de kaybediyor 9.6lar.

Güç olarak ise Onkyo Yamaha 1800den belirgin olarak ötede, bu arada bu güç mevzusunda bütün şirketler beyanları hikaye ölçümde doru dürüst standart yok. Onkyo 875 870W beslemesi var Yamaha 1800ün 500w. Yamahanın 3800 modeli daha çok 875 ile karşılaştırılabilir bu manada. Zaten Onkyo 6kg daha ağır. Ultimate AV olması laızm test bench yapmıştı çok kanallı beslemede kanal başına 128W ölçtüler diye hatırlıyorum onkyoyu, specleri IEC formatına göre 200wx7, firma speclerinin 140x7 olması laızm all channels driven diye hatırlıyorum. Onkyoda THX Ultra sertifikasyonu ve THX filtreleri var. Neural THX5.1 benim tv izlemede en fazla kullandığım filtre.

Buda Kursada sözünü verdiğim test olsun kabul ederse. Bandridge 2.5luk kablolarla bağlıyorum kolonları, frontlar 3er metre surroundlar 7er metre. Diğer kablolar Hama HDMI, Bandridge audio coax.

Daneel

10 Mart 2008; 14:25:11 

quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak

peki şöyle bir soru ...

sadece sistemi 3.1 bir kullanıcam 2 front 1 center 1 sub..

thx faktörü oratadan kalkarmı ?...

çünkü kullanmaya bılırım rearları artık

THX herşeyden önce belirli bir hacime sahip odada THX sertifikalı amfinin bütün frekansları verilen toleranslar dahilinde yaratabildiğine dair bir sertifikasyon. Yani amfinin gücünü frekans tepkisini belirtiyor.

Bunun yanında THX sertifikalı AVRlerde Dolby ve DTS'nin geliştirdiği matrix filtreleri(DPLII/x, DTS NEO) dışında THX'in geliştirdiği matrixleme filtreleri yer alıyor THX Cinema, THX Music, THX Game, Neural THX5.1, Neural THX 7.1.

Pre-Amplifier:
A THX Certified Pre-Amplifier not only goes through rigorous performance tests, but also embeds THX patented technology features. Through various combinations, these features are used in THX Listening Modes to give you the best possible playback experience - correcting acoustic errors that occur in the translation of content from the movie studio to your home.

Power Amplifier:
A THX Certified Power Amplifier is put through a series of performance tests that addresses items such as low noise, distortion, crosstalk, high output current and voltage. In addition, THX has interoperability requirements such as gain structure, sensitivity, loading and output. A THX Certified Power Amplifier works with any pre-amplifier and speaker system however, when used with other THX Certified components, you are assured of seamless compatibility.

mert2004

10 Mart 2008; 14:25:20 

quote:

Orjinalden alıntı: nightmare666

quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

en azından çok kaliteli bir görüntü işlemcisi anlamına geliyor değilmi

Evet, üst seviye bir görüntü işlemcisi ve çoğu kullanıcı da bu işlemcinin methini göz önüne alarak, tercihini Onkyo TX-SR 875'den yana kullanıyor...

zaten bende onun için hep 875'i hayal ediyorum yoksa HQV tüm amfilerde standart olsa herhalde 705'de fazla fazla işimi görür

bak kardeşim sana bir tavsiyede bulunayım ki benim yaptığım hatayı yapıp bir sürü parayı gereksiz yere verme.Bu HQV chipinin 2 versiyonu var.birisi REON diğeri REALTA.REON chip,REALTA chipinin kırpılmış olan alt versiyonu.ve ONKYO bu chipi kullanıyor.diğer chip ise harici görüntü işleme cihazlarında kullanılıyor ve bu cihazların fiyatı 3500-5000 DOLAR civarı.bu cihazların tek amacı görüntülerdeki hataları düzeltmek.300-400 dolarlık REON ile 3500-5000 dolarlık REALTA aynı düzeyde görüntüyü iyileştirmez.zaten ONKYO lar Kürşad kardeşimin dediği gibi digital bağlantıda çalışmıyor,aldığı gibi dışarıya aktarıyor.ve bu gerek FAROUDJA gerekse REON chiplerden çok fazla bir şey bekleme.ama YAMAHA'nın kullandığı ABT chipleri hakkında bilgim yok.forumda bu konuyla ilgilenen arkadaşlarda yanlış bir kanı var;sanki ONKYO 875 amfi alınca,görüntüleri de bundan geçirince süper bir görüntü alınacağını zannediyorlar.ve normalde 805 veya seninde dediğin gibi 705 ,o kişinin ihtiyacını görecekken,sırf HQV REON chipi var diye bir sürü fazladan para veriyorlar.bence amfiler ses için alınmalı ve senin istediği en son ses formatlarını destekleyen,en düşük model seçilmeli.ama ben görüntününde güzel olmasını istiyorum dersen harici video processing bir cihaz alırsın.
ayrıca herkez tutturmuş bir HQV chipini gidiyor.benim bu konuda çok araştırmam oldu.edindiğim sonuç;her chipin artısı ve eksileri var.ama yabancı forumun birisinde bu 3 chip hakkında(FAROUDJA,HQV ve VXP bir test okumuştum,burada VXP chip öndeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert2004 -- 10 Mart 2008; 14:26:45 >

hakansolak

Sisteme Gözat

10 Mart 2008; 14:33:52 

mert sana katılıyorum sonuna kadar ..önceden de yazdıgım gıbı goruntu ıyıleştırme olayına zaten sıcak bakmıyoru m ben...
her seferın de dıyorum zaten gerek kalmıyacak ılerde ıyılestırmeye ..hele hele benım gıbı blu ray ıcın kullanılıp tv ye baglanmıcaksa amplı gerek yok dıye dusunuyorum kendımce..ama ben anlamam dedıgım gıb ı cahılım bu mevzulardan u zak kaldım edırneye taşının ca ..
zaten ben yamaha 1800 ıcın diretıyorum olmassa 805 te alabılırım çip mevzunda dediğin gibi ben karşıyım

Daneel

10 Mart 2008; 14:45:07 

quote:

Orjinalden alıntı: mert2004

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

en azından çok kaliteli bir görüntü işlemcisi anlamına geliyor değilmi

Evet, üst seviye bir görüntü işlemcisi ve çoğu kullanıcı da bu işlemcinin methini göz önüne alarak, tercihini Onkyo TX-SR 875'den yana kullanıyor...

zaten bende onun için hep 875'i hayal ediyorum yoksa HQV tüm amfilerde standart olsa herhalde 705'de fazla fazla işimi görür

bak kardeşim sana bir tavsiyede bulunayım ki benim yaptığım hatayı yapıp bir sürü parayı gereksiz yere verme.Bu HQV chipinin 2 versiyonu var.birisi REON diğeri REALTA.REON chip,REALTA chipinin kırpılmış olan alt versiyonu.ve ONKYO bu chipi kullanıyor.diğer chip ise harici görüntü işleme cihazlarında kullanılıyor ve bu cihazların fiyatı 3500-5000 DOLAR civarı.bu cihazların tek amacı görüntülerdeki hataları düzeltmek.300-400 dolarlık REON ile 3500-5000 dolarlık REALTA aynı düzeyde görüntüyü iyileştirmez.zaten ONKYO lar Kürşad kardeşimin dediği gibi digital bağlantıda çalışmıyor,aldığı gibi dışarıya aktarıyor.ve bu gerek FAROUDJA gerekse REON chiplerden çok fazla bir şey bekleme.ama YAMAHA'nın kullandığı ABT chipleri hakkında bilgim yok.forumda bu konuyla ilgilenen arkadaşlarda yanlış bir kanı var;sanki ONKYO 875 amfi alınca,görüntüleri de bundan geçirince süper bir görüntü alınacağını zannediyorlar.ve normalde 805 veya seninde dediğin gibi 705 ,o kişinin ihtiyacını görecekken,sırf HQV REON chipi var diye bir sürü fazladan para veriyorlar.yine bu forumda bir arkadaşın ONKYO-875 incelemesin de görüntü iyileştirmesi hakkında''ben değişikliği farkedemedim''demişti.bence amfiler ses için alınmalı ve senin istediği en son ses formatlarını destekleyen,en düşük model seçilmeli.ama ben görüntününde güzel olmasını istiyorum dersen harici video processing bir cihaz alırsın.
ayrıca herkez tutturmuş bir HQV chipini gidiyor.benim bu konuda çok araştırmam oldu.edindiğim sonuç;her chipin artısı ve eksileri var.ama yabancı forumun birisinde bu 3 chip hakkında(FAROUDJA,HQV ve VXP bir test okumuştum,burada VXP chip öndeydi.

Mert2004 daha önceki konuda da maraz buradan çıkmıştı gene dijital bağlantıda çalışmıyor diye post attınız, Onkyo 875 dijital bağlantıya processing uyguluyor hem video hem audioya, ben hdmi ile gönderdiğim 576p'yi tvye 875 üzerinden 1080p olarak aktarıyorum. Bazı kaynaklarda %20 farkediyor bazı kaynaklarda az farkediyor. 875 ve Reon HDMI uzerinden gelen 1080p kaynaklara bile processing uygulayabiliyor bu arada, onu da duzeltmek isterim.

Bunun yanında kimse içinde Reon var diye SD kaynakları bluray gibi seyredeceği yanılgısına kapılmasın, tırtıklar gider, konturlar düzelir, biraz detay kaybı olur, deinterlacing problemleri azalır, olacağı budur, heleki tvniz pioneer ve ya panasonic ise.

hakansolak

Sisteme Gözat

10 Mart 2008; 14:49:10 

okuyorum ..... okuyorum da nasıl bir his içine kapıldıl şimdi farkettim ...

1800 alsam daneel arkadaşıma sanki ayıp etmiş olucam
875 alsam da zapatero arkadaşıma ayıp etmiş olucam kötü bir hismiş cidden

hakansolak

Sisteme Gözat

10 Mart 2008; 14:53:36 

bu arada fiyatları aldım 875 1800 e yaklaşmış baya ...

kursad_75

Sisteme Gözat

10 Mart 2008; 14:58:03 

Yine yazılanlara ilave olarak;
Özellikle 1920*1080 Full Hd hdtv sahibi ve digitürk plus kullananan arkadaşlar için HQV işlemci çok daha önemli olabilir, hele ki lcd kullanıcıları için...

*YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
**SABİT PİKSEL(FİXED PİXEL) TEKNOLOJİSİ HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
***YAMAHA AV RECEİVER'LAR HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
&Satılık Yamaha RX-V659 AV Receiver+Sony BDP-S300 Blu-ray Player+Wharfedale Diamond 9.6/9CM/8.4/SW150 5.1 hoparlör seti için Tıklayınız..!
Daneel

10 Mart 2008; 15:18:14 

quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak

okuyorum ..... okuyorum da nasıl bir his içine kapıldıl şimdi farkettim ...

1800 alsam daneel arkadaşıma sanki ayıp etmiş olucam
875 alsam da zapatero arkadaşıma ayıp etmiş olucam kötü bir hismiş cidden

Wala bana ayıp etmiş olmazsın Onkyo babamın firması deil, hic oyle benim ekipmanım en iyisidir seklinde bir iddaam da yok, ayrıca sorunları da var yukarıda belirttim.

Su anda reon konusunda yeni iyileştirmeler üzerine bir firmware calismasi yapildina dair duymlarım da var bu arada.

İkisi de güzel alet artıları eksileri yamaha daha sert sesi var işlemcisi daha hızlı kullanım kolaylıkları var scene modları vs. gibi, onkyo daha guclu thx ve reon destekli.

Burada asıl sıkıntı 3800'ün 875in karşılığı olması, fiyatlamada bi aksaklık var karışıklık biraz ondan çıkıyor sanki.

hakansolak

Sisteme Gözat

10 Mart 2008; 15:22:45 

anlıyorum senı daneel ama işte duygusal yaklasım oluyo ınsanda ıster ıstemez .. firm ware dedıgın nedır? ben sımdı 875 aldım mı ondan yapabılıyomuyum bende ?

Daneel

10 Mart 2008; 15:28:57 

Wala işte denonlar neden pahalı dersen internete balıosun update ediyorsun, onkyoları seri portlu bir bilgisayardan RS232 kablo ile update etmek lazım zorlu bir iş receiveri kitleme imkanı da var yanlış bi iş yaparsan. Bende yapmış deilim degecek bir firmware bekliyorum.

Bu arada 875 alacak arkadaşlar firmware lerinin 1.04 ve üstü olmasına dikkat etsinler,( kumandadan 5 saniye displaye basılı tutunca brightness la başlayan reon menusu çıkıyorsa 1.04tur)

hakansolak