Giriş | |
|
|
|
26 Temmuz 2008; 21:51:23
|
|
|
Teşekkür ederim sevgili eesen. darısı senin başına wharfedale leri alırken onkyo 506 ile test ettim. stereo da çok güzeldi. Tam bana hitap ediyor. Öyle hareketli tekno metal tarzı müziklerle pek aram yoktur. klasik ve yumuşak olan müzikleri severim. Sinema performansı da çok güzel.. aslında aklımda olan şey anfinin 2 zone özelliğini kullanarak stereo da wharfedale 9.6, sinemada ise definitive bp6 promonitor 100 ve procenter 100 kullanmak vardı. ama toppop elektronikde Sinan Bey'in ikna kabiliyeti çok iyi :) dinlediğim sistemdeki seslerde güzeldi. öyle marketing tarzı cıstak cıstak hoparlorde değil bunlar. ben de zaten uzun zamandır araştırıyordum ne alayım diye.. sıkılmıştım artık.. hepsini wharfedale yaptım... Bakalım, yarın da media markta gidip kablo ve dvd player işini halledeceğim. sub'a halen daha karar veremedim. power cube 12 yada definitive prosub 100. bir de arada prosub 200 var.. neyse çok uzattım. sistemi kurar kurmaz amatör yorumlarımı yazarım. sevgiyle kalın... quote:
Orjinalden alıntı: eesen sistemin hayırlı olsun gaziemir kardeş. güle güle kullan. ben de onkyo 705 almayı düşünüyorum. onkyo ile ilgili yorumlarını bekliyoruz.
|
|
|
26 Temmuz 2008; 21:55:01
|
|
|
dostum hayırlı olsun kaydını yapıyoruz keyifle hemde . avr yi kaça aldım bi pm at bana merak ettim .
|
|
|
26 Temmuz 2008; 21:58:43
|
|
|
cantan abi net koptu fırtına vardı demın edırnede bıraz da . yazamadım . yaw oluyodu dolby dıgıtal yazıyodu dvd lerımı ızlerken . farketmeden karıstırdım bıraz galıba . şimdi multı ch yazıyo . yanlız dısplay e basınca 48 khz ve 5.1 bılgısını görüyorum 875 ın bıldı ekranın da . ama bu multı ch neyın nesı onu anlamadım . AYRICA ÖNEMLİ BU ...........................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 875 i tanıyanlara yada 705 tede aynı me nnudur sanırım . 606 605 aynı olabılır . lıstenın g preset varya onları ne sekıl ayarlamak gerekıyor . mesela dolby dıgıtal yazıyo altındakını de dolby d. yaprıım bern . dolby d .+ yazıyo onuda dolby d. + yaptım hepsını aynı yaptım yanlıs mı dogrumu bılemıyorum ..................
|
|
|
26 Temmuz 2008; 22:06:14
|
|
|
Saolasın Hakan'ım PM attım. Bu arada henüz yeni başlıyorum. Halen daha alacaklarım bitmedi. Ve ayarlar da var tabii.. yardımlarını bekliyorum. Sevgiler.. quote:
Orjinalden alıntı: hakansolak dostum hayırlı olsun kaydını yapıyoruz keyifle hemde . avr yi kaça aldım bi pm at bana merak ettim .
|
|
|
27 Temmuz 2008; 0:46:51
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: hakansolak cantan abi net koptu fırtına vardı demın edırnede bıraz da . yazamadım . yaw oluyodu dolby dıgıtal yazıyodu dvd lerımı ızlerken . farketmeden karıstırdım bıraz galıba . şimdi multı ch yazıyo . yanlız dısplay e basınca 48 khz ve 5.1 bılgısını görüyorum 875 ın bıldı ekranın da . ama bu multı ch neyın nesı onu anlamadım . gözüm, önceki sayfaya da yazmıştım ama görmedin herhalde, aynısını tekrar alıntılıyorum; gözüm toshibanın; audio>digital out hdmi sekmesinin "auto" da olup olmadığını bi kontrol et bakalım. Ancak "auto"da, çıkış bitstream oluyor ve kodu avr çözüp ekranında dolby digital, dts yazıyor
LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk+, Lenovo 3000 N200 Notebook, Pure Acoustics Dream 77, Pure Acoustics SL-W10 sub, Onkyo TX-SR 605 avr, Monster THX 1,5mm² kablo, Panasonic PT-AX200, fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!.. SATILIK PROJEKSİYON PERDESİ VE TAVAN ASKI APARATI
|
|
|
|
|
27 Temmuz 2008; 0:51:49
|
|
|
Yeni sistemin hayırlı olsun sevgili gaziemir, güle güle kullan. DVD player olarak, toshiba HD-EP30 (HD-DVD player) u alternatiflerin arasına al derim edit: bu arada 605 in fiyatını pm atar mısın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amf23 -- 27 Temmuz 2008; 0:51:36 >
LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk+, Lenovo 3000 N200 Notebook, Pure Acoustics Dream 77, Pure Acoustics SL-W10 sub, Onkyo TX-SR 605 avr, Monster THX 1,5mm² kablo, Panasonic PT-AX200, fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!.. SATILIK PROJEKSİYON PERDESİ VE TAVAN ASKI APARATI
|
|
|
|
|
27 Temmuz 2008; 0:58:58
|
|
|
iyi dileklerin için tşk ederim sevgili amf23 Değerli tavsiyen için tşk ederim. Yarın media markt a gidip DVD player seçimi yapmaya çalışacağım. DVD player da aradığım kriter HDMI ve USB'den western digital mybook 500gb diskimi görmesi ve divx'leri ve mp3'leri oynatabilmesi yeterli olacak. şimdilik HD DVD ya da bluray düşünmüyorum. aslında divx yada mp3 için bayaa masraflı bir sistem oldu ama olsun diyelim.. içimde kalmamış oldu :) quote:
Orjinalden alıntı: amf23 Yeni sistemin hayırlı olsun sevgili gaziemir, güle güle kullan. DVD player olarak, toshiba HD-EP30 (HD-DVD player) u alternatiflerin arasına al derim edit: bu arada 605 in fiyatını pm atar mısın?
|
|
|
27 Temmuz 2008; 11:10:54
|
|
|
Uydu receiver olarak next YE 2005 DCI var. Scart ve video (RCA) çıkışı var. s-video, component, HDMI falan yok. Uydu Receiver'ı onkyo 605'e bağlayıp oradan da HDMI ile TV'ye bağlamayı düşünüyorum. Bu şekilde bağlantı kullanan var mı? Sadece RCA video kablosu alıp bunu uydu receiver'dan onkyo 605'e bağlasam iş çözülür değil mi? Bu bağlantı şeklinde görüntüde bariz bir iyileşme olup olmayacağını merak ediyorum. User manual de HDMI monitor setting YES ise composite video, s-video, component girişlerini HDMI output için upconvert ettiğini yazıyor. Bunu ne kadar başarılı yapar görecez bakalım.. sesi de uydu receiver daki optikten AVR ye bağlarsam sorun olmaz herhalde bu konuda fikri olan var mı? Bugün gidip kablo işini halletmek istiyorum. hata yapıp yanlış kablo almak istemiyorum. değerli yorumlarınız/tavsiyeleriniz benim için önemlidir..
|
|
|
27 Temmuz 2008; 11:24:29
|
|
|
saen bu gün varya dostum ... üffff deli olucan kablolarla oynarken . bi kere kesinlikle optik vericen sesi o kesin . öbür bağlantılar ise scart çıksan avr ye avr de scart girişi yok sanırsam . bunun için scart to component şeklinde kablolar yada aparatlar vardır sanırım . pek anlamam . yada rca alıcak balıcaksın . ama uğraşma bağla rca gitsin bulamassan öbür şeklil.
|
|
|
27 Temmuz 2008; 11:28:28
|
|
|
dvd mevzuna gelirsek eğer . bi kere renk için bile olsa toshıba e 30 simsiyah ve çok şık . tam takım oluyor sıyah onkyo ıle . ben sırf rengı için aldım eldekı pıooner grı idi çünkü çok sırırttı . kumandada çok şık toshıbada ilk incelemen ona olsun bizim için . eğer usb filan varsa (ben hatırlamıyom şu an da ) oluyosa bi bak derim 180 fılan fıyatı 4 tanede fılm var hd dvd hedıye . içinden hdmı kablo da cıkıyo
|
|
|
27 Temmuz 2008; 11:29:39
|
|
|
desene yandık dostum... az sonra çıkıcam media markt, vatan ve teknosa yı dolaşacam. diskimi de alıp denemeler yapacam DVD player için. artık hangisi uygun olursa ondan alıcaz.
|
|
|
27 Temmuz 2008; 11:33:44
|
|
|
yaw yaptım olmadı gene . kızıp balkondaki kablo dolabımdan optıc kablomu buldum . hdmı kablo balı iken taktım optıc kablomu şakk anında dolby d. geldi ..işin garip yanı hdmı balı iken alıyodum d.d. sınyal bozdum kesin ayarları fark etmeden o ara ha bıde dvd benım avr ye şu şekılde bağlı . ılk bağlantı hdmı kablo . hdmı 1 de tanımlı , ikinci bağlantı akşam bağlandı oda optıc ve son olarak bir video kablosu ile bağlı avr ye ÇÜNKÜ HDMI GİRDİM Mİ KOMPOZIT ÇIKAMIYOM PROJ...YONA NASI ? amma bağlamışım dimi quote:
Orjinalden alıntı: amf23 quote:
Orjinalden alıntı: hakansolak cantan abi net koptu fırtına vardı demın edırnede bıraz da . yazamadım . yaw oluyodu dolby dıgıtal yazıyodu dvd lerımı ızlerken . farketmeden karıstırdım bıraz galıba . şimdi multı ch yazıyo . yanlız dısplay e basınca 48 khz ve 5.1 bılgısını görüyorum 875 ın bıldı ekranın da . ama bu multı ch neyın nesı onu anlamadım . gözüm, önceki sayfaya da yazmıştım ama görmedin herhalde, aynısını tekrar alıntılıyorum; gözüm toshibanın; audio>digital out hdmi sekmesinin "auto" da olup olmadığını bi kontrol et bakalım. Ancak "auto"da, çıkış bitstream oluyor ve kodu avr çözüp ekranında dolby digital, dts yazıyor
|
|
|
27 Temmuz 2008; 11:36:43
|
|
|
kolay gelsin sana arkadaşım umarım çok sıcak dildir bu gün ve trafık yoktur . bak sana tavsiye vereyim hazır çıkmışken kendine bir tane optık kablo al,bir tane komponent kablo al sonacıma bi tane hdmı kablo al dursun evde valla bak şaka demiyorum . öyle anlar oluyodu bende gece saat 1 de komponent kablo lazım oluyodu quote:
Orjinalden alıntı: gaziemir desene yandık dostum... az sonra çıkıcam media markt, vatan ve teknosa yı dolaşacam. diskimi de alıp denemeler yapacam DVD player için. artık hangisi uygun olursa ondan alıcaz.
|
|
|
27 Temmuz 2008; 12:19:13
|
|
|
Hakansolak kardeşim Kardeşim diyorum benim yaş 42 umarım yanlış anlamazsın. Biliyorsun sendeki iki ürün bendede var toshıba + 875 Toshıbanın audio aout ayarlarında HDMI çıkış için auto yapacaksın ses o zaman aşağıya ekledim amf23 ün dediği gibi bitstream olarak onkyoya gönderir. Sonra onkyoda gereklii codecler olduğundan gelen sesin ne olduğunu onkyodan display e basarak görebilirsin. Onkyo ana ekranında gördüğün ses şekli ise senin dinlemek istediğini gösterir. Burda sen karıştırırken Mul.ch. dinlemek istiyorum demişsin ve o şekilde bırakmışsın. Bu arada daha öncede belirttim: Onkyonun setupbunda Menü 5.Listening Mode Preset/ 1.DVD 2.VCR/DVR 3.CBL/SAT bu şekilde 10 tane giriş var. Biz birincide yani DVD de ok yaparsak 5-1. Listening Mode Preset _________________ DVD olacak Açılan menüde senin DVD nin onkyoya gönderebileceği ses formatları solda sıralanmıştır. Sağ tarafta ise DVD nin onkyoya gönderdiği sol taraftaki ses biçimini senin nasıl dinlemek istediğin ayarlar vardır. Daha önce değiştirmediysen Last Valid yazıyordur. Senin hoperlo sistemin ne olduğunu bilmediğimden 5.1 e göre açıklayayım. Bende 7.1 çünki Örnek 5-1. Listening Mode Preset _________________DVD olacak DVD den gelen ses türü______________________Se | | | |