Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: yamaha 1800 onkyo 875 karşılaştırma

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Cevap: yamaha 1800 onkyo 875 karşılaştırma Sayfa: <<   < önceki  12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ferdaguler

1 Temmuz 2008; 12:42:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: rg206

quote:

Orjinalden alıntı: ferdaguler

dvd kapağında ve arka yüzde dts-hd master audio ikonu var.dil seçneklerinde ise şu ibare var''DTS HD high resolution''
ben de zaten bu ibareleri görünce deneme mahiyetinde bu filmi aldım.
selamlar.

LİNK:http://bluray.highdefdigest.com/613/irobot.html

Şimdi baktım da, eğer bir firmware yoksa bdp-s1'de DTS HD ve DTSHDMA ne stream ne de decode desteği yok. Klavuzda DTSHD'nin yanında DTS(core only) gibi bir ifade var mı?
aynı hataya ben de HD E1 de düşmüştüm. Onun klavuzunda da DTSHD'den bahsediyor ama yanında DTS core only ibaresi var. Yani bu şu demek, DTSHD kayıtlı bir filmi oynatırım ama ses olarak sadece DTS veririm. Çünkü DTSHD track'ı içinde DTS çekirdek kaydını barındırıyor, cihaz sadece bunu çözüyor

firmware olasılığını düşündüğümden hemen güncellemiştim ama sonuç değişmemişti.
http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=BDP-S1E&site=odw_tr_TR&imageType=Main&category=Blu-ray+Disc+player#pageType=TechnicalSpecs
bu linktede s1e nin özellikler bölümünde bu ibare var.''DTS®-HD 5.1 kanal''.anlamamız gereken 5.1 analog çıkıştan mı verdiği acaba.
hdmi bağlantıda 875 in bunu çözmesi gerekmez mi.?

satılık harman kardon avr 630
ferdaguler

1 Temmuz 2008; 12:53:36 

cnetten Sony BDP-S5000 ile bdp s1 i karşılaştırdığımda aradaki fark ortaya çıkmakta.maalsef s1 de dts-hd görünmüyor.ancak bendeki model tr satılan s1e modeli ve yukarda verdiğim linkteki resmi sitesinde var diyor.anlamadım ve kafam karıştı.araştırmaya devam.
selamlar.

rg206

1 Temmuz 2008; 13:04:49 

quote:

cnetten Sony BDP-S5000 ile bdp s1 i karşılaştırdığımda aradaki fark ortaya çıkmakta.maalsef s1 de dts-hd görünmüyor.ancak bendeki model tr satılan s1e modeli ve yukarda verdiğim linkteki resmi sitesinde var diyor.anlamadım ve kafam karıştı.araştırmaya devam.
selamlar.

s1e'deki "e" harfi avrupa sürümünü gösteriyor. Bence specteki bir aldatmaca gibi. Çünkü player'ın görüntüsünün yanında sadece DDTrueHD desteği yazıyor. Yurtdışında da DTSHD olmadığı belirtiliyor.
Kursad bir tablo eklemişti, "Yeni nesil ses formatları" başlığı altında 6. sayfada olması lazım, orada da s1'in sadece DDTrueHD desteği var. DTSHD ne stream ne de decode görünmüyor.
selamlar.

Harman/Kardon AVR 5550 - Fr:Jamo Clasic 8, C:Jamo 150,SR:JBL TLX130,SB:Jamo s150 SW: WHARFEDALE 10A - PHILIPS 42PF9966/10 - SONY SACD XB770 QS - TEAC DV 3800 - SONY PS-LX22 Turntable - TOSHİBA HD E1
Bağlantılar: Fronts:RS Profesionel Bi-Wiring/Hama banana - C,SR,SB:Hama 1,50mm. - SW: Acoustic Resarch - Coaksiel/Optic Digital: Acoustic Resarch - 5.1 SACD: Stinger - S-Video:Thomson - SCART/RGB:Thomson
ferdaguler

1 Temmuz 2008; 13:17:32 

http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=BDP-S500&site=odw_tr_TR&imageType=Main&category=Blu-ray+Disc+player#pageType=TechnicalSpecs
http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=BDP-S1E&site=odw_tr_TR&imageType=Main&category=Blu-ray+Disc+player
gayet açık benim bdp-s1e dts-hd ma yı çözmüyo.onu anladım
875 le bu işi çözebilirmiyim.
selamlar.

ferdaguler

1 Temmuz 2008; 13:21:36 

DTSHD stream de olmadığından galiba 875 de bu işi çözmeyecek.
çok çok az kullanılmış bdps1e satılıktır
selamlar.

ferdaguler

1 Temmuz 2008; 13:34:29 

bu linkte de
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921665193210
DTSHD var diyo.tam olarak ne demek istiyolar benim bilgim kifayetsiz kalıyor.
selamlar.

Akseaus

2 Temmuz 2008; 15:47:13 

Merhaba arkadaşlar,

Artık sorunu çözdüm sanırım. 5 gündür test ediyorum hiç kapanmadı. Tam emin olmadan size bir şey yazmak istemedim. Çünkü hatırlıyorsunuz daha önce de artık kapanmıyor dediğimin ertesi aynı sorun tekrarlamıştı.

Cuma akşamı yine olaya feci halde sinirlerimin bozulduğu dakikalarda, hiç mantıklı bulmamama rağmen, belki de çaresizliğin sonucu, cihazların bağlı olduğu belkini bulunduğu prizden söküp hemen yanındaki prize taktım. Bunu klima için hat çektirmeden önce denemiştim ve işe yaramamıştı. Bu kez yaradı. Salakça bir durum ama klima sürekli açık olmasına ve defalarca kompresör çalışmasına rağmen 5 gündür bir kez bile video dropout olmadı. Kompresör devreye girdiğinde yine voltaj düşüyor (lambalar sönükleşiyor) ama artık amfi etkilenmiyor. Elektrik işinden anlayanlarınız belki sebebini açıklayabilir. Ama bana hiç mantıklı gelmiyor. Evin monofaze olduğunu tekrar hatırlatayım. Bu işe yaramasaydı, bir yerden başka bir 875 bulup onunla deneyecektim, aynı şeyi yapmazsa cihazın değişimini talep edecektim. Aynı durum onda da ortaya çıksaydı satacaktım.

Neyse ne. Görünen o ki artık böyle bir sorunum yok. Önemli olan da bu. Satış ilanını kaldırdım. Öte yandan bunu yazarken bile korkuyorum, bir gün tekrar eder mi acaba diye. Umarım olmaz.

Bana yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Sorunu sahiplendiniz. Ayrıca audioforumdan Mehmet Bey'e de buradan çok teşekkür ediyorum. Kendisi sorunla ciddi olarak ilgilendi ve yardımcı olmaya çalıştı. Çözüme kadar da beni yanlız bırakmayacaktı.

Bundan sonrasında böyle bir durumla karşılaşabilecek arkadaşlar için de çözüm belirlenmiş oldu. Klimaya ayrı hat ve cihazlara klimadan bağımsız hattan gelen temiz bir priz. Hepsi bu. Yani umarım.

Selamlar.

Önemli Başlıklarım:
- Pioneer Plazma Ansiklopedisi ®
- 1080i sinyale en uygun olan Full HD LCD mi, Full HD plazma mı?
- Video İşlemci, De-Interlace, Scaling, bunlar ne demek?

Onkyo 875'imi satıyorum (İlgilenenler PM atabilir)

the_cantan

2 Temmuz 2008; 16:36:47 

korkma efendim nazar değmesin.
kompresör yine belkin e mi bağlı?
kompresör sistem şasesini yani elektrik sisteminin şasesi ile onkyo yu rahatsız ediyordu demek istiyordum. buzdolabin gürültüsünü amfiden dinliyordum misal.bir nevi kompresör 875 i şaseleyip -sonuç olarak onkyo un şasesi ile- tetikliyordu herhal.olay bu.monofaze olunca aynı priz içinde ki kevvetli yük onkyo ile kompresör biribirini yememesi olasılığı az değildir.aynı kaynaktan beslenirken birbirlerinden ne kadar uzak dururlar o kadar iyi.

KING
zapatero

2 Temmuz 2008; 17:19:58 

decoding yapıyor ama HDMI üzerinden true hd veya plus bitstream iletim yapmıyor.yani çözülmüş sesi gönderiyor diyor.amfide büyük ihtimal PCM yazı görürsün ekranında arkadaşım.ekteki linkte de bununla ilgili bilgi var.

http://www.sonystyle.com.hk/ss/product/blu_ray_player/bdp_s1e_e.jsp

quote:

bu linkte de
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921665193210
selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapatero -- 2 Temmuz 2008; 17:20:24 >
rg206

2 Temmuz 2008; 18:55:42 

quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

decoding yapıyor ama HDMI üzerinden true hd veya plus bitstream iletim yapmıyor.yani çözülmüş sesi gönderiyor diyor.amfide büyük ihtimal PCM yazı görürsün ekranında arkadaşım.ekteki linkte de bununla ilgili bilgi var.

http://www.sonystyle.com.hk/ss/product/blu_ray_player/bdp_s1e_e.jsp

quote:

bu linkte de
selamlar.

Zapetero,
Sorun DD formatları değildi, DTS HD desteği idi. DTS HD'yi ne dekode ediyor ne de bitstream gönderiyor, sadece DTS core track'i dekode ediyor veya stream gönderiyor

Harman/Kardon AVR 5550 - Fr:Jamo Clasic 8, C:Jamo 150,SR:JBL TLX130,SB:Jamo s150 SW: WHARFEDALE 10A - PHILIPS 42PF9966/10 - SONY SACD XB770 QS - TEAC DV 3800 - SONY PS-LX22 Turntable - TOSHİBA HD E1
Bağlantılar: Fronts:RS Profesionel Bi-Wiring/Hama banana - C,SR,SB:Hama 1,50mm. - SW: Acoustic Resarch - Coaksiel/Optic Digital: Acoustic Resarch - 5.1 SACD: Stinger - S-Video:Thomson - SCART/RGB:Thomson
zapatero

3 Temmuz 2008; 9:59:59 

bu linkte yazandan anladığım kadarıyla , cihazın DTS-HD dekoderi bulunmuyor.Sadece DTS HD oynatılırsa dts çekirdek ses kaydı gönderiyor.Yani o zaman da ekranında DTS yazısı yazması gerekir diye düşünüyorum.
ferdaguler

3 Temmuz 2008; 10:29:16 

quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

bu linkte yazandan anladığım kadarıyla , cihazın DTS-HD dekoderi bulunmuyor.Sadece DTS HD oynatılırsa dts çekirdek ses kaydı gönderiyor.Yani o zaman da ekranında DTS yazısı yazması gerekir diye düşünüyorum.

evet ekranda sadece dts yazısı çıkıyor.
s1e nin audio ayarlarından dts downmix ve pcm i seçip 875 e gönderdiğimde 875 de mch pcm ibaresi çıkmakta.s1 de ise dts görünmekte
diskteki audio seçeneklerinde ingilizce dts-hd ma opsiyonu seçildiğinde zapatero nun dediğinden anladığım kadarıyla yine dts dinlemekteyim veya
bu şekliyle 5.1 analog çıkışta olduğu gibi kaydı olduğu gibi (dts-hd ma) göndermektemiyim acaba ?
selamlar.

zapatero

3 Temmuz 2008; 10:50:47 

upss...
cihazın manual i indirdim...orada yazan cihaz dts hd çözüyor ve 5.1 analog dan gönderiyor.HDMI out tan da pcm i seçerseniz 5.1 LPCM iletim yapıyor..daha önce bu mesajda yazdığım cihaz dts hd çözmüyor yorumumu dikkate almamanızı rica ederim.

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapatero -- 3 Temmuz 2008; 11:23:22 >