Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: yamaha 1800 onkyo 875 karşılaştırma

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar:
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Cevap: yamaha 1800 onkyo 875 karşılaştırma Sayfa: <<   < önceki  11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Daneel

18 Haziran 2008; 15:23:48 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Burada daha önce biri Audyssey için 3 bölge tanımladığını belirtmişti zannederim. Bütün Audyssey kullanıcılarına bir uyarı olsun üç ayrı bölge tanımlamaya kalkmayın, kalkarsanız bir noktada optimum ses almak yerine 3 noktada vasat ses tamah etmiş olursunuz, bütün ayarları tek bölge için yapın, ana dinleme pozisyonu çok uzaklaşmayın, duvarlardan yastıklardan koltuklardan uzak olsun mikrofon, tercihen tripod yoksa çubuk sopa artık allah kerim neyin tepesine tutturabilirseniz. Fan sesleri bilgisayar sesleri bunlar kapalı olsun, sub 1/4 güçte ayarlı olsun, kapılar kapalı olsun.

Audssey EQ ayarını bulduktan sonra gidin ve speaker setuptan crossoverları deiştirin, bu crossover hoparlör ayarları audyssey ayarı deildir onkyo ayarıdır ve 80hz altına azck da olsa inebilen her hoparlörü full band atar.

Kalibrasyon sonucu bass yetersiz geliyorsa subwoofer receiverdan level'i biraz arttırın, eer +5 puanda da yetersiz geliyorsa bir de frontları full seçerek double bass fonksiyonu ile deneyin.
Akseaus

18 Haziran 2008; 15:34:15 

quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

1kva 800watt falan olur, Onkyoya anca yeter, bence bu optimum çare değil gibi geliyor.

2kva alalım o zaman. E bu da çare değilse ne yapalım hocam? Başka sigortadan hat çekilmesinin de monofaz olduğu için sorunu çözmeyeceğini söyledi elektrikçiler. E o zaman regülatör olmaz, ups hiç olmaz, başka prize hat olmuyor, çare nedir??

Bu arada bu regülatörler 2 türlüymüş:
1- Röleli regülatörler
2- Servo regülatörler.

Bende kısa süreli voltaj düşüklüğü yaşandığı için servo olmazmış. Röleliler bu işi daha iyi yapıyormuş. Ulen bu onyo bana regülatör işini de araştırttı ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 18 Haziran 2008; 15:39:42 >

Önemli Başlıklarım:
- Pioneer Plazma Ansiklopedisi ®
- 1080i sinyale en uygun olan Full HD LCD mi, Full HD plazma mı?
- Video İşlemci, De-Interlace, Scaling, bunlar ne demek?

Onkyo 875'imi satıyorum (İlgilenenler PM atabilir)

kursad_75

Sisteme Gözat

18 Haziran 2008; 15:45:03 

quote:

Kursad yoksun ortalarda, özlettin.

Eyvallah Daneel,
Eskisi kadar sık yazmasam da yine uzaktan izliyorum sizleri...

quote:

Orinalden alıntı: rg206
@Kursad, sen nerelerdesin yahu, özlettin kendini
Bi-amp - Bi-wire ayrımına gelince,
Bi-amp ayrı ayrı ayrı ampli ile yapılacağı gibi, aynı amplinin ayrı çıkışlarından beslenerek de yapılabilir, Önemli olan mid/tis sürücü ile bas sürücü(lerin) ayrı ayrı amplifiye edilmesi.
Bi-Wire ise, hala bir fayda sağlayıp sağlayamadığı tartışılan başka bir uygulama.
Bi-wire da hoparlördeki köprü yine çıkarılıyor ama, sürücüler ampli veya avr'de aynı(tek) çıkıştan alınan 2 çift(4 adet) kablo ile yapılıyor,
ben pek belirgin bir fark algılamamıştım, zaten olayın mantığını düşünürsen, ha köprüleri çıkarmadan tek çift kablo ile hoparlörü besliyorsun, ha köprüleri çıkarıyorsun ama gene toplamda aynı güçte 2 çift kablo ile ayrı ayrı besliyorsun,
belki tek avantajı köprüleri çıkarınca hoparlör içindeki crossovera ayrı ayrı daha dengeli ses gidiyor, ama dediğim gibi audofil dünyasında önemli bir fayda sağlayıp sağlamadığı tartışmalı...

Yukarıda Daneel'e yazdıklarım senin için de geçerli sevgili dostum...
Yazdıklarına gelince,
Öncelikle hemfikiriz, onu belirteyim. Ancak,
Her AV Receiver'da farklı çıkış katlarının, hoparlörlerin sürücülerini ayrı ayrı besleme yeteneği yok biliyorsun.
Ama bi-wiring imkanı hemen hepsinde mevcut(bi-wiring'e uygun hoparlörler söz konusu ise tabii)
Ki bi-wiring uygulamasının çok büyük fark yaratmadığı da bir gerçek senin de yazdığın gibi; ki ben şu anda Yamaha RX-V659 - Wharfedale Diamond 9.6 ikilisini bi-wiring olarak kullanıyorum.
Demek istediğim şudur ki,
Bu işe yeni başlayan arkadaşlar, AV Receiver'larının sizin bahsettiğiniz yeteneği yoksa, bi-wiring uygulamasından çok fazla beklenti içine girip hayal kırıklığına uğrayabilirler, bu konuyu biraz açıklığa kavuşturabilmekti amacım...
Yoksa, her ne kadar "odyofil" sıfatı bana uzak olsa da en azından gönül bağım var bu "yüksek sadakat" mevzuuna ,
Selamlar...

*YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
**SABİT PİKSEL(FİXED PİXEL) TEKNOLOJİSİ VE PANASONİC PLAZMALAR HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
***YAMAHA AV RECEİVER'LAR HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
&Satılık Yamaha RX-V659 AV Receiver+Sony BDP-S300 Blu-ray Player+Wharfedale Diamond 9.6/9CM/8.4/SW150 5.1 hoparlör seti için Tıklayınız..!
rg206

18 Haziran 2008; 16:33:10 

quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

quote:

1kva 800watt falan olur, Onkyoya anca yeter, bence bu optimum çare değil gibi geliyor.

2kva alalım o zaman. E bu da çare değilse ne yapalım hocam? Başka sigortadan hat çekilmesinin de monofaz olduğu için sorunu çözmeyeceğini söyledi elektrikçiler. E o zaman regülatör olmaz, ups hiç olmaz, başka prize hat olmuyor, çare nedir??

1- Röleli regülatörler
2- Servo regülatörler.

Bende kısa süreli voltaj düşüklüğü yaşandığı için servo olmazmış. Röleliler bu işi daha iyi yapıyormuş. Ulen bu onyo bana regülatör işini de araştırttı ya.

Tek çare Trifaze sisteme dönüştürmek gibi görünüyor sevgili Akseaus,
gerçi ev de yeniydi galiba.
Ben evde tadilat yaparken, bu çok fazla elektronik alet yüzünden, dekorasyon mekarasyondan önce, hemen
elektrik sistemini trifaza dönüştürdüm, hatta her faza bağlayabileceğim aletleri bire bir teknisyenle birlikte değerlendirip priz, aydınlatma vs.. dengeli bir proje hazırladık. Çok faydası oluyor 3 faz bağlantının.

Yeni tadilat yapacak arkadaşlara mutlaka trifaz sistemi hemen yaptırmalarını öneriyorum, günümüzde bu kadar elektrikli ve elektronik aletlerin bulunduğu bir ortamda şart. Çok da pahalı bir şey değil.

Bir de ev müsaitse veya müstakilse, özellikle receiver, plazma vs. bağlayacağanız hatta ayrıca doğrudan toprağa göndereceğiniz bakır kablo ile topraklama yapmanızı da öneririm, çok faydasını görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rg206 -- 18 Haziran 2008; 16:36:26 >

Harman/Kardon AVR 5550 - Fr:Jamo Clasic 8, C:Jamo 150,SR:JBL TLX130,SB:Jamo s150 SW: WHARFEDALE 10A - PHILIPS 42PF9966/10 - SONY SACD XB770 QS - TEAC DV 3800 - SONY PS-LX22 Turntable - TOSHİBA HD E1
Bağlantılar: Fronts:RS Profesionel Bi-Wiring/Hama banana - C,SR,SB:Hama 1,50mm. - SW: Acoustic Resarch - Coaksiel/Optic Digital: Acoustic Resarch - 5.1 SACD: Stinger - S-Video:Thomson - SCART/RGB:Thomson
Akseaus

18 Haziran 2008; 16:41:43 

quote:

Orjinalden alıntı: rg206

quote:

quote:

1- Röleli regülatörler
2- Servo regülatörler.

Tek çare Trifaze sisteme dönüştürmek gibi görünüyor sevgili Akseaus,
gerçi ev de yeniydi galiba.
Ben evde tadilat yaparken, bu çok fazla elektronik alet yüzünden, dekorasyon mekarasyondan önce, hemen
elektrik sistemini trifaza dönüştürdüm, hatta her faza bağlayabileceğim aletleri bire bir teknisyenler birlikte değerlendirip priz, aydınlatma vs.. dengeli bir proje hazırladık. Çok faydası oluyor 3 faz bağlantının.

Yeni tadilat yapacak arkadaşlara mutlaka trifaz sistemi hemen yaptırmalarını öneriyorum, günümüzde bu kadar elektrikli ve elektronik aletlerin bulunduğu bir ortamda şart. Çok da pahalı bir şey değil.

Trifaze işi bana uymaz. Bu saatten sonra hiç kalkışmam o işe. Eminim tonla tadilat vs lazımdır. Eve taşınmadan ve boyadan önce yapmak gerekirdi. Bir 2kva regülatör alıp deneyeceğim dostum. Sonuçta voltaj oynamalarının olduğu bizimki gibi bir ortamda regülatör, plazma, amfi ve diğer hassas ve pahalı elektronikler için gerekli. Belirtilen derdime çare olmasa da kullanmak lazım. Olursa da ne ala. Sonucu size yazarım. Benzer dertten muzdarip olan veya olacak arkadaşlar için. Bunun dışında da bu konuyla ilgili artık bu başlığı şişirmeyeceğim. Sebep olduğum konu kirliliğinden ötürü özür dilerim.

Önemli Başlıklarım:

Akseaus

18 Haziran 2008; 23:31:32 

quote:

Orjinalden alıntı: ferdaguler

875 in kılavuzundan aldığım foto da görüldüğü gibi üstadların dediğini teyid eden bir şema sözkonusu.BTL nin rg206 nın dediği gibi anlamlı olup olmadığını test edip kendi kişisel zevklerimize göre karar vermek gerek galiba.BTL opsiyonunu yanlış anlamadı isem sadece stereo dinlerken kullanabilmekteyiz galiba.ben ağrlıklı film izlemelerde surround seçtiğim için benim işime pek yaramayacak bir opsiyon olarak görünmekte.doğrumu anlamışım üstadlar ?
fw kontrolümü yaptım 1.07 yani fw güncellemesi için uğraşmama gerek kalmadı.
Crossover seçenekleri için jbl lerin kılavuzlarınana bakıp (bulabilirsem) üstadların biliglerine tekrar başvurucam.
selamlar.

Bu şema BTL (bridging) bağlantı şeması. Bi-amping değil. BTL, daneel'in dediği gibi stereo bağlantı için kullanılıyor ve kolon başına 300 watt çıkış sağlanabiliyor. Bi-amping ise 5.1'de de kullanılabiliyor. Onun bağlantısı daha farklı. Kılavuzda onun da bağlantı şekli anlatılıyor. Oradan bakabilirsin. Bi-ampingin anlamlı olduğu ve bariz fark yarattığı konusunda herkes hemfikir. Rg206'nın anlamlı olmadığını söylediği bi-wiring ise ayrı. Pek fayda sağlamayacağı için denemeye bile gerek yok. Bi-amp imkanı varken 875'lerde bi-wire yapmak herhalde çok mantıklı değil.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 19 Haziran 2008; 0:14:03 >

Önemli Başlıklarım:

ferdaguler

19 Haziran 2008; 13:36:02 

[/quote]

Bu şema BTL (bridging) bağlantı şeması. Bi-amping değil. BTL, daneel'in dediği gibi stereo bağlantı için kullanılıyor ve kolon başına 300 watt çıkış sağlanabiliyor. Bi-amping ise 5.1'de de kullanılabiliyor. Onun bağlantısı daha farklı. Kılavuzda onun da bağlantı şekli anlatılıyor. Oradan bakabilirsin. Bi-ampingin anlamlı olduğu ve bariz fark yarattığı konusunda herkes hemfikir. Rg206'nın anlamlı olmadığını söylediği bi-wiring ise ayrı. Pek fayda sağlamayacağı için denemeye bile gerek yok. Bi-amp imkanı varken 875'lerde bi-wire yapmak herhalde çok mantıklı değil.

Selamlar.
[/quote]
bi-amping opsiyonunu kulandığımızda surr back bağlantılarını iptal edip (yani 7.1 den vazgeçip) mecburen 5.1 e geçmemiz gerek anladığım kadarıyla.
selamlar.

satılık harman kardon avr 630
Akseaus

19 Haziran 2008; 13:41:23 

quote:

bi-amping opsiyonunu kulandığımızda surr back bağlantılarını iptal edip (yani 7.1 den vazgeçip) mecburen 5.1 e geçmemiz gerek anladığım kadarıyla.
selamlar.

Aynen öyle.

Önemli Başlıklarım:

ferdaguler

19 Haziran 2008; 15:16:46 

quote:

quote:

selamlar.

Aynen öyle.

geriye sadece kendi kulak zevkimize göre 5.1 bi-amp mi ? yoksa 7.1 normal mi ? bağantı tercihleri kalmakta.ancak bi-amp de frontların woofer kapasitesi öne çıkarılmaya çalışılmakta.sistemde zaten sw var ise frontları bi-amp yapmanın faydasını anlamakta güçlük çekiyorum.gerçi 875 in kılavuzu bi-amp seçeneğinde 5.1 i açıkça yazmış.birşey farketmese adamlar 5 kanal der, sw ye de gerek yok derlerdi herhal.
surr back leri 7.1 için frontlara paralel bağlamanın da imkanı yok.zaten front köprülerini bi-amp için çıkarmış olacağım.
mevzuu derin :) tecrübe edip bakmak gerek.
ya da 7.1de bi-amp yapılıyo mu? üstadlara sormak gerek :)
selamlar

satılık harman kardon avr 630
Akseaus

19 Haziran 2008; 16:11:26 

quote:

quote:

quote:

selamlar.

Aynen öyle.

geriye sadece kendi kulak zevkimize göre 5.1 bi-amp mi ? yoksa 7.1 normal mi ? bağantı tercihleri kalmakta.ancak bi-amp de frontların woofer kapasitesi öne çıkarılmaya çalışılmakta.sistemde zaten sw var ise frontları bi-amp yapmanın faydasını anlamakta güçlük çekiyorum.gerçi 875 in kılavuzu bi-amp seçeneğinde 5.1 i açıkça yazmış.birşey farketmese adamlar 5 kanal der, sw ye de gerek yok derlerdi herhal.
surr back leri 7.1 için frontlara paralel bağlamanın da imkanı yok.zaten front köprülerini bi-amp için çıkarmış olacağım.
mevzuu derin :) tecrübe edip bakmak gerek.
ya da 7.1de bi-amp yapılıyo mu? üstadlara sormak gerek :)
selamlar

Sevgili Ferda,

Sen yine üstatlara sor ama 7.1'de bi-amp yapılmıyor. Bir noktayı daha düzeltmek isterim: Bi-amp sadece basları güçlendirmiyor. Düşük frekanslar bir amfi kanalından, orta ve yüksek frekanslar ayrı bir amfi kanalından beslendiği için, baslarla birlikte orta ve tiz frekanslar da güçleniyor ve daha temiz hale geliyor. Zaten rg206 güzelcene açıklamış.

Bu işi denemesi çok kolay. Yanlız denemeden önce bildiğin bir soundu iyi bir audio cd'den dinle. Bi-amp sonrasında aynı parçayı tekrar dinle. Ne demek istediğimi ve farkı anlayacaksın.

Selamlar.

Önemli Başlıklarım:

ferdaguler

19 Haziran 2008; 16:38:56