Hoparlörlerden anlayan arkadaşlar varsa yanıtlarlarsa süper olur: Bende iki tane büyük çok güzel ve kaliteli ses veren az kullanılmış zamanında baya yüksek bir miktara alınmış iki tane "WEGA disco 30" kolon var. Yanlız bunlar baya eski tahminen 15 sene. cerwin-vega diil ama belki bunların ilk şirketidir tam bilmiyorum. Bu iki kolonu yamaha 661 yada onkyo 605 e front olarak bağlamayı düşünüyorum. kolonların arkasındaki stickerda yazanları aşağıda görebilirsiniz. Resimleri koyuyorum. Bunları bağlarsam ses kalitesi nasıl olur çok birşey kaybedermiyim acaba kolonlar eski diye?
Arkadaşım benim zaten Wharfdale gibi büyük ebatlı hoperlo kurmakla ilgili skıntım var. Ben öncelikli olarak FulHD LCD ile Diğer chazlarım arasında köprü olsun diye aldım. Birde tabi filmleri en nihayetinde sinemada gibi izleyebilmek için. Söylediklerine gelince Ben İnsanlar ülkemize Yamaha daha önce geldi ve bilindik Marka oluşundan tutulduğu veya önerildiği kanısına vardım. Forumda ve avs forumu da inceledim Onkyo da karar kıldım. Kolaylıklar
quote:
Orjinalden alıntı: ayancıklı
Arkadaşım hayırlı olsun , ben bu gidişle bu amfi işinden vazgeçeceğim gibi...Çünkü bir kısım arkadaşımız onkyo derken bir kısım arkadaşımızda alacağım wharfedale seti göz önüne alarak yamaha diyor. Onkyonun wharfedalede başarısız olduğu söyleniyor. Bu yüzden ben bu işten pes etmeye başladım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATA@ -- 14 Mayıs 2008; 1:54:48 >
Orjinalden alıntı: ayancıklı Arkadaşım hayırlı olsun , ben bu gidişle bu amfi işinden vazgeçeceğim gibi...Çünkü bir kısım arkadaşımız onkyo derken bir kısım arkadaşımızda alacağım wharfedale seti göz önüne alarak yamaha diyor. Onkyonun wharfedalede başarısız olduğu söyleniyor. Bu yüzden ben bu işten pes etmeye başladım.
nerede okudun bunu? saf olmayalım. onkyo her kolon da çalar.ki onkyo tutkunu olmadığım -genel olarak marka tutkunluğum yoktur- halde.kısaca ben sana özetleyeyim yamaha nın bazı modelleri sesi tenekeleştirir. @sefalenk in başına geldiği gibi. dream acoustic sever dururlar bağlayın yamaha hele mdf sert kabinli bir kolona görürsünüz teneke sesini. wharfedale ile yamaha nın sesinin daha tatmin, doygun işitilir ki yamaha kullananı fazla rahatsız etmesin.flat karakterli focal gibi kaliteli markanın bir kolonunun sesinin yavan gelmesi durumlara kadar varır.kısaca özet bu.
Sağol Önceki Sayfalardan yapılması gerekliliği ortada. Nasıl Yapılacağı konusuna gelice yazılanlardan anladığım kadarı ile rs232 bağlantısı gerekiyor. Benim sistemimde ise board D975XBX2 intel board var ve bu bağlantı yok. Önce AVR gelsin ondan sonra nasıl yapacağıma karar veririm diye düşünüyorum. Ama şu konuda haklısınız yerine yerleştirdikten sonra güncelleme zor çünkü LCD sehpasının arkasına ulaşmak zor. Bu nedenle yerleştirme işleminden önce güncelleme yapmalıyım. Beni düşündüren PC im de rs232 yok. Kolaylıklar
quote:
Orjinalden alıntı: Daneel
Güncellemelerini de yap mutlaka, gerideki sayfalarda var.
Kardeş RS232 dediğimiz seri porttur ve olmayan kart yok gibidir. Senin kartta da klavye portunun hemen altındaki giriş seri port yani RS232'dir. RS232 kablo da uydu cihazlarını falan da güncellemek için kullanılan kablodur, elektronikçilerde sorarsan mutlaka bulursun.
Teşekkürler. Evet serial port var. Ben RS232 denilince başka birşey algılanım sanırım. Kolaylıklar
quote:
Orjinalden alıntı: ayhifi
Kardeş RS232 dediğimiz seri porttur ve olmayan kart yok gibidir. Senin kartta da klavye portunun hemen altındaki giriş seri port yani RS232'dir. RS232 kablo da uydu cihazlarını falan da güncellemek için kullanılan kablodur, elektronikçilerde sorarsan mutlaka bulursun.
Danel 4. sayfada verdiğin link son versiyornmu? Link teki update dsp için mi yoksa firmvare mi ? Güncellemenin versiyonu kaç? birde bu serial kabloyu alacağım ama bir şey sormak istiyorum.
Bu kablonun her iki tarafıda aynımı? hani jack larda erkek dişi meselesi vardırya..
Kıolaylıklar
quote:
Güncellemelerini de yap mutlaka, gerideki sayfalarda var.
Ben USB-RS232 çeviriciyle yaptım, bende seri port vardı ama seri kablo yoktu piyasada mecburen usb-RS232 çevirici kablo ile yaptım.
Onlar güncel linkler aslında ama Onkyo için 1.08 çıktı deniyor 1.07'den farkı audyssey ayarlarınızı kaydetme imkanıymış, çok aman aman bir iyileştirme olmadığından ben uğraşıp yapmadım. Dramatik iyileştirmeleri getiren 1.07ydi.
Anakartın arkasındaki giriş erkek, 875'in üzerinde ise dişi giriş mevcut. Bu sebeple alacağın kablonun bir ucu erkek diğer ucu dişi olmalı ki işini görsün. Ya da Daneel'in yaptığı gibi usb-to-RS232 dönüştürücü de işini görür. Ben aldığımda 25 YTL bir fiyatı vardı bu dönüştürücünün. Ben de notebookta serial port olmadığı için bu dönüştürücüden kullanmıştım.
Peki Danel Mademki 1.08 çıkmış o zaman mutlaka güncelleme yapacaksak. Yenisi varken yenisiniz yapmak daha doğru olmazmı?
quote:
Ben USB-RS232 çeviriciyle yaptım, bende seri port vardı ama seri kablo yoktu piyasada mecburen usb-RS232 çevirici kablo ile yaptım.
Onlar güncel linkler aslında ama Onkyo için 1.08 çıktı deniyor 1.07'den farkı audyssey ayarlarınızı kaydetme imkanıymış, çok aman aman bir iyileştirme olmadığından ben uğraşıp yapmadım. Dramatik iyileştirmeleri getiren 1.07ydi.
Ayhafi sanada bir sorum var. Bende şuan dönüştürücüde yok kabloda yok. Birini almam gerekiyor. Sizce hangisini almalıyım Dönüştürücümü/Kablomu?
quote:
Orjinalden alıntı: ayhifi
Anakartın arkasındaki giriş erkek, 875'in üzerinde ise dişi giriş mevcut. Bu sebeple alacağın kablonun bir ucu erkek diğer ucu dişi olmalı ki işini görsün. Ya da Daneel'in yaptığı gibi usb-to-RS232 dönüştürücü de işini görür. Ben aldığımda 25 YTL bir fiyatı vardı bu dönüştürücünün. Ben de notebookta serial port olmadığı için bu dönüştürücüden kullanmıştım.
Usb olan kablo için firmware atma yazılımı farklı olabilir ona dikkat etmek lazım. Yoksa her ikisi de aynı farketmez. Bu arada madem 1.07 o zaman bence hiç risk alıpta firmware falan atma olduğu gibi kullan. Ne zaman ki kritik bir güncelleştirme çıkar o zaman yaparsın. Şahsi fikrim budur.
875 için 1.08 firmware linki yapan arkadaşlar bundan update etsin
http://r a p idshare.de/files/39414377/DTC9_8_MainFW_v1.08.zip.html
Integra 9.8 update i yazıyor ama 875 ile aynı software kullanılıyor ben kendi yaptığım 875 updateini Integra'ya da yaptım. Gene de sorumluluk kullanıcılara aittir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daneel -- 16 Mayıs 2008; 10:03:38 >
Arkadaşlar Özellikle ONKYO kullanıcısı olarak daneel TX875 Setup ile ilgili sorum olacak. Setup
7.Harware Setup/ 1.Remote 2.Zone 3.Tuner 4.Analog 5.HDMI// HDMI Adio Out off/on Hoperloler kapalı iken TV den ses almak için on yapıyorum Lip Sync Enable/Disable xvYCC Enable/Disable Control Enable/Disable
Bu üç tane Kırmızı olanlar ne yapılmalı eneble/Disable? Özellikle sonuncuyu (control) enable yaptığımda altta kalan iki seçenek daha aktif oluyor.Aşağıdakiler Power Control Eneable/Disable TV Control Enable/Disable Bunlar Pasif durumda
Şimdi ben yukardaki kırmızı olanları enable/Disable olarak ne seçmeliyim. neden?
Arkadaşlar, 3-4 hafta önce ONKYO 505 amfi ve slim dream set ve SLW10 subwoofer almıştım. Evleneceğimden dolayı mallar evde kutuda bekliyordu. Bugün yeni eve sistemi kurdum. Herşeyden ses geldi ama subwooferdan ses alamadım. Bu subdan ses almak için amfide özel birtakım ayarlar yapmak gerekir mi? Sub bozuk mu diye korkmaya başladım. Eğer özel bir ayar lazım ise aktif subwooferdan ses almak için ne yapmalıyım.