Bende ailecekli ligtv paketi var eger degistirmeye kalkarsam bana ne kadara patlar. Digiturk canagi yok bunuda belirtiyim daha onceden goldmaster vardi onun canagindan gelen kabloyla bagli. Cevaplarsan sevinirim.
Sn. next-urla lutfen cevap verirmisiniz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravishing -- 11 Nisan 2008; 16:30:12 >
herkesin fikri kendine haklıdır. Söyledikleriniz sizin pencerenizden doğru olabilir. Ancak şunu belirtmek isterim HD teknolojisini satılan 99 liralık kutuların eskiliğini belirtmek için kullanmak henüz erken. HD dediğiniz teknolojinin kutusu 800 liradan fazla. Ayrıca henüz çok sınırlı sayıda kanal HD yayın yapıyor. Ve aylık bedel olarak Hd yayınları seyretmek için 10 lira ödemeniz gerekiyor.
Ayrıca "kandırma" kelimeside pek doğru değil. Evet haklısın bu kampanya yada paketler öncelikli ve ağırlıklı olarak lig tv isteyenler için. Ve dışarıda her hafta onlarca lira verenler için oldukça avantajlı.
Kaldıkı eski kampanyalar paketler lig tv ile ilgisi olmayan aboneler için aynen devam ediyor.
Yanlış bir kelime kullandıysam özür dilerim benim kendi şahsi fikrim bu ellerinde eski kutuları satacaklar tabiki hd için erken ama binlerce kutuyuda birden satamayacaklarınıda düşünürseniz veya HD yaygınlaşsa zaten o kutuları alırmısınız diye bir teklifte bulunamazlar.
estagfurullah. Amacım sizi ve düşüncelerinizi eleştirmek yargılamak değil. Eğrisi ve doğrusuyla olayları paylaşmak. Ve kendi düşüncelerimi aktarmak. HD konusunda ne kadar haklıysam işin özünde ellerindeki kutulardan kurtulmak istedikleri konusundada siz o kadar haklısınız.
Ama bence bu kutulardan kurtulurken biz lig tv izlemek isteyenler içinde iyi bir kampanya yapmışlar. (Fakat lig tv izlemeyenler için avantajı yok kampanyaların.)
Yaslan kardesim, senden duyduguma iyi oldu... Yoksa riske girecektim... Ayri canak taktirmak en iyisi üst üste recevier duracak ama düzenide bozmasam... Yalniz teknik konu sahibi arkadaslar cevap alamadim, daha dönmedi mi yoksa isler yogunmu siparisler cokmu ;)
quote:
Orjinalden alıntı: yaslan
Sn next-urla, Yalnızca Lig TV Zap üyesiyim. Cihaz bana ait (Vestel 3001). Binada ortak çanaklar var. Şu anda Lig TV'yi Türksat'tan izliyoruz. Ayrıca Hotbird çanağı da var. Gümüş Koltuğa geçmek için DT'e müracaat ettim. Bağlantı için gelen servis görevlisinden, Eutelsat'ın da aynı hatta bağlanmasını ve böylece 3 uyduyu da tek hattan ve aynı receiverdan izlemek istediğimi söyledim. Önce olmaz, yapılamaz dedi. Sonra mümkün ancak bir aparat (opsiyonel switch diye isimlendirdi) takılması gerektiğini söyledi. Aparat için 75 YTL istedi. Kabul ettim. Kurmaya başladı fakat, bizim cihaz maalesef çökmüş durumda, Hotbird'deki tüm kanallar, Türksat'taki tüm kanallar gittiği gibi, eutelsattan da en ufak bir sinyal alamadı (bağlantıda sorun olmadığını söyledi). Defalarca denemesine rağmen başarılı olamadı. Sonunda eski haline getirdi ve gitti. Daha önce bu foruma da yazmıştım, bir arkadaş olabileceğini söylemişti. Konu şu, ekonomik ve teknolojik ömrünü tamamlamış bu cihaz yerine next 200 cıs super plus alsam, Türksat, Hotbird ve Gümüş Paketi tek bir cihazdan izleyebilir miyim. Bu soruyu iki next bayisine sordum, birisi izlersin, birisi izleyemezsin demişti. Next firmasının merkezine e-maille sormuştum bu soruyu gelen cevapta izleyebileceğim belirtiliyor. Oysa, kuruluma gelen teknik servis görevlisi next ile izlenemeyeceğini söyledi. Allah aşkına nedir doğrusu? Şimdiden teşekkürler.
Neredeyse 6 yıldır DT abonesiyim ve hep lig tvli paketi kullandım. Aksi halde bence DT nin pek bir anlamı yok(DT Plus dışında) Ve son 1,5 iki yıldır bir taahhüttür gidiyor.
Bence: 1- Yanlış bilmiyorsam D Smart Lige ortak olmak için veya Ligi DT nin elinden alabilmek için çabalıyor.İhalenin yenilenmesini istiyor ve açılan davalar var. Dolayısıyla DT ne kadar çok kişiyi LigTv aboneliğine çekerse (bkz.Lig TV tüm paketlerde hediye) Ne kadar çok Lig Tv li DT abonesi olursa Ligin olası yayın hakkı değişikliğinde o kadar çok kişi mağdur olur ve o kadar çok kişi isyan eder dolayısıyla bu iş zorlaşır 2- Herkese kutu satmakla sıcak para girişini sağlamış oluyorlar ve lig sezon bitiminde lig tvli paket iptallerinin(bkz. minimum paket önceden 19,90 YTL idi) kısmende olsa önüne geçmiş oluyorlar. Herkes bir taahhüdün altına sokuluyor. 3- Hali hazırda hiç aboneliği olmayanlar için mantıklı gelebilir ama benim gibi zaten abone olanlar hele bir de yan oda kullananlar için tamamıyle saçmalık. Hem eski abone olacağım + yan oda da bile DT olacak sonra yıllardır kullandığın eski kutuları sana tekrar satacak üstelik yan oda ve asıl oda için ayrı ayrı her iki kutuya da para vereceksin(yanılmıyorsam). Bana göre bu saçmalık Bundan 1,5 sene önce de taşınırken aboneliğimi transfer etmek için yeniden kurulum ve teknik servis ücreti istemişlerdi. Bende ozaman yeni abonelere ücretsiz kurulum yapıyorsunuz aynı abonelik ücretiyle nasıl oluyor öyle deyince kalıvermişti müşteri hizmetleri. Bu sefer aynı isme iki dt aboneliği olamaz dedi. Karşılığında iyi ozaman ben aboneliğimi iptal ettiriyorum onun yerine eşim adına tekrar açtırıyorum haliyle bizden abonelik dışında bir ücret alamıyorsunuz demiştim bu işi böylece çözmüştük. Şimdi yine aynı hikaye, arada olan hali hazırda aobneliği olanlara oluyor. Kendi adıma bu kampanya veya adı herneyse benim dahil olmayacağım birşey ancak DT Plus ta receiverlarda indirime giderler veya daha çok kanal HD yayın ile verilmeye başlarsa ozaman değiştiririm. Bunlar sadece benim düşüncelerimdir sizinle paylaştım, yanıldığım noktalar olabilir.
kalan ay sayısı x 192 \16ay çıkan tutarı ödüyerek geçiş yapabilirsiniz mevcut çanağınızı kullanacaksanız 30ytl servis ücreti ödüyerek çanak anteninizin yönü değiştirilir yeni çanak taleb ederseniz 85ytl ödersiniz
quote:
Orjinalden alıntı: ravishing
quote:
Orjinalden alıntı: ravishing
Bende ailecekli ligtv paketi var eger degistirmeye kalkarsam bana ne kadara patlar. Digiturk canagi yok bunuda belirtiyim daha onceden goldmaster vardi onun canagindan gelen kabloyla bagli. Cevaplarsan sevinirim.
Neredeyse 6 yıldır DT abonesiyim ve hep lig tvli paketi kullandım. Aksi halde bence DT nin pek bir anlamı yok(DT Plus dışında) Ve son 1,5 iki yıldır bir taahhüttür gidiyor.
Bence: 1- Yanlış bilmiyorsam D Smart Lige ortak olmak için veya Ligi DT nin elinden alabilmek için çabalıyor.İhalenin yenilenmesini istiyor ve açılan davalar var. Dolayısıyla DT ne kadar çok kişiyi LigTv aboneliğine çekerse (bkz.Lig TV tüm paketlerde hediye) Ne kadar çok Lig Tv li DT abonesi olursa Ligin olası yayın hakkı değişikliğinde o kadar çok kişi mağdur olur ve o kadar çok kişi isyan eder dolayısıyla bu iş zorlaşır 2- Herkese kutu satmakla sıcak para girişini sağlamış oluyorlar ve lig sezon bitiminde lig tvli paket iptallerinin(bkz. minimum paket önceden 19,90 YTL idi) kısmende olsa önüne geçmiş oluyorlar. Herkes bir taahhüdün altına sokuluyor. 3- Hali hazırda hiç aboneliği olmayanlar için mantıklı gelebilir ama benim gibi zaten abone olanlar hele bir de yan oda kullananlar için tamamıyle saçmalık. Hem eski abone olacağım + yan oda da bile DT olacak sonra yıllardır kullandığın eski kutuları sana tekrar satacak üstelik yan oda ve asıl oda için ayrı ayrı her iki kutuya da para vereceksin(yanılmıyorsam). Bana göre bu saçmalık Bundan 1,5 sene önce de taşınırken aboneliğimi transfer etmek için yeniden kurulum ve teknik servis ücreti istemişlerdi. Bende ozaman yeni abonelere ücretsiz kurulum yapıyorsunuz aynı abonelik ücretiyle nasıl oluyor öyle deyince kalıvermişti müşteri hizmetleri. Bu sefer aynı isme iki dt aboneliği olamaz dedi. Karşılığında iyi ozaman ben aboneliğimi iptal ettiriyorum onun yerine eşim adına tekrar açtırıyorum haliyle bizden abonelik dışında bir ücret alamıyorsunuz demiştim bu işi böylece çözmüştük. Şimdi yine aynı hikaye, arada olan hali hazırda aobneliği olanlara oluyor. Kendi adıma bu kampanya veya adı herneyse benim dahil olmayacağım birşey ancak DT Plus ta receiverlarda indirime giderler veya daha çok kanal HD yayın ile verilmeye başlarsa ozaman değiştiririm. Bunlar sadece benim düşüncelerimdir sizinle paylaştım, yanıldığım noktalar olabilir.
selamlar; size yüzde yüz katılıyorum.yeni abone kazandırmak için yapılmış bir kampanya.. buna saygı duyarım.. ancak eski aboneler için değişen çok fazla birşey yok. kalan ay taksitleri ve activasyon ücreti + 19.90 * kalan ay sayısı birbirine denk geliyor.sadece birkaç kanal fazlası var.ve parayı sizden peşin yada vade farkıyla geri alıyor. ben hiç birşey anlamadım bu işten..