aircondition , practica yi sitede arattinmi bilmiyoım ama ben hicbir sonuca ulasamadim...kullanan sayisi az ve ya kullananlar online degil...bunun icin kizmani gerektircek bi durum yok sakin ol.... .....diger sitelerde dedigin markayi arastirdim...en zayif ozelligini soyliim.... (tabi bana gore...)Practica marka SDcardtan baska card kabul etmiyo.....yane practicanin fiyat araligina ve kalite olcusune mahkumsun...bunun disinda ismine fazla rastlanmamasinin da vercegi dusunce de servis muhabbetinin zayifligi.....
fiyati uygun ama ayni ozellikteki Canon'un ve Nikonun ozellikleri practicayi ezer gibi geldi bana.....pahali olmasi bundan kaynaklaniyo olsa gerek.....ayda bir kullanacain bi malzeme dusunuyosan practicayi al derim ama sonradan bol bol kullanacain bi hale gelirse pisman oolcaindan da eminim....bunun icin sana tavsiyem forumlarda ki Canon A510 ve A520'yi forumlardan ve arama motorlarindan iyice bi incelemen...
aralarinda kucuk bi karsilastirma yaparsan farki ve gereklilikleri anlarsin....simdilik bu kadarini soyleyebilecem......butcenin neye izin verdigini de belirtirsen daha cok yardimci olabilirim......sevgiler....
Merhaba arkadaşlar çok güsel aydınlatmışsınız yanlıs ben nasıl bir fotoğraf makinası alacağımı bilmiorum sürekli foto çeken birisi değilim tatilde orda şurda burda... yardımcı olurmusunuz ne tavsiye edersiniz fiyatlar konusunda limit 150 ytl standart bişe bile olabilir.. teşekkürler...
walandyl anladığım kadarıyla henüz nasıl bir makine istediğine karar verememişsin? Önce kendine şu soruları sor: - her zaman yanında taşıyabileceğin hafif şık kompak bir makine mi yoksa full manuel ayarları olan ama taşıma çantası tripod vs ile daha nadir kullanacağın yarı-profesyonel birşey mi? - kaç mp? ve kaç optik zoom (3x den fazla demek büyük makine demek) - Li-ion pil mi? kalem pil mi? (kalem pil demek yedek pil demek şarj cihazı almak demek) - video çekim özelliği ne kadar önemli? (640x480 30fps çekebilmesi demek, en az 512MB yüksek hızlı hafıza kartı demek)
Sonra marka model belirle karşılaştır derim.
Usta bu soruları çok sordum ya, - hafif şık kompak bi makine işimi daha çok görür, ancak dediğin gibi semi pro özelliklerde olmasını istiyorum alacağım hafif şık makinenin de... -kaç mp sorusuna gelince cevap en az 5 MP ve üzeri, optik zoom olarak da en az 3x dediğime bakma işte varsa bu tip makinalarda 4x 5x ondan dedim. -Li-ion pil tercihim çok tavsiye etti arkadaşım, ancak zaten önceki makinem için aldığım şarjlı pil setim ve 2100 Mah lık 4 adet yedek pilim de mevcut. -Video çekim özelliği çok sık kullanacağım bi özellik değil aslında ama canonlardaki gibi 3 dakikalık süre kısıtlaması olması canımı sıkıyo, ve hafıza kartı da önemli değil hamama giren terler bi tane de 512 lik kart alırız :)
Ama aradığım makinenin en büyük özellikleri; gece çekimindeki üstün kalite ile hızlı fotoğraf çekimi... Yarım saat resim işlememeli, hızla bi anı ölümsüzleştirebilmeliyim.
Kafayı yediğim nokta burası zaten, marka model bulamıyorum. benim için biraz da makinanın tipi önemli beğendiğim bi makine olmazsa elime almam bile, çünkü hevesim olmaz o makineye karşı... Beğendiğim tipte olan makineler bu özelliklerden yoksun gibi ama sizin kadar model bilmiyorum o yüzden sizden gelen tavsiyelere ihtiyacım var. (Bu arada hoşuma giden modeller Sony W15, W17 gibi tipteki makineler ile Canon A95'e benzeyen tarzda makineler bi de kodak serisindeki makinelerden DX 7630 ve yukarısı)
arkadaslar ben fotograf makinası alacagım ama boyle ahım şahım bi şi olsun fiyat istedim kayseride tatildeyken bana 950 euro fiyat cıkardılar dogru mu 8.2 megapixel ne diyorsunuz
Dostum bu modellerden Panasonic firması zaten bana çok çektirdi bi daha kullanmayı düşünmüyodum ancak önerin üzerine bakmayı uygun gördüm. Fakat pek tatmin edici gelmedi. Pentax firmasını ise pek tanımadığım ve duymadığım için bişey diyemiyorum. Nasıl bi firma bu PENTAX?
walandyl firmayı satın almıyorsun alacağın basit bir dijital makine. Pentax, fotoğraf makinesi ve aynı zamanda lens üretebilen çok eski ve deneyimli bir firmadır.
merhaba birşey soracaktım ben canon ixus 30 sahibi bir arkadaşım vardı ve çektiği resimlerde mavi yeşil filitreler kullanıyor gibiydi ama kameranın bir aksesuarı yoktu kameranın dahili özelliği gibi birşeydi... yada bu başka bir özellik ben filitre gibi düşündüm ama resimler anormal güzelleşiyordu genellikle açık hava resimleri mavi filitreyle çok güzel oluyordu... bende olympus c770 alıcam ama böyle bir özelliğin olmasını istiyorum böyle birşey varmı olympuslarda çok merak ediyorum yardımlarınız için teşşekkürler...
mertkan hocam acaba canon 350d ile nikon d70(ya da d70s) nin hangisi iyidir? d70 ile d70snin farki ne? su siralar slr like ve slr makinelerde arastirma yapiyorum baktigim urunler canon 350d nikon d70 ve nikon 8800 bunlar disinda canon powershot s2 is ve fuji finepix s5500e baktim fakat kesin bir karara varamadim cunku nikon 8800 ile d70in fiyatlari gordugum kadariyla birbirine oldukca yakin, ne fark var bu ikisinin arasinda? ayni sey canon powershot s2 is ile 350d icin de gecerli ve ben bunu anlayamadim bu neden olabilir? almanyadan getirtme imkanim var hangisini onerirsiniz? yasadiginiz ulkede bunlarin fiyatlari arasindaki fark nasil? bu sorular daha once sorulduysa da gormemisim, varsa affola..
SONY DSC-F717 ve CASIO - EXILIM PRO P505 arasında sıkışıp kalmış durumdayım... Casionun video çekimlerinin çok iyi olduğu söyleniyor ve macro mesafesi çok düşük..
CASIO - EXILIM PRO P505 hakkında ne sitelerden ne forumlar aracılığı ile hiçbir bilgiye ulaşamadım bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..
Kolay gelsin ,yeni olduğum için bu başlığı görmemiştim.....
Bu sıralar makina alacağım,Sony T33 ile Nikon S1 arasında karar veremiyorum, hangi makinayı alayım? Makro ve video benim için önemli yine manuel ayarlar hangisinde daha iyi........Sizin tavsiye edeceğiniz makinayı kesin olarak alacağım ,şimdiden teşekkürler.
SONY DSC-F717 ve CASIO - EXILIM PRO P505 arasında sıkışıp kalmış durumdayım... Casionun video çekimlerinin çok iyi olduğu söyleniyor ve macro mesafesi çok düşük..
CASIO - EXILIM PRO P505 hakkında ne sitelerden ne forumlar aracılığı ile hiçbir bilgiye ulaşamadım bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..
burada karşılaştırma ve teknik verilerini bulabilirsiniz. Bence ikisi de alınacak makine değiller. Zaten F717 üretimden kaldırılmış bi model.
burada karşılaştırma ve teknik verilerini bulabilirsiniz. Bence ikisi de alınacak makine değiller. Zaten F717 üretimden kaldırılmış bi model.
Bahsettiğiniz verileri bulamadım(linkte Casio Exilim EX-P505 modeli gözüküyor ben "pro olanın verilerini istemiştim)..
Bahsettiğim ürün burada...gerçekten çok hafif ve çok küçük bu ürün hakkında acil deneyimlerinize ve görüşlerinize ihtiyacım var..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzZ. -- 8 Ağustos 2005, 13:57:35 >
arkadaşlar. almanyadan sony dsc-w7 aldım. yaklaşık 500 ytl. ama tüekçe kullanma kılavuzu arıyorum. ingilizcesini buldum ama türkçe olsa daha iyi olacak. yardım please:]
Sevgili OzZ. EX P505 veya EXILIM PRO P505 aynı makineler. Farklı cihazlar olsaydı ürün model numarası da farklı olurdu di mi? Daha ayrıntılı teknik detay mı arıyorsun anlamadım. İşte orjinal web sitesi de burda. Ayrıca küçük ve hafif demişsin ama bana göre hiç de öyle değil, bataryası ile 275gr ve neye göre hafif ? Ürün hakkında deneyimim yok.
teşekkür ederim cevap için.. bana da cevap geldi ya gam yemem:) canon a510 ve 520 ye baktım pixel daha düşük prakticaya göre..400, 500ytl. practice 305ytl.. alman malı bir de.. aslında ilerde çekim fazla yapabilirim ama bu makine işimi görür mü bilmiyorum.. kart şarj pil vs 410ytl yapıyo.. bütçem artabilir ama neticede değmesi lazım.. çünkü fiyatlar zaten düşüyo.. iyi makineye sonra geçerim ki bunlar tarih olur.. arkadaş sipariş verdi bakayım görüntülerine:)
sd karttamn başka mmc kart var galiba. ne olduğunu da bilmiyorum ya.. :) en çok klanılan sd kart sanırım.. yani praktia ya mahkum olmadan da kullanılır di mi? mmc kartın avantajı ne.. yorumlarda sd kartlı olan makine daha avantajlı diyo da...
bu arada keysmart practica nın fasonunu yapıyomuş ve resmini göndermişler baya güzel göründü resimler:)
neyse geç yazdım malum tatil.:)teşekkür ederim tekrar
bu arada chip dergisi haziran sayısında prakticadcz 5.4 250 dolar altı makineler arasında birinci seçilmiş..fotoğraf kalitesi çok iyi deniliyor. ve video kalitesi de iyiymiş..
Burada yapılan incelemede; Nikon Coolpix 4600 için 640 x 480 pixels 30 fps denmiş oysa yaptığım araştırmalar sonucunda uluslararası birçok sitede 15fps olarak geçiyor..
Ve bazılarında sesli çekim var derken bazılarında yok deniyor.
Bu konularda ayınlatıcı bir fikri olan arkadaş bilgi verebilirmi, doğrusu nedir?
Neden tavsiye etmiyorum: T33: 38-114mm zoom lensi ile diğer modellere göre daha dar açı f3.5-4.4/8 lik aperture range yani ışık geçirgenliği düşük max shutter hızı 1/1000 ile de yetersiz, hele Nikon S1 'in max shutter hızı 1/350 ki bu bence kafadan makineyi alınmaz kılıyor. S1 in de f3.0-5.4 lük geçirgenliği yetersiz bu sınıftaki çoğu makine 35-105mm zoom ve f2.8-4.7 gibi değerlere sahip makineler. Ayrıca minimum shutter hızı s1 de 2sn, t33 de 1 sn ki bu makinelerle gece çekimi yapmanız çok zor. Bu eksiler bence lens optik zoom sistemlerinin makinelere gömülmüş olmasından kaynaklanıyor. Slide lens yani dışa doğru çıkan zoomlu makinlerde çok başarılı teknik veriler var. Video çekimi s1 de 15fps bu da kötü. Video outdan TV e bağlamak için dock şarj ünitesi kullanmak zorundasınız bu da ayrı bir zorluk. Sony'nin SD kart kullanmaması da bence eksi bir özellik. Görünüşte şık ama basit basçek makinelerden bir farkları yok. Tek olumlu ve güzel tarafları 2.5" lik yüksek çözünürlüklü LCD leri ama güzel fotoğraf çekemedikten sonra neye yarar.
Son olarak dpreview den bir karşılaştırma ekranı var önce bakın sonra karar verin
Bende Panasonic de Lumax da düşünmüyorum. Doğru yola girdim ve Canon'dan şaşmamak gerektiğini anladım. Şimdi asıl sorum şu; Canon IXUS 50 mi yoksa Canon IXUS 500 mü?
İki ürün bana çok yakın geldi ama teknik açıdan anlamadığım için olsa gerek sanki ixus 500 daha teknik ve karizma gibi... Ama ixus 50 içinde de ixus 500 de olmayan bazı özellikler var maklıesela artırılabilir belleğe sınırsız video kaydı gibi...
Her neyse hangisini tavsiye edersiniz, artı eksi değerlendirme yapabilirseniz birini alıcam şimdiden teşekkürler... Birde aklıma takılmışken sorayım, acaba çekim hızları nasıldır ardarda foto çekebilir miyim, gece gözümün gördüğü gibi çekim yapabilir miyim? Yarım saat resim işlememeli, hızla bi anı ölümsüzleştirebilmeliyim.
Neden tavsiye etmiyorum: T33: 38-114mm zoom lensi ile diğer modellere göre daha dar açı f3.5-4.4/8 lik aperture range yani ışık geçirgenliği düşük max shutter hızı 1/1000 ile de yetersiz, hele Nikon S1 'in max shutter hızı 1/350 ki bu bence kafadan makineyi alınmaz kılıyor. S1 in de f3.0-5.4 lük geçirgenliği yetersiz bu sınıftaki çoğu makine 35-105mm zoom ve f2.8-4.7 gibi değerlere sahip makineler. Ayrıca minimum shutter hızı s1 de 2sn, t33 de 1 sn ki bu makinelerle gece çekimi yapmanız çok zor. Bu eksiler bence lens optik zoom sistemlerinin makinelere gömülmüş olmasından kaynaklanıyor. Slide lens yani dışa doğru çıkan zoomlu makinlerde çok başarılı teknik veriler var. Video çekimi s1 de 15fps bu da kötü. Video outdan TV e bağlamak için dock şarj ünitesi kullanmak zorundasınız bu da ayrı bir zorluk. Sony'nin SD kart kullanmaması da bence eksi bir özellik. Görünüşte şık ama basit basçek makinelerden bir farkları yok. Tek olumlu ve güzel tarafları 2.5" lik yüksek çözünürlüklü LCD leri ama güzel fotoğraf çekemedikten sonra neye yarar.
Son olarak dpreview den bir karşılaştırma ekranı var önce bakın sonra karar verin
Yeknet arkadaş, verdiğin bilgiler için teşekkürler, bu bilgiler karşısında beni zora soktun ve kararsız kaldım...... Bu durumda Nikon S1 ve Sony T33 fiyat aralığında,kaliteli lensli,çok iyi makrolu 2.5 inç ekranlı hangi marka ve modeli önerirsin?
Karşılaştırma tablosuna baktıysanız orada tavsiye edeceğim modelleri bulabilirsin. Sıralama gözetmiyorum -Panasonic FX8-FX9 (henüz Türkiyede yok yakında çıkacak ama pahalı olabilir) -Pentax Optios5n veya S5z (s5n LCD si 2.0" ama en uygun fiyatlı bu modeli tavsiye ederim s5z bulabilirseniz 2.5" LCD onda var) -Canon ixus50 (ama bunun da lcd si 2.0" ve pahalı) -Kodak V550 (2.5" LCD ve 230,000 pixel çözünürlük olması nedeniyle pili diğerlerine göre daha çabuk biter)
walandyl sana da tavsiyem canon istiyorsan ixus50 dir. ixus500 ün LCD si 1.5" ve piyasadaki en küçük lcd tipli makina; onda çektiğini görmek için bir yakın gözlüğü gerek.
Aslında kimseyi zora sokmam istemem. Ben dedim diye gidip tavsiye ettiğim makineyi alırsanız sonra memnun kalmazsanız bu benim sorunum değil. Siz yine de kendi beğendiğinizi alın. Sadece doğru bilgiler vermeye ve yanlış yönlendirmemeye çalışıyorum. Kafanızı bulandırmak gibi bir niyetim yok.
Aslında kimseyi zora sokmam istemem. Ben dedim diye gidip tavsiye ettiğim makineyi alırsanız sonra memnun kalmazsanız bu benim sorunum değil. Siz yine de kendi beğendiğinizi alın. Sadece doğru bilgiler vermeye ve yanlış yönlendirmemeye çalışıyorum. Kafanızı bulandırmak gibi bir niyetim yok.
Kodak V550 <= Bu Ürünü almayı düşünüyorum. Kamera özelliğini Fotoğraf özelliğinden daha çok kullanmayı planlıyorum sony kamera alıcaktım ama artık araştırma yapmak canıma tak etti görüntü kötü çıkacak şunun pikseli düşük buna fireware kart lazım gibi şeylerden sıkıldım cözümü görüntüyü kendi içine işleyip kaydeden bir makina almaya karar verdim ve aralarında en iyi bulduğum ürün Kodak V550 Maksimum 40 Dk kadar VGA 640x480 30fps'de Cözünürlüğünde 80 Dk kadar QVGA 320x240 Video çekimi, diğer fotoğraf makinalarında olmayan video çekimi yaparken zoom yapa bilme MPEG-4 Formatında Kayıt ve daha bir çok özellik Ayrıntılı bilgi : http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?P_ID=1435&strPageHistory=search&strKeywords=V550&numPageStartPosition=1&strSearchCriteria=any&PT_ID=all
Epidoras : V550 benim de tavsiyelerim arasında. Bataryası sorun diil sık sık şarj ederim derseniz bence alınır. Ancak mpeg4 kaydı gözünüzde büyütmeyin ve fotoğraf makinesinden video kamera perfomansı beklemeyin.
Yeknet sağolasın Karar verilmiştir IXUS 50 alınıcak. Şimdi apayrı bi soru bu mereti en ucuz nerden bulurum? İstanbul içi olarak yani... Bilen arkadaşlar var mı? Yada şöyle kampanya var falan diyen arkadaşlar?
Ya Hakan, biraz işin içine girince anlıyo adam... Nikon 7900 doğru tercih... Çok yerde methini duydum al pişman olmazsın diyolar zaten yeknet usta da tercihini o yönde kullanmış daha ne düşünüyosun
Ya Hakan, biraz işin içine girince anlıyo adam... Nikon 7900 doğru tercih... Çok yerde methini duydum al pişman olmazsın diyolar zaten yeknet usta da tercihini o yönde kullanmış daha ne düşünüyosun
Walandyl arkadaş , okey nikon 7900 iyi makina da ,sony W17 ile kıyas edince artı nesi var anlamadım.......Sony W17 şu nedenden elendi deyin yarın nikon 7900 alacağım........
Hakan, karar vermek istediğinden pek emin değilim ama yine de sana W17 ile 7900 arasındaki farklardan bahsedeyim.
W17 nin makrosu 6cm 7900 ün ki 4 cm. W17 : 197gr ; 7900 : 150 gr (Sony %30 daha ağır) W17 : memorystick ; 7900 : SD (sırf bu yüzden bile sony almazdım)
Herşeyden önce Sony fotoğraf makinesi geçmişi olmayan bir marka ve Nikon'a rakip olması biraz zor. İstediğin tüm yorumları forumları araştır nikon7900 gerçekten iyi makinedir kuşkun olmasın.
Hakan, karar vermek istediğinden pek emin değilim ama yine de sana W17 ile 7900 arasındaki farklardan bahsedeyim.
W17 nin makrosu 6cm 7900 ün ki 4 cm. W17 : 197gr ; 7900 : 150 gr (Sony %30 daha ağır) W17 : memorystick ; 7900 : SD (sırf bu yüzden bile sony almazdım)
Herşeyden önce Sony fotoğraf makinesi geçmişi olmayan bir marka ve Nikon'a rakip olması biraz zor. İstediğin tüm yorumları forumları araştır nikon7900 gerçekten iyi makinedir kuşkun olmasın.
ARKADAŞIM;neden SD kart tercih edilmemeli? MMC KARTIN ÖNEMEİ NEDİR?
bende digital .fotoğraf makinası alacagım. 4mp civarı. min3x optik zoom. 640x480 video cekimi mümkünse mpeg-4 (hafıza kartına uzun sürede kayıt yapabilmesi.. 256mb'a16 dk gi olmamalı).
önce keysmart 4mp ile yola çıktım....marka sorun oldu---- 246ytl civarı kesinlikle markalı yani önceden foroğraf makinası yapan marka aldediler kodak 7430 gectim ...full otomatık çekim var. manuelde pek izin yok dediler---(310ytl civarı) NIKON COOLPIX 4100 .. manuel netlik yok CANON POWERSHOT A510 şiddetle tavsiye edildi..(430ytl civarı)
ARKADAŞIM;neden SD kart tercih edilmemeli? MMC KARTIN ÖNEMEİ NEDİR?
SD kart tercih edilmeli dedim. MMC kartın pek önemi yok hatta SD ye göre daha yavaştır. MMC karta video kayıt yapamazsınız. 640x480 30fps video kayıt yapacaksanız sandisk ultra2 gibi hızlı SD karta ihtiyacınız var.
sd hakkında yanlış anlamışım.bilgi için teşekürler PEKİ, 640x480 30fps 'deki30 fps kayıt hızımıdır. oyle yada degil se; 30fps mu iyidir daha ufak 10fps mi daha iyi dir hangisini tercih sebebi yapalım. tekrar teşekürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitchi30g -- 19 Ağustos 2005, 14:30:53 >
fps (frame per second) yani saniyede çektiği kare sayısıdır. Tabiki akıcı düzgün bir video görüntüsü için fps nin yüksek olması gerekir. En az 25fps olmali.
Sorulan bazı soruların, özellikle bu topic içerisinde daha önceden detaylı olarak yanıtlanmış sorular olduğunu görmekteyim. Lütfen soru sormadan önce forumumuz içerisinde "Arama" link'ini kullanarak kısa bir arama yapmanızı rica ediyorum. Böylece, sorularınıza daha önceden verilmiş olan cevaplara ulaşabileceğiniz gibi, bir nebze de olsa post kirliliğinin de önüne geçmiş oluruz.
mertkan kardeş fotoğraf makinaları konusunda aydınlatıcı bilgilerin için sağol bir şey soracağım benim canon a 85 makinam var zoom undan şikayetçiyim konica minolta z5 nasıl bir makinadır istenen fiyat 600ytl cevaplarsan sevinirim selamlar
merhaba bu benim foruma ilk mesajım. Ben öğrenciyim sony dsc s60 olmak istiyorum ama fiyat 500 ytl. Olmazsa yurtdışı sitelerden sipariş edeyim dedim, onda da gümrük vb canım sıkıldı.. Ama sony dsc s40 400ytl onu tavsiye eder misiniz?
merhabalar; emeği geçen herkese saygılar fujıflm ile nıkonun (eğer mümkünse) genel olarak karşılaştırmanızı rica ediyorum
manuel çekimlerde FUJIFİLM S20PRO ve S7000 den ne kadar verim alabilirim? ve bu ikisinin birbirlerine karşı değerlendirmesini yaparmısınız makineler çok benzer gözüküyorlar s20pro sahibi olan varsa 1600 asa yı ve 30sn.yi kullanıp kullanamadığını belirtmesini rica ediyorum
NİKON D70 ve CANON S2 IS (bu ikisi karşılaştırılmaz tabi de)çok pahalı geliyorlar
ORA DİJİTAL FOTOGRAF MAKİNASI 250 YTL merhaba bu urunu bende almayı dusunuyorum sence nasıl sımdiye kadar edindigin bilgileri benle paylasırmısın yardımlarından dolayı sımdıden tesekkur edrım trsinankara@yahoo.com.tr
ORA DİJİTAL FOTOGRAF MAKİNASI 250 YTL merhaba bu urunu bende almayı dusunuyorum sence nasıl sımdiye kadar edindigin bilgileri benle paylasırmısın yardımlarından dolayı sımdıden tesekkur edrım 1eylul kampanyanın sonu sonra yeniden 500 milyon olacak lütfen çabuk trsinankara@yahoo.com.tr
Kardeş benim makinayı görme hatta deneme fırsatım oldu. Amatörüm kardeşim, aile resimleridir, manzaradır bu tip resimler çekcem, ayarlarıyla fazla oynamıycam diyosan al, hakkaten işini iyi yapıyo. Gece çekimi de war ve iyi. Lityum pil de makinanın bi artısı bence. Bu fiyata böyle ürün bulabileceğini de sanmıyorum... Aklına takılacak başka bi soru olursa çekinme sor. Yakın arkadaşımda bu makina war. Yardımcı olurum.
ORA DİJİTAL FOTOGRAF MAKİNASI 250 YTL merhaba bu urunu bende almayı dusunuyorum sence nasıl sımdiye kadar edindigin bilgileri benle paylasırmısın yardımlarından dolayı sımdıden tesekkur edrım 1eylul kampanyanın sonu sonra yeniden 500 milyon olacak lütfen çabuk trsinankara@yahoo.com.tr ora markası hangi ulkenın malı bılgın varmı