arkadaşlar şu 4 model arasında kaldım.Aslında Olympus SP-590 UZ un 26x zoom uyla Canon G10 un 14 Mp i arasında kararsızım...Çok fazla da bilgi sahibi değilim ama bu hafta almayı düşünüyorum.yardımcı olursanız sevinirim 1)Canon poweshot SX1 IS HD 2)Canon powershot G10 IS 3)Olympus SP-590 UZ 4)Nikon coolpix P90
[EPOX 9NPAJ SLİ N FORCE 4] [512MB KİNGSTON DDR400*2] [80 GB SEAGATE 7200RPMSATA2] [AMD ATHLON 64BİT 3200#MHZ 939pin VENİCE] [256 MB ATI X800 GTO SAPPHİRE] [LG FLATRONezT710 SH] [US ROBOTİCS5473 WİRELESS] [LG 52X32X52 CD WRİTER] [AOPEN ES50a] [EASTERN SUPER WOOFER 2#1]
arkadaşlar şu 4 model arasında kaldım.Aslında Olympus SP-590 UZ un 26x zoom uyla Canon G10 un 14 Mp i arasında kararsızım...Çok fazla da bilgi sahibi değilim ama bu hafta almayı düşünüyorum.yardımcı olursanız sevinirim 1)Canon poweshot SX1 IS HD 2)Canon powershot G10 IS 3)Olympus SP-590 UZ 4)Nikon coolpix P90
yaklaşık 3 hafta once canon sx10 is aldım. ve suanda cok memnunum. yeni ozelliklerini ogrendikce de memnuniyetim hergecen gun daha da artıyor. diger makineleri kullanmadıgım icin yorum yapamam ama ben de sx10 is, sx1 is, g10 ve fz28 arasında kalmıstım. sx1 is ile sx10 neredeyse aynı. iki onemli ozellik farkı var; HD kayıt yapması ve 2,5 sn/dk ve uzeri cekim hızı. onun dısında sx10 ile arasında bir fark yok. g10 a gore buyuk ve agır. ama yarı profesyonel bir makine istiyosan zaten bunlar olmask zorunda. g10 daha kompakt bir makine. yani sx1 ile kıyaslanmamalı bence. neyse daha fazla lafı uzatmadan sunu ozetlemek istiyorum; Canon Powershot SX10 IS kullanıcısı olarak cok memnunum ve tavsiye ediyorum. ama dedigim gibi diger makineler hakkında yorum yapamam!
Arkadaşlar 20 gün içinde iyi bir makine almam gerekiyor.Anladığım kadarı ile araştırdım.Şu iki model arasında kaldım.Bana acilen yardım edermisiniz.Şimdiden teşekkür ederim.
Canon PowerShot SX1IS Olympus SP-590UZ
Benim için önemli olan gece kaliteli fotoğraf çekebilmesi, yüksek zoom, yüksek kalitede video çekimi ve video çekerken zoom yapabilmesi.
Ayrıca araştırmalarım sonucu iki makineyide yurtdışında yarı fiyatına buldum.Yurtdışından getirttirebilirim.Yurtdışındaki bu iki modelde türkçe menü ve uluslararası garanti varmıdır.Üretildiği ülke önem limi yoksa illede japonya mı olmalı.
Birde Canon 450D dijital SLR gibi makinelerde video çekimi olmuyormu.
Merhabalar, bu topicte baya yoğunluk var ancak cidden büyük yardıma ihtiyacım var....Kriterlerim öncelikle kaliteli fotoğraf,kaliteli video ve video zoom olursa da süper olur....Eski makinem canon a720 idi.Özellikle flash süresi makinadan soğuttu beni...şimdi şu makinelerden birini düşünüyorum canon g10, canon sx110,canon sx200 ve canon sx10 hangisini al hayrını gör diyebilirsiniz ???
Merhabalar, bu topicte baya yoğunluk var ancak cidden büyük yardıma ihtiyacım var....Kriterlerim öncelikle kaliteli fotoğraf,kaliteli video ve video zoom olursa da süper olur....Eski makinem canon a720 idi.Özellikle flash süresi makinadan soğuttu beni...şimdi şu makinelerden birini düşünüyorum canon g10, canon sx110,canon sx200 ve canon sx10 hangisini al hayrını gör diyebilirsiniz ???
makineler sx110 ve sx200 benzer makineler. g10 bunların daha gelişmişi. sx10 is dslr like olarak tanımlanıyor. kendini geliştirme adına sx10 almanı tavsiye edebilirim. ust msjlarda sx10 hakkında yazdıklarıma bakabilirsin. ayrıca http://forum.donanimhaber.com/m_26583790/tm.htm bu topicde de istedigin makinelerle ilgili bilgiler var. en azından sana yeni fikirler verecektir.
makineler sx110 ve sx200 benzer makineler. g10 bunların daha gelişmişi. sx10 is dslr like olarak tanımlanıyor. kendini geliştirme adına sx10 almanı tavsiye edebilirim. ust msjlarda sx10 hakkında yazdıklarıma bakabilirsin. ayrıca http://forum.donanimhaber.com/m_26583790/tm.htm bu topicde de istedigin makinelerle ilgili bilgiler var. en azından sana yeni fikirler verecektir.
çok teşekkür ederim...peki g10 ve sx10 arasında kalsam ne dersiniz?
g10 un cozunurlugu daha yuksek sx10 da ise super zoom ve super makro ozellikleri var. ben de bu ikisi arasında kalmıstım. 20x optik zoom ve 0cm supermakro ozelligi bana sx10 aldırdı. supermakro ile börtü böcek cekerim 20x optik zoom la da kus gibi hayvanları dikizlerim derseniz sx10 alın. genel amaclı boyutu kucuk ve yuksek cozunurluk derseniz kesinlikle g10...!
g10 un cozunurlugu daha yuksek sx10 da ise super zoom ve super makro ozellikleri var. ben de bu ikisi arasında kalmıstım. 20x optik zoom ve 0cm supermakro ozelligi bana sx10 aldırdı. supermakro ile börtü böcek cekerim 20x optik zoom la da kus gibi hayvanları dikizlerim derseniz sx10 alın. genel amaclı boyutu kucuk ve yuksek cozunurluk derseniz kesinlikle g10...!
Peki sx10 un boyutu konusunda ne diyosun? al bi yere giderken çek istediğin yeri gibi bişi söz konusu mu
Peki sx10 un boyutu konusunda ne diyosun? al bi yere giderken çek istediğin yeri gibi bişi söz konusu mu
walla sx10 kucuk bir makine degil. g10 compact bir makine ve boyutları da gundelik kullanım icin uygun. sx10 u askılı sekilde kullanman gerek. o sekilde de cizilir bi yere carpar durumu oluyor. o yuzden ben bi tane de canta aldım. omzuma asıp istedigim yere goturuyorum. makinenin iri olması benim hosuma gidiyor. zaten zoom da 20x e getirince dev gibi oluyor.. sx10 objektifi icinde saklı tam bir dslr gibi. ozetle boyut olarak 2 g10 u paralel dusun. ben seviyorum ama seni bilmem. karar senin. simdiden ne alırsan hayırlı olsun diyorum...
arkadaşlar kolay gelsin benim bir sorum olacaktı ya fujifilm f50 var bende ama bir türlü tarih atamıyorum çektiğim resimlere ayarlar sekmesinden tarih moduna geliyorum herşey normal ama çektiğim resimlere çıkmıyo bi türlü tarih bi yardımcı olursanız kullanan arkadaşlar şimdiden tşk ederim kolay gelsni herkse.....aLi
merhaba arkaşlar dijital fotoğraf makinesinden fazla anlamıyorum aslında, 250 tl ye kadar bir makine almam lazım. çözünürlük ve lens kalitesinin iyi olmasını istiyorum. markalar arasında en iyisi nikon diyolar ama ben tam bilmiyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim. aşağıya iki model yazdım. bunların fiyatı bana uygun ama kötü birşey de olmasını istemiyorum. bunlar hakkında bana bilgi verebilir misiniz? eğer iyi değilse almayacağım zaten.
vala kanka canonun makineleri a580 var onu power shot sonra 7.1 sony var 199 liraydı kampanyada olması gerek nikondan uzak dur tavsiyem profesyonelk makinesi hariç tavsiyem
arkadaşlar merhaba fotoğraf olayına yeni giriyorum daha doğrusu girmek istiyorum ama öğrenmek istediğim bazı noktalar var kafamda fiyat olarak iki hatta türkiyede sandığım kadarıyla olmayan bir modelde eklersek 3 tane fotoğraf makinesi var aşağıda sıralıyorum birbirlerine üstünlükleri mutlaka vardır eksileride vardır bana bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum...
anlayabildiğim kadarıyla yazıyorum mazur görün;
1- canon ixus 870 is
10 megapiksel,28mm geniş açı,4x optik zoom,3'' ekran,canonun kendi lensi (adını bilmiyorum) ve yine kendisine özgün digic 4 yeni nesil görüntü işlemcisi
2- samsung wb500
10 megapiksel,24mm geniş açı,10x optik zoom,2.7'' ekran,shneider lens
3- samsung wb550
12 megapiksel,24mm geniş açı,10x optik zoom,3'' ekran,shneider lens
cihazlar bunlar1 ve 2 fiyatları 800 tl civarında ama 3. seçeneğim sanırım türkiyede satışta değil o yüzden fiyat bilgiside bulamadım ve canonun özellikleri bildiğim kadarıyla genelde otomatik fakat samsungun ise bazı özellikleri manuel olarakta kullanılabiliyor.
hangi seçenek bana daha uygun ben biraz araştırdım ama anlamadığım ve yabancı kaldığım bazı noktalar var sanırım
kardeş vala benden sana tavsiye canon al derim ben kesinlikle ben 8 ay önce fuji aldım ama senin seçenekler arasında fuji yok eğer fuji almasaydım senin dediğin canonu alacaktım yani ikinci tercihimdi benim düşünmene gerek yok fujiyide bi araştrı bence fuji f-50 kolay gelsin
Öncelikle paylaşım için teşekkür ederim. Sormak istediğim; Sizce Nikon Coolpix P90 mı, yoksa D60VR mi daha iyi? Çok genel bi kullanım amacı olacak :) Manzara, ayrıntı, profil... Neredeyse her şekilde fotoğraf çekilecek. :) Bu ürünlerle kısıtlı değilim daha farklı bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz ürünler varsa lütfen bildirin. Bu işte çok acemiyim, yanlış karar verip parayı ziyan etmek istemiyorum...
Bana e-mail ile ulaşabilirsiniz... m.efraim.genc@hotmail.com
arkadaşlar şu iki makine arasında tercih yapıyorum yardımcı olun lütfen hangisi güvenilir.
SAMSUNG ST50 DIJITAL FOTOĞRAF MAKINESI (Siyah)
SONY DSC-W210B 12.1 MP 4X OPT 2.7 LCD BLACK D.F.M
kullandıkları lens kaliteleri çok farklı mıdır? normal bir kullanım için işimizi görür mü? yardımcı olursanız sevinirim. siz olsanız hangini alırdınız?
Olympus fe-45 almak istiyorum artıları eksileri nelerdir? daha çok amatörüm resim işinde hatta hiç bir bilgim yok 200-250 lira arası başlangıç için tavsiye edeceğiniz kompakt modeller nelerdir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyasova19 -- 17 Eylül 2009; 17:12:00 >
öncelikle bu konuda yardımcı olacak tüm arkadaşlara teşekkürler. yeni bir makine alacağım ve tercihim CANON A 590 IS ayırdığım bütçe 400 civarı birkaç model daha var bunlardan hangisi daha iyi bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum... Nikon-Coolpix S230 Fujifilm-Finepix Z200 fd Olympus-µ-550 WP Sony-CyberShot DSC-W180 bu hafta alacağım bunlardan birisini.
Sevgili Arkadaşlar; Her topic belli konuda yardımcı olmak amaçlı oluşturuluyor. Hiçkimse herşeyi bilemez. Ama size temel konularda yardımcı olabilirler. Piyasada onlarca farkı üretici ve binlerce çeşit fotograf makinesi modeli var. Bu topicde size bilmeniz gereken temel bilgiler verilmis ve bazı makine sahipleri de kendi deneyimlerini paylaşmış. Mesela bende Canon SX10 Is var. Bu makineyle ilgili soru sormak isteyen arkadaslara bilgi verebilirim. Tabi SX10 ve SX1 başlıklı ayrıca bir topic de var. Özetle şunu söylemeye calışıyorum; "ben bir fotograf makinesi almak istiyorum. su modeller arasında kaldım.... x,y,z...vs... modelleri... lutfen yardımcı olun!" Bunu yapmayın, cevap alamazsınız. Sadece istediginiz modeli kullanmıs biri size cevap yazar o kadar. Temel bilgileri ogrenip, kullanıcı yorumlarını okuduktan sonra kendi makinenize kendiniz karar verin!
Arkadaslar ben yaklasın olarak 2 yıl once internetten arastırarak Fuji F30 fotografmakinesi aldım. Makinemden sonra derece memnunum. Bir yakınıma fotografmakinesi almak istiyorum . Acaba yine Fuji mi alsam yokda tavsiye edebileceginiz baska bir marka var mıdır. Bir de Fujinin yeni modelleri f30 modeline gore daha iyi midir. fuji f150 gormustum yanılmıyorsam tavsiye edermisiniz. fiyat aralıgı 500-700 tl aralıgı olacak duruma gore fiyat esnetile bilir.