arkadaşlar bende samsung i7 aldım ama bir türlü pc den makinaya mp3 yükleyemedim.nasıl yapılacağaını bilen varsa yazsın lütfen.kullanım kılavuzu çok kısa geçmiş bu konuyu.
usb den taktıktan sonra bilgisayarın bir şekilde zaten onu görecektir. mp3lerin tutar kulağından atarsın. atamazsan kime ne? bu kadar yeter....
gelelim başlığa....
canon 40D ve nikon D90'a bakdım... her ikisi de normal araba ile 4x4 Hammer'ı kıyaslar gibi oluyor, çelik alaşım gövdeli, askeri cihaz gibi duruyorlar. sahilde dağda taşta taşınabilecek gibi değil. yada pazusuna güvenen taşır. benim gibi mobil adamlara daha hafifleri lazım. profesyoneller ise hep kiloluk gövdeli olabildiğince dijitalden uzak ve mekanik en azından bol düğmeli şeyler tercih ediyor...
öte yandan bıçak gibi keskin tabiri giderek batmaya başladı çünkü daha iyisi derken artık yetinmeyip bir doymazlık gelmesinden korkuyorum. oysa kabul edilebilir bir eşik lazım. yani kullanıcı önce kendini tarif edip, ihtiyacını belirlemeli. hangi slr iyidir diye bir soru olamaz. sen hangi slrye layıksın diye soruyor muyuz? marka ve modellerden teknik olarak yakın olanlar gruplandırılır, incelenir kıyaslanır. satın alınır ve artık iş bitmiştir. gerisi sizle makina arasındadır. mahremiyete girmeye hakkımız yok(!) :P
"slr aldım artık iş bitti deli gibi çeker keyif yaparım" yok öle bişi. 100 000 foto hakkın var.. bak bi tane daha gitti. sen bunu okurken yine çektin. hah bi tane daha gitti... ee çekmeyeyim mi? elbette çek, yalnız bunu yaparken kendini geliştirmeye, teknik bilgi almaya, uygulamaya da gayret et. SLR aldım iş tamam değil. CMOS mu CCD mi? aradaki fark ne? Photoshop niçin önemli? Lightroom nedir diyeni niye dövüyorlar ve onlarca soruya hazır ol, şevkle usnamadan öğren.
artık senin kalbinde de sanat virusu var. asla tatmin olamıyacak sürekli o tepe bu harabe koşup, tin tin tin manazara avlayacaksın...
fotoğraf dünyasına hoşgeldiniz! :P
eğer bunları bırak şunu al derseniz benim için önemli olanlar... hafıza kartı Sd Pilller: şarj edilebilir pil Yeni çıkan özellikleri kapsaması Kolay kullanışlı 300 ytl ye kadar param var.. 315 Ytl falan da olabilir...
Arkadaşlar ne yazarsanız yazın sevinirim ben bir bilgi sahibi olurum.. Şimdiden teşekkürler..
ArkadasLar, CyberShot DSC-T300 (10.1MP) Bayrama ozeL 500 ytL aLinmaLimi? Konusunuda actim ama pek bakan yok gibi.
F50fd alabilirsin 518ytl ye... T300 den kat ve kat daha iyidir... Bir defa ciddi anlamda sensör kalitesi ve büyüklüğü farkı var... T300 dışı dolu ama içi bomboş bir cihaz... ISO200 de bile noise verir.Fotoğrafı fotoğraf olmaktan çıkarır... F50fd ise ISO400 e kadar gayet doğal foto alırsın...
arkadaşlar Foto. mak. vardı kırıldı garantisi de olmadığı için yaptırmıyorum yeni alacam... Sizen yardım istiyorum siz bilenler bana ne kadar yardım ederseniz çok sevinirim..
eğer bunları bırak şunu al derseniz benim için önemli olanlar... hafıza kartı Sd Pilller: şarj edilebilir pil Yeni çıkan özellikleri kapsaması Kolay kullanışlı 300 ytl ye kadar param var.. 315 Ytl falan da olabilir...
Arkadaşlar ne yazarsanız yazın sevinirim ben bir bilgi sahibi olurum.. Şimdiden teşekkürler..
canon a570ıs al. daha kötü bir makina alma.. bir üstüde a590ıs dir... memnun olmayan yok, hatta millet foto makinelerini satıp bunlardan alıyo.. canon.. a580 alma ıs özelliği yok.
merhaba arkadaşlar ilk makinam olacak marka olarak canon alamyı düşünüyorum model olaraktan sizden öneri bekliyorum Canon IXUS 75 7.1 Mp yada Canon Powershot SX110 IS 9 MP bu modeller şuan için kafama yattı bunlar çin imalatı oldugu söyleniyor orjinal japan olanını nasıl temin edebiliriz tşkr.
merhaba arkadaşlar ilk makinam olacak marka olarak canon alamyı düşünüyorum model olaraktan sizden öneri bekliyorum Canon IXUS 75 7.1 Mp yada Canon Powershot SX110 IS 9 MP bu modeller şuan için kafama yattı bunlar çin imalatı oldugu söyleniyor orjinal japan olanını nasıl temin edebiliriz tşkr.
Arkadaşlar merhaba:) Amatör olarak fotoğrafçılık ile ilgileniyorum. Güzel fotoğraflar çekmeyi seviyorum. 1000 liraya kadar slr makina alabilirmiyim? Bu zamana kadar hep standart dijital makina kullandım. yavaştan yükseltmek için yardımınıza ihtiyacım var.
arkadaşlar fotozeynep.com isimli bir alışveriş sitesi var.Adamlar sadece fotoğraf makinası ve ekipmanlarını satıyor.Kesinlikle tavsiye ederim.Ben ipariş vermiştim yoldayken iptal ettirdim ve yeni başka bir makina sipariş ettim farkını ödedim ve kargomu bekliyorum.
hepsiburada.com sitesindeki makinalardan daha ucuz.mesela ben canon a 580 siparişi verdim.
canon A580 +4 gbkart + tripot + orjinal kılıf + şarj kiti ve pilleri =285 ytl % 10 indirimli
hepsiburada.com sitesinde sadece makina 294 ytl
varın siz karar verin..
ayrıca online hizmetleri var sabah 9 akşam 19 arası hizmet veriyorlar canlı canlı makina tarşıyorsunuz onlar açıklıoyorlar...
bütün makinalarda bir sürü hediye ve e hesaplı site ...
ustalar yardımmmmmm canon a590 ıs veya canon a 570 ıs modelini mi alayım hangisi daha uygun, daha üstün özelliklere sahip sizce. ikisinden hangisini seçeyim sizce. bir de bunların pilleri ne şekil bilen var mı kendinden pilli mi yoksa kalem pillimi pillerde de hangisinin kullanımı daha uygun oluyor teşekkürler şimdiden bebek olacak bu hafta onun için acil almam lazım yardımcı olursanız sevinirim.....
arkadaşlar uzun zamandır araştırıyorum fakat hala bi kaç makine arasında kararsız kalıyorum.. NİCON COOLPİX 8800 VR (2.el 650 ytl) kutusunda uzaktan kumandası pil sarj adaptörü vs birçok aksesuar var garantiside devam ediyor) NİKON COOLPİX P80 FUJİFİLM FİNEPİX s8100 fd bu üçünde çok karasız kaldım fujifilm istiyodum aslında ama sonra bazı yorumları okuduyunca fikrim biraz değişti
gg da NİKONP80 700ytl civarında bi fiyat.. kutu içeriği deUSB Kablo UC-E6, A/V Kablo EG-CP14, Şarj edilebilir Li-ion Pil EN-EL5, Şarj Aleti MH-61, Askı AN-CP18, Lens Kapağı LC-CP18, Software Suite CD-ROM japon malı deniyor fakat çin malı olma ihtimali olabilir mi sizce gümrük vergisi vermeden geliyormuş .. aynı şekilde gg da FUJİFİLM S8100 550 CİVARINDA YİNE AYNI KİŞİ SATIYOR AYNI ŞEYLERİ SÖYLEYEREK..
ustalar yardımmmmmm canon a590 ıs veya canon a 570 ıs modelini mi alayım hangisi daha uygun, daha üstün özelliklere sahip sizce. ikisinden hangisini seçeyim sizce. bir de bunların pilleri ne şekil bilen var mı kendinden pilli mi yoksa kalem pillimi pillerde de hangisinin kullanımı daha uygun oluyor teşekkürler şimdiden bebek olacak bu hafta onun için acil almam lazım yardımcı olursanız sevinirim.....
arkadaşlar acil almam lazım şu soruma yardımcı olacak kimse yok muuuuuuu??????????
Orjinalden alıntı: geceningezgini
quote:
Orjinalden alıntı: geceningezgini
arkadaşlar acil almam lazım şu soruma yardımcı olacak kimse yok muuuuuuu??????????
Arkadaşlar biraz önce darty de A580 aldım.. biliyorum aslında A570 IS veya A590 IS daha iyi ama darty de normalde 299 Ytl olan A580 şuanda 249 YTL olduğu için pederde daha iyi falan diyerek bunu aldı.
ARKADAŞLAR MERHABA FOTOĞRAF MAKİNESİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ANCAK KARARSIZ KALDIM SONY DSC-W110 SONY DSC W-120 VE KODAK M863 10 MP HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ?
waybe ben daha önce sony w 55 kullanmıştım ve gerçekten pili oldukça uzun gidiyordu. ben çok memnundum büyük ihtimalle aynı pildir hiç sorun yaşamazısn
selamlar arkadaşalar. ben şuanda işim nedeniyle kısa süreli olarak ABD deyim. burdan digital fotograf makınesi almayı düşünüyorum. sony t700 ve sony t500 hoşuma gitti. burdaki fiyatları t700:330 dolar t500: ise 350 dolar. bunların türkiyedeki fiyatı sanırım 800 ytl civarı. fiyatları 800 -1000 ytl civarında olan önerebileceğin başka marka veya model varmı acaba. aslında daha önce sony digital fotograf makınesi kullandım dsc-p200 idi ama pek memnun kalmadım. bilmiyorum benmi iyi ayarlayamıyordum ama bu forumdailer kadar güzel fotolar çekemedim. tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşım Kusura bakmazsan sana (ve forum daki arkadaşlara) bir iki sorum olacak. Evvela şunu bilmenizi istiyorum. Ben bu işe yeni merak salan birisiyim ve DH forumlarında bilgi sahibi olmaya çalışırken burayada sorayım dedim (Nikon Formuna sordum fazla bilgi veren olmadı). Şimdi ben amatörce bu işi zevkim için yapmak istiyorum. Evvela şu 100.000: neden dolayı böyle bir sınırlama var. Sensörlemi alakalı yoksa bir başka şey mi? 2. Ben Sony a300 almayı düşünüyordum iki lensli kitinin fiyatı makul görünüyordu. Ama aynı fiyata nikon d80 18-135 lens ile var böyle olunca tereddütte kaldım. Siz hangisini tavsiye edersiniz? 3. Bu titreşim önleme çok mu önemli. Nikon ile Sony ayrımında çok dikkate almak gerekirmi. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özürdiler ama yardımcı olacağınız umudu ile cevaplarınızıda beklerim. Saygılarımla....
quote:
Orjinalden alıntı: eflatoon
sorun doğru, peki yeri doğru mu???
usb den taktıktan sonra bilgisayarın bir şekilde zaten onu görecektir. mp3lerin tutar kulağından atarsın. atamazsan kime ne? bu kadar yeter....
gelelim başlığa....
canon 40D ve nikon D90'a bakdım... her ikisi de normal araba ile 4x4 Hammer'ı kıyaslar gibi oluyor, çelik alaşım gövdeli, askeri cihaz gibi duruyorlar. sahilde dağda taşta taşınabilecek gibi değil. yada pazusuna güvenen taşır. benim gibi mobil adamlara daha hafifleri lazım. profesyoneller ise hep kiloluk gövdeli olabildiğince dijitalden uzak ve mekanik en azından bol düğmeli şeyler tercih ediyor...
öte yandan bıçak gibi keskin tabiri giderek batmaya başladı çünkü daha iyisi derken artık yetinmeyip bir doymazlık gelmesinden korkuyorum. oysa kabul edilebilir bir eşik lazım. yani kullanıcı önce kendini tarif edip, ihtiyacını belirlemeli. hangi slr iyidir diye bir soru olamaz. sen hangi slrye layıksın diye soruyor muyuz? marka ve modellerden teknik olarak yakın olanlar gruplandırılır, incelenir kıyaslanır. satın alınır ve artık iş bitmiştir. gerisi sizle makina arasındadır. mahremiyete girmeye hakkımız yok(!) :P
"slr aldım artık iş bitti deli gibi çeker keyif yaparım" yok öle bişi. 100 000 foto hakkın var.. bak bi tane daha gitti. sen bunu okurken yine çektin. hah bi tane daha gitti... ee çekmeyeyim mi? elbette çek, yalnız bunu yaparken kendini geliştirmeye, teknik bilgi almaya, uygulamaya da gayret et. SLR aldım iş tamam değil. CMOS mu CCD mi? aradaki fark ne? Photoshop niçin önemli? Lightroom nedir diyeni niye dövüyorlar ve onlarca soruya hazır ol, şevkle usnamadan öğren.
artık senin kalbinde de sanat virusu var. asla tatmin olamıyacak sürekli o tepe bu harabe koşup, tin tin tin manazara avlayacaksın...
Çaldırdığım ixsus40 yerine makina bakıyorum ama bütçem sınırlı. Olympus MJU 840 aklıma yatıyor ama sizce ne almalıyım. Eski makinamın özelliklerinden, hız ve kalitesinden memnundum. En az o özelliklere sahip olmasını istiyorum. Pilli ve biraz daha büyü olabilir. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
ARKADAŞLAR HEPİNİZE MERHABA.. BENDE SONY T300 VAR YURT DIŞINDAN GELDİ. ASLINDA FUJİ F100 ALMAYI DÜŞÜNÜYORDUM AMA OLMADI. ALALI 2 AY OLDU ŞİMDİ F 100 ALMAK İSTİYORUM EĞER TAKASLA SATMAYI DÜŞÜNEN VARSA DEĞİŞTİREBİLİRİM. MAKİNAM DA TEK Bİ ÇİZİK YOK ÇOK KULLANMADIM SIFIR SAYILIR. FOTOĞRAF KALİTESİNDEN MEMNUNUM AMA AKLIM F100 DE KALDI EĞER TEKLİFİMİ DÜŞÜNEN VARSA smtkaraca@gmail.com
Arkadaşlar Nikon d80 makineyi gitti gidiyor da satışa sundum.Alıcılar makinenin kaç foto çektiğini soruyorlar..Nereden bakıldığını söylermisiniz kaç foto çekildiğinin.
Gece çekimleri çok kötü sony nin. O nedenle bence hiç düşünmeyin. İş gündüz çekimine gelince de gündüz hepsi güzel çekiyor zaten. Sony görüntü kalitesi yapamadığı için makinelerinde tasarımdan satmaya çalışıyor. O nedenle sakın kanmayın derim.
quote:
Orjinalden alıntı: yuksek77
arkadaşlar 2 markada çelişkideyim sonny t300 mü yoksa CANON IXUS 90 mı kararsız kaldım.sonny çogu sitede 200 300 lira daha pahalı.forumları araştırmamdada canon sonny e ağır basıyor.sonny ninde bu modelinin ekranı ilgimi çekti 3,5'' arkası komple dokunmatik ekran.ne yapsam lütfen yardım.fiyat aralığı 600 e kadar.
Orjinalden alıntı: leopard_505
ARKADAŞLAR HEPİNİZE MERHABA.. BENDE SONY T300 VAR YURT DIŞINDAN GELDİ. ASLINDA FUJİ F100 ALMAYI DÜŞÜNÜYORDUM AMA OLMADI. ALALI 2 AY OLDU ŞİMDİ F 100 ALMAK İSTİYORUM EĞER TAKASLA SATMAYI DÜŞÜNEN VARSA DEĞİŞTİREBİLİRİM. MAKİNAM DA TEK Bİ ÇİZİK YOK ÇOK KULLANMADIM SIFIR SAYILIR. FOTOĞRAF KALİTESİNDEN MEMNUNUM AMA AKLIM F100 DE KALDI EĞER TEKLİFİMİ DÜŞÜNEN VARSA smtkaraca@gmail.com
dostum selam; herşeyden önce katkı ve içten paylaşımlarından ötürü cidden teşekkür ederim.Bende H 50 alacagım senin bu güne kadarki tecrübelerinden istifade edip almaya yada almamaya karar verecegim.Ayrıca dönüşüm mercegi varmış [/size]H 50 nin ,nedir ve nerde kaça satılır ayrıca ne işe yarar. Vereceğini tahmin ettigim cevabın için şimdiden teşekkürler...............
Olympus SP 570 UZ Panasonic Lumix DMC FZ8 Nikon Coolpix 8800 Olympus SP-590UZ Nikon Coolpix P80 Sony Cyber-shot DSCH50
dostum selam; herşeyden önce katkı ve içten paylaşımlarından ötürü cidden teşekkür ederim.Bende H 50 alacagım senin bu güne kadarki tecrübelerinden istifade edip almaya yada almamaya karar verecegim.Ayrıca dönüşüm mercegi varmış [/size]H 50 nin ,nedir ve nerde kaça satılır ayrıca ne işe yarar. Vereceğini tahmin ettigim cevabın için şimdiden teşekkürler...............
Olympus SP 570 UZ Panasonic Lumix DMC FZ8 Nikon Coolpix 8800 Olympus SP-590UZ Nikon Coolpix P80 Sony Cyber-shot DSCH50
Panasonic FZ30 bulabilirsen al derim 8.0mp ve 1/1.8inch sensör
yeni panasonic lumix fs3 aldım 1 sorum olacaktı gündüz odamdayken odamın penceresine doğru resim çekme istediğinde 2.8-.5.1 olan diyafram değeri bazen 8.0 oluyor bazende lensin içinden lensin önüne bişey iniyor tık tık diye ses geliyor. bunların açıklaması varmı? normal bişeymi? teşekkürler
yeni panasonic lumix fs3 aldım 1 sorum olacaktı gündüz odamdayken odamın penceresine doğru resim çekme istediğinde 2.8-.5.1 olan diyafram değeri bazen 8.0 oluyor bazende lensin içinden lensin önüne bişey iniyor tık tık diye ses geliyor. bunların açıklaması varmı? normal bişeymi? teşekkürler
Arkadaşlar bir fotoğraf makinesi alacağım sony dsc-w120 mi alsam kodak m1063 10.3 mp mi hangisini tavsiye edersiniz?Her iki modeli karşılaştırıp artılarını eksilerini yazarsanız çok makbüle geçer şimdiden teşekkürler
Uzun süredir compact bir fotoğraf makinası almayı düşünüyoruz kardeşimle. Tabi çok kararsızız bu konuda. Bizimkisi amatörce fotoğraf çekmek, 13*18 baskı almak ve bilgisayarda fotoları saklamak. Almışken iyi bi şey olsun istiyoruz. Aklımızda canon ixus 80ıs vardı ama bugün olympusa döndük. mju 1010 modeli güzel geldi gözümüze. 7X optik zoom ve 10.1 Mp. Sizin tavsiyelerinizi bekliyoruz. Şu kampanyaları kaçırmadan bir fotoğraf makinamız olsun. yardım edin şu acemilere.
ARKADAŞLAR ACİL YARDIM acilen manuel ayar yapılan bir makine almam lazım fiyat olarak en fazla 500 e çıkabilirim kusara bakmayın forumu tam inceleyemedim zamanım kısıtlı ne önerirsiniz benim nikon p60 ve canon a1000 gözüme takıldı ne dersiniz kaliteli foto çeksin ve m ayarları olsun yeter makineyi amatör fotorafçılık için istiyorum
selamlar, manuel çekim ayarları olan bir makina arıyorum. seversem dslra geçerim diye düşünüyorum. 2 aydır bakıyorum biraz netleştim 2 makina var aklımda hangisini önerirsiniz. canon sx110, sony h10 bugün de aslında aklıma h50 takıldı. artık daha fazla araştırmak istemiyorum. gidip alacağım. ne dersiniz? üçünü de önermezseniz ne önerirsiniz??? tsk...
Arkadaşlar bir fotoğraf makinesi alacağım sony dsc-w120 mi alsam kodak m1063 10.3 mp mi hangisini tavsiye edersiniz?Her iki modeli karşılaştırıp artılarını eksilerini yazarsanız çok makbüle geçer şimdiden teşekkürler
ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIMCI OLUN iki makine arasında kaldım fiyatları yaklaşık aynı canon a590 ve nikon p60 ne dersiniz benim için m ayar ve foto kalitesi önemli
Arkadaşlar, ben kompakt sınıf, hani cepte taşınan tipte bir digital bakınıyorum. Aslında Sony almaya niyetliydim ama gerek forumda okuduklarım gerekse daha önceki tecrübelerim Sony'lerin özellikle loş ortam ve uzak mesafe çekimlerinde yetersiz olduğunu kanıtladı. Benim amacım normal tatil çekimlerinin yanısıra çocukların tiyatro/konser gösterilerini de rahatça çekebilmek. Bunun için Sony W170 tarzında fakat çok daha kaliteli çekim yapan başka ne önerirsiniz. Bir de Teknosa'dan almak zorundayım (hediye çeki var), yani modelin burada da bulunuyor olması lazım.
arkadaşlar,ben compact sınıf canon ıxus 85 modelini almayı düşünüyorum, bu makinayı kullanan arkadaşlar sayfaya çektikleriniz resimlerden koyarmısınız?sony w-120 düşünüyordum ama bu makinayıda alabilirim ne dersiniz yorumlarınız neler?şimdiden teşekkürler...
Arkadaşlar w120 almayı düşünüyorum ama elime alıp baktığımda zoomun çok yetersiz olduğunu gördüm. Zoomu geçtim loş ortamlarda da yetersizmiş Bunları okuyunca alıp almamakta kararsız kaldım w120ye 350 ytl değermi ya da önerebiliceğiniz başka compact ürünler varmı (sınır 350tl)
forumda canon ıxus 85ıs olan yok mu yada bu makina hakkında bilgisi olan?599 10 taksitle teknosa 'da,büroteknik te taksitle daha pahalı..yardımcı olun bana..
Arkadaşlar, aşağıda linkini verdiğim siteyi tesadüfen buldum. İçinde hem değerlendirmeler, hem karşılaştırmalar hem de çok ayrıntılı bir "sizin ihtiyaçlarınıza uygun kamera hangisi" (find digital cameras that match your needs) kısmı var. Tavsiye ederim. Digital Camera Reviews