Arkadaşlar daha önce de sordum ama bir cevap alamadım... SLR like bir makine almak istiyorum Sony H50 ile Nikon P80 arasında kaldım. Bu iki makine arasında hangisini önerirsiniz? Nedenlerini ve birbirine karşı artı ve eksilerini yazarak yardımcı olursnaız sevinirim.
valla ne desemki ikiside birbirinden güzel. nikondaki optik zoom 18x sony de 15x ama slr like makinede nikon pek uğraşmıor.
sony de çok güzel ya madem sordun servis olayına önem ver... iki makinede güzel ve yedek parçalarının fiyatı bulunurluğu
nikonda harika
Selamlar KM ile bir iki arkadaşa sordum sağolsunlar ilgilendiler ancak emin olmak istiyorum, Buradaki LINKe göre mycolors mode (ki benim ilgilendiğim Color accent özelliği) Canon A570IS, 720Is de mevcut. S5IS de ve Sx100 de olduğunu buradaki yazılardan öğrendim ancak o listede var olmasına rağmen 570IS v 720IS icin ogrenemedim. Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim
ekleme: Şimdi manuelleri indirdim bahsettiğim cihazların, 570IS ve 720IS de yok yanlış görmediysem yine de teyid alsam iyi olur. Ancak işin garibi S5ISte (bir tek color accent ve color swap yok) de Sx100ISte (720 ve 570 gibi my colors sınırlı görünüyor) de görünmüyor. Aklım karıştı.
Herkesten özür dileyerek tekrar kopyala-yapıştır yapıyorum... Şiddetle merak ediyorum da bu sorunun cevabını.
Laik hükümet kavramından dinsizlik manası çıkarmaya çalışan fesatçılara fırsat vermeyiniz. Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur Mustafa Kemal Atatürk
Linkte ayrıntıları ile görebilirsin, color accent tek bir rengi seçiyorsun diğer renkler siyah/beyaz görünüyor. Color swap renk değiştiriyorsun kısaca.
Laik hükümet kavramından dinsizlik manası çıkarmaya çalışan fesatçılara fırsat vermeyiniz. Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur Mustafa Kemal Atatürk
Aslına bakarsan bende sensör boyutundan dolayı biraz kararsızım ama ne bileyim yinede forumda bir kaç kişi makinenin iyi ve alınası bir makine olduğundan bahsetmişti hemde bu işten iyi anlayan insanlardı şimdi çakıştığım nokta seninde yorumlarını okuyordum sende bu işten anlayan birisisin şimdi kafam tamamiyle karıştı iLk panasonic FZ-50 almaya karar vermiştim (spotu780ytL) ama sonra fiyatı yüzünden vazgeçtim yine ona mı dönsem diyorum ancak kendimi çok kasmam lazım onu almak için..ßu aralarda tatile gideceğim için almak istiyorum off yaa ne alsam Şeytan diyor git bir tane canon A720is aL otur yerine
Onuda düşündüm bi ara ama f100fd daha mantıkLı geldiği için sonra vazgeçtim işte tek eksiği manuel ayarının olmaması olsaydı hiç düşünmez hemen alırdım.. Artık nerdeyse vazgeçmek üzereyim hiç bir makineyi almayacağım en sonunda.. çok kafam karıştı en son p80 e karar kılmıştım ancak sensörünün ufak olması beni düşündürüyordu ßirde sen olumsuz yorum yapınca vazgeçme noktasına geldim..
Bence vazgeç. Şimdiye kadar kullandığım en iyi makineler; Fuji F30i F31fd ve S6500fd. Bunlarında ortak özelliği büyük sensör ve düşük piksel. O nedenle gerçekten parana karşılık iyi makine almak istersen bunu değerlendir. Eğer küçük sensör makine alacaksan hiç fiyatı fazla kasma. Bende şimdi kendime en az para ile alabileceğim iyi bir makine bakıyorum. Samsung nv8 e takıldım. Fiyatına göre iyi bir makine gibi duruyor.
Bence vazgeç. Şimdiye kadar kullandığım en iyi makineler; Fuji F30i F31fd ve S6500fd. Bunlarında ortak özelliği büyük sensör ve düşük piksel. O nedenle gerçekten parana karşılık iyi makine almak istersen bunu değerlendir. Eğer küçük sensör makine alacaksan hiç fiyatı fazla kasma. Bende şimdi kendime en az para ile alabileceğim iyi bir makine bakıyorum. Samsung nv8 e takıldım. Fiyatına göre iyi bir makine gibi duruyor.
KesinLikLe hakLısın ancak her makinede mutlaka bir eksiklik var herşeyi dört dörtlük yapmıyorlar.. Haddim değil ama bence samsung alma derim samsung un işi fotoğraf makinesi yapmak değil ki hiçte başarılı oldukları söylenemez..
Ucuz ve ince model bakıyorum manuel ayarları olan. Şu an piyasada ki modeller zaten istediğim gibi değil. İdarelik kullanacam gibi. Başka model varmı bu özellikte bildiğiniz? Fuji S6500fd IS adında bir model çıkana kadar bekleyeceğim ve çıkarsa o modele para harcayacağım.
Ucuz ve ince model bakıyorum manuel ayarları olan. Şu an piyasada ki modeller zaten istediğim gibi değil. İdarelik kullanacam gibi. Başka model varmı bu özellikte bildiğiniz? Fuji S6500fd IS adında bir model çıkana kadar bekleyeceğim ve çıkarsa o modele para harcayacağım.
o haLde ßendemi öyle yapsam şimdilik spot bir A720 is alsam idarelik daha sonra ilerde değiştirir SLR-LİKE alırım.. Ama hala p80 i düşünüyorum yafs
Şu an makinelere para verilecek gibi değil bence. Yeni makineler sadece piksel şişirmesi. Eğer spot bakacaksan canon A630 ve A640a da bir bak. Bir önceki seriden ama süper makineler.
Ya AsLında p80 i spot alacağım için çokta pahalıya gelmiyor o yüzden almak istiyorum ve sanırım alıcam ya çünkü çok sıkıldım alayımda kurtulayım artık..
Bence ucuz bir şeyle devam et şimdilik. İyi modeli bekle bence.
iyi model hiç bir zaman çıkmayacak mutlaka bir şeyleri eksik tutacaklar ki satış yapsınlar yoksa dört dörtlük makine yapsalar herkes ondan alır sonra dier bir model çıktığında kimse yüzüne bakmaz.. MeseLa f100fd manuel ayarı olsa macrosu 1cm olsa maksimum çekim hızı çok iyi olsa şuan kapış kapış giderdi ama adamlar işi biliyor bir sonraki makineye bunların bir kaçını koyup sensörü küçültcekler o zamanda bazısı bu özellikler için alıcak bazılarıda sensör küçüklüğünden dolayı almayacak herkes RANT peşinde..
Benden bir öneri daha. Temiz ikinci el Fuji S6500fd bakabilirsin.
Onu ßuLmak çok zor bulsamda ikinci eline ne kadar güvern olur ?? kimisinde ölü piksel oluyor ben onu 2 dakkada elden bakıpta nerden anlayacağım yok abi ikinci el işine giremem ama sıfırını bulsam hiç düşünmez hemen alırdım gerçekten harika bir makine..