Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.733
Cevap
21
Favori
1.196.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mtkn3 ,çok teşekkür ederim.Yardımlarını bekliyorum.Başka markalarda bu standrtlarda önerebileceğin model var mı?Ama sen yinede canon A520 mi dersin?
    Çok sağol...
  • Arkadaşlar herkese selamlar. Fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. Bazı sorularım var. Canon a510 veri hızı usb1.1 bu yavaş deil mi.(yeterli mi) 3.2 mp olması sonucu büyük boyutlu baskıların kötü sonuç verdiği yazılmış. A3 boyutundaki kalitesi nasıl olur?
  • Mertkan hocam
    öncelikle klavyene ve fikrine sağlık
    süper bir calısma yapıyorsun Allah razı olsun senden
    Hollandada okuyan kız arkadasım ile bir fotograf makinesi almayı dusunuyoruz ben Canon a510 u cok begendim o da cok begendi
    bende Siemens sx1 telefon var ve 1gb MMC almıstım
    size sorum su
    Canon a510 MMC desteği verdiğine göre acaba ben bu 1gb mmc yi bu makine ile kullanabilirmiyim?
    yARDIMCI OLabilirmisiniz?
    simdiden tesekkurler
    sevgiler
    EMRAH

    not : eger olur derseniz veya daha baska yardımcı oalcak arkadaslarda onay verirse hemen makineyi alacagım
    kız arkadasım 290 milyona pazarlıkla bulmus birtane garantili üstelik
  • selamlar

    mertkan bey, bilginizi paylastiginizdan dolayi tsk ederiz,

    saygilarimla
  • slm kardeş ya bi fotoğraf makinesi alalım dedik başladık araştırmaya çıkamadım işin içinden baktıkça inceledikçe kafam karışıyor elimdeki para 400 ytl civarı ben birkaç makine belirledim ama sizin deneyimlerinize ihtiyacım var hemide acilen yoksa kafayı yiyecem
    KODAK CX~7530, NIKON COOLPIX 4100 gibi bu fiyata önereceğin makineleri yazarsan, şimdiden teşekkür ederim.
  • slm,
    hafıza kartları konusunda yardımcı olur musunuz?
    hangi marka/tip kartları kullanmalıyız. (sd mi mmc mi?) forumu dikkatle okumaya çalıştım ama böle bir bilgi sanıyorum yok. kartların boyutu ve video ve fotograf çözünürlüklerine göre değişen saklama kapasiteleri hakkında bir tablo varsa çok ii olur.

    mesela 512mb/1gb lık bir mmc ile kodak 7525 için 640x480 de ve 320x240 (yanlış olabilir) kaç dakika video kayıt yapabiliriz.
  • Mertkan hocam daha önce sana 4 tane makina sormuştum ve sen bana nikon 4100 pentax, kodak z700, canon a520 arasından sen bana canon a520 yi tavsiye ettin tam bunu almaya karar verecektim yine aklımda bazı soru işaretleri kaldı bu soru işaretlerinin kalmasının nedeni şu makro fotoğrafları görmem oldu yani bana 600 ytl civarında bir makina tavsiye etki hem makro fotoğgraf çeksin iyi hemde manzara resmi, biraz çok şey istiyorum galiba. Ben trabzonluyum malum manzara fotoğrafı çekmek için malzemem var ama makro fotoğrafıda çekmek isterim o yüzden canon a520 yi almadan önce son kez bir daha sana danışıyorum 600 ytlt ye başka makina önerirmisin yoksa canon a520 isteklerimi karşılarmı.
  • arkadaşlar ben tripod almayı düşünüyorum şu sıralar. önerdiğiniz markalar var mı.. hesaplı da olmalı tabi 30-35$ verebilirim ancak..

    sevgili @mtkn3 birkac marka söylemiştin sen (Hama, Silik, Manfrotto, Gitzo ve Alman malı Unomat) yukarılarda... ama bunlar çok pahalı geldi bana.. sonuçta amatör birşeyler yapacağım ama şu tripod girişinin kırılması konusu... beynimi kemiriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirche -- 13 Haziran 2005, 14:54:41 >
  • sevgılı mertkan daha once bana vermıs oldugun bılgılerden oturu tesekkur etmek ıstıyorum.ben gecen cuma sana danıstıktan sonra fotograf makınası almaya gıttım nıkon 4300 alacaktım ama vıdeo cekımı olmadıgını soyleyınce vazgectım ıkıncı tercıhım olan sony p73 almaya gıttım o da bayıde yokmus ve elınde olan baska bır urunu onerdı dsc s40 modelını p73 ten farkının kullandıgı lens oldugunu soyledı ve bende fazla uzatmadan aldım 5 gundur kullanıyorum su an eksık bı tarafı yok gıbı yalnız uzerindekı memory kart 32mb'tı ve sadece 13 cekım yapabıldım sonra 128mb bı kart aldım ve 80 cekım yapabılıyorum cekım sayısını artırabılmem ıcın ve daha ıyı cekım ıcın tavsıyelerınızı beklıyorum en yakın zamanda bıkac resım gondermeye calısacagım sımdıden sıze cok tesekkurler yardım ve ılgınızden oturu
  • Sevgili @berk75,
    Seçim listenden bulunan üç makineyi kıyasladığımda DSC-S90'ın bir artı yönünü göremediğim için direkt eleyerek, A520 ve W5'i kıyaslamaya çalışayım.

    Canon PowerShot A520'nin artıları: Daha geniş ISO yelpazesi, daha geniş açılı ve daha fazla zoom yeteneğine sahip objektif, daha iyi normal ve macro odak mesafeleri, daha fazla ön tanımlı beyaz dengesi ve manuel ayarlama imkanı, daha iyi diyafram açıklığı, diyafram ve ensatantane öncelikli modlar ile full manuel özelliklere sahip olması, daha hızlı max. perde hızı.

    Sony DSC-W5'in artıları: 1MP'lik fark ile daha büyük çözünürlükte fotoğraflar çekip daha büyük boyutlarda baskı alabilme imkanı, daha büyük sensör boyutu, daha iyi min. perde hızı, kutu içeriğinde daha büyük kapasiteye sahip hafıza kartı oluşu, daha büyük LCD ekran, USB2,0 arabirimi kullanması.

    Bu seçime göre benim oyum Canon A520'den yana.

    --------------------------------------------------------

    Sevgili Defne,
    Bence seçim listene göre A520 konusunda kararım aynı Ama beğendiğin başka bir marka/model varsa A520 ile kıyaslayabilirim.

    --------------------------------------------------------

    Sevgili @ok_ele
    Bence Canon A510'un USB 1,0 kullanıyor olması yeterli, ayrıca yeterli gelmezse bir kart okuyucu ile problem tamamen çözümlenmş olur. A510'un çözünürlüğü ile A3 boyutundaki baskılarda sorun yaratabilir, denemediğim için kesin bir şey yazamayacağım.

    --------------------------------------------------------

    Sevgili @Emrah_Tr,
    Canon A510'u 1GB SD kart ile forumumuz içerisinde kullanan arkadaşlar var. A510 1GB SD'yi çalıştırıyorsa, 1GB'lık MMC'yi de çalıştırabilir diye düşünüyorum. Bence bir fotoğraf makinesi satan bir yere gidip MMC kartın ile bir deneme yapman seni en doğru cevaba ulaştıracaktır.

    --------------------------------------------------------

    Sevgili @halilrk18,
    Seçmiş olduğun iki makineyi daha önce forumumuz içerisinde kıyaslamış olduğum için, burada kısaca yanıt vermek gerekirse; benim oyum kesinlikle Nikon 4100'den yana.

    --------------------------------------------------------

    Sevgili @sarman61
    Türkiye'de yaşamadığım için Türkiye fiyatları hakkında hiçbir bilgim yok, ancak seçim listene göre benim oyum hala Canon A520'den yana

    --------------------------------------------------------

    Sevgili @kadirche
    Önerdiğim tripodların Türkiye fiyatlarını bilmiyorum ancak hepsi de gözü kapalı alabileceğin markalar. DAha ucuz bir şey arıyorsan daha önce de yazdığım gibi, malzeme kalitesine (özellikle baş kısmı) ve ağırlığına dikkat etmen yararlı olacaktır (ne çok ağır - ne de çok hafif). Bir de alacağın tripodun makineni değiştirsen dahi sürekli olarak sana hizmet edeceğini unutmaman lazım

    --------------------------------------------------------

    Sevgili @camgöz48
    Öncelikle yeni fotoğraf makinen hayırlı uğurlu olsun, en güzel günlerde güle güle kullan. Hafıza kartına daha fazla fotoğraflar kaydedebilmek için, fotoğraf çözünürlüğüne ve sıkıştırma oranını düşürebilirsin. Daha iyi fotoğraflar çekebilmek için ise, yine üst konu olan "Ders: Fotoğraf Çekim Teknikleri" topic'ini ve içerisindeki tüm post'ları inceleyebilirsin.




  • slm ben nikon 5200 ile canon a510 arasında kararsız kaldım. nikon un 5 mp özelliği ve video kaydının belli saniyelere bölünmemiş olması beni etkiledi. canon un ise dış görünüşü, lcd ekranı, bir de 4x optik zoom olması benim için artıları. aslında ben fotoları kağıda çıkarmıyacağım !!... bunu gözönüne alarak bana hangisini önerirsiniz.. benim aklım 2sinde de kalacak her halukarda :D
    bir de nikon un 1 numara canon un 2 numara olduğunu duydum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hondaci9 -- 14 Haziran 2005, 11:15:53 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: latifi

    Dijital fotoğraf makinası almak istediğimi daha önce söylemiştim fakat onlar genelde 3Mp'di yada burda söyleyeceğim modelleri daha görmemiştim. Habire yeni yeni alternatifler çıktığı için bi türlü karar weremiyorum ... Modeller şunlar:

    Nikon CoolPix 4600, Nikon CoolPix 4200, Olympus Camedia C-470, Pentax Optio S40, Fujifilm FinePix F440, Canon PowerShot A520.

    Ben gece çekimini birde makroyu olmazsa olmaz olarak aldım. Bildiğiniz bu özelliklere sahip 4Mp başka iyi makineler warsa tawsiyelerinizi bekliyorum...

    Tercih sıralaması yaparsanız iyi olur. İlginize şimdiden teşekkür ederim...


    Hocam benimki 5. sayfanın sonunda kaldığı için göremedin heralde. Şu benim meselenin şon aşamasına geldik. Bi el atsan da bitirsek. İmdiden teşekkür ederim...




  • Sevgili @hondaci9,
    Seçim listende bulunan iki makineyi daha önce bir çok defa forumumuz içerisinde kıyaslamıştım, bu sebeple kısaca cevap vermek gerekirse; Büyük boyutlu baskılar alıp, bas-çek tarzı bir fotoğraf makinesi düşünüyorsan Nikon 5200'ü seçebilirsin. Ama benim oyum Canon A510'a.

    -----------------

    Sevgili @latifi,
    Seçim listen çok geniş, bu listeye yeni makineler eklemek sadece aklının karışmasına sebep olup, karar vermeni zorlaştıracaktır. Bu listeye ve senin seçim kriterlerine göre kısaca cevap vermek gerekirse benim oyum Canon A520'ye. A520, listede bulunan Nikon'lara göre 1cm daha fazla macro odak noktasına sahipken, bir çok özelliği onu ön sıraya taşımaktadır.
  • bonanza75 makinen hayırlı olsun ben de alıcam daha msjını yeni okudum..

    560 milyona a95i nerden aldın arkadaşım..

    bide çektiysen örnek fotolar gönderebilir misin..
  • Sevgili Mertkan hocam,

    aşağıdaki linkte de görüleceği üzere; örnek fotoğrafların çekildiği ayarlar belirtilmiş, buradan kopya çekerek benzer mekanlarda uygulanan aynı ayarlarda deneme yapmak istiyorum ancak bu ayarlardan sadece Meter:13.2 EV'nin ne olduğunu anlıyamadım. Meter turkçesinin metre olduğunu biliyorum ama onu metre olarak yorumlamak mantıksız oluyor. Lutfen ne olduğunu izah edermisiniz. özellikle sonunda EV olması zihnimi iyice karıştırdı. EV ayarları -2 den +2 ye kadar, dolaysıyla bu ev ayarı olamaz.
    Selamlar, Kolay gelsin.

    Örnek Ayar: Focal len: 35 mm, Shutter: 1/250 sec, Aperture: F4.5, Meter: 13.2 EV, ISO 64, +0.3 EV

    http://www.dpreview.com/gallery/?gallery=sonydscf828_samples/




  • Sevgili @MYA,

    Evet örnek olarak verdiğin fotoğrafta "Meter: 13.2 EV" gibi bir not düşülmüş. Ancak fotoğrafın full exif data'sına baktığımızda böyle bir şeye rastlamıyoruz. Metrajlama seçeneklerinden de Multi-Pattern seçildiğini ve fotoğrafın Program Auto mod'da çekildiğini görüyoruz. Sonuç olarak düşülen bu notun anlamını ben de çözemedim. Çünkü bu ne EV değeri ne de Metrajlama seçeneği. Ancak site içerisindeki diğer makinelerin örnek fotoğraflarında da aynı not düşülmüş.
  • quote:

    ya bu konuda çok baş ağrıttım üzgünüm ama son kez birşey sormak istiyorum şu tripod konusunda...

    sevgili @mtkn3 alttaki iki adreste iki tripod var biri Jaguar, biri Manfrotto
    bu jaguar denen marka hakkında bir bilgisi olan var mı kalitesi hakkında...

    Jaguar tech c3550 25$ (KDV dahil 40 YTL)
    Manfrotto 728B Digi Compact 90 euro (KDV dahil 175 YTL)

    üstteki yaramaz derseniz biraz sıkıntıya girerim ama taksite falan girip Manfrottoyu alabilirim (benim gönlümde manfrotto var tabiki ama tabi aileyi ikna da etmek lazım)


    sanırım aradığımı buldum...
    Hama 4157 (KDV dahil 52 YTL)
    Markasının Hama olması içime sindi... yükseklik falan aradığım gibi, (pek kısa değil)
    ne dersiniz?
    son görüşlere göre alacağım bu modeli

    çanta konusunda ise Tamrac'ın ithalatçısı Doğan fotografa telefon ettim 5682 modeli yokmuş ellerinde, yakın zamanda da olmazmış
    Aranızda kullanan varsa Tamrac 5696(buraya tıklayın) modeli hakkında yorum almak isterim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirche -- 16 Haziran 2005, 18:36:20 >




  • Herkese selam arkadaşlar.
    Sayın mertkan hocam sony dsc-w15 makineyi almayı düşünüyorum.Bu konuda ne dersin?
    Arasıra doğa resimleri de çekmeyi düşünüyorum.Bunun fiyatı 640 ytl.Bu fiyata bundan daha iyi bir tavsiyen olurmu?Şimdiden teşekkürler...
  • Arkadaşlar peki Sony DSC-S40 nasıl kullananınız varmı..

    Bende bunu almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz.

    Teşekkür ederim...
  • 1.5" lik lcd si çok küçük. Sınırsız video çekimi güzel. Ancak makine çok kalın ve tipi çirkin. Sony lerin hiçbirini beğenmem ya neyse.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.