mtkn3 ,çok teşekkür ederim.Yardımlarını bekliyorum.Başka markalarda bu standrtlarda önerebileceğin model var mı?Ama sen yinede canon A520 mi dersin? Çok sağol...
Arkadaşlar herkese selamlar. Fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. Bazı sorularım var. Canon a510 veri hızı usb1.1 bu yavaş deil mi.(yeterli mi) 3.2 mp olması sonucu büyük boyutlu baskıların kötü sonuç verdiği yazılmış. A3 boyutundaki kalitesi nasıl olur?
Mertkan hocam öncelikle klavyene ve fikrine sağlık süper bir calısma yapıyorsun Allah razı olsun senden Hollandada okuyan kız arkadasım ile bir fotograf makinesi almayı dusunuyoruz ben Canon a510 u cok begendim o da cok begendi bende Siemens sx1 telefon var ve 1gb MMC almıstım size sorum su Canon a510 MMC desteği verdiğine göre acaba ben bu 1gb mmc yi bu makine ile kullanabilirmiyim? yARDIMCI OLabilirmisiniz? simdiden tesekkurler sevgiler EMRAH
not : eger olur derseniz veya daha baska yardımcı oalcak arkadaslarda onay verirse hemen makineyi alacagım kız arkadasım 290 milyona pazarlıkla bulmus birtane garantili üstelik
slm kardeş ya bi fotoğraf makinesi alalım dedik başladık araştırmaya çıkamadım işin içinden baktıkça inceledikçe kafam karışıyor elimdeki para 400 ytl civarı ben birkaç makine belirledim ama sizin deneyimlerinize ihtiyacım var hemide acilen yoksa kafayı yiyecem KODAK CX~7530, NIKON COOLPIX 4100 gibi bu fiyata önereceğin makineleri yazarsan, şimdiden teşekkür ederim.
slm, hafıza kartları konusunda yardımcı olur musunuz? hangi marka/tip kartları kullanmalıyız. (sd mi mmc mi?) forumu dikkatle okumaya çalıştım ama böle bir bilgi sanıyorum yok. kartların boyutu ve video ve fotograf çözünürlüklerine göre değişen saklama kapasiteleri hakkında bir tablo varsa çok ii olur.
mesela 512mb/1gb lık bir mmc ile kodak 7525 için 640x480 de ve 320x240 (yanlış olabilir) kaç dakika video kayıt yapabiliriz.
Mertkan hocam daha önce sana 4 tane makina sormuştum ve sen bana nikon 4100 pentax, kodak z700, canon a520 arasından sen bana canon a520 yi tavsiye ettin tam bunu almaya karar verecektim yine aklımda bazı soru işaretleri kaldı bu soru işaretlerinin kalmasının nedeni şu makro fotoğrafları görmem oldu yani bana 600 ytl civarında bir makina tavsiye etki hem makro fotoğgraf çeksin iyi hemde manzara resmi, biraz çok şey istiyorum galiba. Ben trabzonluyum malum manzara fotoğrafı çekmek için malzemem var ama makro fotoğrafıda çekmek isterim o yüzden canon a520 yi almadan önce son kez bir daha sana danışıyorum 600 ytlt ye başka makina önerirmisin yoksa canon a520 isteklerimi karşılarmı.
arkadaşlar ben tripod almayı düşünüyorum şu sıralar. önerdiğiniz markalar var mı.. hesaplı da olmalı tabi 30-35$ verebilirim ancak..
sevgili @mtkn3 birkac marka söylemiştin sen (Hama, Silik, Manfrotto, Gitzo ve Alman malı Unomat) yukarılarda... ama bunlar çok pahalı geldi bana.. sonuçta amatör birşeyler yapacağım ama şu tripod girişinin kırılması konusu... beynimi kemiriyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirche -- 13 Haziran 2005, 14:54:41 >
sevgılı mertkan daha once bana vermıs oldugun bılgılerden oturu tesekkur etmek ıstıyorum.ben gecen cuma sana danıstıktan sonra fotograf makınası almaya gıttım nıkon 4300 alacaktım ama vıdeo cekımı olmadıgını soyleyınce vazgectım ıkıncı tercıhım olan sony p73 almaya gıttım o da bayıde yokmus ve elınde olan baska bır urunu onerdı dsc s40 modelını p73 ten farkının kullandıgı lens oldugunu soyledı ve bende fazla uzatmadan aldım 5 gundur kullanıyorum su an eksık bı tarafı yok gıbı yalnız uzerindekı memory kart 32mb'tı ve sadece 13 cekım yapabıldım sonra 128mb bı kart aldım ve 80 cekım yapabılıyorum cekım sayısını artırabılmem ıcın ve daha ıyı cekım ıcın tavsıyelerınızı beklıyorum en yakın zamanda bıkac resım gondermeye calısacagım sımdıden sıze cok tesekkurler yardım ve ılgınızden oturu
Sevgili @berk75, Seçim listenden bulunan üç makineyi kıyasladığımda DSC-S90'ın bir artı yönünü göremediğim için direkt eleyerek, A520 ve W5'i kıyaslamaya çalışayım.
Canon PowerShot A520'nin artıları: Daha geniş ISO yelpazesi, daha geniş açılı ve daha fazla zoom yeteneğine sahip objektif, daha iyi normal ve macro odak mesafeleri, daha fazla ön tanımlı beyaz dengesi ve manuel ayarlama imkanı, daha iyi diyafram açıklığı, diyafram ve ensatantane öncelikli modlar ile full manuel özelliklere sahip olması, daha hızlı max. perde hızı.
Sony DSC-W5'in artıları: 1MP'lik fark ile daha büyük çözünürlükte fotoğraflar çekip daha büyük boyutlarda baskı alabilme imkanı, daha büyük sensör boyutu, daha iyi min. perde hızı, kutu içeriğinde daha büyük kapasiteye sahip hafıza kartı oluşu, daha büyük LCD ekran, USB2,0 arabirimi kullanması.
Sevgili @ok_ele Bence Canon A510'un USB 1,0 kullanıyor olması yeterli, ayrıca yeterli gelmezse bir kart okuyucu ile problem tamamen çözümlenmş olur. A510'un çözünürlüğü ile A3 boyutundaki baskılarda sorun yaratabilir, denemediğim için kesin bir şey yazamayacağım.
Sevgili @Emrah_Tr, Canon A510'u 1GB SD kart ile forumumuz içerisinde kullanan arkadaşlar var. A510 1GB SD'yi çalıştırıyorsa, 1GB'lık MMC'yi de çalıştırabilir diye düşünüyorum. Bence bir fotoğraf makinesi satan bir yere gidip MMC kartın ile bir deneme yapman seni en doğru cevaba ulaştıracaktır.
Sevgili @halilrk18, Seçmiş olduğun iki makineyi daha önce forumumuz içerisinde kıyaslamış olduğum için, burada kısaca yanıt vermek gerekirse; benim oyum kesinlikle Nikon 4100'den yana.
Sevgili @sarman61 Türkiye'de yaşamadığım için Türkiye fiyatları hakkında hiçbir bilgim yok, ancak seçim listene göre benim oyum hala Canon A520'den yana
Sevgili @kadirche Önerdiğim tripodların Türkiye fiyatlarını bilmiyorum ancak hepsi de gözü kapalı alabileceğin markalar. DAha ucuz bir şey arıyorsan daha önce de yazdığım gibi, malzeme kalitesine (özellikle baş kısmı) ve ağırlığına dikkat etmen yararlı olacaktır (ne çok ağır - ne de çok hafif). Bir de alacağın tripodun makineni değiştirsen dahi sürekli olarak sana hizmet edeceğini unutmaman lazım
Sevgili @camgöz48 Öncelikle yeni fotoğraf makinen hayırlı uğurlu olsun, en güzel günlerde güle güle kullan. Hafıza kartına daha fazla fotoğraflar kaydedebilmek için, fotoğraf çözünürlüğüne ve sıkıştırma oranını düşürebilirsin. Daha iyi fotoğraflar çekebilmek için ise, yine üst konu olan "Ders: Fotoğraf Çekim Teknikleri" topic'ini ve içerisindeki tüm post'ları inceleyebilirsin.
slm ben nikon 5200 ile canon a510 arasında kararsız kaldım. nikon un 5 mp özelliği ve video kaydının belli saniyelere bölünmemiş olması beni etkiledi. canon un ise dış görünüşü, lcd ekranı, bir de 4x optik zoom olması benim için artıları. aslında ben fotoları kağıda çıkarmıyacağım !!... bunu gözönüne alarak bana hangisini önerirsiniz.. benim aklım 2sinde de kalacak her halukarda :D bir de nikon un 1 numara canon un 2 numara olduğunu duydum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hondaci9 -- 14 Haziran 2005, 11:15:53 >
Dijital fotoğraf makinası almak istediğimi daha önce söylemiştim fakat onlar genelde 3Mp'di yada burda söyleyeceğim modelleri daha görmemiştim. Habire yeni yeni alternatifler çıktığı için bi türlü karar weremiyorum ... Modeller şunlar:
Ben gece çekimini birde makroyu olmazsa olmaz olarak aldım. Bildiğiniz bu özelliklere sahip 4Mp başka iyi makineler warsa tawsiyelerinizi bekliyorum...
Tercih sıralaması yaparsanız iyi olur. İlginize şimdiden teşekkür ederim...
Hocam benimki 5. sayfanın sonunda kaldığı için göremedin heralde. Şu benim meselenin şon aşamasına geldik. Bi el atsan da bitirsek. İmdiden teşekkür ederim...
Sevgili @hondaci9, Seçim listende bulunan iki makineyi daha önce bir çok defa forumumuz içerisinde kıyaslamıştım, bu sebeple kısaca cevap vermek gerekirse; Büyük boyutlu baskılar alıp, bas-çek tarzı bir fotoğraf makinesi düşünüyorsan Nikon 5200'ü seçebilirsin. Ama benim oyum Canon A510'a.
-----------------
Sevgili @latifi, Seçim listen çok geniş, bu listeye yeni makineler eklemek sadece aklının karışmasına sebep olup, karar vermeni zorlaştıracaktır. Bu listeye ve senin seçim kriterlerine göre kısaca cevap vermek gerekirse benim oyum Canon A520'ye. A520, listede bulunan Nikon'lara göre 1cm daha fazla macro odak noktasına sahipken, bir çok özelliği onu ön sıraya taşımaktadır.
aşağıdaki linkte de görüleceği üzere; örnek fotoğrafların çekildiği ayarlar belirtilmiş, buradan kopya çekerek benzer mekanlarda uygulanan aynı ayarlarda deneme yapmak istiyorum ancak bu ayarlardan sadece Meter:13.2 EV'nin ne olduğunu anlıyamadım. Meter turkçesinin metre olduğunu biliyorum ama onu metre olarak yorumlamak mantıksız oluyor. Lutfen ne olduğunu izah edermisiniz. özellikle sonunda EV olması zihnimi iyice karıştırdı. EV ayarları -2 den +2 ye kadar, dolaysıyla bu ev ayarı olamaz. Selamlar, Kolay gelsin.
Örnek Ayar: Focal len: 35 mm, Shutter: 1/250 sec, Aperture: F4.5, Meter: 13.2 EV, ISO 64, +0.3 EV
Evet örnek olarak verdiğin fotoğrafta "Meter: 13.2 EV" gibi bir not düşülmüş. Ancak fotoğrafın full exif data'sına baktığımızda böyle bir şeye rastlamıyoruz. Metrajlama seçeneklerinden de Multi-Pattern seçildiğini ve fotoğrafın Program Auto mod'da çekildiğini görüyoruz. Sonuç olarak düşülen bu notun anlamını ben de çözemedim. Çünkü bu ne EV değeri ne de Metrajlama seçeneği. Ancak site içerisindeki diğer makinelerin örnek fotoğraflarında da aynı not düşülmüş.
üstteki yaramaz derseniz biraz sıkıntıya girerim ama taksite falan girip Manfrottoyu alabilirim (benim gönlümde manfrotto var tabiki ama tabi aileyi ikna da etmek lazım)
sanırım aradığımı buldum... Hama 4157 (KDV dahil 52 YTL) Markasının Hama olması içime sindi... yükseklik falan aradığım gibi, (pek kısa değil) ne dersiniz? son görüşlere göre alacağım bu modeli
çanta konusunda ise Tamrac'ın ithalatçısı Doğan fotografa telefon ettim 5682 modeli yokmuş ellerinde, yakın zamanda da olmazmış Aranızda kullanan varsa Tamrac 5696(buraya tıklayın) modeli hakkında yorum almak isterim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirche -- 16 Haziran 2005, 18:36:20 >
Herkese selam arkadaşlar. Sayın mertkan hocam sony dsc-w15 makineyi almayı düşünüyorum.Bu konuda ne dersin? Arasıra doğa resimleri de çekmeyi düşünüyorum.Bunun fiyatı 640 ytl.Bu fiyata bundan daha iyi bir tavsiyen olurmu?Şimdiden teşekkürler...
aşağıdaki linkte de görüleceği üzere; örnek fotoğrafların çekildiği ayarlar belirtilmiş, buradan kopya çekerek benzer mekanlarda uygulanan aynı ayarlarda deneme yapmak istiyorum ancak bu ayarlardan sadece Meter:13.2 EV'nin ne olduğunu anlıyamadım. Meter turkçesinin metre olduğunu biliyorum ama onu metre olarak yorumlamak mantıksız oluyor. Lutfen ne olduğunu izah edermisiniz. özellikle sonunda EV olması zihnimi iyice karıştırdı. EV ayarları -2 den +2 ye kadar, dolaysıyla bu ev ayarı olamaz. Selamlar, Kolay gelsin.
Örnek Ayar: Focal len: 35 mm, Shutter: 1/250 sec, Aperture: F4.5, Meter: 13.2 EV, ISO 64, +0.3 EV
Evet örnek olarak verdiğin fotoğrafta "Meter: 13.2 EV" gibi bir not düşülmüş. Ancak fotoğrafın full exif data'sına baktığımızda böyle bir şeye rastlamıyoruz. Metrajlama seçeneklerinden de Multi-Pattern seçildiğini ve fotoğrafın Program Auto mod'da çekildiğini görüyoruz. Sonuç olarak düşülen bu notun anlamını ben de çözemedim. Çünkü bu ne EV değeri ne de Metrajlama seçeneği. Ancak site içerisindeki diğer makinelerin örnek fotoğraflarında da aynı not düşülmüş.
Sevgili Mertkan hocam,
Cevabınızdaki "Ancak fotoğrafın full exif data'sına baktığımızda" cümlesinden hareketle full exif data'yı bir türlü bulamadım, o kısmınıda incelemek isterim. yardımınız lutfen. Hoşça kalın.
Sevgili @kabullls, Öncelikle link'ler için çok teşekkür ederim. Link'e tıklayınca tabloyu gördüğümde daha önce gördüğümü anımsadım. Ancak bu hesap işinin içinden ben de çıkamadım, kim bilir belki de yaşlılıktandır
--------------------------------------
Sevgili @MYA, Fotoğraflardaki full EXIF DATA'lara özel olarak hazırlanmış Exif Viewer programları, bazır resim/fotoğraf editör programları ve hatta Windows ortamında fotoğraf dosyasının üzerine sağ tuş tıklayıp, özellikleri seçildiğinde de ulaşabiliriz.
Dosya üzerine Sağ Klik --> Properties --> Summary --> Advanced
birde alt kısımlarda EXIF DATA içinde PowerShot A520; Focal length - 186 - 742 mm (32 mm) = 5.81-23.19 mm =35 - 140 mm PowerShot S2 IS; Focal length - 600 - 7200 mm (100 mm) = 6.00-72.00 mm =36 - 432 mm
bu demekki canon la cekilmiş bir resmin exif data sına bakarak makinanın minumum ve maksimum odak mesafesini ve ayrıca ne kadar zoom yapıldığını görebiliriz...
selamlar ben sony s60 la s80 arasındaki farkları öğrenmek istiyorum ben baktığım zaman pek fark bulamıyorumda beni bi aydınlatırsanız bu ikisinden birisini ciddi ciddi alacağım.bide bu makinaların yerine tavsiye edebileceğiniz ürün hangisi olur .şimdiden sağolun kolay gelsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altugsahin -- 19 Haziran 2005, 22:18:32 >
selam arkadaslar sony dsc-p200 cyber-shot 7.2 effective magapixel... almak uzereyim bir arkadasim sikismis ve satacak normal fiyatinin yarisi hemen hemen ama sarj aleti ve data kablosu yok.. ama bneim card readerim var... ne dersiniz???? alirsam sarj aleti bulunurmu veya NP FR1 batarya ya sarj uyduruliurmu???? saygilar simdiden tesekkurler..
Sony S ve S80 ikiz kardeş kadar biribirilerine benzemektedir. Sadece S60 biraz daha fazla çözünürlüğe (S60=4.23 Mpixel - S80=4.00 Mpixel) ve biraz daha hafif gövdeye sahiptir. Bunların yerine başka bir makine istiyorsan bu topiği baştan sona doğru okuyarak, kullanım amacaına göre bir seçim listesi oluşturabilirsin.
Canon PowerShot S2 IS
Panasonic Lumix DMC-FZ20 veya Panasonic Lumix DMC-FZ5
Sony Cybershot DSC-H1
hangisini tercih ederdiniz ben kendi sıralamı yazdım..
AMD64 3000+, EPOX KDA3J, LG F900B, DRR500 512 MB,AOPEN H600B-12,SKYSTAR2, Western Digital 500 GB 3,5'' My Book Edition, SEAGATE 200GB 8MB SATA, US ROBOTIC 9105, F KLAVYE, PHILIPS LX3950W EV-SES SISTEMI
merhaba öncelikle verdiginiz güzel bilgiler için teşekkur ederim. sayfalara baktım ama aradıgım şeyi bulamdım yada gozumden kactı..
nikon makinalrının özellikleri anlatılırken asa değerlerinden bahsediliyor. canonlar ve diger makinalarda genelde iso oranları veriliyor. aralarında ki fark nederi bunu izah edebilirseniz sevinirim iyi günler..
sevgili mtkn3, Canon A520 almaya karar vermiştim ki,kodak easyshare cx7530 modelini kullanan birisi,çok memnun kaldığını söyledi.-40 derecede dahi çalışıyormuş.Fiyat canona göre çok daha uygun ,memory daha fazla ikisini kıyaslayabilir misin? Verdiğin bilgiler için çok sağol... Teşekkürler...
3x optik zoomla 5x arasında ne kadar fark vardır. işi fotoğrafçılık olmayan normal bir ev kullanıcısı için 5x optik zooma ihtiyaç varmıdır? Aydınlatırsanız sevinirim.
selamlar mertkan bey.. canon A 510___sony dsc-S60(80?)___nikon4600(5600?) arasında kararsız kaldım yardımcı olabilir misiniz??
benim için önemli olan: 1_sesli video çekimi yapabilmek ve ayrıca sadece ses Kayıdı yapabilmek 2_video çekiminin yada ses kaydının mesela 3 dak ile sınırlı olmaması ve mümkünse1024x768 de izlenince kaliteli olması ve duyulan sesin iyi anlaşılması 3_siyah_beyaz,güneş batışı,hareketli nesneler yada ışıkların birbirine girdiği fantastik fotolar çekebilmek 4_pil ömrünün uzun olması 5_makro çekimlerin iyi olması ve A 3 kağıdına kaliteli baskı alabilmek
iyi ve kaliteliden kastım bir amatöre göre iyi olmasıdır.. başka önerilerinize de açığım!!! önceden kıyasladıysanız bu makineleri forumda göremedim kusura bakmayın, beni o sayfalara yönlerdirseniz yeter.. son olarak ilginize takdir ve teşekkür ediyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kosmos -- 25 Haziran 2005, 20:13:30 >
Öncelikle Selamlar.. Mertkan bey herkese gösterdiğiniz yoğun ve kesintisiz ilgiden ötürür sizi tebrik ediyorum.. Ve buna dayanarak sakıncası yoksa bir soru sormak istiyorum.... Ben slr-like bir kamera almak istiyordum... Şuan Casio-exilim kullanıyorum... Ancak slr-like için her denememde (alım konusunda) bir olumsuzluk vs çıktı ve alamadım.. Şimdi vatan pcde KONİCA-MİNOLTA Dİmage Z20 dikkatimi çekti.. 465ytl 7taksit ve 5mp-8x optic zoom 4x digital zoom özellikleriyle bayada beğendim.. Anti shake system yada o türde bir özelliği olmadığını gördüm yanlız ve ekranını küçük bulduğumdan Z5 almak istedim ancak fiyat farkının aynı 5mp çözünürlüklü bi kamera için fazla olduğunu düşündüğümden fazgeçim... Bu modelle yarı-pro çekim yapılabilinirmi? Bunun yanında günlük kullanım içinde gözüm kapalı alabilirmiyim.?? Zaten kredi karrrtı boyutunda 1küsür cm kalınlığında casio exilim var cebimde taşımak için.. Onadn büyüklük sorun değil.. Bu modeli baya düşündüm ve 1haftaya almayı planlıyorum... Yada siz aynı fiyat civarında (450-500ytl) bu özelliklere rakip olack bir akine söylrseniz ona yöneleceğim...
Cevabınız için şimdiden teşekkürler....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pSyCo -- 6 Ocak 2006 0:04:55 >
Bu iki tripod birbirinin aynısı gibi geldi bana. Hama ile Akita aynı marka mı(hemen bi polemik ) yoksa bu site Hama diye başka bişey mi satıyo(mertkan hocanın bahsettiği hama değil mi yani)... bilgisi olan var mı? Az kaldı bugün yarın alıyorum, herkes kurtulacak tripod mesajlarımdan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirche -- 24 Haziran 2005, 21:58:33 >
SONY DSC-F828 İle çektiğim örnek fotoğrafları aşagıdaki linkte görüş ve eleştirilerinize sunuyorum, Lütfen eleştirilerinizi mutlaka yapınız, acemi olduğumdan bunları tamamen dikkate alacağım. Birde SONY DSC-F828 makinada bulunması muhtemel purple fringing oluşması (obje kenarlarında mor çizgiler) ve özellikle RAW formatında çok yavaş bir performansa sahip olması durumu sıkça sorulmaktadır; yapmış olduğum deneylerimde bende bizzat tespit ettim. Ancak purple fringing'in beni rahatsız edecek düzeyde olmadığını, fotoğrafı gereginden fazla büyütünce beyaz alanların sınır çizgilerinde oluştuğunu gördüm. Hakikaten fotoğrafı gerçek boyutunda incelediğimde (8MP dahil) sözü edilen kirlenmenin belirsiz olduğunu, hatta kayda değer bulmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. RAW formatının çok yavaşlığı beni de üzdü ancak bu yavaşlığın sadece saniyelerle ifadesi de ayrı bir teselli oldu. Sonuç itibariyle, çektiğim fotoğraflar, makinanın kullanımı, malzeme kalitesi ve manuel imkanları beklentilerimi karşılamış durumda diyebilirim. Fotoğraflar için eleştirilerinizi yumuşatmadan yaparsanız, gelişmeme yardımcı olursunuz. Kolay gelsin, Saygılarımla. NOT:Lutfen Fotoğrafları view full size olarak inceleyin
Sevgili @nightcrawler Orijinal adı ISO olan kelime dilimizde ASA olarak kullanılmaktadır. Kısacası aralarında hiç bir fark yoktur. Daha detaylı bilgiye "Ders: Fotoğraf Çekim Teknikleri" başlıklı üst konudan ulaşabilirsin.
Sevgili @ozyurti Optik zoom konusunu açıklamaya çalışayım; Örnek verecek olursak 3X optik zoom 3metre uzaklıkta bulunan bir nesneyi 1 metreye kadar yaklaştırabilir, hal böyleyken 5X de 5 metreyi 1 metreye kadar yaklaştırabilmektedir. Aralarında çok fazla fark olmadığı için artık seçim yapmak sana kalıyor.
Sevgili @pSyCo, Elbette Konica Minolta DiMAGE Z20'yi beğendiysen satın alabilirsin ve bu makine ile gayet güzel çekimler yapabilirsin ancak Türkiye fiyatları konusunda hiç bir fikrim yok. Eğer istersen Nikon 5700'ü de incelemeni tavsiye ediyorum.
Sevgili @kadirche Eğer mini (cep/masa üstü) tripod satın almak istiyorsan, bacakları teleskobik olarak iç içe giren modelleri tercih etmeni öneririm. Bir örnek verecek olursam (bu benim de kullandığım bir model) Unomat TT1
Sevgili @MYA, Öncelikle ellerine gözüne ve gönlüne sağlık, gayet güzel fotoğraflar. Ancak ben de dahil olmak üzere bir çok fotoğrafçı dostum, fotoğraflar üzerine tarih eklenmesinin fotoğrafı kirlettiğini düşünüyoruz. Yakın plan çekimlerinde flash kullanırken, dahili flash'ın yönünü değiştiremeyeceğimiz için flash önüne bir selpak mendil ya da aydınger koyarak, flash'ı yumuşatabilirsin. Böyle istenmeyen flash yansımaları çok aza indirgenmiş hatta yok olmuş olacaktır. Bazı fotoğraflarda yanlış pozlama sonucu gökyüzünün patladığını fark ettim. Bunu engellemek için doğru yerden ışık ölçümü yapılmalıdır. Histogram'ı kullanabilirsin.
Dünyayı güzellik kurtracak, Bir insanı sevmekle başlayacak her şey.
mtkn3 hocam, bilgilerini ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. topic i inceledim canon un iki modeli dikkatimi çekti;
Canon A95 ve Canon A510, teknik olarak farkları nedir? ben sadece A95 in dönerli lcd si ve sınırsız video kaydı olduğunu biliyorum. Bunun dışında resim kalitesi ve kullanış açısından siz hangisini tercih ederdiniz?
Selamlar, Hocam az üste yazmışsın ama ben bu makineler hakkında pek fazla fikre sahip değilim.
Bir satıcıyla görüştüm Panasonic FZ5'i tavsiye etti ama hiç bir ürüne karşı değil yani bunu al bu güzel falan dedi. Yeni bir ürünmüş sanırım. Kafamda bu makina vardı ama S2'de artık kafamı kurcalıyor. S1'in bazı eksileri vardı acaba bunlar S2'de düzeltildi mi??
Bu iki makinayı biraz kıyaslarmısınız özellik olarak. (Panasonic FZ5-Canon S2)
Ben çok profesyonel bir kullanıcı değilim ama optik zuma çok önem veriyorum. Video çekimi önemli sayılabilir 640*480 boyutlarında sınırsız çekim yapabiliyor mu bu makineler? S2'de raw özelliği yok sanırım bunun bana etkisi nasıl olur? ya da bunun gibi neler söyleyebilirsiniz... Saygılar, Alper
Selamlar... Ben aranıza yeni katıldım. Böyle faydalı bir site hazırladıkları için site yöneticilerine teşekkür ederim. Ben yeni bir makina aldım: Olympus C-70. Bunun kullanma kılavuzu yada kullanımını anlatan bir site adres vb. bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Hepinize iyi günler...
mertkan hocam oncelikle cidden cok ba$arili ve aydinlatici cali$malarin icin cok te$ekkur ederiz. herkes gibi benimde sorularim olacak sana ;
* yeni fotografciliga ba$lamak istiyorum , bunun ile ilgili butce ayirdim max 900 YTL (SD kart dahil) * onemli olan hem cekim , hem ta$ima konusu ; bilindigi uzere Casio Exilim serileri cok ince ve guzeller bana gore. * kaldigim modeller arasinda ; - Canon A520 - Casio Z57 - Casio Z50 - Casio Exilim S100
bunlar arasinda secim yapamadim S100 ozelliklerine gore biraz pahali sanirim o da cok ince olmasindan kaynaklaniyor. cevaplarsaniz sevinirim.
selamlar mertkan bey, canon A510 ve 520 nin 640x480 çözünürlükte 30 saniye video çektiği ve de 320x240 çözünürlüktede 3 dakika video çekimini 15 pfs de yaptığı doğrumudur? ben yazdığınız özelliklerinden bu şekilde bir sonuç çıkardım.. ve bu durum A85(95) te nasıldır?
ayrıca yukarıda sormuşlar ama A85(95) ile A510 u kıyaslarsanız bende sevinirim..
@Mertkan'ın gıyabında yardımcı olmaya çalışayım...
Video çekimi hususunda söylediklerin aynen doğru ve bu durum A95'de de farklı değil.
İki makinenin kıyasında ise;
A95 Çözünürlük: 5MP Flash Menzili: 2.5 M Optik Zoom: 3X Ardıl Çekim: 2.0 fps/max.14img Compact Flash Ağırlık: 335 g
A510 Çözünürlük: 3MP Flash Menzili: 3.5 M Optik Zoom: 4X Ardıl Çekim: 2.3 fps/max.12img SD/MMC Ağırlık: 230 g
A95 yanında 32MB Compact Flash ile geliyor. A510 ise 16MB MMC ile geliyor. Aynı büyüklüklerde ve hemen hemen aynı çözünürlüklerde LCD ekrana sahip olmalarına rağmen A95 daha nitelikli bir LCD ekrana sahip. A95 4 adet AA alkalin pil kullanırken, A510 2 adet AA alkalin pil kullanıyor.
Benim bu iki makine arasındaki tercihim A95'dir.
Ayrıca bir konuyu da hemen belirteyim. A510, A75'in; A520 ise A85'in halefidir.
slm ben grafikerim insört işiyle uğrasıyom bol bol ürün fotoğrafı çekmem gerekiyo yakın plan bana hangi ürünü tafsiye edersiniz. bide güzel bi inceleme olmuş tsk ederim
Bu sıralarda işlerimin yoğuluğundan dolayı çizimlerden başımı kaldıramıyorum. Bu sebeple sorularınızı biraz gecikmeli olarak cevaplayabilirim. Ayrıca sevgili @holydreamer'a da teşekkür ederim.
Seçim listende yer alan Casio Z50 ve S100 modelleri diğer iki makine karşısında tutunamaz. Eğer amacın sadece fotoğraf çekmek ve estetik senin için daha önemliyse Casio Z57'i, ama fotoğraflar üzerinde daha fazla hakimiyet kurmak istiyorsan Canon A520'yi öneririm. Zira Casio Z57 bazı manual ayarlardan yoksun bir makine ama aynı zamanda da estetik olarak çok nitelikli bir makine. 2.7" 'lik LCD ekran gerçekten de büyüleyici. Ayrıca sahip olduğu Pentax lens ile de tatminkâr fotoğraflar çekebilirsin.
Casio, bir çok modelinde olduğu gibi bu modelinde de taşınabilirliği ve estetiği ön plana çıkartmış. Fiyatlarını belirleyen sebepler de zaten fotoğraf kalitesi ile işin fotoğraf çekme kısmının dışında kalan makinenin diğer özellikleridir. Tabii ki bu özellikler de (compact yapı, estetik) bir makine için tercih sebebi olabilir. Bu, kişinin fotoğraf makinesini ne amaçla kullanacağına bağlıdır.
@kosmos, yeni makinen hayırlı olsun.
@mertkan, rica ederim. Ben de zamanım elverdiğince satın alma ve fotoğrafla ilgili diğer konularda arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum.
fotograf cekmeyı cok sevıyorum kendım bır amatorum ama ıyı bır makına almak ıstıyorum ana sayfada nıkon 8800 ıncelemesi gordum bu makınadan almak ıstıyorum bu fıyat sevıyesınde bundan daha ıyı bır makınavarmı acaba ve şu titreşim engellme olayı cok hosuma gitti başka cıhazlarda da bu özellık mevcut mu sımdıden teşekkur edıyorum degerlı yorumlarınız için.....
evetbaşka bazı makinelerde de var bu sistem.. kiminde antiShake kiminde Image Stabilisator gibi.. Ben Nikon8800 kullanıyorum çok da memnunum kesinlikle tavsiye ederim ben fotoğrafa bu makineyle başladım 2,5 ay önce..
Önceki sayfalarda sevgili @Cordial arkadaşımızda bu makineyi almadan önce sormuştu senin gibi. Onları da incelersen faydalı bilgiler bulabilirsin bu konuda..
3 gün önce Canon A520 dijital fotoğraf makinası aldım. Tabii bu forumdaki incelemeleri ve yorumları da gözönüne aldım. Şu an daha makinayı anlama aşamasındayım. Her ne kadar fotoğraf çektim, video çektim ve bunları bilgisayarıma aktardıysam da daha öğreneceğim çok şeyler var. Ama gerçekten de çok güzel bir makina. Her gören beğeniyor, nazar değmez inşaallah. 1600x1200 boyutuna ayarladım fotoğraf çekmeyi, gayet güzel fotoğraflar çıkıyor. Video çekerken 320x240 değerinde çektim. Makinayla beraber gelen 16 mb sdcard ile 47 saniyelik çekim yapabildim. Tabii 512 mb Kingston SD card da aldım. Ayrıca şarjlı pil aldım. 4 adet 2300 mAH C.F.L. MARKA NiMH pil ve şarj cihazı. 2 saatte şarj edebiliyormuş
Makine: 560 SD card: 76 Pil+Şarj cihazı: 40 Hepsi 6 ay taksitle Toplam: 676 YTL...Eee ne yapalım hamama giren terler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironeagle -- 1 Temmuz 2005, 16:01:44 >
Forumun sesine kulak verdim ve Canon A520 dijital fotoğraf makinası aldım. Resim kalitesi beklediğimden de mükemmel. Benim tespit ettiğim çok aşırı pil tüketimi ve bazen ışıktan yada çekim hatası olabilir ama kırmızı göz olayları var. Türkçe menü kullanım kolaylığı resim kalitesi ve 512 mb. (ayrıca satın aldım) hafıza kartıyla çok eğlenceli bir makine. Selamlar
BEN DIJITAL FOTOGRAFCILIKLA ILGILENEN AMATOR BIR FOTOGRAFCIYIM... SU AN PRETEC DS510(HALFPRO) MAKINA KULLANIYORUM GAYET MEMNUNUM, FAKAT ARTIK PROFESYONEL (MANUEL AYARLARI OLAN) BIR MAKINA KULLANMAK ISTIYORUM.
INTERNETTEN YAPTIGIM ARASTIRMA SONUCUNDA, FUJIFILM FINEPIX S5100'UN ISTEKLERIME UYDUGUNU GORDUM! ILGILENEN VEYA BILGISI OLANLARIN CEVAP VERMESINI RICA EDIYORUM...
AYRICA http://www.bhphotovideo.com ADRESINDE GAYET UCUZ BIR FIYATA RASTLADIM(FAKAT STOKTA YOKTU) FIYAT KONUSUNDA DA YARDIM ALABILIRSEM HIC FENA OLMAZ...