arkadaşlar şu anda kullandığım makina samsung s730 ama fotoğraf çekmeyi çok seviyorum ve profesyonel bir şey düşünüyorum nikon canon... ne tavsiye edersiniz uygun fiyatlarda düzgün bir şey arıyorum
Bence manuel mod aramıyorsan sadece bas-çek bişey arıyorsan fujifilm f100fd almalısın gerçekten çok güzel fotoğraf kalitesi var.
ya onu almayı düşünmyor değilim çok guzel çekiyor ama teknosa da var bir tek oda 970ytl o kadar para veremem max 600 ytl kadar çıkabilirim o yüzden onu elemek zorunda kalıyorum ama daha ucuza bir yerde bulursam sevinirim
bide bunların dışında özellikle siyah renkli olrsa daha çok sevinirim bana asil duruyor gibi geliyor siyahlar :)
Garantili almazsın spot alırsın spot fiyatı 500-600 arası şahsen bende spot almayı düşünüyorum ama hala araştırıyorum.
yada aynı serinin w110 w120 modelleride olabilir.. tavsiye edermisiniz.. benim için 7.2 veya 8.1 olmasında cok video kayıt çözünürlüğü önemli.. 640x380 den asa olmasa ii olur kayıt video nun..
arkadaşlar canon sx100 ile fuji f100fd arasında birtürlü karar veremedim doğrusu.Fujin canon gibi kalem pilli olsa idi hemen gözü kapalı alırdım ama malesef bataryalı.Bir bataryanın ömrü ne kadardır acaba. İlerleyen zamalarda bataryayı temein edebilirmiyiz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diveman -- 5 Temmuz 2008; 10:39:20 >
arkadaşlar canon sx100 ile fuji f100fd arasında birtürlü karar veremedim doğrusu.Fujin canon gibi kalem pilli olsa idi hemen gözü kapalı alırdım ama malesef bataryalı.Bir bataryanın ömrü ne kadardır acaba. İlerleyen zamalarda bataryayı temein edebilirmiyiz...
Fuji f100fd canon sx100 den çok daha iyi görüntü kalitesine sahip bence fujiyi aLmalısın ama fiyat farkınıda gözönünde bulundur f100fd nin garantilisi yaklaşık 900 civarı spot alırsan 500-600 arası.. f100fd nin tek olumsuz yönü manuel ayarlara izin vermemesi olduğu söyleniyor.. PiL konusu biraz can sıkıcı evet ancak bataryalı oluşu değil pil süresinin çok fazla gitmemesinden şikayetci arkadaşlar var bu da bir sorun mu tartışılır çünkü alırsın yedek bir batarya (50ytl civarı orjinali) paşa paşa kullanırsın. Aynı makineyi bende düşünüyorum şahsen.. Canon sx100 üde araştırmıştım hatta alacaktım ama sonra vazgeçtim hem sensörü küçük hemde fujinin görüntü kalitesiyle kıyaslanamaz bile..
bataryanın çok büyük dezavantajından ziyade eğer kendini geliştireceksen bu F100fd ile olmaz tamam teknik özellikleri mükemmel, isosu çok başarılı ama bir gece olduğunda ya da özel çalışmalarında(enstantene-diyafram ayarı gerektiren) F100fd yi kullanamazsın ben alacak olsam ilk menuel özellik var mı yok mu ona bakarım-ilk elemelerimi ona göre yaparım... tabi bu benim fikrim ama F100fd bas-çek makina klasmanında 1 numaradır onu da söyleyeyim ayrıca SX100 yerine A720 öneririm daha çok optik eleman-daha çok kalite kaybı demektir...
imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10_ur -- 5 Temmuz 2008; 11:46:25 >
[/quote] bataryanın çok büyük dezavantajından ziyade eğer kendini geliştireceksen bu F100fd ile olmaz tamam teknik özellikleri mükemmel, isosu çok başarılı ama bir gece olduğunda ya da özel çalışmalarında(enstantene-diyafram ayarı gerektiren) F100fd yi kullanamazsın ben alacak olsam ilk menuel özellik var mı yok mu ona bakarım-ilk elemelerimi ona göre yaparım... tabi bu benim fikrim ama F100fd bas-çek makina klasmanında 1 numaradır onu da söyleyeyim ayrıca SX100 yerine A720 öneririm daha çok optik eleman-daha çok kalite kaybı demektir...
imla [/quote]
@10_ur hocam A720 nin sensörünün ufak olmasına rağmen iyi işler çıkarıyor diyebilir miyiz? Yani o fiyata alınası bir makinemidir ? Sorumu az daha genişletirsem A720 ye o parayı vereceğine az daha para koyup spot bir p80 aLmak mantıklımıdır sonuçta p80 ninde optik zoomu bi hayli fazla ve sensörüde biraz küçük buda kalite düşüyor anlamına mı gelir sonuç olarak a720 p80 den daha kaliteli işlere imza atıyor diyebilir miyiz?
Arkadaşlar selamlar ben yeni bir fotoğraf makinası almak istiyorum ama bu konuda çok acemiyim fazla bir bilgim yok bir kaç tane makine beğendim bana yardımcı olursanız sevinirim
Fuji Pinefix S5800 SONY DSC-H10 Kodak Z1012 Canon Powershot SX100IS Panosonic Lumix DMC FX12 Nikon P 5100 olması lazım emin değilim
bunlardan hangisini almamı önerirsiniz bu konuda fazla bir bilgim yok dediğim gibi istediğim özellikleri gece çekimleri iyi olsun, hareket halinde fotoğraf da bozulma yapmasın, gibi özellikleri olursa iyi olur herhalde çünkü cidden bu konuda fazla bir bilgim yok her türlü önerileriniz açığım bana slr mi compact diye sorarsanız o konuda da fazla bir bilgim yok acemi olarak bu işe girmek istiyorum 500-600 arası limitin var ona göre bana uyun birşeyler öneririseniz sevinirim :) daha çok ev kullanıcısı için
Arkadaşlar 200 ytl gibi bir fiyata fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. Sony s730 ile canon a470 arasında kaldım. Aleti genel olarak ailem kullanacak ancak ben de fotoğrafçılığa merak sarmaya başladım. Bildiğim kadarıyla a470te enstantane ayarı manuel ayarlanabiliyormuş.Bu benim için gerekli diye düşünüyorum.. Sonyde var mı bilmiyorum. Sizce hangisini almalıyım iyi-kötü yanları nelerdir bu cihazların? Bu fiyat aralığındaki diğer cihaz önerilerine de açığım. Arkadaşlar a470te perde hızının manuel ayarlanıp ayarlanamadığı hakkında çelişkili bilgiler buluyorum. Acaba bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TERSun -- 5 Temmuz 2008; 17:00:48 >
arkadaşlar şöyle bas çek tarzı fazla pahalı olmayan uygun fiyatlı gece çekimleri iyi olan hareketli sahnelerde bozulmayan ev kullancısı için önerileriniz bekliyorum ilk düşüncem fuji f100fd idi ama Türkiyede 1000 ytl gibi fiyat biçiliyor o yüzden alamam ama bunundşında her türlü öneriye açığım en yakın zamanda almam lazım
Bir süre önce makina almak için topicteki arkadaşlara danışmıştım. Ama maddi sıkıntı yaşadım kısa süreliğine ertelemiştim. Şimdi size 2-3 soru sorup hayırlısıyla almayı düşünüyorum. Sorulara geçeyim: Canon PowerShot a560-a570-a590 modelleri arasındaki farklar nelerdir? Gördüğüm kadarıyla a570-590 arasında sadece renk farkı var(?). Bu 2linin a560 dan fiyat farkını hakedecek performans farkı varmıdır? Ve de fiyat/performansda Samsung s730 modeline ne dersiniz?
Yanıtlardan sonra karar verirsem internet üzerinden en uygun ve güvenilir nerden alınacağınıda sorarım
Ekleme: Canon-PowerShot A590 IS 430.43 YTL link Canon-PowerShot A580 318.84 YTL link Canon-PowerShot A570 IS 364.38 YTL link
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mct2002 -- 6 Temmuz 2008; 11:59:49 >
Bir süre önce makina almak için topicteki arkadaşlara danışmıştım. Ama maddi sıkıntı yaşadım kısa süreliğine ertelemiştim. Şimdi size 2-3 soru sorup hayırlısıyla almayı düşünüyorum. Sorulara geçeyim: Canon PowerShot a560-a570-a590 modelleri arasındaki farklar nelerdir? Gördüğüm kadarıyla a570-590 arasında sadece renk farkı var(?). Bu 2linin a560 dan fiyat farkını hakedecek performans farkı varmıdır? Ve de fiyat/performansda Samsung s730 modeline ne dersiniz?
Yanıtlardan sonra karar verirsem internet üzerinden en uygun ve güvenilir nerden alınacağınıda sorarım
Ekleme: Canon-PowerShot A590 IS 430.43 YTL link Canon-PowerShot A580 318.84 YTL link Canon-PowerShot A570 IS 364.38 YTL link
580-590 arasında hiç bir fark görünmediği halde 100 ytlden fazla fiyat farkı var???
arkadaşim ben daha bugun a570 ıs aldım tawsiye ederim fiyatıda 333ytl kdv dahil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flip87e -- 6 Temmuz 2008; 4:37:41 >