Her üründe öyle değildir ama almadan önce soruşturmak lazım.Televizyon bölümünde bir arkadaş bahsetmişti,özellikle samsung lcd'ler gold'un kendi getirdiği ürünlermiş,garantisi resmi distribütör tarafından verilmiyormuş.
Tamam araştırayım..İzmirdeki Gold mağazasında da yok ki doğru düzgün modeller.Burda olsa hemen alacağım ama kargo olayı ve internetten alma işi sorun.en geç haftaya çarşamba günü elime geçmesi gerek..kargo yetişir mi emin değilim..
10_ur,Hirotaro, arkadaşlar size bir sorum var ; Panasonic sanırım fz8'in üretimini durdurmuş.Fotozeynepin stoklarında kalmamış ve bir daha gelmiyecekmiş,bi de gittgidiyorda satan yerlerde ürünün devamı olmadığını yazmışlar.Acele edip bu modeli almalı mıyım acaba?Yoksa beklesem mi diyorum 1-2ay daha sonuçta fz8 eski bir model acaba panasonic'in yeni bir modeli var mı slr-like olarak yeni çıkacak veya türkiyeye gelecek biliyor musunuz?
canını sıkmana gerek yok bu konuda. örneğin kodak Z812 yi çekti ama geliştirerek Z8612 yi piyasaya sürdü. ya da ne bileyim S6500fd kalktı S9600 ortaya çıktı. emin ol FZ8 kalktığı için piyasa gereği daha da geliştirilerek aynı fiyatlarda ürün maks 2-3 ay içinde çıkacaktır. daha güzel makinalar çıkacaktır. FZ8 tamam, güzel makinadır. ama illa ki o olacak diye durum yok. alırsın H9 u çekilirsin başköşeye. ya da yeni çıkan kodak Z8612 SCHNEIDER-KREUZNACH VARIOGON Optik Zoom Objektif e sahip makinayı alırsın,FZ8in hiçbir eksiğini yaşatmaz. sonuçta FZ8 normal bir makinaydı ve efsane olacak bir yanı yoktu. yine de karar senin... ;)
Arkadaşlar nefsime yenik düşüp Nikon L16 aldım.Görünüşü gerçekten çok hoş.Cebimde takozla dolaşmayacağım için çok mutluyum..Ayrıca fotoğraf kalitesi bana göre çok güzel..Örnek olsun diye bir iki tane buraya koymayu düşünüyorum..
hayırlı olsun l16 topiğide açıldı örnek fotoları koyarsın ilerde oraya.
gold konusu gerçek...örneğin sony foto makineleri sony euroasia tr garantisinde değil...kendi garantileri..yani sony cam aldın, bozuldu..sony servise götüremiyosun...gold servise vermen lazım..keza canonlar da öyle...
bu arada büroteknikteki fiyatlar nedir ya? daha yeni bakabildim..sanki gümrüksüz satıyrlar..bir de ithalatçı garantisi diyor..yani golddakii durumun aynısı....firma, kendi garantisini veriyor...gray cep telleri gibi..doğru mu anlıyorum? artı, canonun tr sitesinde ne 960 ne de 970 var...hatta 970 sadece bürotekinikte var...nedir olay allah aşkına?
quote:
Orjinalden alıntı: mucitix
Emrah arakadaşım 860 la 960 arasında öyle çok abartılı bir fark yok 960 biraz daha geliştirilmiş ama bence 860 daçok güzel bir makina 3'' ekranı ile şahsi görüşüm ixus 860 yeterli..
quote:
Orjinalden alıntı: emrahsnr
merhabalar, bir fotograf makinesi, almaya karar verdim...ama canon ile sony arasında kaldım. almayı düşündüğüm modeller sony dsc-t300, canon ixus 860 ya da ixus 960...üçünden birini almak istiyorum. öncelikle sonynin designını çok beğendim. lcd-touch screen olmaı, ince ve şık olması beni çok etkiledi. öte yandan ixus960da titanum dış gövde kullanılmış, ama ekranı falan küçük... ben profesyonel bir fotografçı değilim, olmayı da düşünmüyorum (zaten bu saatten sonra olamam da :)..işim gereği çok seyahat ediyorum. gezdiğim yerleri çekmek, pc.de saklamak, bir kısmının çıktısı almak ve işte eş-dost-aileyle olduğum zamanlarda kullanmak için alacağım. kalem pilli bi model almak istemiyorum... bazı sitelerde sony t serisnin sadece dış görünümünün iyi olduğu, karanlıkta iyi çekmediği, iso değierinin düşük olduğu (bu arada çok cahilim bu konuda, iso düşük olunca ne oluyor, yüksek olunca ne oluyor bilmiyorum; araştırmaya da işim gereği çok vaktim olamadı, bu konuda da bilgi verirseniz çok sevinirim) belirtilmiş...canonun daha iyi foto çektiği yazılmış...her nedense banim aklım hala t300e kayıyor...ama aldıktan sonra da pişman olmak istemiyorum. bütçem 900 ytl.ye kadar..daha fala vermek istemiyorum. çünkü sırada hd bir video cam almak var... fikir-öneri-destek herşeye açığım. saygılar...
bu arada büroteknikteki fiyatlar nedir ya? daha yeni bakabildim..sanki gümrüksüz satıyrlar..bir de ithalatçı garantisi diyor..yani golddakii durumun aynısı....firma, kendi garantisini veriyor...gray cep telleri gibi..doğru mu anlıyorum? artı, canonun tr sitesinde ne 960 ne de 970 var...hatta 970 sadece bürotekinikte var...nedir olay allah aşkına?
Yanlış anlıyorsun.Burotekniktekilerin garantileri ya Kale Bilişim yada Balkan Elektronik garantisi altındadır. İnsanoğlu acaba ne zaman şekil ve janjanlı tasarıma kanmayacak çok merak ediyorum.İxus 960 da-860 da T300den iyidir. Ama ixus 960, tabii ki 860 dan bariz üstün
beyler acil, 200 ytl ye kadar olan makinelerden hareketli görüntüleri fotoğraflama kalitesi, pil dayanıklılığı, video çekimi, gece çekiminin kalitesi, taşınabilirlil vb. özellikler bakımından lütfen bana birkaç digital fot.mak. önerir misiniz?
beyler acil, 200 ytl ye kadar olan makinelerden hareketli görüntüleri fotoğraflama kalitesi, pil dayanıklılığı, video çekimi, gece çekiminin kalitesi, taşınabilirlil vb. özellikler bakımından lütfen bana birkaç digital fot.mak. önerir misiniz?
en uygun seçim BU olur. S85 ile istediğin manuel ayarlamaları yapabilirsin. ya da bas-çek makine istersen ve kalitesi tescilli olsun dersen BUNU düşün. 200 ytl ye maknalardan hiçbirşey bekleme. ama o fiyata alınabilecek en iyi makinalar sadece bunlardır.