Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER Sayfa: <<   < önceki  50 51 [52] 53 54 55 56 57 58 59   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
AKINLASINN

26 Mayıs 2008; 23:07:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Kesinlikle. Şu ana kadar bu makineyi sattığım kişilerlerden de hep olumlu sonuçlar geldi sonradan bu makineye yönlendirdim diye.

quote:

Orjinalden alıntı: emirkann

arkadaşlar Fujifilm F50 deyılde sony T70 alsam cok buyuk hata yapmış olurmuyum

Samsung NV8 ile gözümüz üzerinizde ...
muarra

27 Mayıs 2008; 1:19:57 

Dostum önerin için teşekkürler. Senin cevabı gördükten sonra Fuji S6500fd konusunda hummalı bir araştırmaya daldım. Çekilmiş fotoğrafları inceledim. Beğendim. Özellikleri gerçekten de bana uygun. IS özelliğinin olmaması dışında beklentilerimi karşılıyor. Ancak senin de dediğin gibi bulmak çok zor. İkinci el mal satın almayı ben tercih etmiyorum. Başka bir makineye yönelmem gerekiyor anlaşılan. Aslında bu makinenin S6500'ün sıfırını bulma imkanım az da olsa var mı çok merak ediyorum. Olması muhtemel yerleri bilen varsa çok makbule geçer.

Bu arada bazı forumlarda S8000fd ve S9600'ü de hesaba katarak değerlendirmem gerektiğini söylediler. Daha araştırmadım ama bu makineler hakkında senin düşüncen nedir @AKINLASINN dostum? Yani S6500fd olmasaydı senin seçimin ne olurdu?

quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Sen Fuji S6500fd yi tarif ediyorsun. Ama sıfırını bulmak çok zorlaştı artık. Bence kaliteden vazgeçme ve temiz ikinci el bile bulursan al.
Makine Fujinin bir önceki serisinden. O nedenle üretimi kalktı. Ama aklına şu gelmesin. Daha yenisi daha iyidir diye. Şu an fotoğraf makinesi piyasasında öyle bir şey kalmadı. Yeni makinelerde daha kötü sensöre daha fazla piksel sıkıştırmaktan başka hiç bir şey yok. Ve bu da daha kötü renkler, daha kötü detay ve keskinlik demek.
Gerçekten kalite istiyorsanız bunu bir düşünün. Hatta forumda bu yönde sorular sorun. Başka bilenlerde bunu size daha iyi anlatacaktır. Şu an bu fotoğraf makinesi piyasasında denecez tek söz şu.
"Nerde o eski dijital fotoğraf makineleri..."

quote:

Orjinalden alıntı: muarra

Arkadaşlar
Makineyi hem gezi, aile fotoğrafları için hem de başlangıç olarak profesyonel fotoğrafçılığa uygun olarak kullanmak istiyorum. İşim gereği iç, dış mekan, kumaş, model çekimleri yapmaya elverişli olursa çok iyi olur. Tercih ettiğim fiyat aralığı 700-800YTL civarı. Ancak göze alınabilir bir fark yüzünen bana uyacak bir makineyi de gözden çıkarmak istemiyorum.

Makine iyi bir marka olsun, oyuncak gibi bir şey olmasın istiyorum. Olympus SP-570'e baktım, beğendim. Ama inceleme ve karşılaştırmaları görünce hem kullanıcı deneyimi az, hem karşısında önerilenler fazla olduğundan vazgeçtim.

Bu işlerden anlamam ama
1- hem otomatik, hem manuel ayarlanabilir özelliklere sahip (lens, ışık),
2- ISO oranı yüksek ( auto, 50, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 5000 gibi)
2- geniş açılı büyük objektif, (manuel zoom imkanlı, yüksek kalitede lens)
3- yüksek ve kaliteli optik zoom, (10X gibi)
4- yüksek çözünürlük, (en az 5 MP)
5- sensör tipi CCD yada Super CCD (anlamam ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla çok çok önemli)
6- şarj edilebilir kalem pilli
Bu özellikleri göz önüne alıp en optimize haliyle "şu makine" diyebileceğiniz makine hangisi olurdu?

Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler

DualCore Intel Pentium D 820, 2800 MHz (14 x 200)
Gigabyte GA-8I955X Pro (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
OCZ Vista Upgrade 2*1GB 800 Mhz DDR-2 RAM
Intel Glenwood i 955X Chipset
NVIDIA GeForce 6600 LE (256 MB)
Zenon00

27 Mayıs 2008; 9:47:35 

sanirim daha onceki mesaji yanlis yere atmisim o yuzden birde buraya yaziyorum.Kusura bakmayin.

Herkese Merhaba,
Ozellikle son bir kac gundur formu okuyorum ve makina almakta bir turlu karar veremedim.
Hangi makinayi alacagimi bilemiyorum cok kafam karisti. Benim sormak istedigim
A720is, IXUS960, IXUS90, SX100 ve F50fd bu makinalar arasinda hangisini tavsiye edersiniz. A650 digerlerinden daha buyuk oldugu icin tercih etmiyorum.
Lutfen yardimci olun.

Birde ixus950 ixus960 tan daha mi iyi ?

coderMX

27 Mayıs 2008; 10:12:08 

CASIO EXILIM Z12 7.2MP 2.6" LCD DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ

Bu makine iyi midir? - yonleri nelerdir?

Z1080'e fazladan para vermeye deger mi?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=248&productid=bd98784
AKINLASINN

27 Mayıs 2008; 10:56:41 

Arada çok önemli bir fark var. Z12 nin sensörü Z1080 den geride. Daha küçük sensör kullanılmış. O nedenle hiç düşünmeden ele bence. Ben öyle yaptım. Şimdiye kadar çıkmış en iyi makineler Fuji F30, F31fd, S6500fd, S9600fd, Canon A630, A640 v.b. Bunların ortak özelliği sensörlerinin büyük oluşu. O nedenle bir makine alınacaksa en önce sensör boyuna bakmanızı tavsiye ederim. Ama daha az ödemek istiyorum dersen o başka. Bence arada ki fiyat Z1080 almaya değer. Ben 1 ay önce garantili 350 ytl ye aldım.
quote:

Orjinalden alıntı: coderMX

bios25

27 Mayıs 2008; 11:11:11 

Arkadaşlar dijital foto makinesi alıcam fakat gece çekimi iyi olan ve sarsıntılı çekimlere karşı daha hassas olan bir makine lazım.benim aklımdan gecen 2 makine var biri canon a570 is digeri ise nikon L16 VEYA 18 olabilir bu iki üründen hangisini bana önerebilirsiniz???

For Your Eyes Only...!
AKINLASINN

27 Mayıs 2008; 11:19:32 

İlk şunu diyeyim. Sakın S8000fd yi bunların yanına sokma. Ben s8000fd yi hem kullandım, hem forumda 2 adette sattım. O makine için diyebileceğim S6500fd, F30, F31fd kullanmış biri olarak S8000fd nin resim kalitesi beni hiç tatmin etmiyor. Ama bu dediğim makineleri kullanmamış biri için resim ve zum kalitesi iyi gelebilir. Ben bu makineleri kullandığım için s8000fd de kullanılan 1/2,3" sensör küçüklüğünün iyi olmayacağını tahmin ediyordum. Bunun bir örneği de S8000fd de daraltılan çekim sürelerinden belli. Fuji S6500fd 30 saniyelik çekim yaparken S8000fd nin 4 saniye ye indirilmesi sensörün daha fazla süreli çekime dayanamayacağının belirtisidir.
Aslında bulmak zor diyoruz S6500fd nin sıfırını ama tam öyle değil. Ben de mesela imkansız dediğimiz zamanlar da makinenin sıfırını dışardan buldum ve forumda "egzodia" arkadaşımıza sattım. Bence araştırmaya biraz daha devam edin. Ama dediğim gibi ikinci elini bile bulabilirseniz alın. Ben mesela 1 ay önce elime geçen ikinci el s6500fd yi kullanıyorum şu an. Makineyi alırken tek kontrol ettiğim şey 30 saniyelik çekimde hot piksel üretip üretmediği ve makine de ölü piksel olup olmadığına baktım. Hiç bir sorun yoktu diye aldım ve kullanıyorum. Makine bana gelirken resim sayısı 9000 in üzerindeydi ve daha önce kaç kere sıfırlandığını da bilmiyorum. O kadar çok kullanılmasına rağmen tercihim bu oldu. Ve şu an da yaptığım çekimler hem kaliteli, hem de makineyi kullanmak çok zevkli. Hele ki zumu halka yardımı ile yapmak çok güzel. Daha doğru nokta da tutup, hızlı zum yapmayı da sağlıyor.
Fuji s6500fd dışında diğer tercihimde Fuji S9600fd olurdu. Onda da durumlar aynı S6500fd gibi.
Benim düşüncem gerçekten kaliteli resim çekmek isterseniz ikinci ele sırf daha iyi resim çekmek nedeniyle biraz sıcak bakın. Alacağınız makineyi de benim yaptığım gibi kontrol edin yeterli.

quote:

Orjinalden alıntı: muarra

Dostum önerin için teşekkürler. Senin cevabı gördükten sonra Fuji S6500fd konusunda hummalı bir araştırmaya daldım. Çekilmiş fotoğrafları inceledim. Beğendim. Özellikleri gerçekten de bana uygun. IS özelliğinin olmaması dışında beklentilerimi karşılıyor. Ancak senin de dediğin gibi bulmak çok zor. İkinci el mal satın almayı ben tercih etmiyorum. Başka bir makineye yönelmem gerekiyor anlaşılan. Aslında bu makinenin S6500'ün sıfırını bulma imkanım az da olsa var mı çok merak ediyorum. Olması muhtemel yerleri bilen varsa çok makbule geçer.

Bu arada bazı forumlarda S8000fd ve S9600'ü de hesaba katarak değerlendirmem gerektiğini söylediler. Daha araştırmadım ama bu makineler hakkında senin düşüncen nedir @AKINLASINN dostum? Yani S6500fd olmasaydı senin seçimin ne olurdu?

coderMX

27 Mayıs 2008; 13:52:54 

quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Arada çok önemli bir fark var. Z12 nin sensörü Z1080 den geride. Daha küçük sensör kullanılmış. O nedenle hiç düşünmeden ele bence. Ben öyle yaptım. Şimdiye kadar çıkmış en iyi makineler Fuji F30, F31fd, S6500fd, S9600fd, Canon A630, A640 v.b. Bunların ortak özelliği sensörlerinin büyük oluşu. O nedenle bir makine alınacaksa en önce sensör boyuna bakmanızı tavsiye ederim. Ama daha az ödemek istiyorum dersen o başka. Bence arada ki fiyat Z1080 almaya değer. Ben 1 ay önce garantili 350 ytl ye aldım.
quote:

Orjinalden alıntı: coderMX

Yaw sen nereden aldın o fiyata. Ben dün doğubanka gittim. Biyer 400YTL, diğeri 390, en ucuz diyen 380 dedi. Nakit ne olur dediğimde. Bu nakit fiyatı 2 sene garantili dedi, 380 diyen yer.

Gold Pc'den mi alayım. 365YTL yazıyo internet sitesinde. Para hazır. Ama uygun bulamadım.

Asında gittigidiyor.com da bi tane var. 305 YTL Z1080 + 4GB SD kart. İkinci el 1 ay kullanılmış fakat türkçe menu yok ailem (anne-babam) kullanırken zor olur....

http://urun.gittigidiyor.com/CASIO-EX-Z1080-10-1-MP-4Gb-USB-TVkab-Deri-kil_W0QQidZZ10050899

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 27 Mayıs 2008; 13:53:04 >
2008 doblo premıo

27 Mayıs 2008; 15:14:08 

bana önerebileceğiniz bir makina varmı arkadaşlar evde tatilde v.s kullanacağım bir makina olsun isterim performasıda güzel olsun der teşekkür ederim

10_ur

27 Mayıs 2008; 16:29:11 

quote:

Orjinalden alıntı: 10_ur

quote:

Orjinalden alıntı: 2008 doblo premıo

arkadaşlar sony w170 ve w300 arasındaki fark nedir veya tavsiye edebileceğiniz bir makina rice etsem cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

ikisinin de teknik özellikleri çok iyi ama iş pratiğe geldiğinde maalesef F50fd nin tescilli işini çıkarmaya güçleri yetmiyor.
eğer çok mp de gerekli verimi olumlu sonucu almak istiyorsan, gece çekimleri, renkleri mükemmel olsun diyorsan f50fd önereceğim tek makina. asla bu söylediğin makinaları gidip alma.
sony kompaktlarının süregelen gece çekimi rezaletini yüksek mp de artık hiç toplayamamışlardır.
ama en iyi teknolojiyi kullanan şu an piyasada olan F50fd. keşke mp si düşük olsa da rahat rahat önersem. ama sağlık olsun. pazarlama stratejisi :)

bir önceki sayfa ;)

PENTAX-K10D
PoWeRsHoT A540
Hirotaro

Sisteme Gözat