Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.733
Cevap
21
Favori
1.196.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam

    Nette nd grad filtre ile ilgili çok fazla bi bilgi bulamadım. biraz ne işe
    yaradığını açıklayabilirsen sevinirim,

    genel de manzara fotoğrafları çekmeyi seviyorum,makrolarda çok başarılı

    da diilimBiraz daha gelişmem gerekiyor.bu alanlarda bana yardımcı olucak

    filtre seçimi ya da seçimleri ne olmalı?

    simdiden tesekkür ederim.
  • Sevgili Mertkan,

    Uzunca bir arastirma ve karar verme surecinin sonunda Nikon Coolpix 8800 aldim. (Gerci aklim hala D-SLR'larda ama olsun ). Öneri ve yardimlarin icin tekrar tesekkurler..

    Şu anda kullanim kılavuzunu okumakta ve pilini sarj etmekteyim.

    Şarj diyince aklima ufak bir konu takildi! Turkce kullanim klavuzunda; "ilk kullanimda pilleri 12 saat sure ile sarj edin" deniyor. Ancak Ingilizce olaninda boyle herhangi bir uyariya rastlamadim. Anlamadim ya neyse...

    Makinayi deneyip, aklima takilanlar olursa gene rahatsiz ederim.

    Selam ve sevgiler

    Ziya Tekin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashftr -- 30 Mayıs 2005, 21:08:57 >
  • Sevgili Tayfun,

    ND(neutral density) filtreler objektif için bir güneş gözlüğü gibidir diyebiliriz. Yavaş perde hızı ile çalışmak istediğimizde ancak, ortamda fazla ışık bulunuyorsa bu filtreye baş vururuz. ND Graduated ise yarısı açık yarısı koyu renkli bir filtredir, özellikle manzara çekimlerinde gökyüzü/yeryüzünde doğru pozlanmayı sağlar.

    http://www.nikonians.org/html/resources/guides/nd_filters/nd_grads1.html

    Ancak genelde manzara fotoğrafları çekeceğin için filtreden önce bir geniş açı objektifine ihtiyacın olacaktır. Bence bu çok daha önemli.




  • Amatör bir dijital fotoğraf makinası almak istiyorum. Fakat bütçe
    dolayısıyla pek iyi bişi bakamıyorum. Zaten profesyonel de diilim ...

    4Mp, gece çekimi, Usb 2.0 we birde Lityum pilli olması benim tercih ettiğim özellikleriydi fakat böyle bir makina bulamadığımdan dolayı birçok makinanın arasında seçim yapmak zorunda kaldım.. Size bulduğum birkaç makinayı sayıyorum:

    Nikon Coolpix 4100, Canon Powershot A510, Pentax Optio S40, Samsung DigiMax V4.

    Bunları da gece modu olmadığını sandığımdan dolayı listeden çıkardım: Sony DCS-S60, HP Photosmart R707. Bu makinaların gece çekimleri hakkında kesin bilgisi olanınız warsa onların da cewaplarını bekliyorum...

    Birde beyaz ayarı denen özellik ne manaya gelir??? cewap wereniniz olursa sewinirim...

    Göstereceğiniz ilgiye şimdiden teşekkür ederim...




  • Sevgili Mertkan bu forumda böyle bi aktivite için gerçekten çok sağol..
    Aydınlattın bizi..

    Bilmiyorum belki sormuşlardır bu soruyu:

    Casio P505 ile P700 arasında kaldım, hangisini tavsiye edersin.. gerçi burda önemli olan insanın istekleri, örneğin benim aşırı macro tutkum yok ama hızlı çekimi sevyorum, o yüzden p700 daha üstün gibi göryorum..birde bu güneş batımı sahnelerde renklerin canlılığı önemli..

    Son olarak bişey daha Casio nun bu serisine karşı panasonic lumix sınıfında olan bildiğin makine var mı? Varsa hangisi Özellikle p700 le kıyaslanacak..

    Şimdiden Teşekkürler..
  • Selam Mertkan,

    geniş açı almayı ben de düşümndüm , ama zaten 4 mp lik bir makina geniş açıyı takınca kalite/performans ne olur düşünmeden edemiorm.geniş açı +nd filtre baya bi masraf olabilir çünkü nd zaten pek bulunan bişi diil.circular polarize ye baktım ama pek beğenmedim yani bana uymadı,açıkçası



    ben en iyisi bunu fotoğraf çekim tekniklerinde yazıyım orda yardımcı olabilirsen sevinirim

    burda arkadaşların kafasını karıştırmayalım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfuni -- 30 Mayıs 2005, 23:46:01 >
  • Sevgili Ziya,

    Yeni fotoğraf makinen hayırlı uğurlu olsun, en güzel günlerde güle güle kullan. Pilin şarj süresi için yazan süre gerçekten enteresan, çünkü pil dolduğunda şarj aleti pile giden akımı kesiyor (Led sürekli olarak yanamaya başlar). Aklına takılan yerlerde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

    --------------------------------------------------------

    Sevgili Abdullatif,

    Seçim listendeki makineleri kısaca kıyaslamaya çalışayım.

    Nikon 4100'ün artıları: Canon A510'a kıyasla 1MP daha büyük çözünürlükte fotoğraflar çekip daha büyük boyutlarda baskı alma imkanı, daha hızlı max. perde hızı.

    Canon A510'un artıları: Daha geniş ISO yelpazesi, daha fazla zoom yeteneği olan objektif, daha iyi macro odak mesafesi, daha fazla ön tanımlı beyaz denge ayarı, daha iyi min. perde hızı (Samsung ile aynı) full manuel özellikler, daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekran, daha iyi diyafram açıklığı.

    Pentax Optio S4'ün artıları: Sadece Canon A510'a kıyasla 1MP daha büyük çözünürlükte fotoğraflar çekip daha büyük boyutlarda baskı alma imkan

    Samsung Digimax V4'ün artıları: Daha iyi min. perde hızı ve diyafram/enstantane öncelikli çekim modlarına sahip olması.

    Bu seçimde benim oyum Canon A510'dan yana, ayrıca 15 sn'lik min perde hızı gece çekimleri için yeterlidir.

    Beyaz Ayarı: Kameralarda görüntü kaydederken özel bir efekt yapılmıyorsa, bütün renklerin doğru olarak kaydedilmesi gerekmektedir. Bütün renklerin doğru olarak kaydedilmesi sadece beyaz ayarı ile mümkündür. Ortamda doğal olarak bulunan veya bizim yapay olarak yaptığımız ışığın renk ısısını beyaz bir kartondan yansıtarak kameraya tanıtmamız (manuel beyaz ayarına sahip olan makineler için) sayesinde kamera bütün renkleri doğru olarak algılayacaktır. Bu işleme beyaz ayarı denir.





  • Sevgili @Cinali,

    Aslında Casio P700 ve P505 farklı sınıftalar ama ben yine de kıyaslamaya çalışayım.

    Casio Exilim EX-P700'ün artıları: Çok daha büyük çözünürlükte fotoğraflar çekip, daha büyük boyutlarda baskı alabilme imkanı, daha geniş ISO yelpazesi, daha geniş açı ile fotoğraf çekmeye olanak tanıyan objektif, daha iyi diyafram açıklığı, Bulb modunun bulunması, aynı boyutlara sahip olmasına rağmen daha iyi çözünürlüğe sahip LCD ekran, daha büyük kapasiteli dahili hafıza.

    Casio Exilim EX-P505'in artıları: Çok daha iyi macro odak mesafesi ve daha fazla zoom kabiliyetine sahip objektif.

    Bu seçimde benim oyum Casio Exilim EX-P700'den yana.





  • Herkese selam
    Forumunuzu birkac gundur okuyup bugun dahil olmaya karar verdim.
    Burayi bir arkadaşım önerdi. Kendisi sizlere yaziyor ve takip ediyor

    Ben SLR makineler konusunda "Semi" derecesinde bilgili sayilirim. "Eski" tip makineler ve film konularinda, çekim modlari ve çekim teknikleri konusunda yardimci olmaya calisirim.

    Ama simdi benim yardima ihtiyacim var.
    Hemen bu gün bir dijital fotoğraf makinasi almam gerekiyor.
    1 - Mümkün olduğunca ucuz olmali
    2 - Optimum kaliteyi saglamali (saniyorum 3 mega pixel yeter)
    3- Görünüşü biraz havali olmali
    4 - Markası bilindik olmali (örn: BenQ diye bi marka var müthiş modelleri var ama kesinlikle düşünmem sonra bunu aldığım için suçlu olurum)

    Mertkan ustadan, Cordial ustadan ve benim gibi makine arayipta satin alan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Şu an marketlerde satilan modelleri önerirseniz sevinirim. (her model Türkiye'de bulunmuyor)

    Neden bu kriterler derseniz çok basit bir aciklamasi var. "Eşime doğum günü hediyesi". Saniyorum bu aciklama yeterli.

    Not : Profesyonel grafiker olduğum için, pro. PS kullanıcısı (PhotoShop) olduğum için sizlere bu yöndeki sorunlarınızda elimden geldiğince yardimci olurum umarim.

    (asıl düşüncem Sony f828'di, D70 ağır basmaya başladı, 8800 özellikleri benide cezbetti, Canon Eos500N emektarim vazgeçemiyorum, eski bir mekanik filmli makine ise (CanonA1 mesela) olması gerek bir fotoğraf meraklısında, almaya karar vereceğim makina ise önerileriniz doğrultusunda tamamen gönül almaya yönelik :))




  • mertkan hocam cevabınız için çok teşekkür ederim.
    canon ixus40 modeline hepsiburada.com dan baktım.ürünün alt tarafındaki yorum şu şekilde idi:düşük ışıkta çok fazla noise(parazit)var video çekimlerinde daha fazla diyordu.açıkcası makinaya çok para verip daha sonra pişman olmak istemiyorum.
    sizin yorumlarınızdan anladığım kadarıyla nikon collpix 5900-s makinayı tavsiye etmiyorsunuz.
    benim şu anda büyük baskı kalitesine ihtiyacım yok.bana makinanın boyutu küçük olsun,tft ekranı büyük olsun(saplantı oldu bende),kart boyutu kadar kesintisiz video kaydı yapabilsin,manuel ve otomatik(gece,gündüz) çekimleri güzel olsun,şu an için aile hatıra fotoğrafları çekeceğim çekim tekniklerini öğrenebilirsem ilerde manuel çekimlerde işime yarayacak bir makine olmalı.
    sony dsc-w7 modelinin fotoğraf ve video çekimlerine siteden baktım çok güzel çekimler yapılmış.bu makina işimi görürmü?
    bir uzman olarak mertkan hocam bu tür isteklerimin toplandığı bir makina tavsiye edebilirmisiniz veya varsa benim sorduğum dört makina içinde hangisini tercih ederdiniz?hayırlı günler dilerim.




  • Canon Powershot A510 mu? Nikon Coolpix 4100 mü? Hala karar weremedim...

    Bu arada bunların ikiside 2 tane AA pil ile çalışıyormuş sanırım. Acaba bu pillerle bu makinalar kaliteli kaç çekim yapabilirler, yardımcı olabilen olursa sewinirim
  • dostum teşekkür ediyorum çalışman için yalnız bunların fiyatlarını veya temin edeceğimiz yerleride yazsan 10 numara olurdu.
  • beyler bişey sorucam bende nikon 4600 var araınzda kullanan veya test eden var mı sizce nasıl bir makine
  • Sevgili Vedat,
    Hem bütçene hem de zevkine göre en fazla üç/dört makineden oluşacak bir seçim listesi oluşturabilirsen, bunlar arasında en doğru olanı bulmak için yardımcı olabilirim.

    ------------------------------------------------------------

    Sevgili @kartall1,
    En son seçim listende bulunan makineler arasında Sony DSC-W7'de vardı ve ben buna göre bir yorum yapmıştım. Bu listeye göre manuel özellikler ve büyük LCD ekran istiyorsan Casio Exilim EX-Z750, sınırsız video kayıdı ve büyük LCD ekran istiyorsan da Son DSC-W7'yi tercih edebilirsin.

    ------------------------------------------------------------

    Sevgili @latifi
    Yukarıda senin için yaptığım kıyaslamada da görüldüğü üzere Canon A510 genel özellikleri açısından lider durumda Ayrıca ulaştığım bilgilere göre tam dolu pil ile; Nikon 4100 260 kare, Canon A510 ise 300 kare çekim yapabiliyor. (Bu çekimler pilin mAh değerine, flash kullanımına ve LCD ekranın açık olup olmamasına göre değişebilir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 1 Haziran 2005, 12:56:36 >




  • beyler ben canon s1 - canon a 520 - hp 945 - kodak dx7440 arasında kaldım. s1 ile canon a520 nin foto kaliteleri arasında ilişki nasıl? yardımcı olursanız sevinirim. dubaiden alacağım. isteyen var onlara da alabilirim.
  • beyler şimdi de olympos c770 araya girdi ya. olympos c770 de olabilir? ne dersiniz
  • @kansas.devil
    Gereksiz post'ların tarafımdan silinmiştir...!
  • sevgili mtkn3 abicim ben bir fotoğraf makinası almaya düşünüyorum aklımda nikon coolpix 4100 var sence nasıl makina alınırmı alınmazmı bu konu hakkında yardımcı olursan çok memnun olucam fiyat 457,00 ytl taksitte yapıyorlar
  • bence 4600 al daha yeni ve daha hafif compact diyorlarya işte tam öyle boşver 4100 ü o eskidi artık
  • Sevgili Ömer,
    Bas çek olarak tabir ettiğimiz bir fotoğraf makinesi düşünüyorsan ve fiyat olarak da sana uygunsa, elbette Nikon 4100 satın alabilirsin. Ama bunun haricinde beğendiğin başka bir model varsa, Nikon 4100 ile kıyaslayarak senin için en doğru olanı alma yolunda sana yardımcı olabilirim.

    -------------------

    Sevgili Semih,
    Kısaca cevap vermek gerekirse, benim oyum seçim listende bulunan makinelerden Canon S1 IS'e. Ama bulabilirsen ve fiyatı da uygun olursa S2 IS daha da iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 1 Haziran 2005, 15:32:35 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.