Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Mertkan

7 Nisan 2005, 5:29:59  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Sevgili Ömer,

Seçim yelpazen oldukça geniş, bunu en fazla 3 makine olacak şekilde azaltırsan seçim yapmanda çok daha kolay yardımcı olabilirim. Ayrıca tam olarak fotoğraf makinesinden istediğin özellikleri de yazarsan daha iyi olur.

Diyafram konusunda ise; "Ders: Fotoğraf Çekim Teknikleri" konulu başlıkta yazdıklarımı okuyabilirsin.

[img]http://img62.exs.cx/img62/2117/Nikon.jpg[/img]ASUS P4P800 SE + P4 2,8E 1MB + HIS ATI RADEON 9600XT + 1,25GB TWINMOS DDR400 RAM + MAXTOR S-ATA 80GB
Tsunami41

7 Nisan 2005, 9:36:19  

@mtkn3
Tamam hocam hemen seçeneklerden bazılarını eliyorum.

Kalanlar
*Casio EX-X750
*Casio EX-P700
*Pentax Optio 750z

Makinadan istediklerim
*İlk olarak taşınabilirlik. Bu konuda EX-Z750 önde.
*Resim kalitesi. Bir fikrim yok.
*Video çekimi. Yine Casio EX-Z750 önde.
*Optik zoom. Pentax Optio 750Z önde.
*Batarya. Hepsi de Lithium batarya kullanıyor.
*Kullandığı hafıza kartı. Hepsi içinde SD veya MMC
*Yurtdışı fiyatı. Hepsi limitler içinde. (max 800ytl)

Burada aslında en önemli olan konu taşınabilirlik gibi duruyor
ama kalitesi çok kötü olduktan sonra taşımanın bir anlamı yok.

Diğer topic altıda verdiğin bilgiler içinde çok sağol. Artık diyafram aralığı ile ilgili sorun kalmadı.
İyi günler. Kolay gelsin.

Tsunami41

7 Nisan 2005, 19:38:43  

@mtkn3
Hocam Casio EX-Z750 ile ilgili bir yorum yapar mısınız? Sizce nasıl? Fiyatını hakeden bir makina mı? Birde üsttekiler arasından siz olsanız hangisini seçerdiniz? İyi akşamlar. Kolay gelsin.

Brain Wave

Sisteme Gözat

7 Nisan 2005, 22:45:23  

teşekkürler...

• Beşiktaş JK •

Ey iman edenler Allah'ın size helal ettiği temiz şeyleri haram kılmayın, hududu da aşmayın. Doğrusu Allah, aşırı gidenleri sevmez. Allah'ın size verdiği rızıktan temiz ve helal olarak yiyin. İnandığınız Allah'dan sakının.

Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
Tsunami41

7 Nisan 2005, 23:13:10  

Sanırım Casio EX-Z750 alacağım. Özellikler iyi gibi geldi.

Birde ilk verdiğim linkte shutter speed: 60-1/6000 idi. Sanırım hatanın kaynağını buldum.
http://www.casio.co.uk/prod/product.asp?ID=1630&Details=2&ImageNumber=1
Resmi Casio sitesinde yanlış yazmışlar.

Tsunami41

7 Nisan 2005, 23:17:43  

Casio EX-Z750 ile ilgili olarak kullandığı bataryanın ne olduğunu bulamadım. Yani alırken yedek bataryada almayı düşünüyoum ama modeli ne bulamadım. Yardımcı olursanız sevinir. Herkese kolay gelsin.

Mertkan

8 Nisan 2005, 12:00:02  

Sevgili Ömer,

Seçmiş olduğun üç fotoğraf makinesini biribirileri arasında artı puan alacak genel özelliklerine göre kıyaslayacak olursak;

Casio Exilim EX-Z750'nin artıları: Daha düşük ISO değerine inebilmiş olması, daha iyi normal odak uzaklığı (P700 ile aynı) biraz daha iyi flash mesafesi, daha büyük LCD ekran, biraz daha iyi diyafram açıklığı.

Casio Exilim EX-P700'ün artıları: Daha geniş açı ile fotoğraf öekmeye olanak tanıyan objektif, daha iyi normal odak uzaklığı (Z750 ile aynı), beyaz ayarında daha fazla ön tanımlı seçenek, daha iyi min/max perde hızlar+bulb modunun bulunması, TIFF desteği (Pentax ile aynı)

Pentax Optio 750Z'nin artıları: Çok daha yüksek zoom mesafesi, çok daha iyi macro odak mesafesi, diğer iki makineye göre biraz küçük ama yeterli ve dönebilir+çözünürlüğü çok daha iyi LCD ekran, TIFF desteği (P700 ile aynı)

Bu seçimde Casio Exilim EX-P700 özellikleri açısından bir adım öne geçmekte, ancak macro çekimleri seviyorsan Pentax Optio 750Z daha iyi bir tercih olur. Bu arada Z750'yi bilmiyorum ama P700, NP-40 Lithium-Ion rechargeable pil kullnıyor.

[img]http://img62.exs.cx/img62/2117/Nikon.jpg[/img]ASUS P4P800 SE + P4 2,8E 1MB + HIS ATI RADEON 9600XT + 1,25GB TWINMOS DDR400 RAM + MAXTOR S-ATA 80GB
Tsunami41

8 Nisan 2005, 12:11:58  

@mtkn3
Sağol hocam. Aslında ben makinayı kullanırken anı yakalamayı düşünüyorum. Dolayısı ile sürekli yanımda taşıyabileceğim bir makina olmasını düşünüyorum. Bu konuda da Casio Z750 bir adım önde. Ayrıca pil konusunda Casio Z750 ile ilgili hangi linke baksam BC-30L diye bir şarj aletinden bahsediyor. Alet NP-40 pilleri şarj edebiliyor.

Bir de Casioları Pentax üretiyor biye birşey duydum. Doğruluk payı var mı? Bu arada Casio P700 ün Canon lens kullanması bir avantaj olarak görülebilir mi?

Mertkan

8 Nisan 2005, 12:17:33  

Sevgili Ömer,

Belki de z750 ile p700 aynı pili kullanıyordur Casio'ları Pentax mı üretiyor bilmiyorum ama Casio bazı modellerinde Pentax lenslere yer veriyor. Bu arada P700'ün Canon objektif kullanıyor olması direkt olarak fotoğraf kalitesine yansımış, ben beğendim.

Tsunami41

8 Nisan 2005, 12:32:30  

@mtkn3
Sanırım haklısınız. Aynı pili kullanmaları yüksek ihtimal ama makinayı görmeden alacağım için NP-40 pil almak pek mantıklı gelmiyor. Çünkü uymazsa değerlendirebilme şansım yok.

Birde Casio Z750nin lensi ilgili olarak
"Seven lenses in eight groups including aspherical lens; "
yazıyor. Bunun anlamı nedir? Nasıl olması daha iyi olur?

P700 gerçekten güzel makina elime alıp incele fırsatım da oldu ama baya ağır.

alonewolf

8 Nisan 2005, 18:09:53  

tebrikler herkez bilinçsizz bu konuda yazdıların için çok saol

Bir mum diger bir mumu tutusturmakla isigindan birsey kaybetmez. (Mevlana)
Tsunami41

10 Nisan 2005, 18:47:09  

@mtkn3
Hocam yeni incelemeler için sağol. Ellerine sağlık.

sutozu

10 Nisan 2005, 22:36:35  

Dostum Mertkan yeni incelemelerin çok yerinde ve güzel olmuş ellerine sağlık..tebrikler..

PENTAX 100D SUPER
TOYOTA COROLLA TERRA SPECİAL 2000 MODEL
tantan

18 Nisan 2005, 18:06:39  

Sevgili MERTKAN
Uzun bir aradan sonra(ELİMDE OLMAYAN SEBEB)Senin engin bilgilerine ihtiyacim var.Yardimci olursan sevinirim.
makina henuz almadim.Musterimizden birisi olypusE1 NİKOND70
ten daha iyi bir makina CCD si daha buyuk ve iyi ve olympusE300
ikiside iyi mak bence bunlari tercih et dedi.Sana danismadan karar vermek istemedim.Lutfen incelemelerini aktarirsan sevinirim.

Mertkan

19 Nisan 2005, 10:09:47  

Sevgili Murat,

Öncelikle fotoğraf çözünürlükleri açısından Nikon D70'in 6MB, Olympus E-1'in 4,9MP ve yeni çıkan Olympus E-300'ün 8MP olduğunu belirtmek istiyorum. Makinelerin genel özellikleri açısından D70 bu gurubu çok az farkla geriden takip etmekte ama iş detaylarda gizli. Bu detaylar için aşağıdaki link'leri ve örnek fotoğrafları incelemeni rica ediyorum.

Link 1 - Link 2 -Link 3

Ayrıca yanılmıyorsam Olympus'un Türkiye'de servis sıkıntısı vardı. E1'i tercih listene ekleyebildiğine göre Nikon D2H ya da Canon EOS 10D'yi de düşünebilirsin.

tantan

20 Nisan 2005, 17:50:46  

TESEKKUR EDERIM
SEVGILI MERTKAN
INCELEYECEGIM

obscura

21 Nisan 2005, 12:55:01  

merhaba;

ilk dijital makinemi almak için konuyla ilgili tüm kaynaklara ulaşmaya çalışıyorum. canon a520 de karar kılmak üzereyken Türkiye'deki canonların ikinci sınıf (ne demekse!) olduğu iddiası ile karşılaştım. özellikle a serisinin lenslerinin Malezya'da üretildiği şeklindeki bir başka iddia ile iştahım hepten kapandı. bu konuda gerçekten bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. selamlar ve şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obscura -- 21 Nisan 2005, 0:59:22 >

kadirche

21 Nisan 2005, 8:09:23  

merhaba bi buçuk hafta önce Nikon 8800 aldım..
fotografa yeni başlamıştım ama uzun süre makine değiştiremeyeceğimden bunu tercih ettim
makine benim için tam anlamıyla mükemmel mtkn3 hocanın fotograf çekim teknikleri yazısı sayesinde makineyi daha hakim kullanıyorum

yalnız makinenin shutterı 1/8000 olabiliyormuş ben yapamadım.. bilgisi olan var mı...
bir de makro fotoğraf ekledim bi kac tane daha gönderecektim ama boyutu çok büyük küçültmek için bir program var mı?

Ekteki dosya (1)

Dünyayı güzellik kurtracak,
Bir insanı sevmekle başlayacak her şey.
sutozu

21 Nisan 2005, 8:20:35  

@kadirche : Fotoğraflarının boyutunu küçültmk istiyorsan eğer bir çok program var..irfanwiew,acedsee, vb.. programlar işine yarayabilir..

PENTAX 100D SUPER
TOYOTA COROLLA TERRA SPECİAL 2000 MODEL
Mertkan

21 Nisan 2005, 8:31:24  

Sevgili @obscura,
Bu konuda pek bir bilgim yok, ancak Türkiye'deki Canon'ların ikinci sınıf olacağına pek inanmıyorum. Eğer bu konuda çok fazla şüphen varsa, makineyi Amerikadan satın alma yoluna yönelebilirsin.

Sevgili Kadir,
Öncelikle yani satın almış olduğun fotoğraf makinen hayırlı uğurlu olsun, en güzel günlerde güle güle kullan. Nikon 8800, max 1/3000 perde hızına ulaşabilmektedir. Bu arada çekimiş olduğun macro fotoğrafı özellikle kompozisyon açısından çok beğendim ellerine sağlık, sadece paranın yansımış gölgesinin tamamını görmek mümkün olabilir miydi diye bir an düşündüm. Fotoğrafların boyutunu küçültmek için PhotoShop ve benzeri resim işleyen programlardan yararlanabilirsin.

Bu arada çekmiş olduğun macro fotoğrafları, bölümümüz içerisinde bulunan "Makrolar Buraya" başlıklı konu altında bizlerle paylaşabilirsin.
http://forum.donanimhaber.com/m_1155229/mpage_12/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtkn3 -- 21 Nisan 2005, 8:35:40 >

tantan

21 Nisan 2005, 10:21:28  

SEVGILI MERTKAN
LINK LERI INCELEDIM BANA GORE E300 RENKLERI VE NETLIGI
ACISINDAN DAHA BASARILI D70 E GORE YANILIYORMUYUM?
ISO DEGERI ACISINDAN e100, d70200 BUNUN ETKISI OLABILIRMI
TESEKKUR EDERIM

Mertkan

22 Nisan 2005, 8:44:32  

Sevgili Murat,

Örnek fotoğrafları inceleyip daha doğru bir karar verebilmen için link'leri eklemiştim. Çünkü örnek vermek gerekirse fotoğraf kalitesi açısından kimi kullanıcılar Canon'un yumuşak geçişli renklerini sevdikleri için Canon tercih ederler, kimi kullanıcılarda Nikon'da ki keskinliği beğenirler. İşte burası tamamen zevk meselesi.
Bu arada Nikon D70s ve D50 ürünlerini çıkarttı, istersen onları da inceleyebilirsin. İnşallah yeni ürünlerin çıkmış olması D70'in fiyatını biraz daha aşağıya çeker.

Rëaksiyon

22 Nisan 2005, 11:24:30  

quote:

Orjinalden alıntı: mtkn3

Sevgili Murat,

Örnek fotoğrafları inceleyip daha doğru bir karar verebilmen için link'leri eklemiştim. Çünkü örnek vermek gerekirse fotoğraf kalitesi açısından kimi kullanıcılar Canon'un yumuşak geçişli renklerini sevdikleri için Canon tercih ederler, kimi kullanıcılarda Nikon'da ki keskinliği beğenirler. İşte burası tamamen zevk meselesi.
Bu arada Nikon D70s ve D50 ürünlerini çıkarttı, istersen onları da inceleyebilirsin. İnşallah yeni ürünlerin çıkmış olması D70'in fiyatını biraz daha aşağıya çeker.

Mertkan Hocam;

D70s ve D70 arasindaki farkliliklar nelerdir.
D70 yada 350D alacagim buyuk ihtimalle. D70s dahami iyidir.

Mertkan

23 Nisan 2005, 10:42:31  

Sevgili @Alcoholic,

D70 ve D70s arasındaki genel farklılıklar, daha yüksek pil ömrü daha büyük Lcd Ekran ve çok daha iyi performans. D70 ve 350D'yi daha önce bir topic'de kıyaslamıştık ve tekrar yazmak gerekirse benim oyum D70'den yana olurdu.

kadirche

23 Nisan 2005, 11:13:05  

@mtkn3
üstünden biraz geçmiş ama yorum için teşekkürler beğendiğinize sevindim...

Dünyayı güzellik kurtracak,
Bir insanı sevmekle başlayacak her şey.
multimatom

23 Nisan 2005, 19:48:27  

sony p93 ün canon a 510 dan eksiği varmı

USA de a510 cok daha ucuz olmasına ragmen sınırsız kaliteli video yuzunden sony tercih edicem galiba
ama keske a510 alsaydım dermiyim ne dersiniz su an canon a75 kullanıyorum ve fotograflarından cok memnunun
o yuzden kesin karar vermedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 23 Nisan 2005, 19:49:45 >

12.1" Laptop - İmate Jam - Sony P200 - Samsung D820 - Cowon u3 2gb - iriver T10,ifp890 - Sennheiser mx460,Hd 202,
Mertkan

24 Nisan 2005, 10:41:20  

Sevgili Alihan,

Canon A510'un Sony DSC-P93'e göre üstün gelen genel özelliklerine inceleyecek olursak,

Öncelikle A510 Full manuel bir fotoğraf makiesidir ayrıca daha büyük sensör boyutuna, daha geniş ISO yelpazesine, daha geniş açılı ve dafa fazla zoom yeteneği olan objektife, daha iyi normal ve macro odak mesafelerine, beyaz dengesinde hem manuel ayarlama imkanına hem de daha fazla ön tanımlı seçeneğe, daha iyi diyafram açıklığına, daha hızlı max. perde hızına ve daha büyük LCD ekrana sahiptir.

Tüm bunların yanında biraz daha yüksek çözünürlük istiyorsan A520'yi de inceleyebilirsin.

multimatom

24 Nisan 2005, 18:00:02  

cevap için tesekkur ederim ama sonynin sensor boyutu 1/1.8 canondan daha buyuk diye biliyorum
birde 2 si arasında senin tercihin ne olurdu?

12.1" Laptop - İmate Jam - Sony P200 - Samsung D820 - Cowon u3 2gb - iriver T10,ifp890 - Sennheiser mx460,Hd 202,
Rëaksiyon

24 Nisan 2005, 18:43:05  

quote:

Orjinalden alıntı: mtkn3

Sevgili @Alcoholic,

D70 ve D70s arasındaki genel farklılıklar, daha yüksek pil ömrü daha büyük Lcd Ekran ve çok daha iyi performans. D70 ve 350D'yi daha önce bir topic'de kıyaslamıştık ve tekrar yazmak gerekirse benim oyum D70'den yana olurdu.

Çok saol.

Son kararım D70

Mertkan

24 Nisan 2005, 18:54:23  

Sevgili Alihan,

Sony DSC-P93 1/1.8 ", Canon A510/520 ise 1/2.5" sensör boyutlarına sahiptirler. Seçim listesine A520'yi eklersek, benim oyum A520'ye, eklemezsek A510'a olurdu.

musti_515

25 Nisan 2005, 10:13:56  

dostum ben sony düşünüyordum cyber-shot dsc p200 bu makina hakkında bir görüşün var mı?yada başka hangi makinayi önerirsin?

BASKENT UNIVERSITY
Faculty of Engineering
Department of Computer Engineering
--------------------------------------------
ülkü

26 Nisan 2005, 11:59:38  

İyi günler arkadaşlar ben yeni üyeyim.Şu anda elimde orite 3.1 var.Kapalı ortamlardaki ve hareketli ortamlardaki baskı kalitesinden memnun değilim.Daha iyi bir makina almak istiyorum.Fiat çok önemli değil.Bu konuda oldukça amatörüm.Yazılanları okudukçada kafam iyice karışıyor.Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.Benim için önemli olan özellikler

1-Baskı kalitesinin iyi olması (arkadaşlarımda Canon A95 powershot ve Fuji Finepix S 602 Zoom var onların baskı kalitesini beğeniyorum fakat boyutları büyük)

2-Boyutunun küçük olması her an çantamda taşıyabiliyor olmam

3-Hareketli ortamlarda netgörüntü alabilmek (Özellikle kızımın resimlerini yakalamak istiyorum.Çok hareketli olduğu için net görüntü alabilmek benim için önemli)

Mertkan

26 Nisan 2005, 19:26:46  

Sevgili Musatafa,
Sony DSC-P200 de güzel bir dijital fotoğraf makinesidir, forumumuz içerisinde bir araştırma yaparak daha detaylı bilgilere ulaşabilirsin.

Sevgili Ülkü,
Şu anda Nikon, Canon ve Fujifilm'in boyut olarak küçük modelleri bulunmaktadır. Bunlar arasından hem mali durumuna hem de zevkine uygun olan bir kaç marka/model belirlersen, senin için en doğru fotoğraf makinesi alma konusunda ben ya da forum arkadaşlarım çok daha kolay yardımcı olabiliriz.

ülkü

27 Nisan 2005, 9:15:37  

Sevgili mtkn3 ve arkadaşlar

Ben marka olarak Canon'a karar verdim.Dünkü araştırmalarımda canon için yapılan yorumlar beni o markaya daha yakınlaştırdı.A95 in baskısını çok beğeniyorum.İstediğim özelliklere çok uygun fakat beni tek rahatsız eden kısmı boyutu.Gerektiğinde küçük bir bel çantasınada koyup götürebilmeyi istiyorum.Onun dengi bir makina olarak ne önerebilirsiniz?.Fiyat için 1 milyarı geçmeyecek birşey düşünüyorum (herşeyi dahil) Canon ıxus 40 modelini yalçınların kataloğunda gördüm boyut olarak uygun görünüyor bu konuda yorumunuz nedir? önerirmisiniz? Makinalar hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadığımdan seçenek sunamıyorum.İstediğim özelliklere sahip bir kaç model önerebilirseniz.İnceleyip tercihlerimi ona göre sunabilirim.İlginiz için şimdiden teşekkürler

Mertkan

27 Nisan 2005, 10:09:22  

Sevgili Ülkü,

Canon'larda; SD 10(IXUS i), SD 20(IXUS i5), SD 200(IXUS 30), SD 300(IXUS 40), SD 400(IXUS 50), SD 500(IXUS 700), Nikon'larda ise; 4600, 5600, 5900, 7600, 7900 ve S1 modelleri boyut olarak gerçekten küçük fotoğraf makineleridir. Görülebileceği üzere sadece iki markadan örnekler verecek olursak ürün yelpazesi oldukça geniş. Fotoğraf makinesi seçimi yapmadan önce katalogdan bakmak yerine, her hangi bir fotoğraf makinesi satıcısına gidilip yerinde incelenirse çok daha net sonuçlar doğurabileceğine inanıyorum.

Ayrıca bir makine seçimi yaparken sadece markaya bağımlı kalmak büyük bir yanlış olur, çünkü öncelikli olan fotoğraf makinesinden neler beklendiğidir. Bu yönde yapılacak olan tercih listesi ve eleme sonucunda kişilerin ihtiyaçlarını belirleyecek en doğru marka/modelde karar kılınır.

rocckıe

27 Nisan 2005, 11:10:55  

400 - 600 mılyon arası yarı profesyonel bimakina arıyorum ne önerirsiniz

ülkü

27 Nisan 2005, 11:42:47  

sevgili mtkn3

cnon ixus 700 ile ixus 40 ı yorumlayabilirsen sevinirim

Mertkan

27 Nisan 2005, 24:10:23  

Sevgili Ülkü,

Her iki fotoğraf makinesini biribirilerine üstünlük sağlayan genel özelliklerine göre kısaca kıyaslayacak olursak;

Canon SD300'ün (IXUS 40) Artıları: Daha büyük sensör boyutu, daha geniş açılı fotoğraflar çekebilme imkanı sağlayan objektif ve daha iyi macro odak mesafesi.

Canon SD500'ün (IXUS 700) Artıları: Çok daha yüksek çözünürlük ile daha büyük baskılar alabilme ve yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebilme imkanı, biraz daha iyi zoom mesafesi, kutu içeriğinde daha büyük kapasiteli hafıza kartı.

Bu seçimde büyük boyutlu baskılar alınmayacaksa, benim oyum SD 300 (IXUS 40)'dan yana.

triton

27 Nisan 2005, 19:59:26  

canon s70 aldım da pentac 750 mi yoksa olympus c-7000 ümü önerirdiniz?
ülkü

28 Nisan 2005, 9:18:23  

Sevgili mtkn3 ve arkadaşlar

şu an için kafamda ixus 50 var elime aldım inceledim.Bir kaç çekim yaptım gerçi baskı kalitesini görme şansım olmadı(A95 ile baskı kalitesi arasında bir fark varmıdır?A95 in baskı kalitesi istediğim gibi) bilgisayar görüntüleri iyiydi.ixus 50 nin çekim örneklerini görebileceğim bir site tavsiyeniz olabilirmi?forumda ixus 30 için E18 hatası olduğunu okudum.Bu modelde bu sorun giderildimi?Bir de biryerde yanlış hatırlamıyorsam resmin kenarlarında gölgeleme gibi birşeyler olduğunu okumuştum.Bu konuda bilgisi olan varmı?Aşağıda belirttiğim ihtiyaçlarıma göre bu seçim doğrumudur sizce?

1-Baskı kalitesinin iyi olması

2-Küçük olması

3-Çok fazla manuel ayar kullanmadan çocuğumun büyümesini takip etmemi sağlamak amaçlı.Çocuklar hareketli olduğu için hareket halindeki çekimlerde çok fazla sorun yaşamamak

4-Tarih baskısı alabilmek (sanırım bu özellik çoğu makinada var)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Ülkü

Mertkan

28 Nisan 2005, 10:18:18  

Sevgili Ülkü,

Canon SD400 (IXUS 50) ile Canon A95 arasında fotoğraf baskı kalitesi açısından, aynı ortamda ve aynı ayarlarda yapılacak çekimlerde aşırı uç farklılıklar olacağını sanmıyorum. Ancak çekilecek olan fotoğrafın kalitesi açısından Canon A95 içerisinde bulunan manuel ayarlar ile çok daha güzel ve etkileyici fotoğraflar çekilebilir. Çünkü bir fotoğrafı makine değil, fotoğrafçı çeker

E18 problemi tüm Canon'lara has bir arıza kodudur, kısaca objektifin sıkışmasını/zorlanmasını haber verir diyebiliriz. Titreşim konusunda ise, hangi makine olursa olsun düşük ışık şartlarında düşük perde hızına ihtiyaç duyacağından titreşime karşı aşırı hassasiyet gösterecektir. Ama perde hızı yükseltildiğinde bu hassasiet ortadan kalkar. Size uygun bir örnek verecek olursak; Diyelim ki çocuğunuzun bir fotoğrafını çekeceksiniz ve ortam biraz loş, auto mod'da bir çekim yaptınız ama sonuç tatmin edici değil (makine titremiş). İşte böyle bir durumda flash aktif hale getirilirse perde hızı artacak ve titreşimin de önünce geçmiş olunacaktır.

Canon SD400 (IXUS 50) çekilen fotoğraf tarih ekliyor mu tam bilmiyorum, ancak bu büyük bir problem değilidr, nasıl olsa çekilen fotoğrafı bilgisayar ortamına aktardığımızda dosyanın özelliklerinden çekim tarihini görebilir ve istersek kendimiz fotoğrafın üzerine ekleyebiliriz.

Son olarak Canon SD400 (IXUS 50) ile ile çekilmiş (amatör) örnek fotoğraflara Buraya Tıklayarak ulaşabilirsin.

-------------------------

Sevgili @triton,
Sorunun cevabını aşağıdaki link içerisinde bulunan post'larda bulabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_2679383/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtkn3 -- 28 Nisan 2005, 10:32:06 >

ülkü

28 Nisan 2005, 14:18:47  

Sevgili Mertkan,

öncelikle yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.Açıklamaların beni çok aydınlattı.
E18 hatası bayağı bir içimi bulandırdı.Bu çok raslanan bir hatamıdır?Garanti kapsamındamıdır?ve makina için ne kadar önemli bir hatadır?
Bugün Panasonic Lumix FX7 makinayıda inceleme fırsatı buldum.Oda isteklerime yetecek özelliklere sahip bir makina izlenimi bıraktı bende.Bu iki makina arasındaki kıyaslamayı yapabilirmisin ve oyunu söylermisin.
Birde canon ixus 50 ile canon ixy 50 aynı modellermi?

Teşekkürler
Ülkü

akidibol

28 Nisan 2005, 19:38:04  

oncelikle selam
ben nikon coolpix 3700 almaya karar verdim bu makineyi de bir degerlendirir misiniz?
bi de bu makineyi en ucuz 400 ytl ye teknosa'da buldum Ankara da dah ucuza bulabilecegim bir yer bilen var mı?
Mertkan

29 Nisan 2005, 9:22:34  

Sevgili Ülkü,

Canon'larda bulunan E18 hata kodu bence seni yanıltmasın çünkü bu hatanın/arızanın her Canon'da oluşup oluşmamasının bir şans olacağı gibi, farklı markalarda bu hatanın kod'u, örnek vermek gerekirse E18 değil de W45 olabilir. Kısacası bu kod sadece oluşan hatayı/arızayı tesbit etmek için kullanılır tıpkı ABS fren sisteminde bir arıza oluşan otomobilin kontrol panelinde ABS ışığının yanması gibi.

Şimdi de seçmiş olduğun iki fotoğraf makinesini kıyaslamaya çalışalım;

Canon SD400 (IXUS 50)'nin artıları: Daha iyi ISO yelpazesi, daha iyi macro odak mesafesi, daha fazla ön tanımlı beyaz ayarının bulunması, daha iyi min. perde hızı.

Panasonic DMC-FX7'nin artıları: Daha iyi max. perde hızı, biraz daha iyi diyafram açıklığı, daha büyük ama malesef çözünürlüğü daha düşük LCD ekran, titreşim engellme (IS) modülü.

Panasonic'de titreşim engellme özelliğinin olması gerçekten bir avantaj ancak panasonic'de vizör yok, bu sebeple güneşli havalarda dışarıda fotoğraf çekmesi çok zor ya da imkansız hale gelebilir. Bundan dolayı bu seçimde benim oyum IXUS 50'ye. Canon'un bu modeli Avrupa'da IXUS 50, Amerika'da SD400, Japonya'da ise IXY Digital 55 olarak bilinmektedir.

------------------

Sevgili @akidibol,

Forumumuz içerisinde kısa bir arama yaparsan Nikon 3700 ile ilgili çok daha detaylı bilgilere ve kıyaslamalara ulaşabilirsin. Ayrıca Ankara'da nerede daha ucuza bulabileceğin konusunda da malesef hiç bir fikrim yok, çünkü son 4 yıldır yurt dışında yaşamaktayım

ülkü

29 Nisan 2005, 13:43:13  

Sevgili Mertkan,

ixus 50 yi bugün erkayların sitesinde gösterdiği bir kaç sirkecideki bayiye sordum.Bir kısmı bu ürünün gelecek ay geleceğini söylerken bir kısmıda var olduğunu söyledi.Böyle bir farklılık neden kaynaklanır?Alırken neye dikkat etmeliyim.En iyi üretim Japon malı olanlarmı?Bu üretimi Türkiyede bulma şansım varmı? Bunu En uygun fiyatla alabileceğim bir yer önerirmisiniz

Teşekkürler
Ülkü

obscura

29 Nisan 2005, 18:16:15  

merhaba;

türkiye'deki canonlara ilişkin kaygılarımı yenip (bunda satın aldığım makinenin "made in japan" olması da etkili oldu) bir canon a520 satın aldım. sanırım bundan sonra daha yakın takip edeceğim başlık fotograf çekim teknikleri olacak.

Mertkan

30 Nisan 2005, 1:54:51  

Sevgili Ülkü,

Makineler arasında bir fark olacağını sanmıyorum tabi isimleri hariç. Türkiye'den satın alacağın Canon Erkayalar garantisi ile IXUS 50 olarak geçecektir. Eğer makineyi Amerikadan satın alamayı düşünüyorsan SD 400 olarak gelir/gelebilir. Ama bu sefer de garanti problem olur.

Fotoğraf makinesini satın alırken öncelikle makineyi incelemelisin, üzerinde darbe, kırık ya da çizik olmamalıdır. Ayrıca mümkünse hem şarj aletini hem de makineyi test etmelisin. Son olarak da kutu içeriğinin tam olmasına ve garanti belgesinin imzalanmasına dikkat etmen yeterli olacaktır. Makineyi nereden ucuza bulabilceğin konusunda malesef yardımcı olamayacağım, çünkü Türkiye'de yaşamıyorum.

ülkü

2 Mayıs 2005, 14:14:06  

Sevgili Mertkan,,

ixus 50 ile Sony DSC-T3 modelini kıyaslayıp oyunu kullanabilirmisin?

Teşekkürler
Ülkü

suhase

2 Mayıs 2005, 18:02:46  

a510 aldım çok iyi bir makine fotodan anlayan arkadaşlar hayran kaldı her yönüyle süper birtek eksiği hafıza kartı küçük geliyor!!!

Mertkan

2 Mayıs 2005, 22:33:01  

Sevgili Ülkü,

Her iki makineyi genel özelliklerine göre kıyaslamaya çalışalım;

Canon SD400 (IXUS 50)'nin artıları: Daha iyi ISO yelpazesi, daha geniş açı ile fotoğraf çekmeye olanak tanıyan objektif, daha iyi macro odak mesafesi, beyaz dengesinde manuel ayara izin vermesi, daha iyi diyafram açıklığı, daha iyi max. ve min. perde hızları...

Sony DSC-T3'ün artıları: Biraz daha iyi zoom mesafesine sahip objektif, daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekran, kutu içeriğinde daha büyük kapasiteli hafıza kartı ile birlikte gelmesi.

Bu seçimde benim oyum, Canon SD 400'den yana

bilgetn

2 Mayıs 2005, 23:00:45  

ben amerikadan 370 dolara canon powershot s500 (ıxus 500) getirttim harika bir şey kesinlikle herkese tavsiye ederim. mükemmel fotoğraf kalitesi var fakat benim sorunum türkçe kullanım klavuzu yok nerden edinebilirim akıl verecek varmı

COMPAQ PRESARİO 1700 PIII NOTEBOOK, TOSHİBA L10-102 CENTRİNO 1.6 GHZ NOTEBOOK, CANON IXUS 500, AİRTİES ADSL MODEM, 1 Mbit 4GB KOTALI ADSL, SAMSUNG 37A451

Ölüm ne çok uzak ne çok yakın bize
Ölümsüzlüğü tattık ölüm ne yapsın bize
Bayense

3 Mayıs 2005, 11:59:31  

Arkadaşlar merhaba

Tam Canon A 520 almaya karar vermiştim. Nereden çıktıysa Sony DSC-S80 çıktı karşıma... 266€+KDV

Arada kaldım.

Sony DSC-S80 hakkında bunları bulabildim www.letsgodigital.org.

Beni aradan çıkartabilirseniz sevindirik olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayense -- 3 Mayıs 2005, 12:56:31 >
The®eall

3 Mayıs 2005, 24:03:31  

Harika bilgiler vermişsiniz elinize sağlık

aytunkıy

3 Mayıs 2005, 14:23:33  

selam mertkan hocam

bu gunlerde kamera alicagim ve son arastirmalarimi yapiyorum! suan kibristayim ve kamerayi benim yerime ailem alicak!!sende bilirsin ki arcelik artik sony satmaya basladi yani ailem odeme secenekleri yuzunden arcelikten sony almaktan yana!!bende biraz oraya kaydim haliyle:)) gecenlerde senden cok degerli bilgiler almistim canon a510 hakkinda simdi bana tekrar yardimci olurmusun?!!

arcelik'te sony'nin w1 modeli var o hosuma gitti! a510 ile w1 hakkinda ne dusunuyorsun??

hersey icin tesekkurler!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytunzaa -- 3 Mayıs 2005, 15:43:59 >

Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır,
Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.
----==[ M. Kemal Atatürk ]==----
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----==[ 0-RH (+) / Karamürsel - KOCAELİ ]==----
----==[Eski Nick: Aytunzaa]==----
ugurel

3 Mayıs 2005, 20:19:40  

arkadaslar canon a510 ile a520 ikilisine rakip olarak nikon 4600 ile 5600 modelleri belki verilebilir.Pek fazla konusulmadı 4600 ile 5600.Biraz da onları irdeleyelim istiyorum.4600 ile 5600 arasında mp dısında cok fazla fark yok.5600 de sesli video cekimi varken 4600 sessiz video cekimi var.640*480 video cekimleri ise oldukca kotu sonuclar veriyor ve gercek 640*480 cozunurlugunde degiller.zaten ornek videolardan da bunu anlayabiliryoruz.Sizlerin bu konudaki fikirleri nelerdir?

At Home:Cell 1.7Ghz, 1.5 gb ddr 333mhz, 128 mb msi ati9550,seagate 40gb 7200 rpm, nec 3550, asus 52x, lg 48x24x48, LG F700B
On The Road:Asus A3E-Sonoma 1.73 Ghz, 512 mb ddr, 40 gb 4200rpm, Intel 915GM Express Chipset, 15.0" XGA TFT, 8XDVD-Dual, 1x web-camera, 1x card reader, 1x TV-Out, 2.75 kg
Mobile:Toshiba e350- Intel XScale PXA255 300 MHz, 16 MB Flash ROM, 64 MB built-in RAM, TFT color LCD, 65,536 colors, Resolution: 240 x 320, 1 SD (Secure Digital) slot, supporting SDIO
K750i
Nikon Coolpix L4
Mertkan

3 Mayıs 2005, 22:49:00  

Sevgili İlker,
Sony DSC-S80 ile Canon A520'yi kıasladığımızda, Sony'nin sadece min. perde hızında ve LCD ekranının biraz daha büyük olmasında öne çıktığını görüyoruz. Bunların dışında tüm özelliklerde Canon A520 lider durumdadır, bu seçimde benim oyum kesinlikle Canon A520'ye.

-------------------------------------------

Sevgili Aytun,

Sony DSC-W1 ile Canon A510'u kısaca kıyaslamaya çalışalım;

Sony DSC-W1'in artıları: Daha büyük çözünürlük ile daha büyük boyutlarda fotoğraflar çekip baskı alma imkanı, daha iyi min. perde hızı ,kutu içeriğinde daha büyük kapasiteli hafıza kartı bulunması ve daha büyük LCD ekran ve çözünürlüğü.

Canon A510'un artıları: Daha büyük sensöre sahip olması, daha geniş ISO yelpazesi, daha geniş açılı ve daha fazla zoom yeteneğine sahip objektif, daha iyi macro odak mesafesi, ön tanımlı beyaz dengesinde daha fazla seçenek ve manuel ayarlama imkanı, enstantane ve diyafram öncelikli çekim modları ile beraber full manuel oluşu, daha iyi diyafram açıklığı, daha iyi max. perde hızı.

Bu seçimde büyük boyutlu baskılar alınacaksa A510 yerine A520 düşünülebilinir. Ancak burada oyum A510'dan yana.

-------------------------------------------

Sevgili Umut,
Nikon Coolpix 4600 ve 5600'ün ön incelemesini bir önceki sayfada gerçekleştirmeye çalışmıştım. Her iki makine de özellikle fotoğraf kalitesi açısından oldukça başarılıdırlar, anacak en azında bir Nikon 4300 gibi full manuel özelliklere imkan tanınmamış olması bence bir dez avantaj

Bayense

3 Mayıs 2005, 23:20:57  

Mertkan hocam

Teşekkür Ederim.
aytunkıy

4 Mayıs 2005, 24:40:05  

saolasin hocam!

peki sony w1 full manual degilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytunzaa -- 4 Mayıs 2005, 12:40:31 >

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mertkan

4 Mayıs 2005, 24:57:19  

Sevgili Aytun,

Malesef Sony DSC-W1 full manuel bir fotoğraf makinesi değildir.

aytunkıy

4 Mayıs 2005, 18:28:02  

peki sony bana neleri manuel olarak ayarlama imkani verir?

Sayfa:   <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
A-Data T806 ve T807 Flash Bellek video inceleme
A-Data'nın tasarımları ile fark yaratan USB bellekleri, performans olarak da bekleneni verebiliyor mu?
Dark mini type-c
Yeri olmayana, medya bilgisayarı arayana, Dark'dan mini ITX çözüm!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız