Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: metaltometal
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER Sayfa: <<   < önceki  12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
bulent17

1 Aralık 2005; 4:46:03 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Mertkan hocam,
Ben dr. tavsiyesi üzerine hobi olarak fotoğrafa merak sardım. Foto. ile ilgili siteleri inceledikçe, o güzel örnekleri gördükçe ilgim hayli arttı. Ve kargo, ödeme vs gibi zorluklarla uğraşmak istemediğimden bir beyaz eşya bayiinden sony S60 ısmarladım. Ama forumdan izleyebildiğim kadarıyla Sony makinelerine karşı olumsuz bir izlenim var. Sizce aldığım bu makine benim işimi görür mü? Çok profesyönel çalışmalar elbette olmaz ama elle tutulur, kaliteli fotoğraflar çekebilir miyim sizce? Manzara, yakın çalışmalar, siyah-beyaz ışık~gölge çalışmaları yapabilir miyim? İnanın ne yapacağımı, ne yapamayacağımı çok merak ediyorum. Ama herşeye rağmen bu sanata gönül vermiş biri olarak bu makineyle amatörlüğümü üzerimden atıp, gelecekte daha kaliteli örnekler için çok daha iyi bir makine alabilirim. Çalışmalarınızda başarılar, selamlar

Mertkan

1 Aralık 2005; 10:06:33 

Sevgili @master_of_hell,
Kararsızlık içerisinde kaldığın iki fotoğraf makinesini genel özelliklerine göre kısaca kıyaslamaya çalışayım;

Kodak LS753'ün artıları: 1MP fark ile daha büyük boyutlarda fotoğraflar çekip, daha büyük boyutlarda baskılar alma imkanı, daha yüksek ISO'ya çıkabilmesi, daha hızlı max. perde hızı, 32MB dahili hafızaya sahip olması (hafıza kartı dolduğunda acil çekimler için işe yarayabilir)

Canon A520'nin artıları: Daha düşük ISO'ya inebilmesi, daha geniş açılı ve daha fazla zoom kabiliyeti olan objektif, daha iyi normal ve macro odak mesafeleri, çok daha etkili flash mesafesi, full manuel ayarlar, ek objektiflere ve slave flash'a destek, daha fazla fotoğraf sıkıştırma seçenekleri, kalem pil ile çalışabiliyor olması.

Eğer bas çek olarak nitelendirdiğimiz bir makine aranıyorsa Kodak LS753, full manuel ayarlar ile çekilecek olan fotoğrafa önceden müdehale edilmek isteniyorsa ve fotoğraf çekimi konusunda ilerlemek isteniyorsa da Canon A520 satın alınabilir.

Sevgili @bulent17
Sony DSC-S60 bas-çek olarak nitelendirdiğimiz üzerinde hiç bir manuel ayar olmayan,, temel tüm ayarları makinenin kendisinin yapmış olduğu giriş seviyesi bir fotoğraf makinesidir. Bu makine 39mm'den başlayan objektife sahiptir, bu sebeple manzara fotoğraflarında istenilen etkiyi tam olarak yansıtmayabilir. Macro odak mesafesi ise 10cm'dir. Eğer fotoğrafçılık konusunda kendini geliştirmek istiyorsan ve makineyi henüz almadıysan, üzerinde aynı zamanda çekilecek fotoğrafa müdehale etmeni sağlayan full manuel ayarların olduğu bir fotoğraf makinesi de satın alabilirsin. (İlk aklıam gelenler: Canon A510, A520, A610, A620...vb) Ama hiç bir manuel ayar yapmak istemiyorsan Sony DSC-S60 kesinlikle yeterli olacaktır.

[img]http://img62.exs.cx/img62/2117/Nikon.jpg[/img]ASUS P4P800 SE + P4 2,8E 1MB + HIS ATI RADEON 9600XT + 1,25GB TWINMOS DDR400 RAM + MAXTOR S-ATA 80GB
©em

1 Aralık 2005; 14:55:48 

Mertkan hocam saolasın çekeceğim fotoları yollarım artık,dediğin gibi sd kartı makinede deneyip almak en iyisi.Verdiğin bilgiler için teşekkürler,valla acayip amme hizmeti yapıyon helal olsun Makine bir gelsin de daha çok başını ağrıtıcam,bilemediğim şeyleri sorarak Saygılar...

-.-. . --

kornkrunded

1 Aralık 2005; 19:01:59 

canon a520nin sensör boyutu mm olarak ne kadar???

Vectra B

Mertkan

1 Aralık 2005; 23:03:55 

Sevgili @kornkrunded,

Canon A520 1/2.5 inch (5.760mm X 4.290mm) sensör boyutununa sahiptir.

[img]http://img62.exs.cx/img62/2117/Nikon.jpg[/img]ASUS P4P800 SE + P4 2,8E 1MB + HIS ATI RADEON 9600XT + 1,25GB TWINMOS DDR400 RAM + MAXTOR S-ATA 80GB
ozguradam1

2 Aralık 2005; 1:46:04 

quote:

Sevgili @*TeknO*
Evet malesef, Panasonic Lumix DMC-FZ30'un noise seviyesi rakiplerine göre yüksek, ayrıca Raw desteğinin bulunmaması da bir eksi puan getiriyor.

sevgili @mertkan hocam bir önceki sayfada panasonic fz30 un raw desteğinin olmamasından bahsetmişsin.ama bu makinenin raw desteği var.yalnış bilgilendirme olmasın

BENQ P52
İNTEL CORE2 DUO E8400 |GİGABYTE P35 DS3R Rev 2.1|PALİT 8800GT SONİC 512MB|2X1024MB CORSAİR 6400C5DHX|SEAGATE 500GB SATAII 32 MB NCQ 7200.11|NEC3540A DVD-WR |AOPEN 52X32X52 CD-WR |SAMSUNG 793MB|GİGABYTE 3D AURORA 570S|GLACİALPOWER 550WATT|
3d06=13000
Mertkan

2 Aralık 2005; 10:51:39 

Sevgili @ozguradam1,

Evet haklısın, ufak bir karışıklık olmuş. Düzelttiğin için teşekkür ederim.

Andrea

2 Aralık 2005; 20:24:26 

slm lar yanlisliksa soru mu mail olarak atmisim ben 4 5 gundur forumlarin gecmis konualrini okudum soru soramadan once ve sorumun cvp nin olmadigini gordum hemde biraz fotograf makineleri hakkinda az da olsa bilgilendim ama sizin yardimlariniza ihtiyacim olacak :) takip ettigim baska forumlarda bu kadar her soruya cvp pek denk gelmiyodu tebrik ediyorum sizi :) benim sorum sole :)
milton mdc 2000
sony dsc s40 (fakat forumda okuduguma gore pek tavsiye edilmiyo sony)
canon power shotsd 400
codak easy share c 340
codak easy share z 700
hp photosmart m417
nikon e 3700
biraz uzun oldu ama :) 3 4 tanesini secersen aralarindan ii olanlari daha ii olur cokk tesekkur ediyorum

oct

3 Aralık 2005; 9:57:09 

Sevgili @Mertkan kardeşim.

Dijital fotoğraf makinesi almak istiyorum. Yalnız yeterli bilgim ve araştırmak için zamanım yok. Açtığım ve senin kilitlediğin konuda da yazmıştım. Bu bölüme girmediğim için kuralları bilmiyordum ve yukarıda belirttiğiim gibi zamandan dolayı okuyamadım.

Merak ettiğim şunlar, 16 mb hafıza ile kaç tane resim çekiliyor? 32 mb ile ne kadar? Markadan markaya değişiyor mu? Yada kaç mp. olduğu ile alakalı mı? Tanıdığım fotoğrafçı arkadaşım mp. önemli demişti. Senin yazılarına kaba taslak baktığımda mp. o kadar önemli değil yazmışsın. Fark nedir?

Daha önce Canon AE1 makina kullandım. Eski, bilen bilir. Güzel makinedir. Yalnız, artık çağa ayak uydurmak lazım.

Senin önereceğin makineler hangileri olur. Fiyat yazamıyorum kurallar gereği. Bilgilendirirsen memnun olurum.

Az sonra tekrar işe gidiyorum. Gelince okurum. Kolay gelsin.

HALBUKİ,HANGİ İSTİKLAL VARDIR Kİ,
ECNEBİLERİN NASİHATLERİYLE,
ECNEBİLERİN PLANLARİYLE YÜKSELEBİLSİN?
TARİH BÖYLE BİR HADİSEYİ KAYDETMEMİŞTİR...

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img179.imageshack.us/img179/9785/1f84a7b42c9f49c885efda69069344.gif[/IMG][/URL]
Mertkan

3 Aralık 2005; 10:17:31 

Sevgili @Andrea,
Çok geniş bir seçim listesi hazırlamışsın. Bu listeyi max 3-4 makineye düşürebilirsen ve en önemlisi ağırlıklı olarak ne tür fotoğraflar çekmek istediğinide belirtebilirsen yardımcı olmam daha kolaylaşacaktır.
------------------------------------

Sevgili @oct,
Belirli bir kapasite içerisine kayıt edilecek fotoğraf sayısı, o fotoğrafın çözünürlüğüne, formatına, sıkıştırma oranına, konudaki ışık/renk miktarına ve markalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Yüksek mega pixel sadece büyük boyutlarda baskılar alabilmemize ya da bilgisayar ekranında fotoğrafı büyütüp crop ile daha az kayıplı detay alabilmemize yarar.

Yeni fotoğraf makinesi satın almadan önce bir araştırma yaparak kendine 3-4 makineden oluşacak seçim listesi hazırlayabilirsen ve özellikle ne tür fotoğraflar çekmek istediğini belirtirsen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

oct

3 Aralık 2005; 20:05:53 

Sevgili Mertkan

olympus,kodak ve nikon?

Aklımda Canon A510 veya A520 var. Yukarıdaki markalarda Canon A510 / A520 muadili hangi modelleri tavsiye edersin?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ek: Yukarıdaki mesajında resim kapasitesinin çözünürlük vb. etkenlerden değişebileceğini söylemişsin. Bunu karşılaştırmalı olarak örnekleyebilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oct -- 3 Aralık 2005, 20:52:33 >

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img179.imageshack.us/img179/9785/1f84a7b42c9f49c885efda69069344.gif[/IMG][/URL]
oct

3 Aralık 2005; 20:58:51 

Sevgili Mertkan,

yazdıklarıma ek olarak " FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ " adı altındaki konuda, paylaşmış olduğun resimler, (su damlacıkları ve manzara resimleri) tarzında çekim yapmayı düşünüyorum. Su damlacıkları net çıkabilsin, manzara resimlerinde de aynı netlik ve kalite olabilsin.. Bana önerebileceğin marka/model var mı?

dasdasq

Sisteme Gözat

3 Aralık 2005; 21:03:02 

sayın mertkan ayrı topic actım cevap gelmedi kaç gündür. bu konica MİNOLTA z3 ün gece video cekim ayarı nasıl biraz karanlık cekiyo. normal mi. bi de iso degeri nasıl seciliyo.son olarak süper makro çekim yapıyorum bulanık çıkıyo. gerçi ilk dijital makinem. fuji 9000 yerine simdilik bunu aldım o ucuzlayana kadar. selam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdasq -- 3 Aralık 2005, 21:04:09 >

"onlar geldiklerinde, bizim elimizde bereketli topraklarımız vardı, onların da elinde İncil.Sonra bereketli topraklarımız onların oldu,bizim ise elimizde İncil kaldı." (afrika atasözü)
Andrea

3 Aralık 2005; 23:25:12 

milton mcd 2000
kodak easyshare c 700
kodak easy share c 340
hp photosmart m 417
malum butce kisitli yoksa seni uzmeyip cok ovdugun canon a520 alirdim :P
yardimin icin saol ...

Ekteki dosya (1)

tr_smach
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

4 Aralık 2005; 11:24:33 

arkadaşlar webcam olabilen bi fotoğraf makinesi yok mu?bilen yok mu arkadaşlar.creative dv cam lerinde yazıyodu ama yalanmış.webcam olarak kullanılamıyomuş.orite ın aynı modeli var ama o da benim ihtiyacımı görmez.optik zoom u olan lcd si en az 1.7'' olan bi makine lazım.başka bi başlık altında yazdım ama pek yardımcı olmadınız.350 ytl civarı bişey arıyorum.
Mertkan

4 Aralık 2005; 13:01:22