Öncelikle teşekkür ederim. Sitelerinde satışını gösterdikleri bir ürünün ellerinde olmamsı gerçekten düşündürücü bir durum. Eğer istersen Yalçınlar'ı da arayarak sorabilirsin. Belki onların elinde olabilir.
Yalçınlar Fotoğrafçılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. Nispetiye Cad. No:2 Etiler İstanbul Tel.: 0 212 287 41 00
sevgili mtkn3 ben fujifilm s7000 düşünüyorum nikon 8800 de hoş ama biraz fark galiba sen bana bu fotoğraf makinalarına alternatif verebilirmisin?şimdiden teşekkürler kardeş...
beyler araştırmalarıma göre a610 ile a620 arasında 620 alayhine sadece megapiksel avantajı var. bu sebeple a610 almaya karar verdim. 7 mp daha iyi fakat bütçemi sonuna kadar zorluyorum a610 almak için
Seçim listende bulunan her iki fotoğraf makinesi de SLR-Like sınıfında olsa da Nikon 8800 8MP'lik yüsek sınıfta olduğu için Fujifilm FinePix S7000 Z ile mukayese etmemiz pek doğru olmaz. Çünkü Nikon 8800'ün rakipleri; Olympus C-8080 Wide Zoom, Canon PowerShot Pro1, Konica Minolta DiMAGE A200. Nikon Coolpix 8700, Panasonic DMC-FZ30 ve benzeri fotoğraf makineleridir.
Ayrıca daha önce de sorduğum gibi, öncelikli olarak ne türlü fotoğraflar çekeceğini ya da ne boyutlarda baskı almayı planladığını yazarsan senin için en doğru makineyi bulma konusunda, daha doğru bir yönlendirme yapabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtkn3 -- 14 Ekim 2005, 0:40:56 >
Sevgili Arkadaşlar, Seçim hususunu aşırı derecede sorana "makinamı alıyosun yoksa evlatlık mı?" diye sormuştu birisi, çok hoşuma gitti, sizlerle paylaşmak istedim. Yani şu derleme sorulara sizler ne dersiniz, -Hocam 250 YTL civarında bir makina almak istiyorum, aşağıdaki 5 adet makinada karşılaştırma yaparmısınız, aynı kişiden birbaşka mesaj- Hocam manuel ayarları yokmuş, şimdi kafam iyice karıştı, birde şunları karşılaştırsan, -Hocam ama onun video çekimi yok, şu şu modellerine ne dersiniz? -Hocam bir yerden duydum, şu modelini alsan daha iyi edersin dediler- Hocam satıcı firma baskı büyüklüğü çok önemli dedi.. -Hocam inşallah ...ayında alacam ama biryerde şu makro çekim kafamı baya kurcaladı.. - Hocam lutfen dikkatli olun hata yapmayın şu ikisinden tercihiniz hangisidir, inş. artık alacağım.. Arkadaşlar, pekçok kişiden böyle devam edip giden mesajlar var, işin açıkçası, hocalardan utanmakla birlikte Allah kolaylık versin DİYORUM, Gerçekten çocuk esirgeme kurumundan evlatlık seçmek çok zormuş..
Günümüzde dijital fotoğraf makinelerinin marka/modelleri her geçen gün artmaktayken, bunların arasında bir seçim yapmak gerçekten (hele hele bu konuda bilgisi olmayanlar için) oldukça zorlaşıyor. Kişiler çoğu zaman hiç kullanmayacakları özelliklere hatırı sayılır paralar yatırabiliyorlar.
Bahsettiğin örnekler ile ben de forumumuz içerisinde bir çok defa karşılaştım. Oysa ki üyelerimiz biraz zaman ayırıp öncelikli olarak bölümümüz içerisindeki üst konuları ve konu içindeki devam eden tüm post'ları okusalar ya da en azından forumumuz içerisinde bir arama yapsalar eminim hem onlar, hem de yardımcı olmaya çalışanlar açısından bir karara varmak ya da seçim yapmak oldukça kolaylaşır.
Son olarak hoş bir latife ile böyle bir konuya değinerek göstermiş olduğun duyarlılık için ayrıca teşekkür ederim.
sevgili mtkn kardeş ben manzara türü + şahıs + falan filan aman neyse fotoğraflar çekecem diyim.ben fujifilm s7000 e karşı alternatif foto makineleri ve nikon 8080 e alternatif foto makine hakkında detaylı bilgi vermeni istiyorum.(Deteylıdan kastım makinaların aralarındaki + ları ve - leri bahsediyorum kardeş) Şimdiden teşekkür ederim vereceğin bilgilerine
Sayın moderator hocam. Yarı profesyonel bir digital foto. makinası almak istiyorum. Sony S80 ile Canon A520 arasında kararsız kaldım. fiyatları birbiri ile aynı ise Sony S80 ile Canon A520 arasından hangisini seçerdin???Nedenini de kısaca belirtirsen sevinirim.Teşekkür ederim.
Sevgili @mehmet_altunel Fujifilm FinePix S7000 Z ile yine SLR-Like sınıfından (ilk aklıma gelenler) Minolta DiMAGE 7i, Minolta DiMAGE 7Hi, Konica Minolta DiMAGE Z20, Konica Minolta DiMAGE Z5, Minolta DiMAGE A1, Nikon Coolpix 5700 ve hatırlayamadığım ama benzer özelliklere sahip bir çok fotoğraf makinesi ile kıyaslayabiliriz. Nikon 8800'e rakip olabilecek bir kaç marka/model örneğini de bir önceki post'umda belirtmiştim. Buna dayanarak; maddi olanakların dahilinde ve beğenine göre en fazla 3 makineden oluşacak bir seçim listesi hazırlamanı öneriyorum.
sayın Moderatör merthan bende siteye abone oldum ve sabahın 05:37 sinde hala kararsız bi şekilde foruma bakmaktayım
kısaca sorumu sorayım: özelliklerini ve fiyat aralığını bildiğin 1) canon A620 2) sony W5 3) sony W7
bunların arasında kararsız kalmış bulunmaktayım. eğer senin tavsiye edebileceğin bunların dışında bu katagoride bi makina varsa sevinirim.mesleğim mimarlık olduğu için kullanım amacı olarak daha net çeken bir fotoğraf makinasına ihtiyaç duymaktayım.
yardımcı olursan sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mengint -- 15 Ekim 2005, 5:47:17 >
"onlar geldiklerinde, bizim elimizde bereketli topraklarımız vardı, onların da elinde İncil.Sonra bereketli topraklarımız onların oldu,bizim ise elimizde İncil kaldı." (afrika atasözü)
Seçim listendeki makineler arasında Sony DSC-W7 ve W5 arasında sadece 2,1MP'lik çözünürlük farkı vardır. (W7=7mp/ W5= 5mp) Bunun dışındaki hemen hemen her özelikleri aynıdır. Buna göre Canon A620 ile Sony DSC-W7'yi kıyaslayabiliriz.
Sony DSC-W7'nin artıları: Biraz daha iyi diyafram açıklığı, daha iyi min. perde hızı, daha büyük LCD ekran (ama ekran çözünürlüğü A620 ile aynı), kutu içeriğinde şarj edilebilir piller + şarj cihazı bulunması.
Canon A620'nin artıları: Full manuel özellikler sayesinde çekilecek fotoğrafa müdehale edebilme, biraz daha geniş açılı ve zoom kabiliyeti daha büyük objektif, çok daha iyi macro odak mesafesi, daha fazla ön tanımlı beyaz dengesi, daha hızlı max. perde hızı, slave flash'a destek, daha fazla metrajlama seçenekleri, daha fazla fotoğraf sıkıştırma seçenekleri, daha geniş ISO yelpazesi, hareketli LCD ekran.
Sonuç: Bu seçimde benim oyum Canon A620'den yana, ancak büyük boyutlu baskı alınmaycaksa A620 yerine A610 da satın alınabilir. Fotoğraf makinesi mimari çekimler için kullanılacaksa (meslektaşız) üzerinde SLR makinelerde min. değer olarak kabul edilen 28mm'lik geniş açı objektifini barındıran Nikon 5400'ü, büyük baskılar alınmak isteniyorsa da Nikon 8400'ü (24mm) kesinlikle tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtkn3 -- 15 Ekim 2005, 20:32:13 >
sayın moderatör meslektaş olmamıza sevindiğimi belirtmek isterim. sonuçta seninde bildiğin gibi bazı yapıların detaylarını net çekmek gerekir. tavsiyelerin için teşekkürler...8400'ü kim istemezki ama malüm fiyat yaklaşık 1.5..ytl civarında benim bütçem ise 700 ytl. bi konuda da sana danışmak isterim:bugün bir bilgisayar dergisinde (pc n.t) canon'un a610 ve 620 hakkında bilgi verdiğini gördüm.kısaca canon firmasının eskiyen IXUS serilerini yenileme ve zamana ayak uydurma olarak bunları çıkardığını yazıyordu.ayrıca seninde belirttiğin SLR konusunda diğer firmalardan önde olduğunu belirtmiş(ben derginin yalancısıyım ) G6 lens kullandığını ve DIGIC II işlemci kullandığını belirtmiş.
sonuç olarak aklımda hala ikilem kaldı:bi tarafta sony W7 diğer tarafta A620.ne de olsa sony iyidir (carl zeiss lens,isim yapmış marka)diye düşünmemle beraber tam bilgi sahibi olmadığım için zaten bu karışıklık çıkıyor.galiba A620 dediğin gibi daha iyi olucak
son bi soru sormak isterim bana tavsiye edebileceğin bir mağaza var mı???
selamlar.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mengint -- 15 Ekim 2005, 21:04:32 >
Öncelikle ben SLR makinelerden hiç bahsetmemiştim. Sadece onlarda belirlenen min. açı genişliğinin (geniş açı için) Nikon 5400'de olduğunu anlatmaya çalışmıştım. Çünkü yapıların iç ya da dış fotoğraflarını çekerken kesinlikle geniş açıya ihtiyaç duyacaksın. Ayrıca bu tip dergilerde yazılanlara pek inanmanı tavsiye etmiyorum. Çünkü dergiler hangi firma daha çok para verirse o firmanın ürünlerini liste başı yapıp, yerlere göklere sığdıramıyorlar. Bunun çok güzel bir örneği daha önce forumumuz içerisinde tartışılmıştı, ancak şu anda link'i hatırlamıyorum.
Evet benim oyum hala A620'den yana ama hatırlatıyorum; büyük boyutlu baskılar almayacaksan aynı özelliklere sahip A610'u satın alabilirsin. Son olarak malesef bir mağza tavsiye edemeyeceğim çünkü Türkiye'de yaşamıyorum. Ama mutlaka garantili olarak satın alman çok daha iyi olacaktır.
tavsiyelerin için tekrardan teşekkürler.... sonuçta bu işi benden iyi bildiğin kesin.marka sevdasından çok özelliklere bakmakla doğru yaptığımıza inanıyorum. inşallah makinayı aldıktan sonrada memnun kalırım. görüşmek üzere....
Uzun zamandır bu forumu takip ediyorum. Burası fotografçılık konusunu merak etmemde ve bilgilenmemde oldukça etkili oldu.Bunun yanında bir çok yabancı siteden de dijital fotografçılığı ve ürünleri takip ediyorum. Olaya ilk olarak Canon A95 ile başlayıp, olmuşken daha iyisi olsun diyerek Canon S2, Sony H1 ve Panasonic FZ5 arasından Canon S2'de karar kıldım. Bunda Canon S2'nin hemen hemen tüm özellikleri barındırması ve hakkındaki iyi yorumlar etken oldu. Ayrıca iyi video kaydı yapabilmesi de video kameram olmaması dolayısıyle cazip yönüydü.Ama tek sevmediğim yönü rengi ve gövde yapısı. Ama bir taraftan da aklım DSLR makinelerde. Ancak DSLR makinelerin beraberinde başka maliyetleri de getirmesi dolayısıyla şimdilik bu alana girmeyi düşünmüyorum.Bu yüzden son günlerde DSLR like makine alarak ikisinin arasını bulabil miyim diye düşünmeye başladım. Ve Panasonic FZ30 u da gövde yapısı ve Canon S2 ye benzer iyi video kaydı yapabilmesi özellikleri ile çok sevdim.Siyah makineler daha çok hoşuma gidiyor. Ama okuduğum bir çok sitede noise probleminden bahsetmiş.Bu benim için çok sorun olur mu. Benim için fotograf kalitesi de çok önemli.Ama öyle çok büyük fotograflar da almayacağım. A4 boyutunu geçmez Biliyorum Canon S2 ve Panasonic FZ30 aynı sınıf makineler değil. Makineyi Amerika'dan getirteceğim. Amerika fiyatlarında ikisinin arasında 50 USD falan oynuyor.FZ 30 daha pahalı.50 USd daha fazla verebilirim.Ayrıca gördüğüm FZ30 sınıfındakiler FZ30'a göre daha pahalı.
Sevgili mtkn3 hocama ve bu makineyi kullanan arkadaşlara soruyorum.Canon S2 vs FZ30.?Ya da başkası.Hangisini almalıyım? Cevaplarınızı merakla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
Evet malesef bu iki fotoğraf makinesin kıyaslamamız pek doğru olmaz. Ancak, çözünürlükleri hariç her iki makinenin genel özelliklerine kabaca bakacak olursak;
Canon S2-IS'in artıları: Daha yüksek zoom kabiliyetine sahip objektif, daha düşük ISO'ya inebilmesi, çok daha iyi normal ve macro odak mesafeleri, daha fazla ön tanımlı beyaz denge ayarı, biraz daha iyi diyafram açıklığı, daha hızlı max. perde hızı, kalem pil ile çalışıyor olması.
Panasonic DMC-FZ30'un artıları: Biraz daha geniş açılı obejektif, daha büyük sensör boyutu, çok daha iyi min. perde hızı, daha etkili flash mesafesi ve daha fazla flash patlatma seçenekleri, external flash'a destek, daha büyük LCD ekran, RAW-TIFF desteği, kutu içeriğinde daha büyük kapasiteli hafıza kartı, seri çekimde biraz daha hızlı oluşu, objektif üzerinde focus ve zoom halkaları.
Sonuç: Ben de FZ-30'un örnek fotoğraflarını inceledim ve malaesef düşük ISO^da dahi noise oranı oldukça yüksek. Bu sebeple ben oyumu Canon S2-IS'e veriyorum. Ancak 8MP sınıfından beğendiğin başka bir marka/model varsa yeni bir kıyaslama yapabilirim. Sanırım alıncak baskı boyutunun önemini hatırlatmama gerek yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtkn3 -- 17 Ekim 2005, 5:27:45 >
Cevabın için teşekkürler. Artık kesin kararımı verdim. Hatta bugün arkadaşa Canon S2 IS siparişi verdim. Artık daha fazla düşünmenin anlamı yok. Bir tanesini alsan aklın muhakkak başka bir makinenin bir özelliğinde kalıyor.
forum da yeniyim, bunu başlık olarak açmıştım, doğru yer burasıymış..
CANON a410 vs HP m417:
Makinalar yaklaşık 300ytl..birkaç gün içinde iki makinadan birini alıcam.Önemli bir not makinayı 60 yaşındaki babam kullanacak, bana kalsa canon a510 alırım:)
Bu forum dahil birçok yabancı forumda HP ürünlerini felaket olduğu söyleniyor. Yakın bir arkadaşımda HP m307 (3MP) var. Bir kaç defa kullandım gayet kaliteli fotoğraf çekiyordu, kullanımı son derece kolaydı, tek sorun ses kayıt işlemindeydi..
HP 1.8" ekran var ki babam için önemli ayrıntı.. ayrıca 5 mp..
CANON ise canon kalitesi, yeni hızlı işlemci, 1.5" ekran, 3.2mp. forumda kırmız göz ve flaş sorunundan bahsediliyor...
sizce hangisi? tekrarlıyorum makinayı 50-60 yaş arası kullanacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_ -- 18 Ekim 2005, 11:37:50 >
Casio ex Z500 ile Casio ex S500 arasinda kararsiz kaldim, Casio s500 incelemistim cok iyi video kaydi yapiyor, acaba ayni kaliteyi Z500 de bulabilirmiyim ? bu iki cihaz arasinda ne farklar var? yoksa aradaki tek fark S500 daha ince olmasimi ? Tesekkürler....
sayın moderatör. konica minolta z2, nikon coolpix 5700, fuji 5500 i kıyaslarmısınız. bu arada nikon 5700in artık üretilmediği doğru mu selamlar
éfulim der ki; Dinine,diline,ırkına,milletine,cinsiyetine bakılmaksızın isterse deist,ateist,kemalist,hilafet yanlısı olsun dünyaya aydan bakmayı bilen tüm insanlığı sevgi ile kucaklıyorum..!!!!
İki çocuk rahatlıkla oturduğumuz kapının eşiğine Kendi başıma zor sığıyorum bugün Büyüdükçe insan yalnız mı kalıyor ne?
Sevgili @honestboy, Yeni fotoğraf makineni en güzel günlerde güle güle kullan. Ancak fotoğraf makinesini satın almış olduğun için artıları ya da eksileri şeklinde yorumlar yapılasını doğru bulmuyorum. Yeni fotoğraf makinen ile bol fotoğraflı günler dilerim.
---------------------
Sevgili @freedomm, Seçim listendeki iki makineyi genel özelliklerine göre kıyaslamaya çalışayım, bunlar haricindeki tüm özellikleri hemen hemen aynıdır.
Casio Exilim EX-Z500'ün artıları: Daha geniş ISO yelpazesi, daha fazla metrajlama seçenekleri, enstantane ve diyafram öncelikli çekim modları bulunması, peşpeşe (seri) çekim yapabilmesi, dahili hafızasının biraz daha büyük olması, daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekrana sahip olması.
Casio Exilim EX-S500'ün artısı: Sadece biraz daha fazla flash etki mesafesi.
Bu arada mesajına eklemiş olduğun smile'a bir anlam veremedim...!
-----------------------------
Sevgili @dasdasq, Nikon 5700 üretiminin durdurulduğu hakkında kesin bir bilgiye sahip değilim. Konu ile ilgili Karfo Karacasulu ile irtibata geçersen ( nikon@karfo-karacasulu.com )en doğru bilgilendirmeyi yapacaklarını tahmin ediyorum. Şimdi de dilersen seçim listendeki fotoğraf makinelerinin teknik özelliklerini birlikte inceleyelim.
Konica Minolta DiMAGE Z2'nin artıları: Daha yüksek zoom kabiliyetine sahip objektif, daha iyi normal odak mesafesi (Nikon 5700 ile aynı), daha etkli flash patlama mesafesi, external flash'a destek (Nikon 5700 ile aynı), kalem pil kullanıyor olması (Fujifilm FinePix S5100 Zoom ile aynı), time laps recording (zaman ayarlı çekim) özelliğinin bulunması.
Nikon Coolpix 5700'ün artıları: 1 megapixellik fark ile daha büyük boyutlarda çekim yapıp daha büyük boyutlarda baskı alabilme imkanı, daha geniş açılı objektife sahip olması, daha iyi normal odak mesafesi (Konica Minolta DiMAGE Z2 ile aynı), external flash'a destek (Konica Minolta DiMAGE Z2'ile aynı), çok daha iyi macro odak mesafesi, beyaz denge ayarında ince ayar seçeneğinin bulunması, daha iyi max. perde hızı, min perde hızında bulb süresinin 10dk olması, daha fazla metrajlama seçenekleri, hareketli LCD ekran (çok işe yarıyor), kutu içeriğinde daha büyük kapasiteli hafıza kartı, Raw formatı yanında TIFF desteğinin de bulunması, seri çekimde daha hızlı olması (Fujifilm FinePix S5100 Zoom ile aynı), daha iyi diyafram aralığına sahip olması (Fujifilm FinePix S5100 Zoom ile aynı).
Fujifilm FinePix S5100 Zoom (S5500)'ün artıları: Daha fazla ön tanımlı beyaz denge ayarı, seri çekimde daha hızlı olması (Nikon 5700 ile aynı), daha iyi diyafram aralığına sahip olması (Nikon 5700 ile aynı), kalem pil kullanıyor olması (Konica Minolta DiMAGE Z2 ile aynı), RAW formatını desteklemesi, manuel focus'un ring ile yapılabilmesi.
Tesekkur ederim Mertkan yalnız bu makineden anlayan arkadaşlara sorun olacak. Makro çekimlerde hangi ayarları kullanıyorsunuz.Otomatik cekimde makine odaklanamıyor istedigim kadar yaklaşamıyorum cektigim cisme.Yardımcı olursanız sevinirim.
nikon5700 fuji 5500 konica minolta z2 sayın moderator ben sizin önerdiğinizi öğrenebilirmiyim son tahlilde fotoğraf kalitesi olarak. selam
merhaba arkadaşlar. canon a520 aldım. makine yurtdışından geldi. dehşet bişey. ama türkçe kullanma kılavuzu olmadığı ve ingilizce zaafım olduğu için kullanmakta zorluk çekiyorum. türkçe menü var ama bu tam olarak yeterli olmuyor. netten araştırdım ama türkçe kılavuzunu bulamadım. nerden bulabilirim acaba. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. birde makineye yeni alkali pil taktım yarım satte pil uyarısı verdi. yaklaşık 10 tane fotoğraf, 2 dakika video, ve birde çektiğim resimlere baktım o kadar. bunun hiç te normal bişey olduğunu sanmıyorum. kullananlar varsa yardımcı olsun lütfen.
Sevgili @dasdasq, Kıyaslamada görüldüğü üzere teknik özellikler açısından Nikon 5700 bir adım daha öndedir, ancak kıyaslamaya bakılarak zoom ağırlıklı fotoğraflar çekilecekse Konica Minolta DiMAGE Z2, macro ağırlıklı çekilecekse Nikon 5700, RAW formatından yararlanılacaksa Nikon 5700 ya da Fujifilm FinePix S5100 Zoom satın alınabilir. (Örneklemeler ihtiyaca göre çoğaltılabilir.) Ancak bu seçimde benim oyum, daha önce kullanmış olduğum Nikon 5700'e.
----------------------
Sevgili @mehmet_altunel Seçim listendeki üç makineyi genel özelliklerinie göre kısaca kıyaslamaya çalışayım;
Fujifilm FinePix S7000 Z'nin artıları: 1 MP fark ile daha büyük boyutlarda fotoğraf çekme ve baskı alma olanağı (Z6 ile aynı), biraz daha geniş açılı objektif (Z6 ile aynı), daha fazla ön tanımlı beyaz denge ayarı, daha iyi max. perde hızı, daha büyük sensör boyutu, RAW formatı desteklemesi.
Canon PowerShot S2 IS'in artıları: Daha fazla zoom yeteneğine sahip objektif, daha geniş ISO yelpazesi, daha iyi normal ve macro odak mesafeleri, hareketli LCD ekrana sahip olması, daha etkili flash mesafesi, titreşim engelleyici özelliğinin bulunması (Z6 ile aynı)
Konica Minolta DiMAGE Z6'nın artıları: 1 MP fark ile daha büyük boyutlarda fotoğraf çekme ve baskı alma olanağı (S7000 ile aynı), biraz daha geniş açılı objektif (S7000 ile aynı), BULB özelliği ile min perde hızının 30sn'ye çıkabilmesi, daha büyük LCD ekrana sahip olması, titreşim engelleyici özelliğinin bulunması (S7000 ile aynı)
Örnek fotoğrafları incelediğimde S7000 ile S2-IS'in fotoğaflarının daha sıcak renklere sahip olduğunu gördüm, ancak S7000'de titreşim engelleyici olmamsı sebebiyle oyum S2-IS'den yana. Ayrıca istediğin link'e de Buraya Tıklayarak ulaşabilirsin.
Ben yüksek zoomlu bir makine arıyorum, çok yakın çekim yapmak istiyorum ve bina fotoğrafları çekeceğim ilerde, doğa falan.. o bakımdan yüksek zooma ihyiyacım var.yakın çekim, sanırım makro da yapmam gerekebilir..
Canon s2 düşünüyorum... sen ne düşünüyosun bu konuda? nikon 8800 a biraz baktım.. sence ne yapmam lazım?
peki mertkan kardeş z6 ya ne dersin bide konica minolta nın z6 ya alternatif ve ya daha iyi foto makinalarını karşılaştırırsan(z6 ile çok sevirinirim kardeşim)çok sağol
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_altunel -- 23 Ekim 2005, 17:19:20 >
merhaba arkadaşlar. canon a520 aldım. makine yurtdışından geldi. dehşet bişey. ama türkçe kullanma kılavuzu olmadığı ve ingilizce zaafım olduğu için kullanmakta zorluk çekiyorum. türkçe menü var ama bu tam olarak yeterli olmuyor. netten araştırdım ama türkçe kılavuzunu bulamadım. nerden bulabilirim acaba. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. birde makineye yeni alkali pil taktım yarım satte pil uyarısı verdi. yaklaşık 10 tane fotoğraf, 2 dakika video, ve birde çektiğim resimlere baktım o kadar. bunun hiç te normal bişey olduğunu sanmıyorum. kullananlar varsa yardımcı olsun lütfen.
Makinen hayırlısı olsun. Kullanma kılavuzunu herhangi bir bayiye rica edip istemen yeterli olur. Ama iyi niyetli satıcılara sormanı tavsiye ederim, vermeyi redderlerse biraz kapora bırakıp fotokopisini çektirirsin sonra geri getirirsin. Erkayalardan istemene gerek yok göndermiyorlar.
Sevgili mertkan bende dijital fotoğraf hastalığına yeni kapılanlardanım bütçem itibari ile uygun makinalar araştırdım şu an Canon A410 ile Ricoh Caplio RX üzerinde yoğunlaştım bana yardımcı olurmusun?hemen belirteyim canon türkçe menüsüyle ilgimi özellikle çekiyor yoksa A400 de düşündüm bir zamanlar ama senin yorumların daha etkili olacak...Çünkü daha önce A410 için bir topic açmıştım ama kimse ilgi göstermemişti bende olumsuz yazıları görünce vaz geçmiştim.Birde canonun yabancı sitesinde Canon’un DIGIC, iSAPS görüntü teknolojileri olduğu yazıyor bu bir avantaj olabilirmi? Teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanoral -- 25 Ekim 2005, 12:56:12 >
sayın moderatör konica minolta a200 ve a2 den birimi nikon 8700 mü canon s2 ya da sony h1 mi tercih edersiniz. son ikisi hariç digerleri biraz eski biliyorum. en iyi resim kalitesi, makro çekim ve hız benim için daha önemli. selam
Sevgili @orhanoral Her ne kadar her marka kendine göre bir görüntü teknolojisi geliştirse de, evet Canon'da bulunan DIGIC, iSAPS bir artı olarak sayılabilir ancak, Canon A410 her ne kadar kaliteli fotoğraflar çekiyor olursa olsun üzerinde bulunan çok dar açılı objektif malesef makinenin büyüsünü bozuyor. Hele ki A410 ile kıyasladığımız makinede 28mm'lik geniş açı objektifi varsa -------------------------------------------------
Sevgili @mehmet_altunel Daha önceki seçim listende bulunan Canon S2-IS, Fujifilm FinePix S7000 Z ve Konica Minolta DiMAGE Z6'nın genel özelliklerini kıyaslayarak ayrıca örnek fotoğraflarını inceleyerek bir yorum yapmıştım. Tekrar etmek gerekirse S2-IS ve S7000'in renkleri Z6'ya göre çok sıcak olduğunu görmüştüm. Eğer zoom ağırlıklı fotoğraflar çekmeyi planlıyorsan elbette Z6 da satın alabilirsin. Artık seçim senin... ------------------------------------------------
Sevgili @ONURUM88, Canon A610 ve 620 arasında çözünürlük farkı vardır. A620 2,1MP daha büyük çözünürlüğe sahiptir. Ayrıca seri çekimde A620 sanye başına 1,9 kare çekerken, A610 2,4 kare çekebilmektedir. Nikon 7900 ile 5900 arasında da çözünürlük farkı vardır. 7900 2,1MP daha büyük çözünürlüğe sahiptir. Ayrıca 5900 ISO 64'e kadar inebilirken, 7900 ISO 50'ye inebilmektedir. Bence öncelikle alınacak baskı boyutuna karar verilip, aralarında "Nikon 7900 - Canon A620" ya da "Nikon 5900 - Canon A610" gibi bir seçim için düşünülmelidir. -----------------------------------------------
Sevgili @dasdasq Öncelikle 8MP sınıfı ile 5MP sınıfını kıyaslayamayacağımızı hatırlatmak istiyorum. Ancak geniş seçim listendeki makinler arasında en iyi macro odak mesafesinie Canon S2-IS sahip. Makinelerin hızları ise şöyle:
Konica Minolta DiMAGE A200=2.3 fps, max 5 kare Konica Minolta DiMAGE A2=2.7 fps, max 3 kare Nikon Coolpix 8800=2.3 fps; 5 kare, 1.2 fps; 11 kare Canon PowerShot S2 IS=2.4 fps sınırsız Sony DSC-H1=0.7 fps 9 kare
Öncelikle alacağın baskı boyutunu da düşünerek seçim listende buna göre bir eleme yapabilirsen daha kolay yardımcı olabilirim.
Mertkan hocam kusura bakma belki eften püften sorular gibi oluyor ama araştırdıkça içinden çıkılmaz bir hal alıyor şimdide OLYMPUS C-315 Z + 256 MB xD Picture Kart Hediyeli!!! (354,47 YTL / 354.472.000,00 TL) & Ricoh Caplio RX (241,07 YTL / 241.074.000,00 TL) arasında kaldım yardımcı olurmusun lütfen?(oyun hangisinden yana olurdu:) )olympus'un Türkiye'de servis sorunu olduğunu duymuştum acaba rıcoh'ta da bu sorun varmı? birde aydınlarfoto diye bir firmadan sipariş vermeyi düşünüyorum bilgisi olan varmı nasıl bir firmadır? çok teşekkür ederim
sayın moderatör, baskı boyutu nnormal düşünüyorum. forumu dikkate alırsam herkes s2 diyor. ama ben biraz daha nitelikli düşünüyorum. amerikadan getirtcem tutup s2 getirtmek çok istemiyurum. a200 ve a2 biraz eski ama kaliteli görünüyor. senin önerdiğin bir minoltayı da gördüm. ama amerika fiyatı 500$ geçemiyorum. ayrıca http://www.olympusamerica.com/cpg_section/product.asp?product=1189[/link] www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM ikinci linkte sony h1 le s2 fotoğraflarını kıyasladığında h1 daha canlı gözüküyor. bu doğrultuda secimi üçe indirirsem sony h1 mi canon s2 mi, minolta a200 mü tercih edersin. sadece makro çekim ve genel olarak canlı fotoğraflar için. selam
sevgili mertkan bey baktım ama bulamdım ben forumda ben s2 almayı düşünüyorum fakat baskı kalitesi hakkında hiç bir fikrim yok benim amacım prof. çekim yapmak değil sadece baskı aldığım zaman yani normal boyutlarda bir baskı acaba s2 bu konuda bana yeterli olurmu olmazsa önerebileceğin bir makine tavsiyesi varmı.