Olympus C-310 bir çok ödül almış bir fotoğraf makinesidir. Forumumuz içerisinde bir arama yapacak olursan hem daha detalı bilgilere, kıyaslamalara ve örnek fotoğraflara ulaşabilirsin.
teşekkürler @mtkn3 ama bir kaç sorum daha olacak.. bascudada inceledim makinenin fiyatı 277 ytl. bu uygun bir fiyatmıdır? ayrıca "tam manüel modlar" diyede bir özellik var. diğer sorum şu makine manüel ayarlara ne kadar izin veriyor? son sorumsa ricoh'un capli rx marka makinesiyle karşılaştırılırsa hangisi daha ağır basar? teşekkürler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_point -- 17 Eylül 2005, 12:01:01 >
sen yürüyorsun ya hızlı hızlı sokakları / minik adımlarınla / üşüyorsun ya kazağına sarılıp sıkı sıkı.. / ben yolları seviyorum / herbiri sana çıkan kocaman sokakları / ben sarılmayı seviyorum sıcak gülüşlerine / minicik adımlarını seviyorum / minnacık ayak izlerini / ödeşiyoruz / ben seni seviyorum, sen beni mutlu kılıyorsun...
Bascuda.com da bulunan C-310 özelliklerinde "tam manuel modlar" yazmaları sanırım ya şaşırtmak için ya da yanlışlıkla yazılmış. Çünkü Olympus C-310 full manuel ayarlara sahip olmayan, bas-çek olarak nitelendirdiğimiz giriş seviyesi dijital fotoğraf makinesidir. Ancak; Fotoğraf çözünürlük değerleri, Ev değerleri, beyaz denge seçenekleri, flash seçenekleri vb. gibi temel ayarların değiştirilebilmesi mümkündür.
Olympus C-310 ve Ricoh Caplio RX'i genel özelliklerine göre kıyaslayacak olursak;
Olympus C-310'un artıları: Biraz daha fazla zoom yeteneği olan objektif, biraz daha fazla açılabilen diyafram.
Ricoh Caplio RX'in artıları: Fotoğrafçılıkta olmazsa olmazlar arasında bulunan, ayrıca D-SLR/SLR fotoğraf makinelerinde min değer olarak belirlenen 28mm'lik geniş açı objektifi, daha iyi normal odak mesafesi, daha iyi macro odak mesafesi, daha geniş ISO yelpazesi, daha fazla kısılabilen diyafram, manuel beyaz denge ayarı, manuel focus imkanı, daha fazla metrajlama seçenekleri, daha iyi min perde hızı (gece manzara fotoğrafları dahah iyi) ve ses kayıt özelliği.
Bu seçimde benim oyum, Ricoh Caplio RX'den yana.
Bascuda.com da bulunan C-310 özelliklerinde "tam manuel modlar" yazmaları sanırım ya şaşırtmak için ya da yanlışlıkla yazılmış. Çünkü Olympus C-310 full manuel ayarlara sahip olmayan, bas-çek olarak nitelendirdiğimiz giriş seviyesi dijital fotoğraf makinesidir. Ancak; Fotoğraf çözünürlük değerleri, Ev değerleri, beyaz denge seçenekleri, flash seçenekleri vb. gibi temel ayarların değiştirilebilmesi mümkündür.
Olympus C-310 ve Ricoh Caplio RX'i genel özelliklerine göre kıyaslayacak olursak;
Olympus C-310'un artıları: Biraz daha fazla zoom yeteneği olan objektif, biraz daha fazla açılabilen diyafram.
Ricoh Caplio RX'in artıları: Fotoğrafçılıkta olmazsa olmazlar arasında bulunan, ayrıca D-SLR/SLR fotoğraf makinelerinde min değer olarak belirlenen 28mm'lik geniş açı objektifi, daha iyi normal odak mesafesi, daha iyi macro odak mesafesi, daha geniş ISO yelpazesi, daha fazla kısılabilen diyafram, manuel beyaz denge ayarı, manuel focus imkanı, daha fazla metrajlama seçenekleri, daha iyi min perde hızı (gece manzara fotoğrafları dahah iyi) ve ses kayıt özelliği.
Bu seçimde benim oyum, Ricoh Caplio RX'den yana.
sevgili @mtkn3 ilk olarak teşekürler.. KODAK EASYSHARE C330 i yorumlar mısın? (zahmet verdim sanırım)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_point -- 17 Eylül 2005, 12:33:30 >
sen yürüyorsun ya hızlı hızlı sokakları / minik adımlarınla / üşüyorsun ya kazağına sarılıp sıkı sıkı.. / ben yolları seviyorum / herbiri sana çıkan kocaman sokakları / ben sarılmayı seviyorum sıcak gülüşlerine / minicik adımlarını seviyorum / minnacık ayak izlerini / ödeşiyoruz / ben seni seviyorum, sen beni mutlu kılıyorsun...
Kodak C330'u yukarıda kıyasladığım iki makine ile tekrar kıyaslamaya sokacak olursak, Kodak'ın sadece 1MP'lik daha büyük çözünürlüğe sahip olduğunu ve daha fazla diyaframının açılabildiğini görüyoruz. Bunun dışındaki hemen hemen tüm özellikleri Olympus ya da Ricoh'dan daha düşük. Benim oyum hala Ricoh Caplio RX'den yana.
mtkn hocamdan aldığım derin bilgiler neticesinde canon ixus 50 yi almaya karar verdim. Yetkili satıcılar arasında birisi telefonda fiyat verirken neden ixus 40 'ı tercih etmediğimi sordu aradaki 130 dolarlık farktan bahsetti. ixus 40 ile ixus 50 arasında sadece mp farkı mı var?40 ı tercih edersem neleri kaybederim? ayrıca ixus 50yi ukraynada tr den 130 dolar aşağı sadece orada garantili olarak buldum.yarın sabah ukraynaya gidiyorum, ordan mı alsam,burdan mı alsam, garantili mi alsam,kaçak mı alsam, 50 mi alsam 40 mı alsam. kafam allak bullak oldu. bana yardım elini uzatana Allah da yardım etsin , şimdiden çok teşekkür ederim.
Canon A510'un artıları: Full manuel özellikler ile çekilecek olan fotoğrafa müdehale edebilme olanağı, daha geniş açılı ve zoom kabiliyeti daha yüksek objektif, biraz daha iyi diyafram açıklığı, seri çekimde daha hızlı olması, daha iyi min. perde hızı, daha geniş ISO yelpazesi ve kalem pil ile çalışabilmesi.
Nikon 5900'ün artıları: Biraz daha iyi macro odak mesafesi, Daha büyük LCD ekran (ama çözünürüğü A510 ile aynı), daha fazla ön tanımlı beyaz ayarı.
Eğer bas çek tarzı bir makine düşünülüyorsa Nikon 5900, fotoğrafçılık konusunda ilerlemek ve fotoğraflara müdehale edebilmek isteniyorsa Canon A510 satın alınabilir.
-------------------------------------------------
Sevgili @mr.cebeci, Eğer biraz daha büyük boyutlu baskılar almayı ve bilgisayar üzerinde fotoğrafı büyüterek crop yapmayı düşünmüyorsan, elbette Canon PowerShot SD300 (Ixus40) satın alabilirsin. İki fotoğraf makinesi arasındaki neredeyse tek fark çözünürlükleridir. SD300, SD400'e göre 1MP daha düşük çözünürlüğe sahiptir.
Canon SD300 (Ixus 40)
ya arkadaslar bu işten ii anlayan bırı yardımcı olsun cok karasızım 350ytl cıvarı bı makıne alcam ama karsıma sımdıde hp r717 dıye model çıktı ama kodak c340 derken bırılerı yardımcı olsun hp ozellılkerı super ama graın asırı var.Özellikler
Türü :HP R717 Efektif Piksel (Megapixel) : 6.0 SENSOR CCD Maksimum Doğal Çözünürlük (pix): 2864 X 2160 Bütünleşik Bellek (MB) :32 Bellek Kartı Standardı :SECURE DIGITAL,MULTIMEDIA CARD Arabirim: USB Objektif: BÜTÜNLEŞIK Maksimum optik zoom :3X Maksimum Dijital Zoom :8X Değiştirilebilir Objektif :HAYIR Maks.Enstantane (Shutter Hızı): 1/2000 White Balance Ayarı :VAR Iso ayarı :VAR Sıkıştırılmış Resim Formatı :JPEG Video Kayıt Özelliği :VAR Video Kayıt Formatı: MPEG Video Kayıt Çözünürlüğü :320X240 Video yakalama hızı (kare/sn) :30 Sesli video kayıt :EVET LCD Ekran :Var Lcd ekran boyutu (inch) :1.8" Flash :var Self-timer :VAR Sistem Uyumluluğu :WINDOWS 98,WIN2000,MAC OS X 10.2 ve sonrası,WIN Me,Windows XP
LINK ORNEK RESIMLER:http://www.photographyblog.com/reviews_hp_photosmart_r717_7.php
Sevgili @engin_drmz Rica ederim, şimdiden yeni fotoğraf makinen hayırlı olsun, bol fotoğraflı günler dilerim.
------------------------------
Sevgili @debut, Seçim listende bulunan makineleri biribirilerine karşı üstün gelecek özelliklerine göre kıyaslayarak sana yardımcı olmaya çalışayım:
Kodak C340'ın artıları: Daha geniş açılı objektif, biraz daha iyi macro odak mesafesi, kalem pil ile çalışıyor olması
HP Photosmart R717'nin artıları: 1MP'lik fark ile daha büyük boyutlarda fotoğraflar çekebilme ve baskılar alabilme imkanı, biraz daha fazla zoom özelliği olan objektif, biraz daha iyi normal odak mesafesi, daha fazla ön tanımlı seçeneğe sahip beyaz ayarı + manuel beyaz ayarı, daha fazla metrajlama seçenekleri, daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekran.
ya hocam bu artıları bıraz bılıyorum ama genelde neişe yaradıklarını bılmıyorum.hpr717nın pıl olayı nasıl sızce kotumu?ve bana mumkunsse acıl bı secım hangısını alayım 2 gun ıcınde alcamdaaa..sız olsanız ne olaırdınız hocamhersey ıcın sagolun..