Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER Sayfa: <<   < önceki  8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
the_point

17 Eylül 2005, 11:17:07  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: mtkn3

Sevgili @the_point

Olympus C-310 bir çok ödül almış bir fotoğraf makinesidir. Forumumuz içerisinde bir arama yapacak olursan hem daha detalı bilgilere, kıyaslamalara ve örnek fotoğraflara ulaşabilirsin.

teşekkürler @mtkn3
ama bir kaç sorum daha olacak..
bascudada inceledim makinenin fiyatı 277 ytl. bu uygun bir fiyatmıdır?
ayrıca "tam manüel modlar" diyede bir özellik var. diğer sorum şu makine manüel ayarlara ne kadar izin veriyor?
son sorumsa ricoh'un capli rx marka makinesiyle karşılaştırılırsa hangisi daha ağır basar?
teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_point -- 17 Eylül 2005, 12:01:01 >

sen yürüyorsun ya hızlı hızlı sokakları / minik adımlarınla / üşüyorsun ya kazağına sarılıp sıkı sıkı.. / ben yolları seviyorum / herbiri sana çıkan kocaman sokakları / ben sarılmayı seviyorum sıcak gülüşlerine / minicik adımlarını seviyorum / minnacık ayak izlerini / ödeşiyoruz / ben seni seviyorum, sen beni mutlu kılıyorsun...

"Ne aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz."
Confucius
Mertkan

17 Eylül 2005, 24:07:48  

Sevgili @the_point

Bascuda.com da bulunan C-310 özelliklerinde "tam manuel modlar" yazmaları sanırım ya şaşırtmak için ya da yanlışlıkla yazılmış. Çünkü Olympus C-310 full manuel ayarlara sahip olmayan, bas-çek olarak nitelendirdiğimiz giriş seviyesi dijital fotoğraf makinesidir. Ancak; Fotoğraf çözünürlük değerleri, Ev değerleri, beyaz denge seçenekleri, flash seçenekleri vb. gibi temel ayarların değiştirilebilmesi mümkündür.

Olympus C-310 ve Ricoh Caplio RX'i genel özelliklerine göre kıyaslayacak olursak;

Olympus C-310'un artıları: Biraz daha fazla zoom yeteneği olan objektif, biraz daha fazla açılabilen diyafram.

Ricoh Caplio RX'in artıları: Fotoğrafçılıkta olmazsa olmazlar arasında bulunan, ayrıca D-SLR/SLR fotoğraf makinelerinde min değer olarak belirlenen 28mm'lik geniş açı objektifi, daha iyi normal odak mesafesi, daha iyi macro odak mesafesi, daha geniş ISO yelpazesi, daha fazla kısılabilen diyafram, manuel beyaz denge ayarı, manuel focus imkanı, daha fazla metrajlama seçenekleri, daha iyi min perde hızı (gece manzara fotoğrafları dahah iyi) ve ses kayıt özelliği.

Bu seçimde benim oyum, Ricoh Caplio RX'den yana.

[img]http://img62.exs.cx/img62/2117/Nikon.jpg[/img]ASUS P4P800 SE + P4 2,8E 1MB + HIS ATI RADEON 9600XT + 1,25GB TWINMOS DDR400 RAM + MAXTOR S-ATA 80GB
the_point

17 Eylül 2005, 24:18:52  

quote:

Sevgili @the_point

Bascuda.com da bulunan C-310 özelliklerinde "tam manuel modlar" yazmaları sanırım ya şaşırtmak için ya da yanlışlıkla yazılmış. Çünkü Olympus C-310 full manuel ayarlara sahip olmayan, bas-çek olarak nitelendirdiğimiz giriş seviyesi dijital fotoğraf makinesidir. Ancak; Fotoğraf çözünürlük değerleri, Ev değerleri, beyaz denge seçenekleri, flash seçenekleri vb. gibi temel ayarların değiştirilebilmesi mümkündür.

Olympus C-310 ve Ricoh Caplio RX'i genel özelliklerine göre kıyaslayacak olursak;

Olympus C-310'un artıları: Biraz daha fazla zoom yeteneği olan objektif, biraz daha fazla açılabilen diyafram.

Ricoh Caplio RX'in artıları: Fotoğrafçılıkta olmazsa olmazlar arasında bulunan, ayrıca D-SLR/SLR fotoğraf makinelerinde min değer olarak belirlenen 28mm'lik geniş açı objektifi, daha iyi normal odak mesafesi, daha iyi macro odak mesafesi, daha geniş ISO yelpazesi, daha fazla kısılabilen diyafram, manuel beyaz denge ayarı, manuel focus imkanı, daha fazla metrajlama seçenekleri, daha iyi min perde hızı (gece manzara fotoğrafları dahah iyi) ve ses kayıt özelliği.

Bu seçimde benim oyum, Ricoh Caplio RX'den yana.

sevgili @mtkn3
ilk olarak teşekürler..
KODAK EASYSHARE C330 i yorumlar mısın?
(zahmet verdim sanırım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_point -- 17 Eylül 2005, 12:33:30 >

sen yürüyorsun ya hızlı hızlı sokakları / minik adımlarınla / üşüyorsun ya kazağına sarılıp sıkı sıkı.. / ben yolları seviyorum / herbiri sana çıkan kocaman sokakları / ben sarılmayı seviyorum sıcak gülüşlerine / minicik adımlarını seviyorum / minnacık ayak izlerini / ödeşiyoruz / ben seni seviyorum, sen beni mutlu kılıyorsun...

"Ne aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz."
Confucius
Mertkan

18 Eylül 2005, 12:05:30  

Sevgili @the_point,

Kodak C330'u yukarıda kıyasladığım iki makine ile tekrar kıyaslamaya sokacak olursak, Kodak'ın sadece 1MP'lik daha büyük çözünürlüğe sahip olduğunu ve daha fazla diyaframının açılabildiğini görüyoruz. Bunun dışındaki hemen hemen tüm özellikleri Olympus ya da Ricoh'dan daha düşük. Benim oyum hala Ricoh Caplio RX'den yana.

[img]http://img62.exs.cx/img62/2117/Nikon.jpg[/img]ASUS P4P800 SE + P4 2,8E 1MB + HIS ATI RADEON 9600XT + 1,25GB TWINMOS DDR400 RAM + MAXTOR S-ATA 80GB
engin_drmz

20 Eylül 2005, 24:59:31  

arkadaşlar tam Canon A510 alacaktım ki Nikon 5900 gördüm.Nikonun fiyatı biraz fazla ama çabuk ısındım bu makineye.bilgisi olan arkadaşlar bu iki makineyi karşılaştırırsa çok sevinirim.teşekürederim.

mr.cebeci

20 Eylül 2005, 13:26:33  

mtkn hocamdan aldığım derin bilgiler neticesinde canon ixus 50 yi almaya karar verdim. Yetkili satıcılar arasında birisi telefonda fiyat verirken neden ixus 40 'ı tercih etmediğimi sordu aradaki 130 dolarlık farktan bahsetti. ixus 40 ile ixus 50 arasında sadece mp farkı mı var?40 ı tercih edersem neleri kaybederim? ayrıca ixus 50yi ukraynada tr den 130 dolar aşağı sadece orada garantili olarak buldum.yarın sabah ukraynaya gidiyorum, ordan mı alsam,burdan mı alsam, garantili mi alsam,kaçak mı alsam, 50 mi alsam 40 mı alsam. kafam allak bullak oldu. bana yardım elini uzatana Allah da yardım etsin , şimdiden çok teşekkür ederim.

HiperX

20 Eylül 2005, 14:14:41  

silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiperX -- 22 Ekim 2005, 10:16:26 >

INTEL-Q6600 / GIGABYTE-GA-EP45-DS3L / Sapphire HD3850 / Samsung 794MB / WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 500GB / FSP 500Watt BLUE STORM
SENNHEISER CX300
DH Katılım zamanı: 20 Eylül 2005;
Maç Özeti
Mertkan

20 Eylül 2005, 22:06:40  

Sevgili @engin_drmz

Canon A510 ve Nikon 5900'ü kıyaslamaya çalışalım;

Canon A510'un artıları: Full manuel özellikler ile çekilecek olan fotoğrafa müdehale edebilme olanağı, daha geniş açılı ve zoom kabiliyeti daha yüksek objektif, biraz daha iyi diyafram açıklığı, seri çekimde daha hızlı olması, daha iyi min. perde hızı, daha geniş ISO yelpazesi ve kalem pil ile çalışabilmesi.

Nikon 5900'ün artıları: Biraz daha iyi macro odak mesafesi, Daha büyük LCD ekran (ama çözünürüğü A510 ile aynı), daha fazla ön tanımlı beyaz ayarı.

Eğer bas çek tarzı bir makine düşünülüyorsa Nikon 5900, fotoğrafçılık konusunda ilerlemek ve fotoğraflara müdehale edebilmek isteniyorsa Canon A510 satın alınabilir.

-------------------------------------------------

Sevgili @mr.cebeci,
Eğer biraz daha büyük boyutlu baskılar almayı ve bilgisayar üzerinde fotoğrafı büyüterek crop yapmayı düşünmüyorsan, elbette Canon PowerShot SD300 (Ixus40) satın alabilirsin. İki fotoğraf makinesi arasındaki neredeyse tek fark çözünürlükleridir. SD300, SD400'e göre 1MP daha düşük çözünürlüğe sahiptir.

Canon SD300 (Ixus 40)

engin_drmz

21 Eylül 2005, 8:08:23  

sayın Albayım mtkn3 size çok teşekür ediyorum.kararımı verdim bugün yada yarın A510 alacam.tekrar teşekür sağolun:)

debut

21 Eylül 2005, 19:08:31  

ya arkadaslar bu işten ii anlayan bırı yardımcı olsun cok karasızım 350ytl cıvarı bı makıne alcam ama karsıma sımdıde hp r717 dıye model çıktı ama kodak c340 derken bırılerı yardımcı olsun hp ozellılkerı super ama graın asırı var.Özellikler

Türü :HP R717
Efektif Piksel (Megapixel) : 6.0
SENSOR CCD
Maksimum Doğal Çözünürlük (pix): 2864 X 2160
Bütünleşik Bellek (MB) :32
Bellek Kartı Standardı :SECURE DIGITAL,MULTIMEDIA CARD
Arabirim: USB
Objektif: BÜTÜNLEŞIK
Maksimum optik zoom :3X
Maksimum Dijital Zoom :8X
Değiştirilebilir Objektif :HAYIR
Maks.Enstantane (Shutter Hızı): 1/2000
White Balance Ayarı :VAR
Iso ayarı :VAR
Sıkıştırılmış Resim Formatı :JPEG
Video Kayıt Özelliği :VAR
Video Kayıt Formatı: MPEG
Video Kayıt Çözünürlüğü :320X240
Video yakalama hızı (kare/sn) :30
Sesli video kayıt :EVET
LCD Ekran :Var
Lcd ekran boyutu (inch) :1.8"
Flash :var
Self-timer :VAR
Sistem Uyumluluğu :WINDOWS 98,WIN2000,MAC OS X 10.2 ve sonrası,WIN Me,Windows XP

LINK ORNEK RESIMLER:http://www.photographyblog.com/reviews_hp_photosmart_r717_7.php

Mertkan

21 Eylül 2005, 22:48:37  

Sevgili @engin_drmz
Rica ederim, şimdiden yeni fotoğraf makinen hayırlı olsun, bol fotoğraflı günler dilerim.

------------------------------

Sevgili @debut,
Seçim listende bulunan makineleri biribirilerine karşı üstün gelecek özelliklerine göre kıyaslayarak sana yardımcı olmaya çalışayım:

Kodak C340'ın artıları: Daha geniş açılı objektif, biraz daha iyi macro odak mesafesi, kalem pil ile çalışıyor olması

HP Photosmart R717'nin artıları: 1MP'lik fark ile daha büyük boyutlarda fotoğraflar çekebilme ve baskılar alabilme imkanı, biraz daha fazla zoom özelliği olan objektif, biraz daha iyi normal odak mesafesi, daha fazla ön tanımlı seçeneğe sahip beyaz ayarı + manuel beyaz ayarı, daha fazla metrajlama seçenekleri, daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekran.

debut

22 Eylül 2005, 18:41:28  

ya hocam bu artıları bıraz bılıyorum ama genelde neişe yaradıklarını bılmıyorum.hpr717nın pıl olayı nasıl sızce kotumu?ve bana mumkunsse acıl bı secım hangısını alayım 2 gun ıcınde alcamdaaa..sız olsanız ne olaırdınız hocamhersey ıcın sagolun..

debut

22 Eylül 2005, 18:49:55  

YA HOCAM OLMAZSA HP R717 DEN DAH II ONEREBILECIGINIZDE OLUR 350 YTL CIVARI BU CANON A510 CILGINLIGI NE BENCE REKLAMI FAZLA YAPILDIGI ICIN BOLE SATILIYO YOKSA SENSOR II DEGIL..MP DUSUK.SIZ NE DERSINIZZZ??

Mertkan

22 Eylül 2005, 21:07:35  

Sevgili @debut,

Eğer seçim listene Canon A510'u da eklediysen hiç şüphesiz benim oyum Canon A510'dana yana olacaktır. Canon A510 full manuel özellikleri, kalem pil ile çalışabilmesi ve fiyat performansının yüksek olması açısından gayet makul olması açısından idealdir. MP değerinin düşük olması sadece büyük boyutlu baskılar almada problem çıkartır.Br örnek verecek olursam; Canon A510 ile Canon S1-IS nerdeyse aynı çözünürlüğe (MP değerine) sahiptirler.

Magnat_HiFi

Sisteme Gözat

24 Eylül 2005, 17:28:25  

mertkan hocam,
kısmetse makinemi aralık gibi alacagım,amerikadan.

seceneklerimi 2 ye indirdim eleye eleye.
1.canon s2 is
2.konica minolta a200

benim icin fotograf ve video kalitesi onemli ,sanki canon un video cekimi daha iyi gibi geldi bana ama foto kalitesinde de minolta daha iyi gibi okudugum review larda. fiyat olarak yakınlar zaten bana son bir tavsiyede bulunabilir misin?

Apple final cut,avid,after effects - kurgu ve special effects
İsim isme benzer cisim cisme benzer,geçmiş zaman olur ki hayal-i cihan değer.(Reşat Nuri Güntekin,Son Sığınak)
Mertkan

24 Eylül 2005, 21:52:55  

Sevgili @Magnat_HiFi

Konica Minolta DiMAGE A200 ve Canon PowerShot S2 IS'i malesef kıyaslamamız doğru olmaz, çünkü aynı sınıfta değiller.

Ancak yine de kısaca yardımcı olmaya çalışayım; geniş açılı fotoğraflar çekeceksen, büyük boyutlu baskılar alacaksan ve bilgisayar üzerinde fotoğrafları büyütüp crop ile detay alacaksan, özellikle gece manzara fotoğrafları önemliyse A200, zoom öncelikli fotoğraflar çekeceksen, macro fotoğraflar önemliyse, medeniyetten uzun süre ayrı kalacaksan da S2-IS satın alınabilir.

hazanfer

25 Eylül 2005, 10:43:53  

arkadaşlar şimdi olaya yeni bi boyut getiriyorum bilgili insanlar yanıtlarsa hepimiz için daha faydalı olacagını düşünüyorum...
olay şu 1000 euro fiyata diyelim canon pro1 yada 350D veya nikon D50, D70s yada coolpix8800 alınabilir arada çok büyük farklaar yok... ama şeçim yapamıyorum bi türlü bu yüzden sizlerinde yanıtlarını ve düşüncelerini bekliyorum...
D-SLR : artılar pozlama ve zoom daha hızlı, yeni resim çekmek için bekleme süresi yok ardarda sürekli çekilebilir, e kim nederse desin daha havalı, resim kalitesi daha üstün renkler daha doğal bide eksiler var: digerleri gibi 1cm'den makro resim çekebilmek için özel makro lens almak lazımki o zaman fiyat artıyo hemde bayaa bu yüzden makro yok sayılabilir, video çekim özelliği yok ve eklenemez...
NORMAL MEGAZOOMLAR : artılar oldukça kaliteli sayılacak video çekimleri yapılabilir bunun yanında 1cm'den makro resim çekebilir... eksiklerine gelirsek D_SLR'lerin artıları olan hızlı işlem yeteneği ve resim kalitesi yani makinayı aç bekle bi resim çek ikinci için kayıt işlemini bekle hele bide seri modda ardışık 5-6 foto çektinse olay kopuyo...
Şimdi arkadaşlar bu yazdıklarıma dayanarak sizce D-SLR mi yoksa MEGAZOOM mu yorumlarınızla beraber kendi tercih ettiğiniz sınıfta 1000 euroya tavsiye edceğiniz makine modelini de bekliyorum
yaaa bide şu herzaman yanınızda taşınabilecek HP R717, PENTAX OPTİO 750Z, RİCOH GR, SONY T3 gibi mini kaliteli oyucaklar var hani koy cebine yada ufak bi bel cantasına canın çektikce fotola bişileri ne güzel neyse olay karışık yardımlarınızı daha doğrusu tavsiyelerinizi bekliyorum HEPİMİZ ADINA...?

BurakLEE

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005, 14:28:24  

Arkadaşlar Bir Sorum olacak

Ben 200 yada 250 YTL civari makıneleri tercih etmem gerekiyor.

Creative in bir modeli var MP3 Çalar + Digital Foto. makına + Goruntu Kayıt fiyatı 245 YTL . CMOS Sensorlü

Ben CCD tavsiyeleri aldim Cmos nedir? Cmos gece cekımı yapamyıormu acaba? Saygılar.

Turk Baterist Platformu
Mertkan

25 Eylül 2005, 14:44:28  

Sevgili @hazanfer,
Fotoğraf makinesi tercihi yaparken, en doğru tercih ihtiyaçlar doğrultusunda olacaktır. D-SLR mı yoksa SLR-Like mı sorusunun cevabı bununla doğru orantılıdır. Konu hakkında bu topic içerisinde gerekli açıklamaları bulabilirsin.

Sevgili @BurakLEE,
Sorun hakkında forumumuz içerisinde bir arama yaparsan, çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsin.

Rouvax

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005, 22:13:21  

Acaba bir soru sorsam çok mu bölmüş olurum konuyu ?

Acaba Nikon coolpix 8800 ne kadar türkiyede? Garantili,garantisiz???

Ayrıca Mertkan Hocam Benim gibilerin sorusunu bir de burda cevaplasanız
S2 IS mi ? Yoksa Nikon Coolpix 8800 mü ? Tercihiniz nedir ? :D

-Photo Gallery- Fotokritiklerim - Canon EOS DSLR İnceleme Ve Paylaşım Merkezi
Mertkan

25 Eylül 2005, 23:09:16  

Sevgili @Rouvax,

Nikon 8800'ü; SLR-like sınıfında ve yarı profesyonel bir fotoğraf makinesi olması nedeniyle sana önermiştim. Çünkü bana Compact bir modeli istemediğini yazmıştın. Bu arada Canon S2-IS ile Nikon 8800'ü malsef kıyaslayamayız, çünkü Canon compact ve 5 MP sınıfında Nikon ise SLR-Like ve 8MP sınıfındadır. Türkiye satış fiyatı konusunda ise daha önceden yazdığım gibi malesef yardımcı olamayacağım.

hazanfer

26 Eylül 2005, 24:43:33  

düşündümde bende sanırım macro ve video çekimi ve her zaman yanımda taşıyıp bulundurmak için bir tane ufak boy makina ve ucuzladıkları zamanda bitane SLR almaya karar verdim sanırım en mantıklısı böyle şimdi macro ve video kalitesi en iyi ve en geniş acılı objektife sahip makineyi seçmekte sıra tabi fiyat performas ortalaması içinde.... mantıksızmı?

JAMESjack

27 Eylül 2005, 17:15:53  

arkadaşlar ben bi fotoğraf makinası almak istiyorum bu ilk olucak ama işe yarar bi şey almak istiyorum görüntü kalitesi iyi olan çok pahalı olmayan optimum bi makina onarabilirmisiniz askere gidiyorumda orda lazım olucak

varlığım TÜRK varlığına armağan olsun...
hazanfer

27 Eylül 2005, 21:24:37  

arkadaşım alacagın makineyi askerlik yapacagın yere göre belirle bence çünkü askeriyede hırzızlık olayları bi hayli yüksek.. artı hareketin bol oldugu bi yere gidersen örneğin doğu gibi makinen heran kırılabilirde bu yüzden ucuz ama orta halli bi makine alki makinen gittiğinde kahrolmayasın... örneğin zumsuz ve 4 MP yada zumlu ve 3,1 MP gibi sana yeter bence sonra sen gelene kadar hep diğer güzel makinelerin fiyatı düşmüş olur hemde makinen askeriyede yıpranmamış olur çünki bunlar hassaz cihazlar...

NeverWinter

2 Ekim 2005, 13:52:20  

mertkan hocam basit bir soru soracagim su an dort secenegim var nikon d50 canon eos300d canon eos350d vr nikon d70s acaba bunlardan hangisi daha iyidir nikon d70 d50den farki aradaki fiyati karsilar mi ya da 300d ile 350d arasindaki fark fiyati karsilar mi? fiyat konusunda yardimci olamayacaginizi biliyorum ama sanirim yasadiginiz yerde de bu iki kademede ikiser makinenin fiyat orani sabit olmali.neyse bu biraz karisti, sorularimi asagi dizersem daha okunakli olacak sanirim

1: d70s vs 350d: neden x(ana hatlariyla, varsa aralarindaki fiyat farkina deger mi)
2: d50 vs 300d: neden y(ana hatlariyla, varsa aralarindaki fiyat farkina deger mi)
3:x vs y: neden ve fiyat farkina deger mi

biraz uzun oldu ama yardim edecegini umuyorum, simdiden tesekkurler.
hazanfer

2 Ekim 2005, 15:03:51  

sana şunu söyleyebilirm D70 ve 300D modellerini unut özelliklede 300D'den uzak dur alabilirsen 70S veya 350D yok diyosan D50'yi al derim sana aralarında öyle uyuz farklar varki birinde olan diğerinde yok onda olanda ötekinde yok yani hepsini karşılayan modeli bilerek üretmiyolar ki daha sonra bileşik model çıkardıkları zaman elindekini yok pahasına satıp yenisini alasın sen kullanımına göre ihtiyaçlarını belirle yani hangi modeldeki hangi özellik senin için çok önemli ise o senin makinen sonuçta hepsinin artılarıda var eksileride bunlarıda kulananlar yazıyo zaten oku oku onlara göre sen karar ver hangisine katlanırım hangisine katlanmam bu özellşği iyi olmalı diye...

Mertkan

2 Ekim 2005, 16:22:29  

Sevgili @NeverWinter,

Aslında sevgili @hazanfer durumu kısaca özetlemiş. Bir kaç ek yapacak olursam;

Canon EOS 300D ve Nikon D50 kıyaslaması
http://forum.donanimhaber.com/m_3246072/tm.htm

Nikon D70 ve Canon EOS 350D detaylı kıyaslaması. Bu kıyaslamaya D70S'in D70'e göre daha büyük LCD ekrana sahip olmasını (ancak ekran çözünürlüğü aynı), siyah renkli deklanşör düğmesine sahip olmasını ve vizör lastiğinin daha büyük olmasını ekleyebiliriz. Ayrıca tüm D70'ler firmware update ile D70S olabilmektedir.
http://forum.donanimhaber.com/m_2171867/mpage_5/key_/tm.htm

kaptansss

3 Ekim 2005, 22:38:00  

Sayın MTKN3 verdiğiniz değerli bilgilerden dolayı öncelikle teşekkür ederim.
1. Nikon coolpix 3100 sahibiyim.acaba makinanın işletim sisteminin programsal olarak upgrade mümkünmü?
2. Kapalı mekanlarda yeterli ışık olmasına karşın görüntüler kaymış fakat fotoğraflar parlak çıkıyor.Otomotik çekimde flaşlı olarak çekim yapıyor net ama sadece fotoğrafın ortası parlak çıkıyor.Eğer kırmızı göz engellemeyi açarsak yakalamak istediğimiz poz kaçıyor.

Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.

Mertkan

4 Ekim 2005, 4:27:29  

Sevgili @kaptansss

Evet Nikon 3100 için şu anda iki adet Version 1,2 ve Version 1,3 olmak üzere firmware update vardır. Şu anda makinede hangi versiyon yüklü bilmiyorum ama V1,3 yüklemeni tavsiye ederim. Ancak bu konu büyük bir titizlik isteyen konudur. Tıpkı BIOS update işlemine benzemektedir, firmware update esnasında pilin bitmesi ya da yapılacak bir hata makineyi geri dönülemez hale getirebilir.

Fotoğraflarda yaşamış olduğun problem ile ilgili özellikle exif bilgilerini de içeren bir ya da bir kaç örnek fotoğraf olsaydı daha iyi değerlendirebilirdim. Ancak yeni firmware (v1,3) açıklamsında, falsh patlatıldığında ortaya çıkan parlak konuların düzeltildiği de yazıyor.

Nikon 3100 firmware update'lerini ve detaylı bilgileri Buraya Tıklayarak inceleyebilir, ayrıca download edebilirsin.

kedisevket

4 Ekim 2005, 24:13:50  

canon a510 a firmware upgrade i yapılabiliniyormu

Mertkan

4 Ekim 2005, 14:32:45  

Sevgili @kedisevket

Şu anda Canon A510 için yayınlanmış olan bir firmware update yok. Ancak çıkarsa elbette Canon A510'un da firmware update'i yapılabiilr.

hanamichi

Sisteme Gözat

4 Ekim 2005, 23:24:30  

Dün hp m407 ile kodak cx7430 u kullanma imkanım oldu ama hp nin bariz üstünlüğü vardı kodak a göre bence foto kalitesindeki farkı hem pc de hemde çıktı alarak rahatça görebiliyoruz
şimdi beyler 250-350 ytl lik bir makina düşünüyorum sizce hp mi kodakmı yoksa başka bir markamı tecrubesi olanlar lütfen yardımcı olsunlar aradığım hp m407 den daha üstün birşey

mustafam

5 Ekim 2005, 12:59:38  

a410 alıyorum yorumu olan varmı. hepsiburada.com da 283 ytl
a610 un fiyatını bilmiyorum.

Tam Bağımsız Türkiye !
CoPolyMeR

5 Ekim 2005, 2:10:09  

selamlar Metekan + arkadaşlar

bu formu birkaç kez okudum digital fotograf makinasını aldıktan sonra başka bir makina daha iyiydi gibi bir şey duymak istemedigim için fazla araştırıyorum.

Öncelikle digital olmayan canon EOS, olympus kullandım memmunum ikisindende ama digitale geçmek istiyorum...

yaklaşık 750 YTL civarı bir bütçe ayırdım

NİKON COOLPIX 7900 ve CANON IXUS 700 düşünüyorum

Benim sorularım
1- Mega Pixellere Kanmayın demişsin mega pixel sadece büyük baskıdamı işe yarıyor küçük baskıda daha net görüntü olmuyormu yani 15*10 baskı aldıgımızda analogları aramayalım.

2- karanlık çekimde verim + bildigim kadarıyla ikisindede manuel çekim yok yada çok sınırlı bu manuel çekim olmaması yada az olmasıartı ve eksileri o kadar önemlimi belki manuel çekimden daha iyi sonuçlar veriyor olamazmı?

SONUÇ OLARAK

Alacagım makinadan ara sıra baskı aldıgımda analoglara yakın bir görüntü,
gece çekimlerinde sorun çıkarmayan,
küçük (çünkü conon EOS analog var)
video kaydı idare eder olan (bu kadar para verip arada bir video kaydı yapabilmeliyim)

diye düşünüyorum bu veriler ışıgında sen diyebilirsinki ya bu kadar paraya gerek yok XXXX makina daha iyi veya bu kadar vermişsin 50-100 daha ver şunu al
yada bu verilere göre yukarıdaki iki makinadan birini önerebilirsin biraz uzun oldu ama kararsızlık en kötü karardan kötüdür. bende bu durumdayım.

cevaplarsan sevinirim şimdiden teşekkürler

Ramazanın ilk gecesinde herkese hayırlı Ramazanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoPolyMeR -- 5 Ekim 2005, 2:46:31 >

cengizayas

5 Ekim 2005, 20:20:23  

mertkan kardeşim
d slr nikon almak istiyorum d70 mi yoksa d100 mü önerirsin teşekkürler

cengiz ayas
niron

7 Ekim 2005, 24:32:15  

tüm katılımcı arkadaşlara bu değerli bilgileri verdiği için teşekkür ederim.Casio EX-z750 kullanıcıyım.Bu makinenin herşeyini öğrendim;ancak piyasadan200 YTL'ye alınan digital fotoğraf makinelerinde webcam özelliği var.Bizim makinede webcam özlliği olup olmadığını henüz keşfedemedim.Yardımlarınızı bekliyorum.

destination is place where we want to arrive.
redrose

7 Ekim 2005, 22:50:37  

merhaba arkadaşlar öncelikle paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum..

sony dsc-s40
hp m417

ikisinin arasında tam 100 milyon fark var bu fark özellikleri açısından verilmeye değer mi?

bir de canon a510 nun bunlardan üstünlüğü nedir?

bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

hanamichi

Sisteme Gözat

8 Ekim 2005, 20:36:03  

sevgili MERTKAN
bu hafta içi bir seçim yapmam lazım
Limit 300-350ytl
istediğim makina da Diyafram Önceliği Ve çekim hızı Önceliği olması şöyle 3.mp lik
Acele karar vermem lazım
Lütfen Bi yol göster
SaYgILaRıMLa

Mertkan

9 Ekim 2005, 12:04:02  

Sevgili @hanamichi,
HP M407 ile Kodak CX7430Un genel özellikleri hemen hemen dengede diyebiliriz. Ancak HP'den daha iyi bir makine önerisi istemişsin. Benim aklıma gelen ilk makine Canon A510
------------------------------

Sevgili @mustafam
Canon A410, A400'ün yenilenmiş halidir. her iki makine arasındaki teknik farklara Buraya Tıklayarak göz atabilirsin. Ayrıca Canon A610'un fiyatına da Buraya Tıklayarak ulaşabilirsin.
-------------------------------

Sevgili @CoPolyMeR
Evet, seçim listende bulunan her iki makine bas-çek olarak nitelendirdiğimiz, üzerinde fazla manuel ayarları bulunmayan giriş seviyesindedirler. Ayrıca MP yükseklik sadece büyük boyutlu baskılar alınmasında ya da bilgisayar üzerinde büyütülen fotoğraflarda crop ile detay alınmasında faydalı olmaktadır. SLR sınıfı fotoğraf makineleri kullandığına göre manuel ayarlar ile neler yapabileceğini ya da çekilecek fotoğraflara nasıl müdehale edileceğini sanırım açıklamama gerek yok. Ancak benim önerim ihtiyacını göz önüne alarak yine boyut olarak küçük, ancak full manuel ayarlara da izin veren bir compact fotoğraf makinesi alınmasıdır. Yüksek Mega Pixel tercihini de göz önüne alarak ilk aklıma gelen örnek; Canon PowerShot A620.

Dilersen şimdi de genel özellikleri biribirine yakın olan seçim listendeki makineleri kıyaslamaya çalışalım;

Canon SD500 (IX700)'ün artıları: Daha iyi min perde hızı, sürekli çekimde biraz daha hızlı oluşu, biraz daha iyi LCD ekran çözünürlüğü.

Nikon 7900'ün artıları: Biraz daha fazla zoom kabiliyetine sahip objektif, biraz daha iyi macro odak mesafesi, ön tanımlı beyaz dengesinde biraz daha fazla seçenek, dahili hafızaya sahip olması (kart dolduğunda ihtiyaç olabilir)

Ayrıca her iki makine ile çekilmiş örnek fotoğrafları da incelersen daha faydalı olacağına inanıyorum.
--------------------------------------------

Sevgili @cengizayas
İnternet üzerinde bir çok yerde D70 ve D100 kıyaslamasına ulaşabilirsin. Kısaca cevap verecek olursam benim oyum D70'den yana

Sevgili @niron
Fotoğraf makinelerinin web-cam olarak kullanımı ile ilgili, içerisinde bulunduğumuz konunun ilk sayfasını okumanı öneriyorum.

Sevgili @redrose
Seçim listene kesinlikle A510'u da eklemelisin. Çünkü gerçekten aralarında çok fark var. Örnek verecek olursam; Full Manuel ayarlar, daha fazla zoom yeteneği, daha iyi macro odak mesafesi, ek objektiflere ve flash'a destek... Eğer biraz daha büyük boyutlu baskılar almayı planlıyorsan da A510 yerine A520 hatta A620 de olabilir
---------------------------------------------

Sevgili @hanamichi
Fiyat aralığını tam bilemiyorum ama, full manuel ayarları + 3MP'lik çözünürlüğü ile Canon A510 sanırım ihtiyaçlarına cevap verebilecektir.

hanamichi

Sisteme Gözat

9 Ekim 2005, 11:00:38  

teşekkürler mertkan
malesef a510 a param yetmiyor sanırım a410 alacağım
ama şimdi de a410 ile a400 arasındaki farkları görünce şaşırıp kaldım
daha yeni model olan a410 sanki bazı özellikleri a400 den daha kötü gibi
tek üstün yanı 1.5cm lik macro mesafesi
Öle bi karşılaştırmaki A400 sanki daha yeni bir model a410 iyice kafam karıştı
Arada mutlaka büyük fark vardır diye düşünüyordum ama yanılıyorum galiba
Gidip a400 mü alsak a410 yerine bu soruna da bi yardımcı olurmusunuz
kararsız kaldım

mehmet_altunel

9 Ekim 2005, 17:26:06  

elimde 1000 ytl gibi bir para var ve ben dijital bir fotoğraf makinesi almak istiyorum benim düşündüğüm ürün fujifilm s7000 sizce bu fotoğraf makinasınımı almalıyım yoksa önerebilceğiniz fotoğraf makinaları var mı bana.lüfen yardım

Rouvax

Sisteme Gözat

9 Ekim 2005, 17:48:33  

6x optik zoom oluşu ve image stabilizer olmayışı dışında çoook güzel makine. Panasonic fz30 a da bakabilirsin. s5200(5600) de güzel makineler bir diğer seçenek bunların sınıfında olmasada Canon S2 IS

mehmet_altunel

9 Ekim 2005, 18:15:25  

bunlar iiçin ben link alabilirmiyim.farklı arkadaşlardan da öneri bekliyorum

mehmet_altunel

9 Ekim 2005, 18:23:03  

bide fiyat alabilirmiyim söylediğin makinelerin

Rouvax

Sisteme Gözat

9 Ekim 2005, 19:13:00  

www.dpreview.com da bulabilirsin

mustafam

9 Ekim 2005, 19:55:57  

a410 aldım geri iade ediyorum.
videosu sessiz. söylenildiği gibi hızlı değil. flaşı yetersiz.

Tam Bağımsız Türkiye !
st_emx

10 Ekim 2005, 10:16:10  

sevgili @mtkn3
Kodak z730 ile Canon A520 arasında kaldım araştırmalarım üzerine canonun renklerinin kodaka göre soluk oldugunu farkettim hangisini tavsiye edersiniz..

Trust No 1
ndm

10 Ekim 2005, 23:32:35  

henüz yeni çıkmış sanırım. canon c300 + printer dock sizce nasıl bir ürün arkadaslar yazıcı ne kadar kalitelidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ndm -- 10 Ekim 2005, 23:34:21 >

mustafam

11 Ekim 2005, 12:56:07  

a610 ile a620 arasında mp dışında fark varmı. arasında 100 tl fark var.

Tam Bağımsız Türkiye !
waa

11 Ekim 2005, 1:34:51  

mustafam merhaba. arkadaşım a410 konusunda soracaktım. alışveriş sitelerinde sesli çekim var yazıyor 3 dk sınırlı. demekki hepsi bilmeden atmış. ne yapmak lazım bu konuda? neyse hadi onu geçtik peki fotoğraf kalitesi hakkında ne düşünüyorsun? çektiğin bazı fotoğraflar varsa koyarmısın buraya??

610/620 konusunda yine evet alışveriş siteleriin yazdığına göre 2mp lik farktan başka bişey yok:)

Mertkan

11 Ekim 2005, 2:22:18  

Sevgili @st_emx

Seçim listendeki makineleri genel özelliklerine göre kısaca kıyaslamaya çalışalım;

Canon A520'nin artıları: Daha yüksek zoom kabiliyeti olan objektif, daha düşük ISO'ya inebilmesi, Macro odak mesafesinin çok daha iyi olması, daha fazla ön tanımlı beyaz denge ayarları ve manuel destek bulunması, daha iyi diyafram açıklığı, daha iyi max. pede hızı, Manuel focus dahil full manuel ayarlara sahip olması, kalem pil ile çalışıyor olması

Kodak Z730'un artıları: 1MP'lik fark ile, daha büyük boyutlarda fotoğraflar çekebilme ve baskı alabilme, Biraz daha geniş açılı obejektife sahip olması, daha iyi min. perde hızı, daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekran.

Ben de her iki makinenin örnek fotoğraflarını inceledim ayrıca genel özelliklerini de değerlendirdiğimizde benim oyum Canon A520'den yana.

--------------------------

Sevgili @mustafam
Evet, Canon A610 ve 620 arasında çözünürlük farkı vardır. Ayrıca seri çekimde A620 sanye başına 1,9 kare çekerken, A610 2,4 kare çekebilmektedir. Alıncak baskı boyutuna göre seçim yapmak daha doğru olur.

CoPolyMeR

11 Ekim 2005, 7:37:41  

quote:

Sevgili @CoPolyMeR
SLR sınıfı fotoğraf makineleri kullandığına göre manuel ayarlar ile neler yapabileceğini ya da çekilecek fotoğraflara nasıl müdehale edileceğini sanırım açıklamama gerek yok. Ancak benim önerim ihtiyacını
göz önüne alarak yine boyut olarak küçük, ancak full manuel ayarlarada izin veren bir compact fotoğraf makinesi alınmasıdır. Yüksek Mega Pixel tercihini de göz önüne alarak ilk aklıma gelen örnek; Canon PowerShot A620.

Sevgili mtkn3 kardeş
Bu açıklaman kafamda şimşekler çakmasına neden oldu ben SLR makinalar büyük oldugu için küçük her zaman yanımda bulundurabilecegim bi makina düşünmüştüm ama en basitinden bir odaklama, ISO durumunda bile sorun yaşayabilecegimi
düşününce sana çok hak verdim sağolasın...

Şimdi tekrar soruyorum önerdiğini alacağım ona göre iyi düşün

Canon Powershot'lardan ISO auto, 50, 100, 200, 400 degerleri aynı
diyafram değerleri yaklaşık aynı aşağıdakiler tam doğrumu bilmiyorum video kayıtlarda A520 düşük

1- A520 4.0 MP 2272x1704 makro 5cm s:1/2000sn 1,8"LCD 1,9kare/sn 15fps f2.6-f5.5 279€
2- A610 5.0 MP 2592x1944 makro 1cm s:1/2500sn 2,0"LCD 2,4kare/sn 30fps f2.8-f4.1 316€
3- A620 7.1 MP 3072x2304 makro 1cm s:1/2500sn 2,0"LCD 1,9kare/sn 30fps f2.8-f4.1 394€
üçününde pilleri de uygun (AA) (A620-610) 4 tane, (A520) 2tane A610, A620 Türkçe menü A520?
A6 Serisinde hareketli LCD yani makinalarda bunlardan başka fark ben göremedim varsa bilmiyorum

Sonuç Olarak
Büyük baskı almıyacagımızı düşünürsek 19" monitörde ve normal baskıda
en iyi görüntü alabileceğim + senin görüşlerin dogrultusunda
ve diğer özellikleri ile
ilk iki sırayı hangisi alır.
Umarım sonraki yazımda aldıgım makinam da katkıda bulunur

Saygılar...

3 makinanın karşılaştırmasına baktım ilgilenen arkadaşlar bakabilir.
http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/881-1035-1036-1075.html

Ufaltılmış ön izleme resmi

quote:

Şimdi ise büyük baskılar almayacağını yazmışsın, o zaman öncelikle seçim listendeki Canon A620'yi eleyebiliriz. A520 ile A610 arasında ise benim oyum A610'dan yana. Çünkü A610; daha büyük sensöre, daha iyi macro odak mesafesine, daha fazla ön tanımlı beyaz denge ayarına, daha hızlı perde hızına, daha hızlı sürekli çekim kabiliyetine, daha büyük ve hareketli LCD ekrana, daha etkili flash mesafesine ve son olarak 1MP fark ile daha büyük boyutlarda fotoğraf çekip, baskı alabilme kabiliyetine sahiptir.

Teşekürler Sevgili mtkn3 kardeş şimdi en iyi fiyat/ taksit oranı olan bir firma bulup almaya geldi. Başta söylediğim gibi fotograflarımı çektikten sona tekrar görüşürüz.

Not: Max. perde hızı birimlerini yazmamıştım arkadaş yanlış anlamış düzeltim

Saygılar...

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoPolyMeR -- 12 Ekim 2005, 3:06:22 >

mehmet_altunel

11 Ekim 2005, 17:31:36  

slm mtkn kardeş 1000 ytl param var fotoğraf makinası almak istiyorum ne önerirsin bana

Mertkan

11 Ekim 2005, 21:11:46  

Sevgili @CoPolyMeR

Rica ederim, ben sadece öneri sunuyorum. Hangi fotoğraf makinesinin satın alınıp alınmaması kararı tamamen sana ait. Bir önceki seçim listende bulunan fotoğraf makineleri (Nikon 7900 ve Canon SD500/Ixus700) 7,1MP gibi yüksek MP sınıfına dahil oldukları için, ben de bu yönde ve aynı zamanda full manuel ayarları da içeren Canon A620'yi önermiştim.

Şimdi ise büyük baskılar almayacağını yazmışsın, o zaman öncelikle seçim listendeki Canon A620'yi eleyebiliriz. A520 ile A610 arasında ise benim oyum A610'dan yana. Çünkü A610; daha büyük sensöre, daha iyi macro odak mesafesine, daha fazla ön tanımlı beyaz denge ayarına, daha hızlı perde hızına, daha hızlı sürekli çekim kabiliyetine, daha büyük ve hareketli LCD ekrana, daha etkili flash mesafesine ve son olarak 1MP fark ile daha büyük boyutlarda fotoğraf çekip, baskı alabilme kabiliyetine sahiptir.

-----------------------

Sevgili @mehmet_altunel
En fazla 3 makineden oluşacak bir seçim listesi hazırlarsan, ayrıca ne tür fotoğraflar çekmek istediğini de belirtirsen çok daha kolay yardımcı olabilirim.

mustafam

12 Ekim 2005, 12:52:58  

a410 la makro dahil bazı fotoğraflar çekmiştim. ama buraya nasıl koyarım bilemiyorum. a610 ile a620 arasında sadece 2 mp fark var ise a610 tercih edilebilir. Sn de 2,4 kare fena değil a610 için

Tam Bağımsız Türkiye !
mustafam

12 Ekim 2005, 12:55:19  

a610 ve a620 15/2500 olması lazım 1/2500 değil

Tam Bağımsız Türkiye !
mustafam

12 Ekim 2005, 1:01:58  

ayrıca letsgoijıtal'e güvenmiyorum artık. sadece oradan karşılaştırmak yanlış olur.

Tam Bağımsız Türkiye !
Mertkan

12 Ekim 2005, 1:27:38  

Sevgili @mustafam

Öncelikle peş peşe post atmak yerine, ilk yazdığın mesajda "Değiştir" link'ine tıklayarak ek yapabilirsin. Sergilemek istediğin fotoğrafları forumumuz ya da başka bir upload sitesine upload ederek, burada direkt link/ufak ön izleme verebilirsin. Sevgili @CoPolyMeR, Canon A610/A620'nin özelliklerini yazarken hata yapmamış. Sadece max perde hızını yazmış. Birimleriyle birlikte yazarsak s:1/2500sn kısacası saniyenin 2500'de biri anlamına gelmektedir.

Son olarak sadece letsgodigital.com değil, bir çok fotoğraf karşılaştırma sitelerinde benzeri yazılım hataları bulunmaktadır, hatta dpreview de bile. Bunun için makineleri kıyaslamada en doğru kaynak, o makinenin kendi resmi sitesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtkn3 -- 12 Ekim 2005, 1:30:07 >

st_emx

12 Ekim 2005, 8:59:01  

peki arkadaslar bu Canon Ps A610 Türkiye'ye giris yaptımı..?

Trust No 1
Mertkan

12 Ekim 2005, 15:07:45  

Sevgili @st_emx
Canon A610'un Türkiye'de satışı yapılmaktadır.
http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=5288&category_id=003001002&brand_id=99

Sayfa:   <<   < önceki  8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER Sayfa: <<   < önceki  8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Computex 09: Avermedia Standı
GPS'li, çift tunerli ve gelişmiş kayıt seçeneklerine sahip TV kartı modelleriyle Avermedia'da Computex'deydi!
HD4770 Crossfire, GTX285'e Karşı!
Bakalım fiyat performans lideri HD4770 ile kurulacak Crossfire X düzeni GTX285'i geçebiliyor mu?

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız