Şimdi Ara

## Cebit 2008: B3 Revizyonlu Phenom Ailesi 9x50 Serisi Olarak Geliyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Cebit 2008: B3 Revizyonlu Phenom Ailesi 9x50 Serisi Olarak Geliyor ##


    AMD, Hannover'de devam etmekte olan Cebit 2008 dahilinde kullanıcıların aklında "TLB Sorunu" (teknik tanımlaması daha farklı) olarak yer etmiş olan problemi çözdüğü B3 revizyonlu yeni Phenom işlemcilerini katılımcıların beğenisine sundu. Firma kısa süre içerisinde yeni işlemcilerini pazara da sunmayı planlıyor. Daha önceki haberlerimizde de sizler ile paylaştığımız üzere firma B3 revizyonlu işlemcileri ile birlikte markalaşma konusunda da ufak bir değişikliğe gidiyor. 19 Kasım itibariyle resmi lansmana paralel olarak Phenom 9x00 serisi olarak kullanıcılar ile buluşmaya başlayan işlemciler revizyon güncellemesi ile birlikte Phenom 9x50 çatısı altında konumlandırılacaklar. AMD'nin isim değişikliğine gitmesinin arkasında yatan sebeplere baktığımızda genel olarak 9x00 serisinin sorun çağrıştırması, yüksek model numarasının hem pazarlama açısından daha etkileyici olması hemde kullanıcıların aklında daha iyi yer etmesi ve pek tabi ki firmanın yeni bir başlangıç yapması gösteriliyor. Yani yılın ikinci çeyreği itibariyle Phenom 8550, 8650, 9550 ve 9650 modelleri pazara sunulacak gibi gözüküyor.







  • ismiyle birlikte performansida yenilense bari...
  • ismi hiç önemli değil phenom000 olsun ama performanslı olsun
  • AMD kullanıyorum çok çok uzun süredir. Athlon 500 mhz ile başladım.

    Artık AMD phenom için gecikiyor kanısındayım. K10 mimarisi çıkmadan eskidi. İntelle baş etmek istiyorsa amd elini çabuk tutmalı.

    Ek olarak gelecek notbook pazarına doğru yöneliyor. İntel notbook pazarında hakimiyetini kurmuş durumda. AMD bu platformu da dikkate almalı ve ciddi ürünler üretmeli.
  • Haydi artık AMD'den de bir atak bekliyoruz...Şu C2D'lar rakipsiz olmasın....Ama AMD bunda başarılı olsa bile,Core mimarisinden sonra gelecek olan artık herkesin bildiği Nehalem mimarisi ile Intel AMD'yi yine 1 sene geride bırakcaktır...Çünkü AMD elini çabuk tutmuyor...Emin ama çabuk adımlarla ilerlemesi lazım Intel gibi...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mkidd

    Haydi artık AMD'den de bir atak bekliyoruz...Şu C2D'lar rakipsiz olmasın....Ama AMD bunda başarılı olsa bile,Core mimarisinden sonra gelecek olan artık herkesin bildiği Nehalem mimarisi ile Intel AMD'yi yine 1 sene geride bırakcaktır...Çünkü AMD elini çabuk tutmuyor...Emin ama çabuk adımlarla ilerlemesi lazım Intel gibi...

    dur bakalım intel amd yi geridemi bırakacak yoksa gerisindemi kalacak orası tartışılır.çünkü intelin yeni bir teknolojiye geçmesini onu hatalara sürükleyebilir.
  • Yani "BE ÜÇ" demiyeceğiz, 9950 diyeceğizz :)...

    Peki FX57, sana birşey soracağım. 9900'ler 2.6 GHz yanlış hatırlamıyorsam. B3'ü de 9950 olacak. Peki bu Phenom'lar 2.8, 3.0 gibi hızlara ulaştığında 10X50'lerle mi ifade edeceğiz ?
  • AMD ye sorunsuz ve performanslı işlemçiler dilerim
  • 45nm ve yüksek hızlardan da öte bu işlemcilerin "BE" modelleri çıkmadıkça bi yol olmas bana göre!!!

    sonuçta 65nm de 45watt deeerini yakaladılar 45 watt tan aşşa bişiyler başarmaları lazım
  • bence doğrudan 45 nm ye yatırım yapsın. bu phenomlar pek iyi çıkmadı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ac1DBuRN

    ismiyle birlikte performansida yenilense bari...


    Performans iyleştirmesi olacağı aşikar bakalım kayda değer ciddi bir artış olacak mı ama çıkış tarihlerinin geç olması buruk bir sevinç yaratabilir.
  • önemli olan isim değil performans
  • quote:

    dur bakalım intel amd yi geridemi bırakacak yoksa gerisindemi kalacak orası tartışılır.çünkü intelin yeni bir teknolojiye geçmesini onu hatalara sürükleyebilir.


    katılıyorum. Intel Core mimarisine geçerken ne kadar sorunsuz bi iş çıkarmış olsa da Nehalem lerde gelen biçok yenilik, özellikle bellek kontrolcü 8 çekirdek gibi teknolojiler problem çıkarabilir. yüksek önbellekleri de düşünürsek hem ısınma sorunu yaşatabilir, hem de fazla overclock yapamayabiliriz...

    AMD yeni çekirdekle umarım biraz daha iyi işlere imza atar, yoksa Intel ne akdar bocalasa da yine de AMD nin işi zor.
  • Zaman göstericek herşeyi ama AMD TLB sorununu çözsede ,İNTEL'i geride bırakamayacağını düşünüyorum ama iyi bir f/p ürünü olabilir testler gelsin bakalım neler olucak
  • İsminde hayir yok , ATi 3650 gibi olur bu işlemciler , fiyat ve destek konusunda.(Directx 10.1) vs. özellikler destek konusuna bağli oldugundan vurguladim.
  • gayt iyi bi düşünce bence satılan phenomların b3 mü b2 mi olduğunu herkez rahatca anlar
  • amd b3 revizyonuyla tlb sorununu çözüp phenom'u 2.6 ghz ve daha da üzerine çıkarabilir umarım.

    Bunu başaramazsa hem güçlü hem de 45nm'ye geçmiş C2D mimarisi karşısında zorlanması bir yana, intel'in nehalem mimarisi gelince ne olacağını düşünmeyi açıkçası pek istemiyorum.

    not: intel'e mahkum kalmak istemeyen bir amd kullanıcısının naçizane düşünceleri.
  • Bu gün 9 Mart, en geç bu ay Phenom 8550, 8650, 9550 ve 9650 ler gelir yönünde haberler çıkmıştı, beklenti de böyleydi, haberde ise "ikinci çeyreği itibariyle Phenom 8550, 8650, 9550 ve 9650" modellerinin geleceği yazılmış... Yani Nisan-Mayıs-Haziran, YAZA ÇIKACAK ÖYLEYSE.....İşte buna ölme eşeğim yaz gelecek derler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.