yaz geliyor ve dertler yine baslıyor.işlemcim presscot canıma tak dedirtiyor sanki apartmanın en alt bodrum katındaki kalorifer dairesindeki kazan çalışıyormuş gibi ses cıkarıyor? intel presscot 3.2 islemcim var , intel fanı çıkarıp buna işlemci soğutucusu almayı düsünüyorum hem fan sesinide duymamış olucamö ne önerebilirsiniz şu şartlarda
hocam biraz araştır formda bir çok seçenek, alternatif bulucaksın hem bütçene hem isteklerine göre...
quote:
Orjinalden alıntı: bios25
yaz geliyor ve dertler yine baslıyor.işlemcim presscot canıma tak dedirtiyor sanki apartmanın en alt bodrum katındaki kalorifer dairesindeki kazan çalışıyormuş gibi ses cıkarıyor? intel presscot 3.2 islemcim var , intel fanı çıkarıp buna işlemci soğutucusu almayı düsünüyorum hem fan sesinide duymamış olucamö ne önerebilirsiniz şu şartlarda
Dostum bence önce araşştır bütçene göre ardından gel burada sor bunumu alayım diğerinimi gibi. Sarı çizmeli mehmet ağa hesabı olmus seninkisi onlarca seçenek var sonuçta.
Hiç araştırma ben sana söyliyim: Aynı işlemciden bende de var (ne yazık ki) ve ne yazık ki özellikle prescott serisi çok ısınan bir seri... O zaman napıyoruz? Gidiyoruz http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=335&pid=3729 bunu alıyoruz. Vatanda falan var. 100YTL civarı bişey...
Arkadaş intel burdan sana sesleniyorum: Be adam! Kare şeklindeki işlemciye neden daire tabalı cpu fanı koyarsın? O köşelerini ben mi soğutucam o işlemcinin? Ondan sonra 2800 devirle dönüyor tabi fan...
Ben de aynı sorun var. Prescott 2.4 ghz ve daha açılışta fan 2700 rpm le dönmeye başlıyor ve 4000-5000 lerde kalıyor. Dolayısı ile çok ses çıkıyor. 478 pin li sesi azaltabilecek fan öneriniz varsa seve seve alırım arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.
presscott 478 pin işlemcilere zerotherm nirvana uymaz. dikkat yanlış ürün almayın.
bendede 478 pin presscott 3.2Ghz var. ben ses sorununu scythe ninja alarak çözdüm. kasa fanı bil yok kasada :D. gayet iyi soğutma sağlıyor. ekran kartımda his iceq hd2600XT agp. oda kendi soğutmas kendine yetio. yani ninja önerebilirim.