COD 4 ü bitirdim, 1024x768 2xaa 8xaf full ve de gayet akıcıydı.. Belki sendeki oyunların ilaçları sorunludur.. Bir de dikkat et "parite b" soluman ı olabilir!! Kaspersky ile bir gözden geçir istersen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 6 Nisan 2008; 20:31:10 >
yok henüz bakamadım format atacağım ama çarşamba ya da perşembeye kaldı, he bir de gülünecek bir haber vereyim psu'm doğru düzgün çalışmıyor bazen bilgisayar açılmıyor :D bir kaç defa kabloyla oynayınca ya da I/O ile oynayınca belki açılıyor . yarın götüreceğim servise baksınlar bir. anladım ki bu iki parçayı kullanmak kısmet değilmiş. format attıktan sonra his'in cd sinden geleni deneyeceğim ilk olarak CCC çalışmasın umrumda değil 2.5 senedir bir kaç kez kullandım zaten 9600xtde de çalışmıyordu düzgün ati tray tools kullanıyordum. videoları açsın ve oyunları hızlı çalıştırsın bana yeter. bu 8.3 sürücüsü cidden yavaş, misal kendi sürücüsüyle yüzüklerin efendisi 2 yi en son ayarlarda açtım oyun hızlıydı bu sürücüde ise takılmaya başladı. tabi deneme amaçlı full ayarlarda oynayacağımdan değil. bir de bu sabah atinin sitesinde agp için son sürücülerin kullanılmayacağını kart üreticisi firmanın sürücüsünün kullanılması gerektiğini yazmışlar. adamlar umutlarını firmalara bağlamışlar herhalde.
quote:
Orjinalden alıntı: kentaur
quote:
Orjinalden alıntı: -BuRAk-
tamam kardeşim teşekkür ederim öyle de deneyeyim bakalım bütün günümün içine .... kaç saat bu kartı aradım ben lanet olsun...
quote:
Orjinalden alıntı: DRACON1C
CCC açılmıyorsa, zaten tam performans alman zor. Sen windows u yeniden kur, anakartının ve ekran kartının driver larını kurduktan sonra sorun çıkacağını sanmıyorum..
Orjinalden alıntı: HideSystem eğer tanıdığın birisinde kaliteli bir en az 300w power varsa bir dene derim çünkü his hd2600 xt agp kutusunda okudu isen ekran kartını sorunsuz sıkıntısız kullanman için sistem gereksinimleri 430w psu + 1 gb ram ve üzeri diyor everest kasaların güç kaynağını bedava verseler almam sen 430w yazdığına bakma iddiaya girerim 150w tan fazla vermiyordur bazı oyunlar ekran kartının powere fazla yüklenmesine neden oluyor sen extra ayarları açtıktan sonra ekran kartı sistemden güç çekmeye çalışınca senin psu bayılıyor ve sistemi resetliyordur bu ekran kartının aynısından benimde var Medal Of Honor Air Borne gibi sistem canavarı oyunu ben aynı ekran kartı ile 1024X768 ve grafik kalitelerini Medium ile akıcı bir şekilde oynuyorum hiçbir sorun yok ne kasma ne grafik bozulması nede resetleme gibi bir sorun yok senin sistemle aramızdaki tek fark benim pc kasası Aopen h600b 300W (FSP) power olan i buradaki 300w gerçek anlamda 300w everest misali değil şimdi ise High Power 620W power aldım sistem rahatladı inan beni dinlersen sen önce power bul bir arkadaşından power değiştirip tekrar dene sana önerim sistemini o everest kasanın powerına teslim edip güvenme hem sistemin stabil ve performanslı çalışmaz hemde aman deyim şebeke dalgalanmalarında sistemi tehlikeye sokarsın sen powerı dene eğer sorunun düzelirse bir power al kendine bak sistemin nasıl rahatlayacak gör.
hide system arkadaşım
güç kaynağı ile ilgili söylediklerin çok garip geldi açıkçası. anlayamadığım güç kaynağının zayıf gelmesi durumunda ekran kartı hiç çalışmaması lazım değilmidir.çünkü ekran kartı video izlememe ve bazı oyunları oynanama olanak sağlıyor.(en azından kentaur un yazdığı yöntemi yapınca) tahminimce yazdığın gibi bir sorun olsaydı ekrankartı hiç çalışmazdı die düşünüyorum.benim düşüncem ekran katım tamamiyle anakartımın yonga setinden etkileiyor olması.ama yinede senin yazdıklarınıda denicem ve inşallah senin dediğin gibidir.yardımların için çok teşekkür ederim
mecburen yeni bir güç kanağı almam gerekicek çünkü etkili güç kaynağı olan bir tanıdığım yok zaten değiştirmeninde zamanı gelmişti başka bir donanım takmaya fiş kalmadı bunlar nasıldır yorumlarınızı bekliyorum
asus a7v600-x via kt600 ( 1009 beos ) amd athlon xp 2600+ barton 2300mhz 1.92 vcore 1024 mb ddr400 kingston 80.0gb seagate sata hdd 512mb his hd2600 xt agp 430w everest güç kaynağı win xp pro sp2
asus m3a79-t deluxe-amd phenom 9950 be-4096mb (2x2gb) ocz reaper ddr2 1066mhz-500.0gb western digital sata2-512mb his hd4850 iceq4 turbo-17"samasung 797df 2048-1536 dpi crt - thermaltake trough power 1000w......
sana önerim en az bir 430w lık bir power almandır ha birde ben pc boşta iken çekilen güç 80watt ila 110watt arasında ama oyun açtığım zaman inan 150watt a kadar çıkıyor sana 430w en az diyorum çünkü ileriye dönük bir yatırım yapmış olursun benim pc de extra ses kartı lan kartı var birde tek optik sürücü ve 2 hdd var düşünsene böyle sade bir sistemde bile ayrı yolları olan 12v bir psu taktığımda performansı hissettim ki önceki psu aopen 300w tek kanal +12v idi şimdi 3 kanal +12v bir psu var yani donanımların anlık çektikleri güç birbirini etkilemediği için stabil oluyor ve sistem yüklenmelerde kasmıyor buradaki kasmıyor kelimsesi elbette sıradan psu ya göre göreceksin buna inanıyorum psu değişince sistemdeki performans artışını sende hissedeceksin.
sence bunlardan hangisi daha uygundur.birde sen nasıl sisteminin güç kullanımını ölçebildin.son olarak ta benim anakartın yongası ekrankartımı etkileyip etkilemediğini nasıl öğrenebilirim yazarsan çok sevinirim
şimdiden çok teşekkür ederim
asus m3a79-t deluxe-amd phenom 9950 be-4096mb (2x2gb) ocz reaper ddr2 1066mhz-500.0gb western digital sata2-512mb his hd4850 iceq4 turbo-17"samasung 797df 2048-1536 dpi crt - thermaltake trough power 1000w......
@HideSystem katılıyorum Oyun esnasında (Colin Dirt) PC donuyor bazen, nedenini öğrenmek için speedfan la 12v a bakıyorum, olay şu oyundayken 12v ->> 11.64 olmuş, yani tam sınırda!! ve kesin yetersiz güçden donduğunu gördüm.. ayrıca oyun bazen düşük fps veriyor, mesela ben yarım saat oyun oynamıyorum ilk açtığımda oyun akıcı fakat bir süre sonra oyun 4-5 fps kaybediyor!! Bunun nedeni büyük ihtimalle gene yetersiz güç. (sıcaklık sorunu değil çünkü kontrol ediyorum sürekli) Bu hafta 450w Asus alıp kurtulucam inşallah bu dertten..
açıkçası hidesystem in yazdıkları saysinde biraz rahatladım.ama hala biraz şüpheciyim çünkü bende nfs prostreet ve call of duty 4 te aynı hide systemin yazdıkları oldu.oyunlar ilk başta açıldı ayarları biraz yükselttiğim zaman oyunlar açılmadı veya fps muazzam şekilde düştü aynı sorun call of duty 2 içinde geçerli bakalım inşallah güç kaynağı problemi çözer ve bende bu dertten kurtulurum.
arkadaşlar verdiğim link lerdeki iki markadan hangisi veya siz bu iki fiyat aralığında ( verdiğim linklerdeki fiyat aralığı ) hangi markayı önerirsiniz onuda yazarsanız çok sevinirim
arkadaşlar bugün formatımı attım his'in sürücüsünü yükledim catalyst de videolar da oyunlar da çalışıyor çok şükür. crysis orta da hatta bir kaçı yüksekte bile açılır gayet güzel. yalnız cmr dirt yükledim yavaş çalışıyor nedendir acaba? dün bu pci eks. sürücüsünden düzenlediğimiz sürücü kuruluydu ve oyun daha hızlıydı. şu an gerçekten yavaş. hangi ayarlarla oynayabiliyorsunuz? bu arada glacial power 550 watt sistemime uymadığı için çalışmıyormuş yenisini taktırdım yine çalışmadı bunun üzerine lc power 550 watt takıldı bu da iyi herhalde. düzenleme COD 4 yükledim 1024*768 tüm ayarlar yüksekte rahat rahat çalşıyor ne güzel yaa :D
yeni düzenleme: dün format ve sürücüler dolayısıyla en az 10 kez restart atmıştım bilgisayara sorun yoktu sabah açtım catalyst yine çalışmıyor :D ama oyunların hızında bir değişiklik yok galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BuRAk- -- 10 Nisan 2008; 9:37:20 >
yeni düzenleme: dün format ve sürücüler dolayısıyla en az 10 kez restart atmıştım bilgisayara sorun yoktu sabah açtım catalyst yine çalışmıyor :D ama oyunların hızında bir değişiklik yok galiba.
bilmiyorum sende mi vista kurdun ama ben de de catalist kontrol center bir türlü çalışmıyor. defalarca kaldırıp yeniden yükledim. gerçi kartın performansında problem yokama çalışmaması sinir bozucu.
Burak, ben Colin dirt ü 1024x768 2xaa shadows-medium gerisi ultra 20 ila 30 fps arası oynuyorum, ama bazen PSU nun gazabına uğrayıp biraz performans kaybediyorum(aynı pist aynı araç!!) yani bazen 20-25 fps bazen de 25-30 fps civarı oynuyorum oyunu
Burak, ben Colin dirt ü 1024x768 2xaa shadows-medium gerisi ultra 20 ila 30 fps arası oynuyorum, ama bazen PSU nun gazabına uğrayıp biraz performans kaybediyorum(aynı pist aynı araç!!) yani bazen 20-25 fps bazen de 25-30 fps civarı oynuyorum oyunu
bende dün çok kötüydü bakalım tekrar deneyeyim. bu arada sabah catalyst çalışmamıştı bir resetten sonra hep çalıştı şimdi yeni açtım bilgisayarı yine çalışıyor. yalnız crysiste yavaşlama var ve de anti aliasing i açınca makina reset atıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: uruzgar
bilmiyorum sende mi vista kurdun ama ben de de catalist kontrol center bir türlü çalışmıyor. defalarca kaldırıp yeniden yükledim. gerçi kartın performansında problem yokama çalışmaması sinir bozucu.
xp kullanıyorum ben, şu anda his in kendi sürücüleriyle çalışır durumda ama crysiste yavaşlama oldu sanki
büyük düzenleme :D catalyst çalışmıyorrrrrrr
Son düzenleme:
cmr dirt çok yavaş 800*600 de mediumda bile yavaş çalışıyor belki yaması filan vardır bilmiyorum bakacağım. tiberium wars yükledim son ayarlarında bile güzel, crysis ise anti aliasing olmadığı için kötü görünüyor ama aslında orta da iyi şekilde oynanabiliyor. herhalde ben çok şey bekliyorum bu karttan o yüzden genelde olumsuz yazdım ama galiba yeterince iyi :) catalyst i temelli kapatıp ati tray tools kuracağım, anti aliasing i oradan arttırırsam belki çözülür ;)
anti aliasing i 2x e getirebildim bu sefer reset atmadı makina :) sizce bu ayarlara bu fps nasıl?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BuRAk- -- 10 Nisan 2008; 17:14:03 >
Kardeş ben gölge orta, diğer herşey high oynadım, eğer buzlu bölüme gelmediysen kasmaması lazım!! Sen benim daha önce attığım linkden anakartın son sürücülerini kurdunmu formattan sonra? bir de catalyst deki "SmartGart" bölümündeki herşey açık mı ona bakarsan iyi olur..
kardeş bir sürü şey denedim yüksekte açınca yavaşlama oluyor. anti aliasing i açamıyorum açınca reset atıyor makina. catalyst açılmıyor tekrar belirteyim. intel sürücülerini de kurdum ama fayda etmedi. bir şey soracağım bu 8.3 ü modladığımız sürücüyü kurarsam sorunlar ortadan kalkar mı sence ? bu hisin sürücüsünde crysiste ve cmr dirtte sorun yaşıyorum yoksa iyi.
quote:
Orjinalden alıntı: DRACON1C
Kardeş ben gölge orta, diğer herşey high oynadım, eğer buzlu bölüme gelmediysen kasmaması lazım!! Sen benim daha önce attığım linkden anakartın son sürücülerini kurdunmu formattan sonra? bir de catalyst deki "SmartGart" bölümündeki herşey açık mı ona bakarsan iyi olur..