eğer pro lara kalırsam tabi ki 2600 pro yu tercih edeceğim, aklımı çelen x1650 gt çünkü 2600 prodan da iyi. neyse bakalım çok teşekkür ederim tavsiyen için ;)
Arkadaşlar 8.3 ü şimdi kurdum (biraz geç oldu ama neyse ). x1950pro agp 512mb kartımda atinin sayfasından indirdiğim win xp 32 bit versiyonu sorunsuz çalıştı. Deneme amaçlı 3Dmark05 ve 06 çalıştırdım ama performans artışı görmedim (biri 3 diğeri 4 puan arttı ) . Hotfix falan kurmadım, sanırım dx9 kartlarda gerek yok. Bu aralar oyun oyna(ya)madığım için o konuda bir şey söyleyemeyeceğim. Makinede kurulu oyun yok, olsa açar bakardım...
eğer pro lara kalırsam tabi ki 2600 pro yu tercih edeceğim, aklımı çelen x1650 gt çünkü 2600 prodan da iyi. neyse bakalım çok teşekkür ederim tavsiyen için ;)
forumda bi çok arkadaş everest 400 watt psu yla kullanıyor hd2600pro yu.
sakın haa x1650 alma bu saatten sonra.
Burak gerçekten öyle olduğunu mu sanıyosun 3dmark 06 testi; 1024x768 sm3 performansı: http://www.thgtr.com/graphic/charts/index.html?model1=1066&model2=734&chart=313 1650xt bile 1700 puan alıp 2600pro nun gerisinde kaldığına göre sen 1650gt ile nasıl 2600 pro dan daha yüksek performans alacaksın ayrıca burda 2600 pro nun gddr3 versiyonu var fakat ben bu testten 2100 küsur alıyorum!!
He daha yüksek alır ama eski oyunlarda alır(sm2 kullanan oyunlarda) o kartla unreal 3 motorlu oyunlarda yüksek performans alamazsın. artık çıkan oyunlar sm3 ile çıktığına göre, gerisini sen düşün..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 21 Mart 2008; 2:09:04 >
Aynen Burak bellek hızlarına bakıp 1650gt nin daha güçlü olduğunu düşünüyor.. Asıl olay (tamam bellek hızı da çook önemli bir hadise) Gpu nun gücü dür. Ayrıca Shader işlemcisi ve miktarı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 21 Mart 2008; 3:07:48 >
http://****.com/files/101079556/Ati_8.3_Modified.rar.html ((**** yerine rapid share gelecek, arada boşluk olmayacak) Not:Sadece 2600 pro için(0x9587 kodunu attım) 2400 yada 2600xt de çalışmaz. Ben kendime göre ayarlamıştım, unutmuşum diğerlerini.. Rar dan çıkar, atinin simgesi olan setup ı çalıştıracaksın..
dostum gerçekten mükemmel bir iş çıkarmışın iyilik yap denize at derlerdide inanmazdım driveri kurdum canavar gibi çalışıyor zaten ekran karımda 2600 proydu sanal alemde olmasaydık sana bir yemek ısmarlardım emegin için çok teşekkürederim
arkadaşlar sanırım benim gibi derdi olan arkadaşlar var HIS ATI HD 2600 XT AGP ne yapsak acaba ingilizce bir metin yazıp his firmasına yada ati gerçi her ikisi kardeş kuruluş gibi mail atıp neden bu kullanıcılara haksızlık yapıldığını sorsak yada böyle bir çalışma varmı en azında bilelim nedenini belkide bu kartları geri toplayacaklar kim bilir yeni versiyon sürücülerde sadece 2600 ve 2400 serisine AGP olarak destek vermiyor görünüyor mutlaka bir nedeni vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HideSystem -- 21 Mart 2008; 22:45:17 >
arkadaşlar sanırım benim gibi derdi olan arkadaşlar var HIS ATI HD 2600 XT AGP ne yapsak acaba ingilizce bir metin yazıp his firmasına yada ati gerçi her ikisi kardeş kuruluş gibi mail atıp neden bu kullanıcılara haksızlık yapıldığını sorsak yada böyle bir çalışma varmı en azında bilelim nedenini belkide bu kartları geri toplayacaklar kim bilir yeni versiyon sürücülerde sadece 2600 ve 2400 serisine AGP olarak destek vermiyor görünüyor mutlaka bir nedeni vardır.
ilk sayfada anlatılanları denedin mi? ilk sayfada anlatılanlar işine yaramadıysa catalyst 8.3 agp hotfix i kurmayı dene.
ilk sayfada anlatılanları denedin mi? ilk sayfada anlatılanlar işine yaramadıysa catalyst 8.3 agp hotfix i kurmayı dene.
kentaur kardeş ilk sayfada yazılanları okudum lakin birde not gözüme ilişti bu uygulama sadece 2600 pro için editlendi 2400 ve 2600 xt hariç diye yazı vardı birde her zaman için en güvenilir ve stabile olanı orjinal olanıdır benim aklımın almadığı o kadar kart içinden neden 8.3 sürücü versiyonlarında AGP için 2400 ve 2600 olanları dahil etmemişler ki ta eski versiyon ekran kartları bile listeye dahil olurken bu yeni modellerin olmaması aklıma türlü şeyler getiriyor birde bahsi geçen .inf uzantılı olan dosya içeriğine kendim bir göz attım bazı satırlarda Disable AGP gibi birkaç satır dikkatimi çekti yani editlesek bile sanırım eksik olan birşeyler kalıcak yani emin olamıyorum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HideSystem -- 22 Mart 2008; 0:21:07 >
kentaur kardeş ilk sayfada yazılanları okudum lakin birde not gözüme ilişti bu uygulama sadece 2600 pro için editlendi 2400 ve 2600 xt hariç diye yazı vardı birde her zaman için en güvenilir ve stabile olanı orjinal olanıdır benim aklımın almadığı o kadar kart içinden neden 8.3 sürücü versiyonlarında AGP için 2400 ve 2600 olanları dahil etmemişler ki ta eski versiyon ekran kartları bile listeye dahil olurken bu yeni modellerin olmaması aklıma türlü şeyler getiriyor birde bahsi geçen .inf uzantılı olan dosya içeriğine kendim bir göz attım bazı satırlarda Disable AGP gibi birkaç satır dikkatimi çekti yani editlesek bile sanırım eksik olan birşeyler kalıcak yani emin olamıyorum :)
yok kardeş benim yaptığım uploadlarda bütün hd2xxx serisinin agp driver ı mevcut bu yazıyıda zaten ati kendi yayınlamıştı sitesinde vakti zamanında bende aldım türkçeye çevirdim gerekli dosyalarıda sizin için upload ettim boşuna uğraşmayın die sen dosyayı indir yerlerini değiştir(yerleri ilksayfada anlatılıyor) emin ol bu işlemi yaptıktan sonra hiç bir sorunun kalmıcak. kartın ne olursa olsun farketmez dene bakalım düzelmezse ben gine forumdayım ama benim yaptığım dosyayı indir
senin verdiğin dosyayı lazım olur diye sunucudan silinmeden indirim dedim ve ati klasörü içerisine attım ;) biraz daha bekledikten sonra yeni driver 8.3 belki agp desteği olur diye eğer olmazsa dediğini yapacağım
bu mesajı yazmadan önce his ve ati ye mesaj gönderdim gerekli ifadeleri yazdım biz kullanıcıları böldünüz hayel kırıklığına uğrattınız 2400 ve 2600 model kartları aldık yeni versiyondan yararlanamadığımız için hem üzüldük hemde ati ve his e karşı umutsuzlandık vs yazdım belki cevap verirler ve benim gibi bu konuda hayli üzgün ve mağdur birçok arkaşımın olduğunu satırlarıma ekledim bekleyelim bakalım belki birkaç güne kadar cevap verirler.
bu arada Catalyst 8.3 AGP Hotfix içerisindeki o editlenen .inf dosyası içerisinde yine 2600XT AGP satırı yok ama ekran kartının orjinal cd sinde .inf dosyası içerisinde 2600XT AGP yazıyor bilginiz olsun o satırı aşağıya koyuyorum.
"ATI Radeon HD 2600 XT AGP" = ati2mtag_RV630, PCI\VEN_1002&DEV_9586
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HideSystem -- 22 Mart 2008; 0:25:47 >
evet yanılmışım dediğiniz gibiymiş xt bile 2600 pro nun gerisinde kalmış. ben bellek hızlarına ve iş hatlarına bakıp söylüyordum. demek ki öyleymiş çok teşekkür ederim sayenizde yeni bir şey daha öğrenmiş oldum eh madem öyle 2600 pro tamamdır ;)
bi yemekte benden sana kentaur..... ya bi sey sorcam tamam driver cok ii çalışıoda oyunlarda biraz kasma yapabilio sen yukarlarda bi yerde bahsetmistin ccc den bi kapat demisin ben onu anlamadım nereyi kapatmalıyımki grafikler hızlansın...
bi yemekte benden sana kentaur..... ya bi sey sorcam tamam driver cok ii çalışıoda oyunlarda biraz kasma yapabilio sen yukarlarda bi yerde bahsetmistin ccc den bi kapat demisin ben onu anlamadım nereyi kapatmalıyımki grafikler hızlansın...
aga öle beleşe yok yemek tabi:D askere gidicem zaten az kaldı son demleri yaşıom:P
ewt hacım yukarlarda bahsettiğim şey agp fast write tı. yalnız kapamıcaksın, açıcaksın ok. anakartın biosuna gir agp fast write seceneğini enable yap. sonra catalst e gir agp fast write seceneğini on yap ok. bu kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kentaur -- 22 Mart 2008; 2:31:15 >