Şimdi Ara

## Cebit 2008: SanDisk'den Alternatif Depolama Çözümü Vaulter Disk ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Cebit 2008: SanDisk'den Alternatif Depolama Çözümü Vaulter Disk ##


     ## Cebit 2008: SanDisk'den Alternatif Depolama Çözümü Vaulter Disk ##


    Flash bellek teknolojisini esas alan SSD disklerin günümüzde yaygın olarak kullanılmakta olan mekanik hard diskleri tarihin tozlu sayfalarına gömeyeceği konusundaki tartışmalar bir yana sahip olduğu tüm avantajlarına rağmen pek çok yeni ürün ve teknoloji de olduğu gibi henüz yeni diyebileceğimiz bir çözüm olan SSD'ler yüksek maliyetleri nedeniyle pek yanlarına yaklaşılır türden değiller henüz. Depolama çözümleri ve bellek teknolojilerinde sektörün öncü firmalarından biri olan SanDisk, Vaulter Disk adını verdiği yeni depolama birimi ile iki farklı depolama türü arasında yumuşak bir geçişin yapılmasını hedefliyor. SanDisk'in yeni ürünü Vaulter Disk de Flash bellek teknolojisini esas alıyor. Bu üründeki farklılık ise komple depolama birimi olma niyetinin olmaması gösterilebilir. 8GB, 12GB ve 16GB'lık alternatifleri olan ürün PCIe x1 slotunu kullanıyor. 63MB/sn okuma ve 25MB/sn yazma hızı olduğu ifade edilen ürünün temel amacı olarak özellikle dizüstü bilgisayarlarda sıklıkla kullanılan uygulamaların ve işletim sisteminin kendi üzerinden çalıştırılmasıyla daha iyi erişim sürelerinin elde edilmesi ve güç tüketiminde avantaj sağlanması ifade ediliyor. Yani bu diski kullanan dizüstü bilgisayarlarda yine hard disk yerini koruyor ama temel uygulamalar için de Vaulter Disk kullanılmış oluyor. Piyasaya sürülmeyeceği sadece üreticilere verileceği ifade edilen ürün için SanDisk'in dizüstü bilgisayar üreticileriyle olan görüşmelerinin devam ettiği belirtiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 6 Mart 2008; 8:26:54 >







  • mesai başlamıştır
  • ne kadar tutulacak acaba bakalım ne zaman yaygınlaşılacak.
  • ssd disklerden birde raid yaptığınızı düşünsenize.gerçi bu gibi diskler üzerinde çip bulundurduğu için ısınma sorunları yaratacağı konusundayım.
  • bize şimdilik tam lazım olanda böyle bi cihaz...önceden 16gb falan diyordum ama 8 gb da yeter temel uygulamalara......tek önemli nokta fiyat....
  • rabson bellek olayı 2.resimdeki pci-x1 slotuna takılacak vsvs die bi yerde okumustum hatta konusunuda açmıştım
    rama destek deilde hdd den verileri alıp ram gibi calısıyor ama hdd binen yükü azalttıgından daha hızlı olmasını saglıyordu sistemin vs

    acaba bunlar nekadar işe yarar orası aşikar
  • fiyatı ne kadar olur acaba?
  • düşünce guzel ama, yaygınlaşması zaman alacak, ne zaman hdd sesinden kurtulacağız çok merak ediyorum
  • Güzel düşünülmüş bir proje bakalıam prakte ne kadar yararı olur ve yaygın kullanıma geçer mi?
  • Piyasaya sürülmese de yakında son kullanıcıya da direkt satılabilir. Ama tabi ki verim alınırsa.
  • güzel birşeye benziyor uygulamadaki performansını görmek lazım.
  • Gigabyte ın iRam lerine benzemiş sanki. bence bu tip ürünlere gerek yok. sonuçta yine hdd bağımlıyız, tamamen SSD teknolojisine geçmeden bu tip ürünler gereksiz bence.
  • Artık SD karta bile 32GB sığdırılırken böyle bişeye 8 - 16GB gibi kapasiteler koymaları çok komik olmuş. Aslında yapılmak istenen çok güzel işletim sistemini + işletim sistemine bağlı hız gerektiren programları bu diske kurmak diğer dosyalarıda geleneksel HD e konumlandırmak. Bu sayede hem yüksek performans hemde yüksek kapasiteye sahip olmak amaçlanıyor ve çok mantıklı. Ama yeni laptoplarla windows vista geliyor. Windows Vistanın sanal belleğiyle vs. iyle istediği alan en azından 10GB... Yanına programları kurun, restore point vs derken windows şişsin oldu size 20GB, hal böyle olunca kim ne yapsın 16GB yahu? Bide dediğim gibi SD kart gibi ufacık bişeye bile 32GB sığdırılmışken. Örneğin benim bilgisayarımdaki Vista partitiondaki kullanılan alan 17GB ki vista yı çok az kullanıyorum (%80 XP, %20 Vista), oyun veya gereksiz hiçbirşeyde yüklü değil, hatta kullanmam gereken biçok şey yüklü bile değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 6 Mart 2008; 13:40:11 >
  • pilden tasarruf için notebook lara lazım...
  • sadece pil değil arkadaşlar sarsıntıya karşı daetkili
  • yıllarca 10 bin devirli diskler kullanabilecekken üretici firmaların sayesinde 7200 devirlik diskler kullandık.şimdi bunun ardından böyle diskler sadece göz boyamak geliyor bana.SSD disklerinde şu an ki kapaziteli bir 7200 devirli fiyatına alaşması en az 3-4 seneyi alacaktır.en azından bu süre zarfında mekanik hdd leri 10000 devirli yapsalarda erişim süreleri artsa.fazla bir maliyet getirisininda olacağını sanmıyorum.
  • Nasil bir + getircek bizlere acaba.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MrPerFormance

    ssd disklerden birde raid yaptığınızı düşünsenize.gerçi bu gibi diskler üzerinde çip bulundurduğu için ısınma sorunları yaratacağı konusundayım.

    Pek ısı yapmıyorlar serin çalışıyorlar. Forumda birçok kişi 410AS gibi erişim süresi çok yüksek olan diskleri raid yapıyor aslında çok yanlış. Raid aktarım hızını arttırmayı hedefler 410ASgibi aktarım hızı yükek erişim süresi yüksek bir diske gereksiz. Erişim süresi düşük olucakki raid yaptığınızda bir işe yarasın... veriye erişimi uzun sürdkten sonra isterse 1gb/sn aktarım hızına çıksınlar... Sözüm size değil öyle aklıma geldi söylüyorum :) raptorla raid yapın ssd ile raid yapın ne gerek var ki 410 as ile raid yapmaya... 15 ms civarı access time



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIYPWZQP -- 7 Mart 2008; 0:01:17 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.