Benim tavsiyem OCZ olan, ben extereme power duo 600watt'ı kullanmaktayım, internette incelemelerde bir hayli övgü aldığını görmüştüm. Nitekim Mecidiyeköy Gold dan 110 Ytl ye aldım, fiyatı bir 600watt için çok şahane ve marka da cooler master daha ne olsun değil mi? FAKAT ürünün üzerinde "super silent with automatic fan control" diyor ve 20 db den az sesi olduğunu söylüyor. Gelin görün ki bence ürün 35 db civarı ses veriyor ve fan kontrolü denilen şey bence çalışmıyor. Gece oda kapısı kapalıyken fanın sesini kapının önünden duyabilirsiniz. Bunun 500 watt olanını almıştım, uçak motoru gibi çalışıyordu, hatalı olduğu için 600 watt ile değiştirdim, alırken de denedim sesi bana gayet iyi gelmişti. 1 hafta kullanımdan sonra, ses özellikle geceleri beni rahatsız etmeye başladı, internette yaptığım araştırmadalarda ve dewww.coolermaster.com adresinin FORUM una girince "extreme power" serilerinde problem olduğunu gördüm, golda birkez daha gitmeye üşendim ve garantiyi hiçe sayarak güç kaynağının açtım, içinde 12 cm gayet kaliteli ADDA fan var ve müthiş hava veriyor. Fakat fanın üzerinde hız kontrol noktası olmasına rağmen bunu psu üzerinde kablo ile bağlamamışlar, ben anakartta bir pine bağlayıp baktım, fanın hız sensörü faal durumda ve hızı okunuyor. ADDA fan 2800 devirlerde 40 desibele yakın ses yapıyor, sanırım normalde bende 2000-2200 devirlerde çalışıyor ki gene gürülütülü, bu arada kesinlikle fan hızında bir değişim duymuyorum, hep aynı çalışıyor; bence bu coolermasterlardan uzak durun çünkü benim aldandığım kutunun üzerinde yazan otomatik fan hızı kontrolü bence gayrifaal. Ben de fanın kablolarını uzatıp power supplyın örnek boştaki 12v pinlerinden birine taktım kırmızı kabloyu 12v siyah olanı 5v a bağladım, 12-5=7volt ile çalışır oldu, böylece artık sabit ama daha sessiz yaklaşık yarım hızda çalışıyor şimdilik memnunum, ses fazla gelirse direk 5v bağlayım düşük hızda çalışmasını sağlayacağım, bunun için basit düzenek yaptım.
Neyse konuyu saptırıp uzattım, sonuçta kimseye Cooler Master Extereme Power PSU tavsiye etmiyorum, 20 Ytl fazla verip, sessizliği ve kalitesi kanıtlanmış bilinen ürünlerden almak daha iyi High Power, FSP vs.
Bu arada Cooler Master markasını kınıyorum, damn you CM ! (exstreme power artık üretilmiyormuş sanırım, bu defolularıda bizim gibi ülkelere itelemişler heralde, cooler mastera şikayet yazmıştım adamlar cevap dahi vermediler.)
hmm cok saol arkadaşım tavsiyen için. KEsinlikle haklısın..
tşk ederim tekrardan bende ocz ye daha sıcak bakıyorum zaten. tşk ederim. Geçmiş olsun bu arada üzüldüm gercekden
sadece bu ikisi arasında ise OCZ
@Aerospace açıklamaların için teşekkürler.Ben dahil bir çok arkadaşa yol gösterici olmuş.
Sessizlikse FSP Dizayn ve performanssa 600 watt AXP supernova (pci exp ve anakart besleme de bakır kablolar kullanmışlar) Hepsi bir arada ise fiyatı biraz yüksek olsa da 650 watt Enermax Infinity yi tek geçerim .
Yorumlar için tşk ederim. en kısa zaman da inceliycem.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme