tabiki olur helede ocz kalitelidir bilirsin ki ramlere oc yapmayacaksan gereksiz bence bunun yerine ram soğutuculardan alabilrsin bakırından aliminyumundan
eger sisteminizde resetleme vs. olmuyorsa kısa vadede faydası olmaz fakat üstüne overclock da yapamazsınız, uzun vadede ise cok ısınan ürünlerin ömrünün daha kısa oldugunu düşünüyorum gerci zaten kimse kullanım ömrünü dolduracak kadar kullanmıyor ürünleri yani bu ihtimal safdışı kalabilir,eger overclock yapacaksanız düşünebilirsiniz tabii.
Getirdiği yarar yaptığı gürültüden daha az olacaktır. O ufak fanlar 3700 devirde nekadar kaliteli olurlarsa olsunlar baya bi gürültü yapar.
Bir de o fanların hava alacağı yüzey delikli alüminyumla kapalı. Ama delikler biraz ufak gibi. Tam açık olsa çok daha iyi olurdu. Bu şekilde geçecek hava baya azalır. Bunun yerine Thermalright Ultra-120, zalman 9700,9500,synthe,noctua tipinde bir işlemci soğutucusu almanı tavsiye ederim. Bu tip soğutucuların fanları arka egzos fana doğru olması sayesinde ramlerin üzerinden hava akımı sağlar. Bu hava akımı OCZnin bu modülüne yakın bir yarar sağlar diye düşünüyorum.
Yada bir diğer seçenek 120lik bir fan alıp, kasa kapağında ramlerin üzerine gelecek şekilde bir delik açarsan OCZnin modülünden çok daha iyi soğur ramler.
Orjinalden alıntı: Leone_510 Tamam vazgeçtim gereksiz gibi oc yapmayanlar için, aslında görüntüsüde güzel diye heveslenmiştim Ümit'çiğim madem 8'lik fanla oluyor, sendeki fazla olanlardan bir tane bu abine versen iyi olmaz mı ?
Overclock yapmıycaksan,hatta ramlara yüksek voltaj vermiyceksen gerek yok abi fana felan...
Ayrıca,elimde standart 8cm fanlardan var ama fişleri yok yani 2 kablolu,adam gibi şöyle temiz bi fanım yok açıkçası vermeye değecek kadar. Ama yine de işimi görür dersen verebilirim abi tabii ne demek.
Dün aldım bu soğutucuyu imzamdaki sisteme bir türlü takamadım. ekran kartını çıkarmak zorunda kalıyorum takarken ve tam oturtamıyorum, bunu en iyi şekilde takmanın yolu nedir?