şehir içinde 5 kişi ile bence değerler normal. çünkü dur kalk vesairede araba neredeyse maksimum yüklü olduğundan fazla yakacaktır. birde dostum ölçümü nasıl yapıyorsun. en iyisi depoyu fulleyerek ve biraz kilometre yapılarak bulunur.
Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.>>>MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ<<<
wenigma bizim başlık neden 7 sayfadan sonra bozuluyor arkadaşım. ilk sayfalarda düzgün ama sonradan bozuluyor. varmı bu konuda bir bilgin.
Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.>>>MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ<<<
şehir içinde 5 kişi ile bence değerler normal. çünkü dur kalk vesairede araba neredeyse maksimum yüklü olduğundan fazla yakacaktır. birde dostum ölçümü nasıl yapıyorsun. en iyisi depoyu fulleyerek ve biraz kilometre yapılarak bulunur.
normalde pompa otomatik atana kadar fulllüyorum. Bitince tekrar dolduruyorum. dediğin gibi bir sonraki fullden sonra 100 km gidip tekrar doldurarak stabil değeri almaya çalışacağım. buradan da paylaşırım
Aslında sanırım eksoz katalizörü arızalanmış, düşük devirde zangırdama yapıyor. Ama servis yakıt tüketimini etkilemez dedi. Araştırıyorum
teşekkürler
arkadaşlar bu araç benim çok hoşuma gidiyor. almayı çok istiyorum. ama kafama takılanlar var yokuşlarda veya uzun yolda hiç sıkıntı yaşadınız mı. keşke biraz daha iyi gitseydi dediğiniz anlar oldumu. kastamonu yollarının o yokuşlarında falan sıkıntı olurmu diye düşünüyorum. bir kullanma fırsatım olsaydı kafamdaki bütün şüpheler gidecekti ama. öyle bir fırsat olmadı. bütün kullananlar gerçekten çok memnunlar benimde aklımı bu yorumlar çeldi zaten. benim içim en ön planda ekonomi var. performans çokda önemli değil ama yokuşlarda çok çabuk yığılıyormu. bu konu hakkında daha öncede sorular sormuştum ama daha fazla tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
çünkü maksimum 1000cc klübü üyesi olmaya kararlıyım
Her ne kadar 1.0 yaris kullanıyorsamda ben de tecrübelerimi paylaşayım istersen, arabaya alışma evresinde maalesef fazla yakıyor arabanın huyunu suyunu öğrendikten sonra hangi durumda nasıl gidilmesi gerektiğini biliyorsun ve daha az yakmaya başlıyor, mesela ben ilk şehirler arası yolculuğu Eskişehir-Ankara-Eskişehir şekklinde yaptım, aslında düz bir yol sayılır fazla iniş çıkış yoktur ve hep çift yöndür buna rağmen 6.0 lt/100 km gibi bir değer elde ettim ve moralim çok bozuldu. daha sonra Ekişehir-Akçay-Eskişehir g.ttim bu yolda iniş çıkış çok daha fazladır ama ben 5.0 lt yaktım hemde bu sefer full klima açıktı ayrıca deneme amaçlı bir kez de 170 km hıza da çıktı yol boyuncada 100 ün altına pek inmedim, işin sırrı meğer rampyı karşıdan gördüğünde biraz hızlanıp rampayı kolay atlamasını sağlamakmış, ilk seferinde ben hep 90 gidecem diye tutturmuştum ve bazı rampalarda 50 ye kadar inmişti bu gereksiz yakıt tüketimine neden oluyor daha sonra rampayı görünce 120 ye kadar çıkıp rampayı öyle atlatmaya başladım ve yakıt düştü, insana biraz ters geliyor ama gerçekte böyle
topgun biz ne dersek boş sen kullanmadan bunu anlayamayacaksın. zaten bu aracı kullanmadan kesinlikle alma.
evet çok haklısın otomobilci_x bu arabayı kullanmam lazım ama bir fırsat olmadı işte. pompera da işyoğunluğundan gelemedi. ama inşallah pompera müsait bir zaman olursa gelip görüşecez. o zaman bi fikir edinebilirim heralde.
Her ne kadar 1.0 yaris kullanıyorsamda ben de tecrübelerimi paylaşayım istersen, arabaya alışma evresinde maalesef fazla yakıyor arabanın huyunu suyunu öğrendikten sonra hangi durumda nasıl gidilmesi gerektiğini biliyorsun ve daha az yakmaya başlıyor, mesela ben ilk şehirler arası yolculuğu Eskişehir-Ankara-Eskişehir şekklinde yaptım, aslında düz bir yol sayılır fazla iniş çıkış yoktur ve hep çift yöndür buna rağmen 6.0 lt/100 km gibi bir değer elde ettim ve moralim çok bozuldu. daha sonra Ekişehir-Akçay-Eskişehir g.ttim bu yolda iniş çıkış çok daha fazladır ama ben 5.0 lt yaktım hemde bu sefer full klima açıktı ayrıca deneme amaçlı bir kez de 170 km hıza da çıktı yol boyuncada 100 ün altına pek inmedim, işin sırrı meğer rampyı karşıdan gördüğünde biraz hızlanıp rampayı kolay atlamasını sağlamakmış, ilk seferinde ben hep 90 gidecem diye tutturmuştum ve bazı rampalarda 50 ye kadar inmişti bu gereksiz yakıt tüketimine neden oluyor daha sonra rampayı görünce 120 ye kadar çıkıp rampayı öyle atlatmaya başladım ve yakıt düştü, insana biraz ters geliyor ama gerçekte böyle
bu bilgi çok değerli oldu, en kısa zamanda deneyeceğim benim aracımda 1.1 cc
otomobilci_x o benim nickim değil. ben başka bir bilgisayardan internette girmiştim. orada da bu nick le açıkmış. şimdi farkettim. benim nick aynen devam.