Şimdi Ara

AMD X2 5600+ L2 Cache Bellek Sorunu..Lütfen YARDIM.!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İmzamda bulunan sistemi yeni aldım.İşlemci olarak AMD X2 5600+ işlemcisini taktım.
    İşlemcini L2 cache önbelleği 2 mb.Fakat bu belleklerin sadece 1 mb lık L2 belleği etkin olarak görünüyor..

1mb 1. L2 cache bellek burada çalışıyor..
    Fakat Aşağıdaki 2. L2 Cache bellek etkin değil ve çalışmıyor.

Amd X2 5600+, X2 6000+ , X2 5200+ F3 revizyon kullanan arkadaşlar sizinde böyle bir sorununuz varmı ? Varsa bu sorun neden kaynaklanıyor?
    Yoksa Benim İşlemcim Hatalımı….

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarnat1985 -- 10 Nisan 2008; 23:49:41 >

•  AMD X2 5600+ L2 Cache Bellek Sorunu..Lütfen YARDIM.!!

everest'in farklı bir sürümüyle denermisin? l1, l2 olarak gözüküyor...
  • Cpu z den dene bi. Birde şöyle olabilirmi 1 çekirdek başına 1mb l2 bellek düşüyor onun için öyle gösteriyor olabilir.
  • Cpu-z fazla detay vermiyor.Sadece İşlemcinin özelliğini yazıyor "2 x 1024 KBytes" yazıyor.
    Fakat everest ve anakartımın Gigabyte "DMIIinfo" programında 2 inci L2 cache bellek kapalı görünüyor...Sadece 1 mb kısmı çalışıyor.
    Yani sorun halen devam ediyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: adigehalil

everest'in farklı bir sürümüyle denermisin? l1, l2 olarak gözüküyor...

birader seninle aynı işlemciyi kullanıyoz.bana biraz bilgi verirsen sevinirim.anakartın ne ? bu arada işlemcin yük altında kaç derece oluyo en fazla ? benimki dün 79 dereceyi gördü seninkide bu kadar ısınıyo mu ? msn'em bagdinli@hotmail.com görüşmek isterim sizinle bu konuyu...

• Everest in eski bir sürümünü kullanıyorsun galiba.Üstelik Trial. Yeni sürümü çıktı.Onda sadece L1,L2,ve L3 olarak yer alıyor.L2, 2048 olarak gözüküyor.

Yeni everest sürümü ile denemelisin. (4.50.1330 Ultimate versiyonu)
  • quote:

Orjinalden alıntı: X2

Everest in eski bir sürümünü kullanıyorsun galiba.Üstelik Trial. Yeni sürümü çıktı.Onda sadece L1,L2,ve L3 olarak yer alıyor.L2, 2048 olarak gözüküyor.

Bendede aynı sorun var ve everestin son surumuyle baktım. Ayrıca rkadas belirmişmi bilmiyorum gigabytein kendi programı ielde baktıgında l2 lerden biri pasif gorunuyor dedi.

Valla l2 bugli işlemcileri tr ye kakalamıslar sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HeLP :) AMD x2 vs INTEL c2d ?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: X2

Everest in eski bir sürümünü kullanıyorsun galiba.Üstelik Trial. Yeni sürümü çıktı.Onda sadece L1,L2,ve L3 olarak yer alıyor.L2, 2048 olarak gözüküyor.

Everest in haricinde Gigabyte ın DMIinfo programıda L2 nin bir tanesinin etkin olmadığı açıkça gözüküyor..
    Her yolu Denedim "Bios u güncelledim,64 bit XP kurdum,Vista 64 bit ultimate kurdum,Xp 32 biti denedim",Fakat çözüm yok,.
    Galiba L2 cache hasarlı işlemci verdiler bize

Benimle aynı sorunu "oldmember" isimli arkadaşta yaşıyor..

• hocam seninle aynı anakart'a sahibiniz islemcim +4800x2 Aynı sorun bendede war.. L2 Cache'Ler harbi bozukmus Simdi :S

• quote:

Orjinalden alıntı: khaLed

hocam seninle aynı anakart'a sahibiniz islemcim +4800x2 Aynı sorun bendede war.. L2 Cache'Ler harbi bozukmus Simdi :S

Dostum Yazın için teşekkürler,
    Sorun büyük olasılıkla kullandığımız Anakart olan "GİGABYTE" tan kaynaklanıyor..

Gigabyte a sorunumuzu yazalımda bize özel bios güncellemesi yapsınlar..

Eğer sorun Gigabyte sa, AMD yi ve kullandığımız işlemcileri boşuna suçlamışız yaww..

• quote:

Orjinalden alıntı: tarnat1985

quote:

Orjinalden alıntı: khaLed

hocam seninle aynı anakart'a sahibiniz islemcim +4800x2 Aynı sorun bendede war.. L2 Cache'Ler harbi bozukmus Simdi :S

Dostum Yazın için teşekkürler,
    Sorun büyük olasılıkla kullandığımız Anakart olan "GİGABYTE" tan kaynaklanıyor..

Gigabyte a sorunumuzu yazalımda bize özel bios güncellemesi yapsınlar..

Eğer sorun Gigabyte sa, AMD yi ve kullandığımız işlemcileri boşuna suçlamışız yaww..

hocam ßu konuda ne yapabiliriz Bizim İslemciler L2'siz cıplak gibi kaliyo yawf

• Hmmm anakartı gigabyte olmayan , amd kullana arakdaslar bakabilirse iyi olacak... Sorun nerde daha iyi bir cevap olur. Gigabyte lardamı yoksa hepsindemi..
  • sımdı baktım anakart gıgabyte m55 plus amd 5200 l2 etkın degıl aynı sızınkı gıbı fakat amd 3200 asus m2n mx anakartta iki bellekte etkın sanırım sorun anakartlarda
  • arkadaslar bıde everestın bu bolumunde dmı verısının dogrulugu garantı edılemez dıye bı uyarı var acaba bı uyumsuzlukmu var bu l2 calısmazsa bunu nasıl anlarız pc de bı sorun yok hızı falan cok ıyı benım bıldıgım l2 cok kullanılan dosyaları hafızada tutar ıkncı sefer cagırılınca daha cabuk acar yanılıyomuyum buradada bı sorun yok acılıslar gayet hızlı oyunlarda sorun yok acaba normal calısıp everesttemı kapalı gorunuyo cok kıllandım sımdı ya
  • Sorun nerden kaynaklanıyor Kesinleşti artık,
    "oldmember,-khaLed,-bartucan,-tarnat1985 " Dört kullanıcıda Gigabyte anakartzede oluyor
    Hepimizde L2 sorunu var, Demekki sorun Gigabyte ta Mesaj atın arkadaşlar Gigabyte a Yoksa bu sorun çözülmez..
    Bartucan everest ve diğer Gigabyte ın DMIinfo programı var ondada aynı sorun görünüyor..
    Diğer Anakart kullanıcılarında bu sorun yok...
    GİGABYTE bize uygun bir bios güncellemesiyle sorunu çözer kanımca..
    Kolay gelsin arkadaşlar..Gigabyte amesaj atın lütfen...

• anakartzede
  • anakart asus bendekide 2048 bir taraf diger taraf 128 kb anlamadım açıklayan birileri varmı

• Sendeki everestin eski sürümü sanırım. O yuzden direk topalm caxhe değerlerini vermiş. 4.50 ile osn cıkanla tekrar bakmanı öneririm
  • ya bu gigabyte sorunu aldı başını gidiyor ben bir anlam veremedim.
  • Gigabyte a mesaj attım bakalım sonuç ne olacak,
    Sorun yaşayan arkadaşlar; sizde atın mesaj Gigabyte a..
    Cevap gelirse burdan sizlerle paylaşırım....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.