Eğer elindeki bir bakırlı pertinaks ise İlk önce baskı devre kalemi ile devre şemanı çiz.Ardından Perhidrol asidini 1/3 oranında tuz ruhu ile karıştırıp eriyik hazırlamalısın.Ardından Bekırlı pertinaksı bu eriyiğin içine at.Kalemle çizilen yerler eriyikten zarar görmediği için üzerindeki bakır kaplama eriyinceye kadar bekletip iyice devre yolları ortaya çıkınca işlemi tamamlarsın.
Gerisi bağlantı noktalarını delip devreyi kurmak...
Saygılar..
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*- GMC-H70 Tower Kasa - Tagan 480Watt PSU - GIGABYTE GA-p35 Mainboard - İntel P4 3.00Ghz 2Mb cache CPU - Kingston hyperx2x1Gb 800Mhz DDR2 ram - ATI radeon X1900GT GDR3 Grafik kartı - Samsung 250Gb 7200rpm HDD - Samsung writeMasteR DVD-WR - Revoltec Red Led 120mm case Fanx3 - SilenX 120mm red led fan - GMC120mm orginal case fan - SUNBEAM Rheobus Extreme 6'lı Fan Kontrolcü
ermanunal01
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 1 günü kaldı.
3 Mart 2008; 20:20:09
lazer yazıcı ile devre şemasını çıkaracan.(ayna görüntüsü ile)...sonra plakanın üstüne koyacan ve ütülücen
Beyler elimdeki devre plaketine devre çizmek istıyorum ama bu devreyi nasıl yapabılrım ütü fln nasıl olabılrı bı yardım cı olurmsunuz
Elindeki devreyi doğru ölçüde ayna olarak lazer yazıcıdan inkjet parlak fotoğraf kağıdına çıktı alacaksın en koyu ayarlarda, daha sonra pertinaksı cif veya benbzeri bir malzeme ile güzelce yapdan arındıracaksın alkol yada asetonla sil elini sakın değdirme daha sonra inkjet kağıdını pertinaks üzerine koy ve güzelce ütüle ütü cotton yada en üst ayarda olsun mümkünse buharsız buharlı ise buhar ayarı kapalı olsun dikkat et fazla ütülersen toner dağılır. 8 10 dakika ütüledikten sonra soğumaya bırak soğuduktan sonra hafif bulaşık detarjanlı suya at ve kağıdı kaldır kağıt kalkmaz ise elinle efeleyerek (bakınız Türk Dil kurumu) kağıdı temizle tonerlerin PCB üzerinde kalmış olması lazım eğer eksik yer varsa su geçirmez kalemle tamamla daha sonra tercihe göre demir3klorür yada 3 ölçek tuz ruhu 1 ölçek perhidrol karışımında hafif beşik hareketi yaparak da salla bu şekilde eridikten sonra elinle olmamak kaydı ile karışımın içinden çıkart (iki karışımda zehirlidir açık havada yapman önerilir) güzelce yıka tiner yada asetonla toneri kaldır matkapla del devren hazır.
Eğer elindeki bir bakırlı pertinaks ise İlk önce baskı devre kalemi ile devre şemanı çiz.Ardından Perhidrol asidini 1/3 oranında tuz ruhu ile karıştırıp eriyik hazırlamalısın.Ardından Bekırlı pertinaksı bu eriyiğin içine at.Kalemle çizilen yerler eriyikten zarar görmediği için üzerindeki bakır kaplama eriyinceye kadar bekletip iyice devre yolları ortaya çıkınca işlemi tamamlarsın.
Gerisi bağlantı noktalarını delip devreyi kurmak...
Saygılar..
hey gıdı heeyy ne gunlerdı yaa lısede yapıyoduk hele ılk yaptıgımızda elımızı deydırmıstık bembeyaz olmustu parmaklar hoca aman oglum dıyodu bız zevkle plaket erıtıyoduk hatta cakmakla yakmayı planlamıstık ulen kondansatörde patlatmak cabası
arkadaslar bende bu aralar baskı devre ıle ugrasıyorum.
ayna goruntusunu almam gereken bı pcb var ama pdf formatında onu nasıl ayna gorunntusunu yazıcıdan alabılırım.?
saygılarımla
1 Mayıs 2008; 7:26:10
kardeş .pdf formatındaki devreyi yazdırma seçeneklerinden veya Adobe Reader üzerinden sağa-sola çevirerek ayarlayabilirsin...eğer yardım istiyorsan pm beklerim
arkadaşlar iyi güzel bir fikir de pc modla ne alaka???
[Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. Bugün yarına dünle beslenerek yol alır] ~La Rochefoucauld ~ [İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim, çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez.] ~ Harriet Tubman~