Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Plaket üzerine Devreyi ütü ile nasıl yapabilirim

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Projeler >> Plaket üzerine Devreyi ütü ile nasıl yapabilirim Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
bmurat07

Sisteme Gözat

3 Mart 2008; 20:06:17 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Beyler elimdeki devre plaketine devre çizmek istıyorum ama bu devreyi nasıl yapabılrım ütü fln nasıl olabılrı bı yardım cı olurmsunuz

Led NEon satılır--Plexi satılır--carbonfiber satılır--Uv kablo kaplama satılır--Yan kapak Kesilir

REFERANSLAR
VISION--Penryn----Runoo-ermanunal01---Siyahimsi---575m---we_dream--aziz.alptekin---thack_can -----Necoinside---lonely_man--topalsolucanxD

rachadell

Sisteme Gözat

3 Mart 2008; 20:11:55 

Eğer elindeki bir bakırlı pertinaks ise İlk önce baskı devre kalemi ile devre şemanı çiz.Ardından Perhidrol asidini 1/3 oranında tuz ruhu ile karıştırıp eriyik hazırlamalısın.Ardından Bekırlı pertinaksı bu eriyiğin içine at.Kalemle çizilen yerler eriyikten zarar görmediği için üzerindeki bakır kaplama eriyinceye kadar bekletip iyice devre yolları ortaya çıkınca işlemi tamamlarsın.

Gerisi bağlantı noktalarını delip devreyi kurmak...

Saygılar..

supercharged cooler by rachadell

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
GMC-H70 Tower Kasa - Tagan 480Watt PSU - GIGABYTE GA-p35 Mainboard - İntel P4 3.00Ghz 2Mb cache CPU - Kingston hyperx2x1Gb 800Mhz DDR2 ram - ATI radeon X1900GT GDR3 Grafik kartı - Samsung 250Gb 7200rpm HDD - Samsung writeMasteR DVD-WR - Revoltec Red Led 120mm case Fanx3 - SilenX 120mm red led fan - GMC120mm orginal case fan - SUNBEAM Rheobus Extreme 6'lı Fan Kontrolcü
ermanunal01
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 1 günü kaldı.

3 Mart 2008; 20:20:09 

lazer yazıcı ile devre şemasını çıkaracan.(ayna görüntüsü ile)...sonra plakanın üstüne koyacan ve ütülücen
Agent_WD40

3 Mart 2008; 20:42:15 

quote:

Orjinalden alıntı: bmurat07

Beyler elimdeki devre plaketine devre çizmek istıyorum ama bu devreyi nasıl yapabılrım ütü fln nasıl olabılrı bı yardım cı olurmsunuz

Elindeki devreyi doğru ölçüde ayna olarak lazer yazıcıdan inkjet parlak fotoğraf kağıdına çıktı alacaksın en koyu ayarlarda, daha sonra pertinaksı cif veya benbzeri bir malzeme ile güzelce yapdan arındıracaksın alkol yada asetonla sil elini sakın değdirme daha sonra inkjet kağıdını pertinaks üzerine koy ve güzelce ütüle ütü cotton yada en üst ayarda olsun mümkünse buharsız buharlı ise buhar ayarı kapalı olsun dikkat et fazla ütülersen toner dağılır. 8 10 dakika ütüledikten sonra soğumaya bırak soğuduktan sonra hafif bulaşık detarjanlı suya at ve kağıdı kaldır kağıt kalkmaz ise elinle efeleyerek (bakınız Türk Dil kurumu) kağıdı temizle tonerlerin PCB üzerinde kalmış olması lazım eğer eksik yer varsa su geçirmez kalemle tamamla daha sonra tercihe göre demir3klorür yada 3 ölçek tuz ruhu 1 ölçek perhidrol karışımında hafif beşik hareketi yaparak da salla bu şekilde eridikten sonra elinle olmamak kaydı ile karışımın içinden çıkart (iki karışımda zehirlidir açık havada yapman önerilir) güzelce yıka tiner yada asetonla toneri kaldır matkapla del devren hazır.

Geldim, gördüm, yendim.
87akin-izmir

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

4 Mart 2008; 11:25:47 

quote:

Orjinalden alıntı: rachadell

Eğer elindeki bir bakırlı pertinaks ise İlk önce baskı devre kalemi ile devre şemanı çiz.Ardından Perhidrol asidini 1/3 oranında tuz ruhu ile karıştırıp eriyik hazırlamalısın.Ardından Bekırlı pertinaksı bu eriyiğin içine at.Kalemle çizilen yerler eriyikten zarar görmediği için üzerindeki bakır kaplama eriyinceye kadar bekletip iyice devre yolları ortaya çıkınca işlemi tamamlarsın.

Gerisi bağlantı noktalarını delip devreyi kurmak...

Saygılar..

hey gıdı heeyy ne gunlerdı yaa lısede yapıyoduk hele ılk yaptıgımızda elımızı deydırmıstık bembeyaz olmustu parmaklar hoca aman oglum dıyodu bız zevkle plaket erıtıyoduk hatta cakmakla yakmayı planlamıstık ulen kondansatörde patlatmak cabası

emre_86

1 Mayıs 2008; 3:59:37 

arkadaslar bende bu aralar baskı devre ıle ugrasıyorum.

ayna goruntusunu almam gereken bı pcb var ama pdf formatında onu nasıl ayna gorunntusunu yazıcıdan alabılırım.?

saygılarımla

Toshiba A210-16g
Codegen 160gb 2.5''
Samsung e890
sony dcr-h32e
ermanunal01
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 1 günü kaldı.

1 Mayıs 2008; 7:26:10 

kardeş .pdf formatındaki devreyi yazdırma seçeneklerinden veya Adobe Reader üzerinden sağa-sola çevirerek ayarlayabilirsin...eğer yardım istiyorsan pm beklerim
System_muro

1 Mayıs 2008; 9:45:57 

kaygan kopya kağıtları war onlan yap :D

[/size]
emre_86

2 Mayıs 2008; 0:33:32 

#ermanunal01 sağol hocam pm attım dediğin yerlere baktım ama bulamadım...

Toshiba A210-16g
Codegen 160gb 2.5''
Samsung e890
sony dcr-h32e
BODYGUARDS

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

3 Mayıs 2008; 15:19:59 

arkadaşlar iyi güzel bir fikir de pc modla ne alaka???

[Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
Bugün yarına dünle beslenerek yol alır
]
~La Rochefoucauld ~
[İki şeye hakkım olduğuna karar verdim:
Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim,
çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez.
]
~ Harriet Tubman~

mgeccem

Sisteme Gözat

3 Mayıs 2008; 16:21:34 

gerçekten yahuu MOD bölümünde 3 konudan biri alakasız .. konuyu açan arkadaş kızmasın ama burayla alakasını anlayamadım

~ Intel Core2Duo E6600 with ZALMAN FATAL1TY FS-C77 Cooler ~ 450 (200+250) GB Samsung Sata HDD ~ Asus P5N32E - SLI Plus ~ EVGA 8800 GTX 768 MB 384 Bit K.O ACS³ Edition ~ 4x1 GB Kingston DDR2 800 MHz ~ ASUS 22" VW222s ~ Pioneer VSX-D1011 Reciever ~ 40 cm JBL Active Subwoofer ~ Apple iPhone 8 GB Tr ~
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Projeler >> Plaket üzerine Devreyi ütü ile nasıl yapabilirim Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
ThermalTake Shooner fansız VGA soğutucu
TT nin fansiz 0 ses VGA sogutucusu
Gigabyte 2600XT Silentpipe
Gigabyte fansız 2600XT

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç