Arkadaşlar baktığım konuların çoğunda Seagate , Western Digital , Smartdisk , Lacie tartışılıyor. Bende bunlardan bir tanesini alacağım ama hangisini ?
Ürün Özellikleri : Kapasite - 500 GB Dönüş Hızı - 7200 Rpm Cache Bellek - 8 Mb Arabirim - External Kullanım Şekli - Taşınabilir Diskler Boyut (Tip) - 3.5 "
WESTERN DIGITAL MY BOOK2 ESSENTIAL USB 2.0 500GB 3.5" TAŞINABİLİR DİSK WDH1U5000E
Ürün Özellikleri : Kapasite - 500 GB Dönüş Hızı - 7200 Rpm Cache Bellek - 16 Mb Arabirim - External Kullanım Şekli - Taşınabilir Diskler Boyut (Tip) - 3.5 "
Ürün Özellikleri : Kapasite - 500 GB Dönüş Hızı - 7200 Rpm Cache Bellek - 16 Mb Arabirim - External Erişim Hızı - 8 Ms Kullanım Şekli - Taşınabilir Diskler Boyut (Tip) - 3.5 "
Fiyat , KDV Dahil : 213,26 YTL
LACIE 500GB 3.5" HARD DRIVE DESIGN BY F.A PORSCHE USB 2.0 TAŞINABİLİR DİSK LAC-301285E
Ürün Özellikleri : Kapasite - 500 GB Dönüş Hızı - 7200 Rpm Cache Bellek - 8 Mb Arabirim - External Kullanım Şekli - Taşınabilir Diskler Boyut (Tip) - 3.5 "
Fiyatlar birbirlerine yakın. Sizce biraz daha bekleyelimmi fiyatların düşmesi için yoksa önerileriniz varmı aralarından ? Western Digital için sorunla karşılaşıldığını okuyorum forumlarda. Seagate sorunsuz gibi gözüküyor ama 8mb , almışken 16mb alalım diyorum ama Seagate kadar sağlamı varmı ? Aralarında kaldım tavsiyeleriniz , kesin şunu ele dediğiniz , alırsan kesinlikle pişman olmazsın dedikleriniz neler ? Az buz para değil sonuçta vereceğimiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xTraP -- 2 Mart 2008; 21:53:22 >
Dostum bende alıcam aynı sekılde 500 gblık bıtane bende smartdısk le seagate arasında kaldım ıkısının de fıyatı yakın ancak cogu sordugum kısı smartdısk dedıler hemde o modelı.cunku esata ozellıgını kullandıgımız taktırde cok daha hızlı oluomus benım duyduklarım ben smartdısk alıcam karar verdım yanı senın ıcın de umarım alması kolay olur cunku ben cok ugrastım karar vermek ıcın dedıgın gıbı az uz para degıl sonucta .......
istanbuldaysan media markt acıldı beylükdüzüne orada acılış nedeniyle wd 500 gb 159 ytl idi.pek ilgi görmüyordu zaten eminim kalmıştır.şansını dene bir
quote:
Orjinalden alıntı: xTraP
quote:
Orjinalden alıntı: ismailakt
smart disk alma WD al 150 ytl 500 gb.
Dostum neden smartdisk almayayım ? Onun yerine neden WD alayım ? 150ytl'e nerden bulurum ?
Biraz daha açıklayıcı cevaplar benim gibi hdd alacak olanlar içinde netlik kazandırır. Teşekkürler.
wd leri cok ıyı degıl dıye bılıorum bayadır arastırma yapıorum ama pek ıyı oldugunu duymadım ...sureklı hatalarla karsılasılıomus .. dedıgım gıbı ıkı tane baba marka bence seagate ve smartdısk ....secım senın dostum...
bende perşembe almayı düşünüyorum 500 gb lik harici disc çoğunluk smart demiş kullanan arkadaşlar biraz yorum yapsa benim aklımda wd vardı şimdi içime kurt düştü
smartdisk hem cache bellek hem de dizayn olarak en iyi seçenek bence.
smart kullanmıyorsan lütfen yorum yazıp milleti yanlış yönlendirme arkadaşım. 1 hafta kadar önce 500 gb smartdisk aldığım için şu an çok pişmanım ve 1-2 saat önce mediamarkt a gidip 500 gb WD aldım. şimdiye kadar wd harici hdd'lerim hiç sorun çıkarmadı ama bu smartdisk çok fazla ısınıyor 2 kere reset attı kendine. WDye can kurban bi hata yapıp ucuza smart aliim dedim keşke mediamarkttaki 159 YTL'lik 500 gb WD kampanyasını daha önce görmüş olsaydım...