500GB Taşınabilir Hard diskler! (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama

xTraP -> 500GB Taşınabilir Hard diskler! (2 Mart 2008; 21:51:36)

Arkadaşlar baktığım konuların çoğunda Seagate , Western Digital , Smartdisk , Lacie tartışılıyor. Bende bunlardan bir tanesini alacağım ama hangisini ?

SEAGATE 500GB 8MB 7200RPM 3.5 FREEAGENT DESKTOP USB2.0 EXTERNAL TAŞINABİLİR DISK

[image]http://img106.imageshack.us/img106/2853/070920071641418jxowykn5.jpg[/image]

Ürün Özellikleri :
Kapasite - 500 GB
Dönüş Hızı - 7200 Rpm
Cache Bellek - 8 Mb
Arabirim - External
Kullanım Şekli - Taşınabilir Diskler
Boyut (Tip) - 3.5 "

Chip ürün testinden

Model: SEAGATE FREEAGENT DESKTOP
Toplam puan: 58
Performans (%45): 38%
Donanım öz./Ergonomi (%25): 60%
Servis/Dökümantasyon (%10): 60%
Gigabyte maliyeti (%20): 0.3%
Fiyat/Performans puanı: 61 (orta)

Fiyat , KDV Dahil : 236,18 YTL

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd95100#tablnk
http://forum.donanimhaber.com/m_20734440/tm.htm

WESTERN DIGITAL MY BOOK2 ESSENTIAL USB 2.0 500GB 3.5" TAŞINABİLİR DİSK WDH1U5000E

[image]http://ecx.images-amazon.com/images/I/31oR3LR7SQL.jpg[/image]

Ürün Özellikleri :
Kapasite - 500 GB
Dönüş Hızı - 7200 Rpm
Cache Bellek - 16 Mb
Arabirim - External
Boyut (Tip) - 3.5 "

Fiyat , KDV Dahil : 198,96 YTL

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd97780#tablnk

SMARTDISK PREMIUM 500GB 7200RPM 3.5'' 16MB CACHE USB+eSATA SİYAH TAŞINABİLİR DISK

[image]http://images.hepsiburada.com/assets/Bilgisayar/500/bd85005.jpg[/image]

Ürün Özellikleri :
Kapasite - 500 GB
Dönüş Hızı - 7200 Rpm
Cache Bellek - 16 Mb
Arabirim - External
Erişim Hızı - 8 Ms
Boyut (Tip) - 3.5 "

Fiyat , KDV Dahil : 213,26 YTL

LACIE 500GB 3.5" HARD DRIVE DESIGN BY F.A PORSCHE USB 2.0 TAŞINABİLİR DİSK LAC-301285E

[image]http://images.hepsiburada.com/assets/Bilgisayar/500/bd96789.jpg[/image]

Ürün Özellikleri :
Kapasite - 500 GB
Dönüş Hızı - 7200 Rpm
Cache Bellek - 8 Mb
Arabirim - External
Boyut (Tip) - 3.5 "

Fiyat , KDV Dahil : 184,65 YTL

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd96789#tablnk
http://forum.donanimhaber.com/m_18700302/mpage_2/key_/tm.htm

PHILIPS SPE3051CC 500GB 3.5" USB2.0 TAŞINABİLİR DİSK

[image]http://images.hepsiburada.com/assets/Bilgisayar/500/bd95025.jpg[/image]

Ürün Özellikleri :
Kapasite - 500 GB
Dönüş Hızı - 7200 Rpm
Cache Bellek - 8 Mb
Arabirim - External
Boyut (Tip) - 3.5 "

Fiyat , KDV Dahil : 199,42 YTL

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd95026#tablnk

Fiyatlar birbirlerine yakın. Sizce biraz daha bekleyelimmi fiyatların düşmesi için yoksa önerileriniz varmı aralarından ? Western Digital için sorunla karşılaşıldığını okuyorum forumlarda. Seagate sorunsuz gibi gözüküyor ama 8mb , almışken 16mb alalım diyorum ama Seagate kadar sağlamı varmı ? Aralarında kaldım tavsiyeleriniz , kesin şunu ele dediğiniz , alırsan kesinlikle pişman olmazsın dedikleriniz neler ? Az buz para değil sonuçta vereceğimiz.

arkasanıl -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (3 Mart 2008; 0:49:06)

Dostum bende alıcam aynı sekılde 500 gblık bıtane bende smartdısk le seagate arasında kaldım ıkısının de fıyatı yakın ancak cogu sordugum kısı smartdısk dedıler hemde o modelı.cunku esata ozellıgını kullandıgımız taktırde cok daha hızlı oluomus benım duyduklarım ben smartdısk alıcam karar verdım yanı senın ıcın de umarım alması kolay olur cunku ben cok ugrastım karar vermek ıcın dedıgın gıbı az uz para degıl sonucta .......

ismailakt -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (3 Mart 2008; 3:27:15)

smart disk alma WD al 150 ytl 500 gb.

erco35coast -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (3 Mart 2008; 3:28:33)

ne diyorsunuz kullanan arkadaslardan yorum alsak...

xTraP -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (3 Mart 2008; 4:44:22)

quote:

Orjinalden alıntı: ismailakt

Dostum neden smartdisk almayayım ? Onun yerine neden WD alayım ? 150ytl'e nerden bulurum ?

Biraz daha açıklayıcı cevaplar benim gibi hdd alacak olanlar içinde netlik kazandırır. Teşekkürler.

arkasanıl tavsiye için saol.

veziroglu -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (3 Mart 2008; 8:19:32)

istanbuldaysan media markt acıldı beylükdüzüne orada acılış nedeniyle wd 500 gb 159 ytl idi.pek ilgi görmüyordu zaten eminim kalmıştır.şansını dene bir

quote:

Orjinalden alıntı: xTraP

quote:

Orjinalden alıntı: ismailakt

Dostum neden smartdisk almayayım ? Onun yerine neden WD alayım ? 150ytl'e nerden bulurum ?

Biraz daha açıklayıcı cevaplar benim gibi hdd alacak olanlar içinde netlik kazandırır. Teşekkürler.

arkasanıl tavsiye için saol.

arkasanıl -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (3 Mart 2008; 12:09:55)

wd leri cok ıyı degıl dıye bılıorum bayadır arastırma yapıorum ama pek ıyı oldugunu duymadım ...sureklı hatalarla karsılasılıomus .. dedıgım gıbı ıkı tane baba marka bence seagate ve smartdısk ....secım senın dostum...

.TaneR. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (3 Mart 2008; 14:52:45)

smartdisk hem cache bellek hem de dizayn olarak en iyi seçenek bence.

sceep -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (3 Mart 2008; 19:27:58)

bende perşembe almayı düşünüyorum 500 gb lik harici disc çoğunluk smart demiş kullanan arkadaşlar biraz yorum yapsa benim aklımda wd vardı şimdi içime kurt düştü

MOURINHO -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (3 Mart 2008; 19:53:58)

ben seagete aldım vatandan usb gırıslı 189 ytl gayet memnunum cok hızlı

emre d. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (3 Mart 2008; 22:45:32)

quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

smartdisk hem cache bellek hem de dizayn olarak en iyi seçenek bence.

smart kullanmıyorsan lütfen yorum yazıp milleti yanlış yönlendirme arkadaşım. 1 hafta kadar önce 500 gb smartdisk aldığım için şu an çok pişmanım ve 1-2 saat önce mediamarkt a gidip 500 gb WD aldım. şimdiye kadar wd harici hdd'lerim hiç sorun çıkarmadı ama bu smartdisk çok fazla ısınıyor 2 kere reset attı kendine. WDye can kurban bi hata yapıp ucuza smart aliim dedim keşke mediamarkttaki 159 YTL'lik 500 gb WD kampanyasını daha önce görmüş olsaydım...

darendeli -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (3 Mart 2008; 23:13:56)

bende philips var memnunum sessiz ve hızlı çalışıyor ayrıca kasasıda çok sağlam

koplet -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (4 Mart 2008; 12:14:51)

Dun smartdisk'in 160gb'lık olanından aldım. Suan vista yuklu laptopda calıstırabilmek icin takla atıp duruyorum. Ne dogru duzgun bi sitesi var ne sürücüsü pisman oldum ilk isim iade icin fırsatları yoklamak olacak kesinlikle tavsiye etmiyorum smartdisk denen markayı...

Father Torque -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (4 Mart 2008; 12:36:35)

Bir de Maxtor'u ekleyebilirsin ancak onun kapatma düğmesinin olmaması gibi bir dezavantajı var, her kapatman gerektiğinde USB kablosunu bilgisayardan çıkarmak zorunda kalıyorsun. Onun dışında çok iyi bir ürün. Ancak verilerini yedeklemek istiyorsan tartışmasız Seagate öneririm. Tüm bu taşınabilir modeller içinde 5 yıl garanti sağlayan tek firma Seagate (Maxtor'un da Seagate üretimi olduğunu gözönüne alırsak). Philips ve Smartdisk biraz kapalı kutu sayılır ancak WD hakkında forumumuzda oldukça fazla şikayet ve arıza konusu var.

sinan2k -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (4 Mart 2008; 14:45:43)

WD alma derim. Ben 6 ay içinde iade etmek zorunda kaldım.

emre d. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (4 Mart 2008; 16:02:27)

quote:

Orjinalden alıntı: koplet

Dun smartdisk'in 160gb'lık olanından aldım. Suan vista yuklu laptopda calıstırabilmek icin takla atıp duruyorum. Ne dogru duzgun bi sitesi var ne sürücüsü pisman oldum ilk isim iade icin fırsatları yoklamak olacak kesinlikle tavsiye etmiyorum smartdisk denen markayı...

arkadaşım o kadar smartdisk almayın dedik. WD'lerim çatır çatır çalışıyor, 4 senedir bir gün bile teklemediler. daha yeni 500 gb'lık bi WD daha aldım. kız gibi yemin ediyorum :) taşırken fln WD'yi defalarca çarptığım halde,elimden yere düşürdüğüm halde hiçbirşey olmadı, kasası çok sağlam.

theraptorx -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (4 Mart 2008; 16:49:07)

Bu işler şans işi.Kimi Seagate, kimi WD diyor.Bendede Smartdisk HDD player var mesela, çok memnunum ama bir arkdaşım garantiden değiştirmek zorunda kaldı.

K.i.T.S -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (4 Mart 2008; 19:06:37)

imzama bakarsaan tavsiyemin ne olacagını görürsün[:'(]

xf -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (5 Mart 2008; 10:12:15)

Arkadaşlar bende 3 ürün arasında kaldım...

1. PHILIPS 500 GB ==> http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd95026#tablnk

2. WD HDD 3.5" 500 GB 16MB MyBook Essential USB2.0 ==> http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=327&pid=3973#UserComments

3. WD 500 GB 3.5" MyBook HOME Ed. USB 2.0/FW/e-SATA ==> http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=327&pid=4516

ürünler arasında fiyat farkı çok fazla değil...

Hangisini almalıyım... Buradaki fiyatlarından daha ucuza nerede bulabilirim ?

ulashcan -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (5 Mart 2008; 11:55:00)

Tabii ki 3 numara usb + firewire + esata bağlantı imkanı var. Aradaki minik fiyat farkı hız konusunda 2 kata varan artış sağlar...

xf -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (5 Mart 2008; 13:07:25)

quote:

Orjinalden alıntı: ulashcan

Tabii ki 3 numara usb + firewire + esata bağlantı imkanı var. Aradaki minik fiyat farkı hız konusunda 2 kata varan artış sağlar...

Aynı şeyi düşünüyorum...Sonradan tamamlanamayacak farklar ve düşük fiyat farkı var...
Acaba bu ürünü en uygun fiyata nereden alabilirim ? 3 aydır askerim [;)] uzak kaldım piyasadan [X(]

emre d. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (5 Mart 2008; 16:36:45)

quote:

Orjinalden alıntı: xf

Arkadaşlar bende 3 ürün arasında kaldım...

1. PHILIPS 500 GB ==> http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd95026#tablnk

2. WD HDD 3.5" 500 GB 16MB MyBook Essential USB2.0 ==> http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=327&pid=3973#UserComments

3. WD 500 GB 3.5" MyBook HOME Ed. USB 2.0/FW/e-SATA ==> http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=327&pid=4516

ürünler arasında fiyat farkı çok fazla değil...

Hangisini almalıyım... Buradaki fiyatlarından daha ucuza nerede bulabilirim ?

1.olan (500 gb Philips) Touchmate'de 127 YTL + KDV
139 YTL (kdv dahil)

2. olanı (500 gb WD) mediamarkt'ta 134 YTL + KDV
ben aldım şu an kullanıyorum
159 YTL kdv dahil

xf -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (5 Mart 2008; 21:41:20)

evet baktım kampanyalarına... ama internetten ulaşıp sipariş etmek zor . o yüzden internetten ulaşabileceğim fiyatlar arasından seçim yapacağım...

sceep -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (5 Mart 2008; 22:52:04)

arkadaşlar benim alma amacım torrent indirebilmek alacağım harici diskte bir klasör oluşturup internetten gelen verileri direk bu diske kaydetmek istiyorrum ben makinayı hiç kapatmam yani bu harici disk hiç kapanmayacak ve durmayacak bu sıkıntı yaratırmı yada bu icatlar bu şekilde kullanılabilir mi

307_Aslan -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (5 Mart 2008; 23:33:44)

quote:

Orjinalden alıntı: sceep2000

arkadaşlar benim alma amacım torrent indirebilmek alacağım harici diskte bir klasör oluşturup internetten gelen verileri direk bu diske kaydetmek istiyorrum ben makinayı hiç kapatmam yani bu harici disk hiç kapanmayacak ve durmayacak bu sıkıntı yaratırmı yada bu icatlar bu şekilde kullanılabilir mi

bende bir hdd alma şamasındayım.aynı soru benimde kafamda dönüp duruyor.eger o şekilde kullanabiliyorsak e-sata destekli bir harici alacagım.

yok degilse sade depo olarak kullanacagımdan usb yeterli.bilgisi olan arkadaşlar yanıt verirse seviniriz.

ulashcan -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (6 Mart 2008; 0:27:58)

quote:

Orjinalden alıntı: 307_Aslan

quote:

bende bir hdd alma şamasındayım.aynı soru benimde kafamda dönüp duruyor.eger o şekilde kullanabiliyorsak e-sata destekli bir harici alacagım.

yok degilse sade depo olarak kullanacagımdan usb yeterli.bilgisi olan arkadaşlar yanıt verirse seviniriz.

torrent istemci kullanmak için ethernet bağlantılı modellerden (wd worl edition gibi) almalısınız. Ama onlar sadece ethernet kablosuyla bağlanıyor ve data aktarım hızı çooookk düşük, bilginiz olsun..

emre d. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (6 Mart 2008; 1:24:53)

quote:

bağlantı hızınız harddiskin yazım hızından nasıl olsa daha hızlı olamayacağından hangi harddiski alırsanız alın önemli değil
yalnızca şuna dikkat edin.
harddiske yazım yapılmadığı zaman harddisk kendini otomatik beklemeye alsın ki, sürekli çalıştığı için çok ısınıp yanmasın
ne yazık ki SMARTDİSK'in kendini kapatma özelliği yok
aldığım için şu an pişmanım
ama diğer WD harddisklerim yazma işlemi olmadığında kendini beklemeye alıp bu sayede ısınmayı engelliyor
bilgine..

sykra -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (6 Mart 2008; 1:26:45)

Yorumlari okuyup ve arkadasimin aldigini test etme imkanım oldu cok guzel cok kullanisli , smart disk 500 gb almaya karar verdim 175 ytl ye almış bulunuyorum [:'(][:(][sm=s19.gif]

sceep -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (6 Mart 2008; 5:34:57)

quote:

Orjinalden alıntı: emre d.

quote:

bağlantı hızınız harddiskin yazım hızından nasıl olsa daha hızlı olamayacağından hangi harddiski alırsanız alın önemli değil
harddiske yazım yapılmadığı zaman harddisk kendini otomatik beklemeye alsın ki, sürekli çalıştığı için çok ısınıp yanmasın
ama diğer WD harddisklerim yazma işlemi olmadığında kendini beklemeye alıp bu sayede ısınmayı engelliyor
bilgine..

işte benim kafamı kurcalayanda yanması sonuçta cihaz kendini hiç kapatmayacak veri almasa bile veri gönderecek herhalde benim istediğim şekilde kullanılmaz[sm=s20.gif][sm=s20.gif]

ulashcan -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (6 Mart 2008; 10:06:37)

quote:

quote:

bilgine..

@sceep2000

Bağlantı hızları Hdd yazım hızından kat kat fazla. Örneğin: Sata 3 GB/ sn (teorik) hıza sahip. En hızlı dahili hdd ler bile bu hızın 30'da 1 hızına sahip.

Yani söylediğinizin tam tersi geçerli, HDD hızları çok yavaş olduğu için bağlantı tipinin önemli olmadığını yazmalıydınız. Ancak USB CPU üzerinden geçtiğinden kendi kontrolcüsü olmadığından teorideki hızını yakalayamıyor ve Firewire - eSata bağlantılarından çok daha yavaş kalıyor...

Herkesin hızlı disk tercihi Seagete 410AS dahili diskler bie 90 Mb / sn hıza çıkarken, IDE 133, USB 480, Firewire 400, Sata 3.000
Mb/sn teorik hızlara sahipler...

Valadir -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (6 Mart 2008; 11:27:00)

SEAGATE FreeAgent Pro 500GB 16MB Usb2.0 eSata FireWire Harddisk

Bu yukarda yazan modelin 16 MB cache lisi ve tüm bağlantı arabirimlerini içeriyor.

http://www.sanalmarketim.com/urun/f645bb4048d3c315d543d33283392706/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A152%2Csxmi%3A35&sxsiti=fi-za&liste_tipi_yaz=Fiyat:%20Pahal%C4%B1'dan%20Ucuz'a&sxpg=1

Birde aşada bu FreeAgent ın içinde bulunan hard disk in test sonuçları(Baracuda 500gb):

http://www.thgtr.com/storage/charts/index.html?model1=129&model2=127&chart=34

WS digital 500gb lık'ı kullanıyorum gayet iyi model ama Seagate kadar olamaz. Kesinlik seagete en iyisidir.

emre d. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (6 Mart 2008; 15:01:16)

quote:

quote:

quote:

bilgine..

işte benim kafamı kurcalayanda yanması sonuçta cihaz kendini hiç kapatmayacak veri almasa bile veri gönderecek herhalde benim istediğim şekilde kullanılmaz[sm=s20.gif][sm=s20.gif]

hayır kesinlikle senin istediğin şekilde kullanılır demek oluyor.
cihaz kendini kapatmıyor, mesela beklemeye aldığında Bilgisayarım a tıkladığında sürücüyü yine görüyorsun sadece içine bile girsen (2 kere tıklasan) otomatik olarak hemen devreye giriyor harddisk.
yani mesela torrent için alcağını varsayalım hddyi sürekli açık tutcam diyorsun
işlem yapıldığı an otomatik kendini açıyor harddisk ama işlem yapılmadığında boş yere ısınıp yakmasın kendini di mi?
wd kullananlara danış bence. senin demek istediğini anladım ve o amaçlı kullanmak istiyorsan gerçekten wd senin işini görür, sana otomatik kendini beklemeye alan hdd lazım çünkü bu harici hdd'ler çok ısınıyor (smartdiskten biliyorum) bilgilerini yakmak istemezsin heralde..

emre d. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (6 Mart 2008; 15:06:23)

quote:

Orjinalden alıntı: ulashcan

quote:

quote:

bilgine..

@sceep2000

Bağlantı hızları Hdd yazım hızından kat kat fazla. Örneğin: Sata 3 GB/ sn (teorik) hıza sahip. En hızlı dahili hdd ler bile bu hızın 30'da 1 hızına sahip.

Yani söylediğinizin tam tersi geçerli, HDD hızları çok yavaş olduğu için bağlantı tipinin önemli olmadığını yazmalıydınız. Ancak USB CPU üzerinden geçtiğinden kendi kontrolcüsü olmadığından teorideki hızını yakalayamıyor ve Firewire - eSata bağlantılarından çok daha yavaş kalıyor...

Herkesin hızlı disk tercihi Seagete 410AS dahili diskler bie 90 Mb / sn hıza çıkarken, IDE 133, USB 480, Firewire 400, Sata 3.000

bağlantı hızı derken ADSL hızından bahsettim ve bu hız hddnin yazım hızından kat kat düşük (bizim türkiye için) 1 gbit bağlantım var dersen o zaman oturup tekrar hesap yaparız ama öyle bi bağlantımız olmadığından ve arkadaşın kullanım amacı da internetten dosya yüklemek olduğundan lütfen yorumunu tekrar gözden geçir

balabanraca -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (7 Mart 2008; 15:27:34)

3 aydır philips in 250 ve 500 gb lik harici disklerini kullanıyorum, kesinlikle sorunsuzlar..tavsiye ederim.[:'(]

Shady -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (8 Mart 2008; 16:54:51)

Dostlar masaüstü + notebook için 3,5"luk mu daha iii olur yoksa 2,5"luk mu???Daha doğrusu 3,5"luklar 2,5"luklara göre çok mu büyükler ???Özelliklerine bakınca 3,5luklar hem daha üstün hemde daha ucuz ??

xf -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (8 Mart 2008; 21:11:30)

quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

Dostlar masaüstü + notebook için 3,5"luk mu daha iii olur yoksa 2,5"luk mu???Daha doğrusu 3,5"luklar 2,5"luklara göre çok mu büyükler ???Özelliklerine bakınca 3,5luklar hem daha üstün hemde daha ucuz ??

dostum yanında taşımaksa amacın tabii ki 2,5" olanlardan al.. 3,5" olanlarda taşınabilir elbet ama adaptör ile kullanılıyor.Dolayısı ile mobil olarak kullanamazsın.Yani laptopunun yanında taşıyıp da elektrik olmadan kullanamazsın 3,5" olanları... ama 2,5" olanları flash bellek gibi istediğin yerde istediğin zaman laptopa bağlayıp kullanırsın...

masaüstü için ben 3,5" olanı tercih ederim.hem daha ucuz hem daha hızlı bağlantı birimleri ile...

Doruk.. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (9 Mart 2008; 1:33:58)

herkes kendi kullandığını önermiş.. mantıklı bi öneri için hepsini kullanan biri çok iyi olurdu[:)] ben de almayı düşünüyorum çok arada kaldım..

Shady -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (9 Mart 2008; 7:57:14)

quote:

Orjinalden alıntı: xf

quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

dostum yanında taşımaksa amacın tabii ki 2,5" olanlardan al.. 3,5" olanlarda taşınabilir elbet ama adaptör ile kullanılıyor.Dolayısı ile mobil olarak kullanamazsın.Yani laptopunun yanında taşıyıp da elektrik olmadan kullanamazsın 3,5" olanları... ama 2,5" olanları flash bellek gibi istediğin yerde istediğin zaman laptopa bağlayıp kullanırsın...

masaüstü için ben 3,5" olanı tercih ederim.hem daha ucuz hem daha hızlı bağlantı birimleri ile...

Cevap için çok sağol dostum...3,5luk en iyisi olacak galiba...Zaten masaüstünde müzik ve film arşivimi yedeklemek için koyacağım..

xTraP -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (9 Mart 2008; 21:46:40)

Arkadaşlar hepinize teşekkürler. Bi sorum daha olcak ben bu hdd'nin içine attığım filmleri divxplayer'da izlicem ( Piranha Aqua x Type ) hangisi daha sorunsuz şekilde oynatır bi fikriniz varmı ?

emre d. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (10 Mart 2008; 0:02:38)

quote:

Orjinalden alıntı: M@D PuNiShEr

herkes kendi kullandığını önermiş.. mantıklı bi öneri için hepsini kullanan biri çok iyi olurdu[:)] ben de almayı düşünüyorum çok arada kaldım..

ben her markanın hem 3.5 larını hem 2.5 larını kullandım zaten 3.5 ile 2.5 u kıyaslamayın. elma ile armut gibidir. biri adaptörlü biri adaptörsüz. ben 2.5 almam kullandığım yerde elektrik ile ilgili bi sorunum yoksa. eskiden sorunum vardı o yüzden 2.5 kullandım ama şimdi son 4 external hddyi 3.5 olarak aldım. taşıma olarak bana hiç bi problem yaratmıyor o kadar abartmaya gerek yok aldığım tüm 3.5 lar notebook çantama sığıyor. (adaptörüyle beraber)

Doruk.. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (10 Mart 2008; 20:58:13)

quote:

quote:

ben her markanın hem 3.5 larını hem 2.5 larını kullandım zaten 3.5 ile 2.5 u kıyaslamayın. elma ile armut gibidir. biri adaptörlü biri adaptörsüz. ben 2.5 almam kullandığım yerde elektrik ile ilgili bi sorunum yoksa. eskiden sorunum vardı o yüzden 2.5 kullandım ama şimdi son 4 external hddyi 3.5 olarak aldım. taşıma olarak bana hiç bi problem yaratmıyor o kadar abartmaya gerek yok aldığım tüm 3.5 lar notebook çantama sığıyor. (adaptörüyle beraber)

işte aradığım insan[:)]

ufak bi marka karşılaştırması veya öneri yapman mümkün mü acaba[:)]

iagartan -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (10 Mart 2008; 22:05:07)

Bebde 1 adet 500GB 3.5 harddisk almak istiyorum,konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim,piyadada olan alınabilecek 5 marka modelide bize göstermiş,bendede herkezin kafasındaki aynı soru işareti var???

2 gün önce hepsiburada dan şu modeli sipariş etmiştim?

WESTERN DIGITAL MY BOOK2 ESSENTIAL USB 2.0 500GB 3.5" TAŞINABİLİR DİSK WDH1U5000E

Ama internette yaptığım araştırmalar sonucu fikrimi değiştirip siparişi dün gece iptal ettim, anlaşılıyorki bu 5 üründe 1. liği bu alttaki ürün , SEAGATE çekiyor,ama hiçbiryerde ne sanal mağzalarda nede teknomarketlerde bu ürün şuan için yok,ne yapmalıyım bilmiyorum...sizin bilginiz varmı,stoklara girecekmi bu ürün yeniden??? yada WESTER DIGITAL imi alsam ne yapsam???[sm=s20.gif]

SEAGATE 500GB 8MB 7200RPM 3.5 FREEAGENT DESKTOP USB2.0 EXTERNAL TAŞINABİLİR DISK

grimser -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (10 Mart 2008; 22:16:24)

Wd den bu zamana kadar hiç problem yaşamadık,önerimdir.Ama Wd dışında da Seagate iyidir ki o klastır.

xf -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (11 Mart 2008; 10:28:39)

WD 500 GB Home edition harici harddiskini 220 YTL altında bulamadım kadıköyde... 200e verseler alacaktım [;)]

emre d. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (12 Mart 2008; 1:28:47)

quote:

quote:

quote:

işte aradığım insan[:)]

ufak bi marka karşılaştırması veya öneri yapman mümkün mü acaba[:)]

tabi ki.
en iyi fiyat/performansı hep WD'de bulmuşumdur. ayrıca kullanımdaki rahatlığı ve az ısınması ve harici harddiskimi sürekli açık tutsam da bişey olmayacağını biliyor olmam bana huzur veriyor. özellikle torent paylaşımı yapanların WD almalarını kesinlikle öneririm veya rapid şifresi olup da flashget sayesinde sürekli film inderenlerin de. bugüne kadar 8-10 WD aldırttım arkadaşlara problemsiz çalışıyorlar. bundan sonra seagate'i tavsiye ederim forumdaki yorumlara bakarak çünkü hiç kullanmadım ısınırmı arıza verir mi, sürekli açık kalırsa nolur bilemem ama forumda baya seagate kullanan varsa danışabilirsin. daha sonra maxtor öneririm çünkü seagate maxtoru satın aldı şu an 2sinin de disklerini seagate üretiyor. smart diski hiç tavsiye etmiyorum. aldığıma pişman oldum. en son olarak harici kutu alıp normal harddiskini koyabilirsin ama bu kesinlikle tavsiye etmeyeceğim bi olay. çok sağlıksız, bu şekilde 2 hdd yaktım. içindeki bilgilerim gitti...

avanoss -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (14 Mart 2008; 17:05:51)

arkadaşlar smartdisk, SAMSUNG marka diskleri kullanıyor. disk yönünden sıkıntı yok, sessiz ısınmayan orta seviye son kullanıcı için ideal denebilir ancak smartdisk in aliminyum kasaları disk kadar kaliteli değiller maalesef... en önemli problemi disk titreşimlerini indirgeyememesi. malzeme kalitese düşük olduğu ilk elinize aldığınızda anlıyorsunuz zaten.. ancak çok titiz, temiz kullanacak, en ufak sarsıntıya getirmiyecek şekilde kullanıcıyım diyorsanız smartdisk uygun olabilir... uzun süre açık kalınca ısınma olabilir ancak bunun nedenide disk değil aliminyum kutunun işini tam yapamasından kaynaklanıyor... ısı emilimi kötü..

SEAGATE bu işi uzun yıllardır yapıyor ve gerçekten köklü bi marka. ancak . harici hdd konusunda ismine yakışacak kadar iyi hdd+kasa üretemiyor.. neden mi? ısı yalıtımı sıfır (özellikle alt kısım), belli bi süreden sonra elinizi dahi vuramayacak dereceye uluşabiliyor. alk kısmı taşıma zorluğu oluşturuyor, diğer hdd lere oranla daha fazla yer kaplıyor, özellikle taşınırken sıkıntı yaratıyor. CHIP testlerinden yüz üzerinden 61 almış. bağlantı yerleri diğer hdd lere göre farklı, bu şekliylede çok kullanışsız.. vasat bir hdd. (tavsiye etmem)

WD de seagate gibi köklü bi marka bu konuda. ancak home edition olanını almak daha mantıklı. zira normal olanla aralarında 20 ytl gibi bi fark var ancak, esata ve fw olması çok önemli. genel olarak sessiz ve ısı problemi olmayan bir disk. özellikle uzun süreli kullanımlarda dahi problem, ısınma çıkarmıyor.

LACIE de smartdiskle benzer bi performans sergiliyor, kaderleri aynı diyebilirim.. içerisinde seagate 10 serisi disk var ancak bundada kasadan kaynaklanan problemler mevcut, en basitinden açma kapama düğmesi olmaması, adaptörün fazlaca iri olması, kasa şeklinin çok sade ve ısı emilimininin yetersiz olmasını sayabilirim..

PHILIPS, adamların girmediği alan yok gibi.. a dan z ye her işin içinde varlar. ancak isim her ne kadar büyük olsada ürünleri ismi kadar büyük olamayabiliyor. aslında orta seviye bir kullanıcı için fiyat performans oranı en iyi hdd ler philipse ait. ısın ve ses problemi gerçekten aşılmış. ancak hdd diğer benzer disklere oranla yavaş, aynı türdeki (8 mb ) başka bir disk philipsten daha iyi performans verebiliyor. ancak genede çok problem oluşturmayacaksa hız konusu alınabilir, kasası sağlam ancak siyah olan yeni tip aliminyum kasaları daha verimli diyebilirim..

sonuç olarak her güzelin bi kusuru var. öne çıkan özelliklerde ihtiyaca göre değişmekte. çok bariz olmasada 8 mb ve 16 mb önbellek hız açısından fark oluşturabiliyor. seagate-lacie ve philip 8 mb ken, ,, smartdisk ve wd 16 mb ön belleğe sahip.. en cok ısınan seagate(aynı zamanda en kullanışsız) ken, performans olarakta kısa süreli kullanımlarda (3-4 saat maksimum) gene seagate ön plana çıkıyor. uzun süreli (hiç kapatmadan) kullanımlarda ise WD kendisini belli ediyor, aralarındaki en sessiz hdd ise smartdisk. smarddisk kutusunu yenilediği takdirde daha iyi seviyelere gelebilir...

benim sıralamam...

UZUN SÜRE KULLANIM-SADECE DEPOLAMA OLARAK (gün boyu acık)
1- WD
2-SMARTDISK
3-PHILIPS
4-LACIE
5-SEAGATE

KISA SÜRE KULLANIM-DEVAMLI KAYIT VE SİLME İŞLERİ (gün içinde çok defa dinlenmeye bırakılarak)
1- SEAGATE
2-WD
3-SMARTDISK
4-LACIE
5-PHILIPS

GÖRÜNÜM-ÖZELLİKLER-İŞLEVSELLİK-kullanım rahatlığı (ISINMA-SES DURUMU)
1- WD
2-SMARTDISK
3-PHILIPS
4-LACIE
5-SEAGATE

FİYAT / PERFORMANS - GENEL ÖZELLİKLER
1- WD...............sessiz,ısınma yok,performans iyi
2-SMARTDISK....sessiz, performans iyi
3-SEAGATE........performans iyi, kasa değişirse üst sıraya cıkabilir.
4-PHILIPS..........düşük fiyat,sağlam gövde,performans düşük
5-LACIE.............performans iyi, fiyat makul değil, kasa değişirse+fiyatlar düşerse daha iyi yerlere gelebilir.

[image]http://img372.imageshack.us/img372/762/tototoap6.jpg[/image]

[image]http://www.pclabs.gen.tr/wp-content/uploads/2007/11/wd/mybook/wd_mybook_satabros.jpg[/image]

theraptorx -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (14 Mart 2008; 20:07:56)

Seagate'in son sıraya konması adil olmamış.Seagate dünyanın en harddisk üreticisi ve bir çok marka kullanmama rağmen bir kere bile sorun çıkmadı Seagate'den [sm=s15.gif]

emre d. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (15 Mart 2008; 1:39:04)

smartdiskten daha kötü bir kasaya sahipse, ve smartdiskin harddiskini bunlar ürettiyse seagete'in sonlara konulması gayet normal.. çünkü şu an gözümde en kötü harddisk smartdisktir, eğer ısı yalıtımı daha kötü bir kasa kullanmışlarsa kesinlikle seagete'den kaçılması gerekir (kullanmadığım için bilmiyorum)

arkadaşın yukardaki yorumlarının çoğuna katılıyorum, yalnızca seagate'in kasasının daha iyi olduğunu düşünüyordum yani ısınma sorunu olmadığını düşünüyordum haricilerinde. ama diğer yaptığı tüm yorumlar doğru. yalnızca kısa süreli kullanımlarda seagete'in başa gelmesi saçma. çünkü WD 16 MB iken seagete 8 mb o yüzden kısa süreli kullanımlarda tampon belleği fazla olan biraz daha ön plana çıkar. ayrıca bana göre uzun süreli kullanımda 2nin en sonda ve 3 ün ise 2. sırada olması gerek... benim tüm özellikler (performans,hız,ısı yalıtım,ses vb) açısından sıralamam şu şekildedir

1-WD
2-PHILIPS
3-SEAGATE=LACIE
4-HARICI KUTUYA TAKILAN HDDLER
5-çin malları
..
..
..
100-SMARTDISK

okko -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (15 Mart 2008; 1:39:07)

6 aydır nerdeyse seagatemi hiç kapamadım sürekli download yapıyorum oyunları içinrk urup oynuyorum maşallahı var tık demedi ısınmadı bile yine alıcka olsma yine seagate derim

Doruk.. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (15 Mart 2008; 1:43:49)

yorumlar sonuncunda seagate ve wd arasında kaldım valla wd ye bi adım daha yakınım[:)]

yardım eden arkadaşlara teşekkürler[:'(]

avanoss -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (15 Mart 2008; 1:53:00)

smartdiskin en büyük artısı samsung disk kullanıyor olması. ve gercektende samsung dikler yabana atılmamalı. hem sessiz hem ısınmıyor. en azından seagate ye göre. smartdisk sadece kalitesiz kasasından dolayı düşük... eğer kasa iyi seviyede bişey olsa alınabilecek harici disklerin başında olurdu.

emre d. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (15 Mart 2008; 1:53:56)

quote:

yorumlar sonuncunda seagate ve wd arasında kaldım valla wd ye bi adım daha yakınım[:)]

kasa konusunu araştır. gerçekten seagete kullananlar sessiz çalışması ve performansı bi kenara bırakıp kasanın ısınması ile doğru bilgileri aktarırlarsa iyi olur, arkadaşın söylediği gibi seagete'ın ısınma problemi varsa kesinlikle arkana bile bakma kaç... ben smartdisk aldığıma pişman olduğumu defalarca söylüyorum, bu sorun ısınmayla ilgili!!!! sürekli açık bırakamıyorum. seagate'de bu sorun varsa yemişim sessiz çalışmasını zaten hepsi sessiz çalışıyor, hepsinin de fiyatları yaklaşık aynı değerde...

avanoss -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (15 Mart 2008; 1:56:01)

quote:

quote:

kasa konusunu araştır. gerçekten seagete kullananlar sessiz çalışması ve performansı bi kenara bırakıp kasanın ısınması ile doğru bilgileri aktarırlarsa iyi olur, arkadaşın söylediği gibi seagete'ın ısınma problemi varsa kesinlikle arkana bile bakma kaç... ben smartdisk aldığıma pişman olduğumu defalarca söylüyorum, bu sorun ısınmayla ilgili!!!! sürekli açık bırakamıyorum. seagate'de bu sorun varsa yemişim sessiz çalışmasını zaten hepsi sessiz çalışıyor, hepsinin de fiyatları yaklaşık aynı değerde...

doğru söze ne denir... [:'(]

emre d. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (15 Mart 2008; 2:00:46)

quote:

Orjinalden alıntı: avanoss

smartdiskin en büyük artısı samsung disk kullanıyor olması. ve gercektende samsung dikler yabana atılmamalı. hem sessiz hem ısınmıyor. en azından seagate ye göre. smartdisk sadece kalitesiz kasasından dolayı düşük... eğer kasa iyi seviyede bişey olsa alınabilecek harici disklerin başında olurdu.

peki içerde ısınan şey harddiskin kendisi değil mi? nasıl hdd ısınmıyor diyorsunuz ki, zaten bunların standart bir sıcaklık seviyesi var, her dakika miktarı belli şekilde kalori yayıyor etrafına. disk ısınmıyor demek yerine, kasanın ısı yalıtımı iyi veya kötü demek daha mantıklı. abartmıyorum smartdiske elimi süremiyorum 7 saatlik yüklemeden sonra. odadaki petekle nerdeyse aynı sıcaklıkta oluyor.

madmax50 -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (15 Mart 2008; 11:03:27)

[/quote]

@sceep2000

[/quote]
Dostum Seagete 410AS 90 MB hıza sahiptir.O bit değil byte dır.Ayrıca evet bağlantı standartlarının çoğu disk hızına engel oluşturur.Örnek usb 2.0 30 MB üzerinde transfer gerçekleşmez.Ayrıca usb portuna taktığın her donanımda bant genişliği düşer.firewire 400 de durum yine aynı en fazla 35 MB transfer.Sadece ide-sata-e-sata-pata köprülerinde bir darboğaz oluşmaz.Lafın kısası disk hızları mbit cinsinden değil mbyte cinsindendir B harfi büyükse byte küçükse bitdir.
USB 2.0 : 480 MBit/sn
Firewire 400 : 400 MBit/sn
Firewire 800 : 800 MBit/sn
PATA 133 : 1064 MBit/sn
SATA 300 : 2400MBit/sn
eSATA : 2400 MBit/sn
Ortalama bir disk hızı 3.5 inc 7200rpm 60MB-90MB arası değişmektedir.Yani 480Mb-720Mbit arasıdır.Yukarı bakıldığında hangi arabirimin bu hızları karşılamadığı görülür ki bu hızlar teoridedir.Pratikde usb 2.0 60MB olması gerekirken bu hız ancak 30-35 MB hızına çıkmaktadır.Saygılarımla

DH.Ready -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (15 Mart 2008; 11:38:16)

WD Al daha iyi ve kaliteli[sm=us.gif][sm=nerd.gif]

X@ndeR -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (15 Mart 2008; 13:09:18)

wd doğru seçim bende araştırdım wd 500 gb almaya karar verdim.zaten 80 gb lik pasaport modeli var şu ana kadar bi sorun çıkarmadı.

Doruk.. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (15 Mart 2008; 13:55:15)

iyi madem ben de wd alayım[:D] zaten evde hafıza olarak kullanılacak herşeyi doldurdum film indiremiyorum kaç gündür[8D]

emre d. son yardımın için teşekkürler bu arada..

avanoss -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (16 Mart 2008; 0:24:02)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: avanoss

peki içerde ısınan şey harddiskin kendisi değil mi? nasıl hdd ısınmıyor diyorsunuz ki, zaten bunların standart bir sıcaklık seviyesi var, her dakika miktarı belli şekilde kalori yayıyor etrafına. disk ısınmıyor demek yerine, kasanın ısı yalıtımı iyi veya kötü demek daha mantıklı. abartmıyorum smartdiske elimi süremiyorum 7 saatlik yüklemeden sonra. odadaki petekle nerdeyse aynı sıcaklıkta oluyor.

smartdisklerin içindeki hdd samsung un standart hdd leri. ve en az ısınan ve titreşim çıkaran disklerin başında gelirler her testte... (yabancı ve türk araştırma-inceleme sitelerine bakabilirsin...) ben ismi gecen hdd lerin hepsinide kullandım, ve şuan smartdisk takılı durumda, 24 saat boyunca bilgisayar hiç kapanmaz, işe gittiğim zamanda uzaktan yardım programları ile gene evdeki bilgisayarıma bağlanırım genelde ve devamlı download halindedir diyebirim. film, müzik, oyun, program vs... ancak normal olması gereken ılıklık dışında hiçbir zaman ısınma olmadı... seagatede var aynı şekilde 500 gb lık, ancak kesinlikle evden çıkarken bilgisayara bağlı olarak cıkamıyorum, gelene kadar yangın cıkaracak nerdeyse. sadece kısa süreli olarak ve depolama amaçlı kullanıyorum daha doğrusu kullanmak zorundayım... wd için farketmiyor, zaten çoğu zaman wd yi alıp gidiyorum gideceğim yere. cuma sabahtan bu yanada wd takılı yaklaşık 40 saatir, en ufak bi ısınmada yok...

smartdisk e elini vuramıyor olman demek samsung diskin çok ısınması demek. bugüne kadar rastlamadığım bişey. arada bi kaç tane çıkabilir tabi. ayrıca pc içindeki hdd lerimden bir taneside samsung, nazar değmesin 2 yıldır en ufak bi tık demedi, serin serin de çalışıyor... hemen altında seagate var (zamanında almıştım) performans olarak çok iyi ancak ses nerdeyse işlemci fanını bastıracak, bundan sonra disk alacak olsam kesinlikle performansa göre almam. öncelikle sessizlik ve ısınmaması olurdu ilk tercihlerim. 3-5 saniye işim erken bitecek, daha çabuk kopyalayacağım diyerek traktörü andıran, heleki geceleri çekilmaz olan seste bir hdd almam... gerek haricide, gerekse dahilide benim alacağım ve cevremede almaları için tavsiyede bulunacağım iki disk var WD ve SAMSUNG...

ayrıca dip not olarak şunuda belirteyim,,, samsung smartdiskle, western digital microboxla, seagate lacie ile , toshiba da codegen ile anlaşmalı durumdalar... harici alacaksanız,,,, WD-MICROBOX-SMARTDISK

Doruk.. -> Cevap: 500GB Taşınabilir Hard diskler! (16 Mart 2008; 3:45:43)

Wd aldım arkadaşlar essential sadece usb bağlantısı var ama hızı çok sorun değildi zaten benim için..

format attım kullanmadan önce sıfıra yakın ses ve çok az ısınmayla şu ana değin memnunum[:'(]

Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.625