Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
JVC GZ-MG130 modeli Aldım İnceledim, Tavsiye Etmem.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> JVC GZ-MG130 modeli Aldım İnceledim, Tavsiye Etmem. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Luciferman

2 Mart 2008; 8:57:00 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Sonunda hiç hesapta yokken Profilo alışveriş merkezinden yanında bedava 120gb'lik harici Hard Disk ile JVC GZ-MG130 modeli Hard Diske kaydeden kamerasını aldım. 799 Ytl'ye.

Cihaz ufak, ekran göstergesini yönettiğiniz joystik hiç kullanışlı değil, çok sert ve yanlış seçim yapmanıza sebep olabiliyor.

Kameranın fotoğraf çekme moduda var ama düğmesine bastığınız anda titriyor ve şu ana kadar tam bir net fotoğraf çekemedim.

Çekim kalitesine gelince, büyük hüsrana uğradım çünkü elimdeki kodak fotoğraf makinemin çektiği videolar bile bundan iyi.

Henüz üç gün oldu alalı ve bilgisayarımda izlediğimde hareket halindeki görüntüler kayma yapıyor veya kenarları net omamış görüntülerin.

Ayrıca objektif temiz olmasına rağmen görüntüde üzerinde bir buğu, bulanıklık var. Renkler çok cansız ve keyifsiz.

Çekim kalitesini görünce zaten şaştım aldığıma. Neredeyse 640x480 olacakmış. Çektiğim bir videonun bilgileri şöyle:

Format : MPEG-2PS
Length : 83 MiB for 1mn 12s 208ms

Video #0 : MPEG-2 Video at 8900 Kbps
Aspect : 720 x 576 (1.333) at 25.000 fps

Audio #0 : AC3 at 384 Kbps
Infos : 2 channels, 48 KHz

Çektiği görüntüleri kendi programı ile bilgisayara atıyor ama uzantıları MOD olarak geçiyor! Sanırım direkt DVD içine kaydedilip seyredilebilecek bir format. Zaten direkt DVD'ye yazma özelliği de eklenmiş.

Gerek verdiği program gerek ise bilgisayar ile senkronizasyonunda bi sorun yok, çok kolay atabiliyor ve izeleyebiliyorsunuz, bi de çekim kalitesi bi şeye benzese. Ne yazık ki çok kötü.

Her bastığınız ve durdurduğunuzda bir film oluşuyor. Bilgisayarda uzandısını avi veya mpeg yaparsanız seyredebilir veya convert programlarına tanıtabilirsiniz. Totalvideo convert uzantısını değiştirmeden tanıyor ve konvert yapabiliyor.

Sonuç fotoğraf çekme öçelliğinin berbat olduğu, video kalitesinin de berbat olduğu bir Hard Disk video kamera, ayrıca görüntü kalitesi ile beni inanılmaz hüsrana uğrattı. Bu benim ilk aldığım makine olduğundan şu an çıkan sonucun beni mutsuz ettiğini söyleyebilirim. Elimdeki kodak fotoğraf makinesi ile bundan çok daha iyi film çekebiliyorum inanın. Tek yapabildiği 30xzoom ise helal olsun, bi onu iyi yapıyor hani.

İlerde fikrim değişirse yazarım.

Bu arada çekimlerimi geniş ekran ve EN HASSAS ayarda çektiğimi de belirteyim.

Verdiğim not: 10/5

Uzak durun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luciferman -- 2 Mart 2008; 9:13:48 >

tavernacı

2 Mart 2008; 10:50:43 

Çok para vermişsin kardeş. Bu alet için değmez. Keşke daha iyi düşünüp irdeleyip alsaydın. Araştırma yapmadan atlayınca böyle oluyor işte. Birkaç arkadaşımın da başına gelmişti böyle olaylar. Senin için üzüldüm. İstersen 300-400 YTL ye alabilirim kamerayı. Üzüntün bir nebze hafifler.

"Türkçemiz Yok Olmasın"

anilgee

2 Mart 2008; 20:46:26 

bu arada 720x526 çözünürlük doğaldır dvd kalitesi budur çoğu alet o boyutta çeker ama daha net çeker

iyi kamera değil

panasonica

2 Mart 2008; 23:35:06 

jvc ler
20 gb hd modeli 499 ytl
30gb hd modeli 599 ytl
teknosoda kampanya yapmış.. bu pazar 1 martta inceledim O.I.S rezalet.. video kalitesi sııfır..

yani kamera konusunda benim param var diyen Canon HG10 dan şaşmasın..
sony 290e ve panasonic sdr-h250 ..bu 3 makina için 10/9

oblomov03

6 Mart 2008; 20:35:16 

Arkadaşlar aynı kameranın bende U modeli var,(gz mg 130 u) dışı aynı ama benim makinenin önünde ışığı var,valla ne diyeyim,ben çok memnunum,daha önce 3 değişik marka kullandım,arkadaşlarımda da değişik markalar var ama benim makine onlara en az 5 çeker.Hayret ettim doğrusu.(fotoları hep hd ye kaydettim,hiç sorun yok,sony nin dsc p 93 model makinem var,en az onun kadar net foto çektiğini söyleyebilirim)

Hitachi cpx 275 projeksiyon+peak 180X180 perde+sony KV-29 CS 60E 72+onkyo tx-sr 603,sony dvp-ns 76h dvd,pure-acoustics QX900,pure acoustics sl12 sw+toshiba L 10+renault meganeII dcl sedan.
anilgee

7 Mart 2008; 17:08:15 

arkadaşlar HD ve HDD terimlerini karıştırmayalım

HD--> high definition

HDD-->hard disk drive

bu başlıkta karışmış baya

munur40

6 Mayıs 2008; 23:05:53 

arkadaş bende aldım bu aleti ya
bilgisayara viedoları atıyorum orada izleyemiyorum
uzantısı mod diyordun onu ben nasıl değiştireceğim bu konuda yardım edersen sevinirim.
hangi programla yapmam gerekiyor..?

mehmetpara

6 Mayıs 2008; 23:45:30 

quote:

Orjinalden alıntı: munur40

uzantısı mod diyordun onu ben nasıl değiştireceğim bu konuda yardım edersen sevinirim.

K-lite codec pack ile bu sorunu halledebilirsiniz.

MIND GAMES

6 Mayıs 2008; 23:55:48 

mod yazan yeri sil yerine mpeg yaz... uzantıdaki...

trkkrsy

7 Mayıs 2008; 21:11:51 

quote:

Orjinalden alıntı: MIND GAMES

mod yazan yeri sil yerine mpeg yaz... uzantıdaki...

ilahi...

"Zaman Akıp Gider Yorulmadan..."

MIND GAMES

7 Mayıs 2008; 21:41:41 

http://forum.donanimhaber.com/m_12578667/mpage_1/key_jvc//tm.htm#12632213

Bu uzantı nasıl değiştiriliyorsa, bir yolunu bul, değiştir...

munur40

17 Mayıs 2008; 20:38:30 

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetpara

quote:

Orjinalden alıntı: munur40

K-lite codec pack ile bu sorunu halledebilirsiniz.

Teşekkür ederim arkadaş K-Lite codec'i yükledim sorunu hallettim
ayrıca bu aletten ben memnunum arkadaşlara tavsiye ederim. fiyatı da gayet iyi
diğerleir 1.000. YTL insaf yani

Luciferman

18 Temmuz 2008; 6:14:45 

Evet arkadaşlar aradan 6 ay geçtikten sonra makinenin bende bıraktığı intibayı tekrar değerlendiriyorum.

Artık onunla hiç fotoğraf çekmiyorum, net fotoğraf çekebilmesi mümkün değil gerek geldeki duruşu gerekse kendisinin sabitleyebilme özelliğinin olmayışı, ha eğer bir duvara çivilerseniz ve çok hassas bir parmakla ama çok çok yavaş dokunabiliseniz belki görüntü kalitesi vasat ama en azından sabit bir fotoğraf çekebilirsiniz bununla.

Öte yandan, görüntünün bilgisayarda atlaması veya titremesi, hızlı hareketli görüntü alırken oluyor, ama bilgisayardaki bir çok oynatıcı videoları oynatıyor aslında. Ama gariptir hiç bir videoda olmayan bi şekilde ekran boyutu bi garip oluyor yani yukarıdan hafif bastırılmış eni boyu tuhaf bi şekilde izliyorsunuz, ama işlenip video formatına gelince bi sorun yok.

Videonun daha bi karanlıkta geçerken aydınlatma ve görüntüyü açık alma özelliği tek bi tuşla oluyor, bu fena değil ama görüntü kalitesi ve çözünürlük hiç tatmin etmedi beni.

Pilin ömrü fena değil, bayağı uzun çekimlerde size dayanıyor ve idare ediyor.

Ekran yanındaki hayati öneme sahip coistik inanılmaz sorunlu. Sabitlemek ve bir seçim yapmak için bayağı çabalatıyor ve sürekli hata yapmanıza sebep oluyor çünkü çok kullanışsız.

Cihazın boyutu ise en güzel yanı, oldukça ufak küçük bir çantaya veya zorlanısanız montunuzun cebine bile atabiliyorsunuz.

Zoom özelliği iyi, bazen çok uzak çekimlerde görüntüyü sabit tutmaya çalışıyor, çabalıyor diyeyim en azından.

6 Ay sonraki değerlendirmemde notum nedir derseniz 10 üzerinden 6 diyip yine de aklı başında bi makina almanızdan yanayım.

Ben kesinlikle beğenmedim, hele odanın biraz loş olduğu ortamlarda görüntü kalitesi daha da düşüyor.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> JVC GZ-MG130 modeli Aldım İnceledim, Tavsiye Etmem. Sayfa: [1]
Buraya git: