Şimdi Ara

-Yeni Fiat Bravo Kulübü- (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.790
Cevap
56
Favori
560.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emre BİÇER

Merhaba arkadaşlar bugün hava çok güzel Zonguldak'ta. Ben de arbayı yıkatıp biraz dolaştım birkaç foto çektim onları ekleyeyim.

Gerçekten araç çok güzel. Allah kaza bela vermesin. Bence eğer yoksa bir nazarlık takın. Özellikle beyaz renk bu araçta çok güzel duruyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

Emre hocam allah nazardan saklasın çok şık araç...Buz beyazı ve skydome bu aracı bambaşka gösteriyor

Sağolasın kardeşim. Sen ne yaptın buldun mu güzel bir mazotlu?

Abi var aslında bir iki takip ettiğim araç ama ben ağırdan alıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: piankhy1

Gerçekten araç çok güzel. Allah kaza bela vermesin. Bence eğer yoksa bir nazarlık takın. Özellikle beyaz renk bu araçta çok güzel duruyor.

Teşekkür ederim. Aslımda küçük bir nazarlık koymak lazım
  • Boracım aman dikkat et. Serviste bir arkadaşla tanıştım. 33bine 2010 ACTIVE PLUS 1.6 MULTIJET 120 HP DUALOGIC almış. Vites arızası vermiş arabayı aldıktan birkaç gün sonra. İyice araştır. İnşallah temiz bir araba denk gelir
  • quote:

Boracım aman dikkat et. Serviste bir arkadaşla tanıştım. 33bine 2010 ACTIVE PLUS 1.6 MULTIJET 120 HP DUALOGIC almış. Vites arızası vermiş arabayı aldıktan birkaç gün sonra. İyice araştır. İnşallah temiz bir araba denk gelir

Abı zaten servıse gostermeden hayatta almam..Dualogıc dusunmedıgımden o acıdan bır endısem yok ama dedıgınde haklısın..2-3 yasında ortalama 40-45 bın km kullanılmıs dızel araclar baktıklarım ıyıce kurcalamadan nıyetlenmemek lazım.Zaten o yuzden agırdan alıyorum

Iyı dıleklerın ıcın tesekkur ederım..Insallah..

• Haluk Bey aracın kasko bedeli ne kadar acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scarface.06

Haluk Bey aracın kasko bedeli ne kadar acaba?

1. Eski aracımdaki kaskoyu aktardım.
    2. Hasarsızlık indirimim mevcut.
    3. Yaşım da kemale ermiştir herhalde.
    4. Ankara plaka.
    5. Aracı (bildiğiniz gibi) 0 km aldım.

Tüm bunlarla birlikte 858 TL

Ama yazdığım gibi, değişkenler ödenen bedeli harbiden değiştiriyor.

Haluk
  • %65 hasarsızlık indirimi, öğretmen indirimi, Zonguldak plaka ile Allianz'dan 680'e yaptırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr256 -- 9 Şubat 2011; 0:10:04 >
  • Ah şu İstanbul plaka olayı yokmu...Fiyatları fırlatıyor bir anda..Aracımı alan kişi Edirne'liydi ve geçici plaka ile zorunlu trafik sigortası yaptırdı yola çıkmadan önce..Yanlış hatırlamıyorsam 141 TL gibi bir para ödedi..Sigortacı "eğer 34 plaka olarak bunu yaptırsaydınız en az 300 TL öderdiniz" deyince durumu daha da iyi anladım..

Birde ben geçen sene Bravo'mu ilk aldığımda Anadolu sigorta'dan full kasko yaptırdım..Hasarsızlık indirimim olmadığı için (önceki aracımda bozulmuştu) yaşımdan ve 34 plakadan dolayı 1800 TL gibi bir para ödemiştim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mortallight

aracınız hayırlı olsun haluk 23. Allah kazasız binmeyi nasip etsin. darısı başımıza.

Arkadaşım yaklaşık iki ay geç cevap yazıyorum kusuruma bakma. :)

Çok teşekkür ederim. Daha iyileri sizin olsun inşallah.

Telaşeden araya kaynamış mesajın.

Haluk
  • Arkadaşlar merhaba,

En son 19 Ocak'ta yakıt almıştım ve de sömestr tatili nedeniyle evden çıkmadığım günler sayesinde arabaya çok binmedim.

Yine de 3 hafta olmuş yaa!

Şu an 690 km civarı oldu ve de ışığın yanmasına çok fazla süre kalmadı.

Bu arada dizel Bravoların ışığı yandığında depoda en az 10 lt yakıt kalıyor.

(Eğer yola gideceksem neredeyse taşacak kadar mazot koyduruyorum depoya, oradan biliyorum)

Yani şu an yakıt alsam 47 litre civarında alır gibi. (47 lt bölü 700 km = 6.71 lt 100 kilometrede yaktığı yakıt. )

Ama bu kez hiç şehirlerarası gitmedim ve de hep belirttiğim gibi evim gayet yüksek bir semtte.

Bu depodaki ortalamam yol bilgisayarında 6.5 oldu.

Meşhuuur kepekli rampasını Fen Lisesi kavşağından başlayarak tırmanmaya başlıyorum ve de radarın altından 70 le geçtikten sonra devam eden motor açma çabalarımın bir sonucu olarak Oran Sitesi ışıklarda 120 civarı sürate ulaşıyorum.

Yarın yakıt aldıktan sonra bu depoda efendi kullanmaya çalışacağım. Bakalım ne kadar fark edecek.

Bu aralar otomobil genel'de açılan "aracım şu kadar az yakıyor" konularından gaza geldim galiba.

Haluk

• Haluk abi iyi değerler bence..Neticede Ankara epey soğuk bu aralar (eklediğin resimlerden de belli) ve yüksek bir semtte de oturuyorsan birazcık iştahlı yakması normal..Ama yine de 1 depoyla 700-750 km arası yapabilmek (üstelik şehir içinde ve kışın) gayet güzel..Dizel araçlar istediğinde az yakma imkanı sağlıyor ama benzinli araçta az yakmak için ne kadar uğraşırsan uğraş nafile yakıyor keratalar

Bakalım ben 1 depoyla İstanbul'a gelebilecekmiyim (kısmetse)
  • quote:

Haluk abi iyi değerler bence..Neticede Ankara epey soğuk bu aralar (eklediğin resimlerden de belli) ve yüksek bir semtte de oturuyorsan birazcık iştahlı yakması normal..Ama yine de 1 depoyla 700-750 km arası yapabilmek (üstelik şehir içinde ve kışın) gayet güzel..Dizel araçlar istediğinde az yakma imkanı sağlıyor ama benzinli araçta az yakmak için ne kadar uğraşırsan uğraş nafile yakıyor keratalar

Bakalım ben 1 depoyla İstanbul'a gelebilecekmiyim (kısmetse)

Gelirsin gelirsiiin :)

Aslında benzinli Honda Jazz aracımızı benim kullanımımla hanımın kullanımı arasında en az 70-80 km oynuyor.

Benzinlide de ekonomi yapılabiliyor ama dizel kadar değil tabii.

Bu arada hep diyorum ya dizel gürültüsü beni rahatsız ediyor diye, bazen keşke Bora Bravoyu satmayıp kaliteli bir lpg sistemi taktırsaydı dizelden bile daha ekonomik bir aracı olmuş olurdu diye aklımdan geçmiyor değil. Mis gibi olurdu bir Vialle lpfi.

Neyse artık çok geç ama paylaşayım dedim.

Haydi hayırlısı.

Selamlar, sevgiler.

Haluk

• Abi ilk aldığım zamanlar aklıma geldi ama babam karşı çıkınca bende üstelemedim..Nereden nereye şimdi dizel araç için dünyanın yolunu tepmek lazım ama bir yerde uzun yol macerası olacak bize..İnşallah yolda kar-kış derken telef olmayız
  • Bugün yakıt aldım 715 km'de.

48.25 lt aldı depo. 3.42'den 165 TL tuttu.

165 TL / 715 km = 230 kuruş (ya da 2.3 TL, herneyse)

48,25 lt / 715 km = 6.74 lt 100 km de yaktığı.

Çok fazla dur kalk lı trafik olmasa da tamamen şehiriçi ve de inişli çıkışlı güzergah sonucu bunlar çıktı.

Peşinden 50 km kadar kullandım aracı.

Gayet efendi gitmeye çalıştım.

Bu fotoğrafı yakıt alınca çektim. Kalan menzil 1107 görünüyor.

Bunu da biraz gittikten sonra yolda çektim. Nispeten düzayak bir yolda efendi gidince menzil artıyor tabii :)

Daha sonra akşam trafiğinde dur kalk ve de yokuş olayları başlayınca menzil kısaldı tabii.

Havalar biraz ısınsın efendi gidiş menzil rekor denemesi yapacağım :)

Haluk

• Abi bence havalar ısınınca düz ayak yolda mutlaka menzilin artar..Bence en az 800 km. hatta daha fazla yaparsın gibime geliyor..Pazartesi bende deneme yapmış olucam kısmetse
  • quote:

Abi bence havalar ısınınca düz ayak yolda mutlaka menzilin artar..Bence en az 800 km. hatta daha fazla yaparsın gibime geliyor..Pazartesi bende deneme yapmış olucam kısmetse

Ben de öyle düşünüyorum Boracım. Bakalım göreceğiz.

Ankarada şehirden çıkan ana arterlerde geçen sene 50 km sınırı vardı ve de 56 ile geçenlere ceza yazıyorlardı.

Sonra o limit 70'e yükseltildi ve de %10 opsiyonuyla 78 de ceza yazıyorlar.

Önceki fotoğraflarda 1226 km yazan menzilden hemen sonra ortalama tüketimi de çekmiştim.

5. viteste 1800 devirde falan gidiyorum fotodan da görülebileceği üzere.

Sen de alınca senden de bekleriz artık.

Ama senin araç daha az yakacaktır zira motor açılmış durumdadır artık.

Haluk

• Abi 1800 devir ve 4.4 ortalama süper..Bence bunda CC'nin de etkisi büyük..Ben benzinlide depoyu doldurunca trip B'yi sıfırlıyordum..İlk bir kaç km içerisinde menzil 1.000 km gibi rakamları görüyordu..Sonra hemen 700'lere düşüyordu..Tabi depo boşaldığında yapabildiğim yol 550 km'yi geçmiyordu..Ne hayal kırıklığı ama

İnşallah paylaşıcam abi..Oradan dönüş yoluna çıkarken Shell veya Opet'e girip doldurucam depoyu ve değerlerin hepsini (Trip A ve B) sıfırlayıp ölçücem..Bakalım ne çıkacak buraya vardığımda tüketim ve menzil..

Edit : Bu arada soğuk havada yakar,menzil kısa bu normaldir dedik demin..Son resimde hava sıcaklığı 3° gösteriyor ve buzlanma ikazı var..Yani hava epeyce soğuk..Eh malum dizellerin soğukla arası pek yoktur,hele ilk çalıştırmada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 11 Şubat 2011; 12:40:43 >

• palio sole bundan daha az yakıyor 1800 devirlerde 4.0 ..3.8 arası geziniyor
  • Bence ağırlık farkını da düşünmek gerekli..Palio Sole 1.3 M-Jet 1030 kg..Bravo'ya göre boş ağırlık açısından 300 kg civarı daha hafif hatta belki daha fazla..Dolayısıyla daha az yakması normal..
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.