Şimdi Ara

-Yeni Fiat Bravo Kulübü- (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.799
Cevap
57
Favori
576.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandelis -- 31 Ekim 2010; 10:10:00 >
    308 GP Yarışı, 91 Zafer, 155 Podyum, 68 PP, 77 EHT, 7 Şampiyonluk, Tek Kral Michael Schumacher

Novitec Bravo 1.4 T-Jet 170PS Sport

• quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

quote:

Orijinalden alıntı: burakboge

Arkadaşlar merhaba, 2009 yılının 5'inci ayında piyasaya çıkmış ikinci el bir fiat bravo alma üzereyim. Her ne kadar araçta ESP olduğu söylense de bu hususta tam emin olamadım. Esp'nin olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

dostum sinyal kolulunu olduğu sol kısmın altında yani sinyal kolunun altında ikinci bir kol var.bu cruise controlü devreye sokan sistem.eğer bu varsa esp de vardır.zira esp olunca cruise control birlikte geliyor.bu bakımdan cruise control varsa esp mutlaka vardır

Bunun yanında sanırım direksiyonun sağında (teybin yanında yani) city düğmesinin altında ESP Off düğmesi olması lazım eğer araçta ESP varsa..

bravoda esp off dügmesi yoktur.bahsettiğiniz asr on veya off düğmesidir.bu düğme varsa esp de olur.bu da esp paketine dahildir

ASR yerine ESP yazmışım Düzeltme için teşekkürler..

• arkadaslar 2ci el bravo almak istiyorum 1.6 m.jet dinamik beyaz skydome li piayasada temizini kaca bulabilirim 2008,2009 model arası?bu ozelliklere sahip arac sahipleri bana ozelimden yada burdan yazarlarsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbatista -- 31 Ekim 2010; 17:46:40 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muco81 -- 6 Kasım 2010; 16:07:25 >

ben serbatista arkadaşım gibi 1.6 m.jet dinamik beyaz skydome bi araç almak istiyorum.ama 2.el fiyatları bana yüksek geldi açıkçası.bunun yerine sıfır ACTIVE PLUS 1.4 TURBO T-JET 120 HP almak daha mantıklı olurmu (liste fiyatı 32000 tl civarı)

Bir de skydome sıfır araçlarda sadece SPORTS STYLE da mı opsiyon oluyor (fiat donanım listesinde öyle gözüükyor) dynamic ya da active puls a skydome uygulanmıyormu? skydome farkı nekdar ödeniyor? bravoculardan yorum bekliyorum.şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

1- 16" jantlı model mi, yoksa 17" jantlı mı alayım bir türlü karar veremiyorum. 17" jantla araç mükemmel ve çok spor görünüyor. 16" jantta 205, 17" jantta 225 lastik var. Bu lastik aracın tüketim ve performansını çok etkiliyor mu?

2- Dualogic şanzımanın bilinen kronik sorunu var mı? yoksa gayet sorunsuz bir şanzıman mı?

3- 105 hp ile 120hp arasında hissedilir bir performans farkı varmı?

Cevaplayabilirseniz mutlu olurum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 10 Kasım 2010; 14:47:17 >
  • Bariş Bey merhaba

1-Bahsettiğiniz aracı(17 jantlı olanı)1 yıldır kullanıyorum emotion donanımlı + still paket.Tüketim değerleri şehir içi şehirler arası karşık 5.5 yakıyor.Şehirler arası 5.0 civarı şehir içi ise 60-6.6 arası kullanıma göre değişen bir yakıt performansı mevcut.

2-Dualogic değil benim aracım o yüzden bir fikrim yok.

3-105 ile 120 arasında performans farkı konusunu bilmiyorum ama teknik farklılıklar mevcut.Mesela 120lik olanın motoru değişken geometrili 105 ise sabit geometrili diye biliyorum.Bu yüzden perfomans farkı mutlaka olacaktır.Üstelik 120 BG olanlar tork oranı 300 iken 105 290.

Bir de 20.000 bakım olayı vardı onun da fiyatı 390TL.Bayiiler farklı fiyat verebilir pazarlık etmenizi tavsiye ederim.Bir de memnun olduğum Medos otomotivin servis hizmetlerini tavsiye ederim.Gerçekten de iyi ve titizlikle ilgileniyorlar...

Not olarak şunu ilave etmeliyim ki C segment bir araç için 47.500 TL gibi bir fiyat bence çok fiyatlar baya artmış.Valkswagen grubuna değinmiyorum bile bazı sitelerde kilmasız Golfler 47.500 ikinci el fiyatıyla satılıyor ki yuhh dememek için kendimi zor tutuyorum.Şuanda aracımda oldukça memnunum ve satmayı düşünüyorum.Hem cebime hem gözüme hem de performans olarak beni tatmin ediyor.Ancak şu şartlarda evlenmiş olsam ve spor araçtan vazgeçecek olsam 47.500 TL C segment bir araca vereceğime Kia yeni Sportage alırım.Fiyatı 50.000TL ve full bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arizona76 -- 10 Kasım 2010; 16:08:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trakia_

Bariş Bey merhaba

1-Bahsettiğiniz aracı(17 jantlı olanı)1 yıldır kullanıyorum emotion donanımlı + still paket.Tüketim değerleri şehir içi şehirler arası karşık 5.5 yakıyor.Şehirler arası 5.0 civarı şehir içi ise 60-6.6 arası kullanıma göre değişen bir yakıt performansı mevcut.

2-Dualogic değil benim aracım o yüzden bir fikrim yok.

3-105 ile 120 arasında performans farkı konusunu bilmiyorum ama teknik farklılıklar mevcut.Mesela 120lik olanın motoru değişken geometrili 105 ise sabit geometrili diye biliyorum.Bu yüzden perfomans farkı mutlaka olacaktır.Üstelik 120 BG olanlar tork oranı 300 iken 105 290.

Bir de 20.000 bakım olayı vardı onun da fiyatı 390TL.Bayiiler farklı fiyat verebilir pazarlık etmenizi tavsiye ederim.Bir de memnun olduğum Medos otomotivin servis hizmetlerini tavsiye ederim.Gerçekten de iyi ve titizlikle ilgileniyorlar...

Not olarak şunu ilave etmeliyim ki C segment bir araç için 47.500 TL gibi bir fiyat bence çok fiyatlar baya artmış.Valkswagen grubuna değinmiyorum bile bazı sitelerde kilmasız Golfler 47.500 ikinci el fiyatıyla satılıyor ki yuhh dememek için kendimi zor tutuyorum.Şuanda aracımda oldukça memnunum ve satmayı düşünüyorum.Hem cebime hem gözüme hem de performans olarak beni tatmin ediyor.Ancak şu şartlarda evlenmiş olsam ve spor araçtan vazgeçecek olsam 47.500 TL C segment bir araca vereceğime Kia yeni Sportage alırım.Fiyatı 50.000TL ve full bir araç.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bravo konusunda %100 karar verebilmiş değilim ama kafamdaki ilk sıradaki araba. Şu an 120hp Dynamic Plus Dualogic'in liste fiyatı 41.680TL. Bayide pazarlıkla da inebilir biraz, rakiplerine göre fiyatı uygun bence. Artık bütün arabalar pahalı, yapacak bir şey yok maalesef...Kasası değişecek olan Focus TDCI Titanium hala 46 civarında...

• Rakiplerine göre fiyat;donanım;performans olarak üstün bir araç lakin adı Fiat diyerek sizi caydırmak isteyenler olabilir.Ancak araca binip sürmeye başlayınca bunu size söyleyenleri bir deneme turuna çıkarmak veya onların araçlarıyla yolda size yetişmeye çalışmalarını denemelerini izlemek oldukça eğlenceli oluyor.Sizin yüzünüzde ukala bir sırıtma olurken onların yüzünde ise bir şaşkınlıktan başka birşey olmuyor :=)))Focus'un yeni kasası tahminen 52.000 civarı olacaktır.Daha 3 ay öncesine kadar Opel İnsignia 1.6 180BG Cosmo donanımı için 58.000TL fiyat almış biri olarak C segment araçların fiyatlarına yuh demekten başka birşey demiyorum.2 ay içinde fiyatlar nerdeyse aynı duruma geldi.Ortadirek diye bir kavram vardı artık onu da çürüttüler.....Focus Golf zengin arabası oldu çıktı başımıza...Auid A-3lere zaten hiç bişey demiyorum....

Sizlere Bravo ile ilgili aklıma takılan birkaç konuyu sormak isterim:

1. En son görmüş olduğu makyaj hangi yıl / ayda idi.?

2. Bu makyajda ne eklendi - ne çıkartıldı? Örneğin karbon görünümlü kaplamalar makyajsız kasada da mevcut mu? (Eski broşür falan var ise PDF formatında paylaşırsanız sevinirim.)

3. Aracınız kaç bin km'ye geldi? Bu süreçte plansız servis ziyaretiniz oldu mu ya da tatsız bir sürpriz?

4. Duologic şanzuman kullanıcılarından debriyaj baskı balata değişimi ile ilgili tecrübesi olanlar var mı? Yaklaşık kaç bin km de baskı balata değişiyor ya da siz değiştirdiniz? Toyota multimode şanzumanda belli kilometrelerde ayar gerektirebiliyordu. Duologic te böyle bir ayara gerek oluyor mu?

5. Araç 5. viteste 2000 devirde ve 6. viteste 2000 devirde kaç km hız yapıyor?

6. Aracın servis aralıkları nasıl? Km ve ay olarak verebilir misiniz?

7. Servis maliyeti nasıl? Maaşı bırakıyor musunuz :)

8. Bu araçlarda dizel partikül filtresi DPF mevcut mudur?

9. Skydome açılır tavan ses yapıyor mu? Sıkıntı yaşayan oldu mu? Tavan açıkken yaklaşık kaç km hızdan itibaren gürültü - uğultu artıyor? (Standar sunrooflara göre farklı bir açılış şekli olduğu için soruyorum.

10. Aracınızdan genel olarak memnun olmadığınız bir durum var mı?

Şimdilik bu kadar :)

ARkadaşlar zahmet olacak ama detaylı cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılar.

Haluk

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

ARkadaşlar merhaba,

Sizlere Bravo ile ilgili aklıma takılan birkaç konuyu sormak isterim:

1. En son görmüş olduğu makyaj hangi yıl / ayda idi.?

2. Bu makyajda ne eklendi - ne çıkartıldı? Örneğin karbon görünümlü kaplamalar makyajsız kasada da mevcut mu? (Eski broşür falan var ise PDF formatında paylaşırsanız sevinirim.)

3. Aracınız kaç bin km'ye geldi? Bu süreçte plansız servis ziyaretiniz oldu mu ya da tatsız bir sürpriz?

4. Duologic şanzuman kullanıcılarından debriyaj baskı balata değişimi ile ilgili tecrübesi olanlar var mı? Yaklaşık kaç bin km de baskı balata değişiyor ya da siz değiştirdiniz? Toyota multimode şanzumanda belli kilometrelerde ayar gerektirebiliyordu. Duologic te böyle bir ayara gerek oluyor mu?

5. Araç 5. viteste 2000 devirde ve 6. viteste 2000 devirde kaç km hız yapıyor?

6. Aracın servis aralıkları nasıl? Km ve ay olarak verebilir misiniz?

7. Servis maliyeti nasıl? Maaşı bırakıyor musunuz :)

8. Bu araçlarda dizel partikül filtresi DPF mevcut mudur?

9. Skydome açılır tavan ses yapıyor mu? Sıkıntı yaşayan oldu mu? Tavan açıkken yaklaşık kaç km hızdan itibaren gürültü - uğultu artıyor? (Standar sunrooflara göre farklı bir açılış şekli olduğu için soruyorum.

10. Aracınızdan genel olarak memnun olmadığınız bir durum var mı?

Şimdilik bu kadar :)

ARkadaşlar zahmet olacak ama detaylı cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılar.

Haluk

Haluk Bey merhaba;

Sorularınıza sırasıyla kendi adıma cevap vereyim;

1-En son görmüş olduğu ilk gördüğü makyaj 2011 model araçlarda oldu.Aracın farların iç kaplamaları siyah renk oldu.İç dizaynında direksiyon kumandaları eskilerde gir renk iken yeni kasalarda siyah oldu.

2-Karbon görünümlü kaplamalar ilk kasalarda mevcut.Zaten Bravo'yu sportif yapan da bu karbon görünümlü kaplamalarıdır.Diğer değişiklikleri üstte anlattım.Dahası eski versiynolarda emotion donanımı mevcuttu.Bu donanım şuanki dynamic plus donanımına birkaç kit eklenmeisyle mevcut olan bir donanım.Mesela kendiliğinden yanan otomatik farlar;otomatik kapanan yan aynalar;yağmur sensörü;curuise control;hillholder gibi donanımlar emotion donanımlarda standart olarak sunuluyordu.

3-Aracım 26.000km de ve plansız servis ziyaretim olmadı.Sadece koltuklardan birkaç gıcırtı sesi geliyordu onu da yağladılar geçti :=))

4-Aracımda duolagic şanzuman yok.Manuel o yüzden yorumum yok.

5-Aracın devir aralıklarındaki hızına bakmadım ancak araç 5.vites 2.000 devirde sanırım 100KM hıza ulaşıyor.6.vites 2.000 devirde ise 120-130 arası bir hızda oluyor.Ancak şunu açıkça söyleyebilirim ki 220km hızı ben kendi adıma gördüm.Gören de birçok kişi biliyorum :=)))

6-Benim aracım dizel ve ilk servis 20.000km oldu.10.000km bir ben yağını değiştiriyorum ancak bunu ben kendi insiyatifimle yapıyorum.Servis bakımdan bakıma olabilir dedi.Aracın bakımları 20.000km bir veya yılda 1 yapılmakta.

7-Servis maailiyeti 20.000 bakımı için 390TL tuttu bunu 5-6 taksite kadar bölüyorlar.

8-DPF mevcut diye biliyorum.Ancak aracın bakımlarını iyi yapar;aracı çok yormadan kullanırsanız sanırım DPF değişimine uzun süre ihtiyaç olmaz.

9-Bende sunroof yok ama sorun yaşayan sadece 1-2 kişi oldu onların da problemleri serviste çözüldü.Bir de duyduğum kadarıyla 160km den sonra ses bayaa artıyormuş.

10-Aracımdan genel olarak memnunum.Sadece ilk aldığım zamanlarda meraklı bakışlar biraz rahtsız ediyordu o da Bravo'nun sıradışılığından....

• trakia_ arkadaşım vaktini ayırıp bilgilendirdiğin için teşekkürler.

Eski kasa emotion donanım da alınabilir o zaman ikinci el düşünürsek.

Şimdi bir test sürüşü ayarlamak kalıyor geriye.

Haluk

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

trakia_ arkadaşım vaktini ayırıp bilgilendirdiğin için teşekkürler.

Eski kasa emotion donanım da alınabilir o zaman ikinci el düşünürsek.

Şimdi bir test sürüşü ayarlamak kalıyor geriye.

Haluk

Haluk Bey merhaba;

ikinci el bir still paketli sanrooflu bir emotion sizi fazlasıyla memnun edecektir.Sahibinden.com'da bir ilan var.Özellikle sanroof isterseniz beyaz renk müthiş duruyor.Eğer sanroof istemezsseniz tercihinizi siyahtan yana kullanabilirsiniz....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-bravo-beyaz-inciiiiiii/detay

• TRAKİA_ ARKADAŞIMIN DİKKATİNE

Öncelikle üstteki ayrıntılı cevaplarınız için çık sağolun.ben birkaç gün önce altta yazdığım soruları sormuştun.siizin cevap verebileceğinizi düşünüyorum,zahmet olmazsa tabi.şimdiden sağolun.

arkadaşlar uzun süredir forumu takip ediyorum ve bravo ile ilgili yazılanların neredeyse tamamını okudum.

ben serbatista arkadaşım gibi 1.6 m.jet dinamik beyaz skydome bi araç almak istiyorum.ama 2.el fiyatları bana yüksek geldi açıkçası.bunun yerine sıfır ACTIVE PLUS 1.4 TURBO T-JET 120 HP almak daha mantıklı olurmu (liste fiyatı 32000 tl civarı)

Bir de skydome sıfır araçlarda sadece SPORTS STYLE da mı opsiyon oluyor (fiat donanım listesinde öyle gözüükyor) dynamic ya da active puls a skydome uygulanmıyormu? skydome farkı nekdar ödeniyor? bravoculardan yorum bekliyorum.şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Haluk Bey merhaba;

ikinci el bir still paketli sanrooflu bir emotion sizi fazlasıyla memnun edecektir.Sahibinden.com'da bir ilan var.Özellikle sanroof isterseniz beyaz renk müthiş duruyor.Eğer sanroof istemezsseniz tercihinizi siyahtan yana kullanabilirsiniz....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-bravo-beyaz-inciiiiiii/detay

trakia_ arkadaşım tekrardan merhaba,

Verdiğin ilandaki araç güzel ama düz vites.

Artık yaşlanıyorum galiba ve de otomatik vitesli bir araç bakıyorum.
    Bir de yine o yaşlanmayla bağlantılı olarak sessiz ve de konforlu bir araç olsun diyorum.
    Varsın ilk alışta 3-5 fazla olsun ama sorun çıkartmadan uzun yıllar binebileyim.

Bu sebeple;

Ya şimdi 0 km bir araç alacağım (42.000 TL civarı) 1.6 dizel otomatik birşey. Şimdilik en sağlam iki aday Fiat Bravo ve de Kia Ceed.

Ya da Şubat -Mart gibi 2008 model yeni kasa bir Accord alacağım (48.000 TL ye düşer o zamana inşallah) düşük kilometreli ve de güzel bir Teleflex lpg (2.000 TL) ile (Ankaradaki lpg fiyatları ile) tüm 1.6 dizellerden daha az yakan bir aracım olacak.

Bu ikilem arasında gidip geliyorum.

Paylaşimin için tekrar teşekkürler.

Bir Bravo almazsam bile forumu takip etmeye çalışacağım.

Haluk

• Haluk Bey merhaba

Eğer 48.000TL verecekseniz ve kia ceed düşünüyorsanız bence yeni kia sportage bakmalısınız.Ben de o aracı düşünmüyor değilim.Aradığınız tüm özellikler mevcut.Skydome vesaire ve kia serviste lpg de takıyorlar diye biliyorum.Bence es geçmeyin komşum beyazını aldı gerçekten güzel bir araç ama şu sıra askere gitme durmu olduğu için şimdilik erteledim araba işini.....

Gzgn09 arkadaşım yeni donanımlarla ilgili hiç bir bilgim yok.bir araştırma yapıpı sizi bilgilendireceğim...

sizce bu ilan çakma mı?

2011 model demiş ama fotoğrafta 2009 yılı var. Foto makinasının tarih ayarı bozuk olabilir ama 2011 model 120hp 6000 km'de ekstra olarak 17" jantları olan bir Bravo için 32.000 TL ucuz bir fiyat değil mi? Sizce bu araç (hatasız olduğunu varsayıyorum) daha fazla etmez mi? Satıcı bir kişinin piyasayı bilmemesi mümkün değil bence...

• trakia_ arkadaşım Sportage modelini inceledim ama

1. düz vites olması
    2. motorunun gdi olması yani direkt enjeksiyonlu olmasından dolayı lpg uyumu olmaması. Bu motor mitsubishiden alınan teknoloji ve de VW nin fsi teknolojisinin atası sayılabilir. Yoksa alet gerçekten çok güzel.

Hele şu bayram geçsin bir modele karar vereceğim artık.

Honda Accord olsa çok süper olacak ama neyse.

İlgin için tekrardan teşekkürler.

Haluk

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.