Merhaba herkese. Bugun High Power 560w PSU aldım. Oldukça güzel bir psu. Ancak bir şey kafama takıldı. Bu psunun üzerinde 4 pinlik fan kontrol için çıkışları yok. Bu ürünü kullanan diğer forum ahalisi sizde de durum böyle mi? Bu konu hakkında bilgisi olanlar beni de bilgilendirmesini rica ediyorum.
Wenom: Evet o işaretlediğiniz yerde psu devir kablosu yanında bir de 2 adet 4pinlik molex fan çıkışları olmalıymış. O çıkışlar ile psu fan devrini kontrol ediyormuş otomatik olarak. Donanımhaberin videosunda da o kablodan bahsediyor. Ve sizinkinde de yok. Türkiye'ye gelen mallar böyle heralde.
Hocam aynı güç kaynağından din ben de aldım.Bahsedilen 2 adet 4 pinlik çıkışlar bende de yok.Aynen resimdeki gibi benim ki de.Demek ki bu modeller böyle oluyor.Tanıtım videosunda görünce işkillinmeştim ben de.
bu güç kaynağını kullanan arkadaşlara iki sorum var.
- cihazın ses durumu nasıl (boşta ve özellikle yükteki ses durumunu merak ediyorum)? - stabilitesi nasıl?
htpc toplamaktayım. sessiz bir güç kaynağı almak istiyorum. bütün kablolarının moduler oluşu ve ışıklı fanı bana cazip geldi doğrusu. aslında enermax ın yeni modelleri çıkmış ana henüz türkiyede satılmaya başlamamış. yakın zamanda enermax ın yeni modelleri gelecekse, onları da bekleyebilirim. bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Şimdi söyle bir sıralama yapabilirim en sessizden en gürültülüye----Be quiet-High Power-Silverstone-LC Power. Tamamen kişisel görüşüm Be quiet adına yakışır bir performans sergiliyor. High Power ile Silverstone neredeyse aynı. Lc Power almak HTPC için pek akıllıca değil bence. Ben bunların 4 ünü de kullandım. Be quiet Straight Power 500w+High Power 560w+Silverstone St 46f 460w+Lc power Silent Giant 550w ise kullandığım modellerimn isimleri.Umarım yardımcı oldum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MavidevEx -- 12 Mart 2008; 21:49:55 >
Şimdi söyle bir sıralama yapabilirim en sessizden en gürültülüye----Be quiet-High Power-Silverstone-LC Power. Tamamen kişisel görüşüm Be quiet adına yakışır bir performans sergiliyor. High Power ile Silverstone neredeyse aynı. Lc Power almak HTPC için pek akıllıca değil bence. Ben bunların 4 ünü de kullandım. Be quiet Staright Power 500w+High Power 560w+Silverstone St 46f 460w+Lc power Silent Giant 550w ise kullandığım modellerimn isimleri.Umarım yardımcı oldum.
verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. htpc için kasa aldım. küçük ama şirin bir kasa aldım. kasa küçük olduğu için, kasa içinde kablo kargaşası olsun istemiyorum. aynı zamanda oldukça sessiz olması benim açımdan şart. ve de düşündüğüm sistem bileşenleri açısından çok güçlü olmasına da ihtiyaç yok (bunun gücü bile çok fazla aslında benim için). bu psu ihtiyaçlarım için iyi bir alternatif olabilir diye düşünmekteyim hala. hala diyorum, çünkü henüz anakart alamadım, o yüzden sistem toplayamıyorum henüz. 780G microatx bir anakartın satışa çıkmasını bekliyorum. çıksa da beklemekten kurtulsam iyi olacak aslında
Ben de bu güç kaynağından alacağım, yalnız bu üründe anakartın üzerine takılan cpu girişi 4 pin mi yoksa 8 pin mi? 8pin cpu çıkışlı bir psu lazım bana.