Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Canon MP610 mu? Epson RX685 mi? HP C6280 mi?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Yazıcı/Tarayıcı >> Canon MP610 mu? Epson RX685 mi? HP C6280 mi? Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
excellence

1 Mart 2008; 9:38:58 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Çok fonksiyonlu bir yazıcı alacağım ama Canon MP610 , Epson RX685 ve HP C6280 arasında kararsız kaldım doğrusu.
Her üçününde üstün özellikleri var.Yaklaşık 1 aydır bu yazıcılarla ilgili forumlarda okumadığım yazı neredeyse kalmadı diyebilirim.Canon MP610 için bayağı bir şeyler yazılmış ama tam doyurucu bilgiler mevcut değil.Epson RX685 ve HP C6280 içinse pek bir bilgi yok neredeyse.
Yazıcılarla ilgili merak ettiğim konular:
1-Kartuşları dolum yapılabiliyor mu?Yapılabiliyorsa bile problem oluyor mu?Çıktı sonuçları iyi oluyor mu?
2-Sürekli mürekkep besleme sistemi takılabiliyor mu?
3-Tarayıcı kaliteleri nasıl?Tarama sistemleri CCD mi yoksa CIS mı?Tarayıcı ışıkları LED mi?Floresan mı?Xenon mu?
4-Vista driverları var mı?Yazıcı ile gelen kendine özgü yazılımların kullanımında Vista'da sorun çıkıyor mu?
Özellikle bu yazıcıları kullanmış veya kullanıyor olan arkadaşların cevaplarını sabırsızlıkla bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellence -- 1 Mart 2008; 9:53:29 >

MuSoniC

Sisteme Gözat

1 Mart 2008; 10:45:10 

Bende MP610 var ve çok memnunum baskı kalitesi, hızı, tarayıcı, fotokopi özellikleri hepsi de çok iyi.
Eminim ki içlerinden en iyi cihaz budur.
soruların cevabına gelince;
1- MP610'un kartuşları çipli olduğundan dolum yapılamıyor fakat kartuşları çok pahalı değil ortalama 22 ytl civarı ve en önemlisi hangi renk biterse onu alıyorsun 5 kartuş var toplamda.

2- Takılamıyor, bildiğim kadarıyla epson'a takılabiliyor.

3- Tarayıcı kalitesi mükemmel diyebilirim, zaten maksimum 9600x4800 dpi çözünürlüğünde tarıyor ve bu hiçbir cihazda yok, ancak tarama sistemini tam bilmiyorum büyük ihtimal CCD'dir ve tarayıcı ışığı da LED'dir.

4- İçinden Vista driverı çıkıyor yani vista ile %100 uyumlu.

• Görüntü Sistemi: Panasonic VIERA TH-42PZ800E Full HD & Sony BRAVIA KDL-20S2000
  • Ses Sistemi: Panasonic SC-HT885 Ev Sinema Sistemi
Konsol: PS3 40 GB PAL Oyunlar: GTA IV & GT5 P PSN: mussa85
excellence

1 Mart 2008; 15:51:38 

MuSonic verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Bu arada tarayıcı sisteminin CCD değil CIS olduğunu tespit ettim.Ama sen kalite konusunda iyi olduğunu söylüyorsun,o zaman problem yok demektir.
Ben yabancı sitelerde MP610'un orjinal kartuşları için yeniden dolum setleri satıldığını ve dolumdan sonra nasıl reset yapıldığını anlatan dökümanlar gördüm.Ama tabii ki bu ekipmanlar Türkiye'de var mı?Varsa nerede satılır bununla ilgili bilgi bulamadım.
Geçenlerde Vatan Bilgisayara gittiğimde oradaki satış elemanı MP610 için kartuşları dolum yapılabiliyor şeklinde bir bilgi vermişti,ama ben yine de senin gibi cihazı kullanan kişilerin bu işi daha iyi bileceğini düşünüyorum ve o yüzden kullanma deneyimi olanlardan özellikle tecrübelerini aktarmalarını istedim.
Ya bir de MP610'da USB girişi var mı?Yani Flash belleği takıp direkt resim bastırma şansımız var mı?

excellence

1 Mart 2008; 15:53:38 

MP610'un kartuş dolumuyla ilgili sitelerin adresini veriyorum

http://cartridge-supersaver.co.uk/cartridge/KB12C-637-color-ink-cartridge-refill-kit.html
https://www.re-inks.com/Canon-classic-refill-kit-PIXMA-MP610.asp

Umarım bu setler en kısa sürede Türkiye'de de satışa sunulur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellence -- 1 Mart 2008; 16:14:03 >

excellence

1 Mart 2008; 16:39:07 

Epson RX685 ve HP C6280 kullanıcıları yok mu acaba?

excellence

1 Mart 2008; 21:51:58 

MuSonic arkadaşım sana bir sorum daha olacak!Bugüne kadar cihazı görme şansım olmadığından dolayı inceleyemedim de
Acaba Canon MP610'da Türkçe menü seçeneği var mı?

MuSoniC

Sisteme Gözat

2 Mart 2008; 11:34:54 

@excellence
Verdiğin linkte doldurma setlerini gördüm, aslında işe yarayabilir fakat problem çıkarma yani makine'nin çalışmama durumu da olabilir, ancak dolum yapılsa bile hem daha fazla mürekkep harcayacak bu da kartuşun daha çabuk bitmesine neden olur hem de baskı kalitesi düşecektir bence değmez. Ayrıca dolum setlerinin fiyatı çok da ucuz sayılmaz fakat yine daha karlı oluyor tabii. Eğer temin edebilirsen bi şekilde deneyebilirsin nasıl sonuç verdiğine.
Ancak orijinal kartuşları dediğim gibi çok aşırı pahalı değil, eğer istanbul'da oturuyorsan media markt'ta kartuş fiyatları 20-21 ytl. Ancak fotoğraf kağıtlarında durum tam tersi HP'ye nazaran hem daha pahalı hem de az.

Bu arada cihazın hem Türkçe kullanma kılavuzu hem de Türkçe menü seçeneği var. Ayrıca ön tarafta bir de USB girişi var ve oradan flash diskinizi bağlayabilirsiniz ve pictbridge destekli cihazdan doğrudan baskı da mümkün, tabii bluetooth adaptörü de bağlayabilirsiniz.

• Görüntü Sistemi: Panasonic VIERA TH-42PZ800E Full HD & Sony BRAVIA KDL-20S2000
excellence

2 Mart 2008; 13:02:40 

Flash bellek takılabiliyor olması ve Türkçe menü olması gerçekten çok çok iyi.
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

excellence

2 Mart 2008; 13:06:45 

Kesin kararımı Canon MP610 alma yönünde verdim.
Cihaz şu anda yaşadığım yerde yok ama en fazla 1 hafta içinde siparişle gelir dediler.
Cihazı alır almaz kullanım tecrübelerimi buraya yazıp konuyu merak edenlerle bilgilerimi paylaşacağım

MuSoniC

Sisteme Gözat

2 Mart 2008; 14:28:05 

quote:

Orjinalden alıntı: excellence

Flash bellek takılabiliyor olması ve Türkçe menü olması gerçekten çok çok iyi.
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

rica ederim, iyi bir seçim yaptınız bence mp610 sizi fazlasyla memnun edecektir. Hepsiburada.com'dan alabilirsiniz aslında istediğiniz yere anında ulaştırırlar.

MuSoniC

Sisteme Gözat

2 Mart 2008; 14:35:36 

Az önce usb girişinden flash bellek taktım ve hata verdi. "Aygıt uyumsuz olabilir. Aygıtı çıkarın ve bağlı aygıtla birlikte gelen el kitabını denetleyin." diye bi yazı çıktı
yani flash belleği tanımadı fakat belki benden kaynaklanan bi sorun da olabilir. Forumda başka MP610 kullanan birine sorarsanız belki o yardımcı olabilir.

excellence

2 Mart 2008; 15:34:11 

Belki de USB girişi sadece PictBridge uyumlu fotoğraf makinaları içindir.Aslında USB Flash belleği tanımaması çok da önemli değil bence.Nasıl olsa bilgisayara kopyalamıyor muyuz zaten fotoğraflarımızı,flash bellekten bilgisayara kopyalar ve oradan yazdırırız.
MuSoniC sana bir kaç şey daha sormak istiyorum aslında!
Hiç Printable CD veya DVD üzerine baskı yaptın mı?Yaptıysan sonuçlar nasıl?
Yazıcı ile gelen kurulum CD'sinde hangi yazılımlar var ve ne işe yarıyorlar?
Bir de tarayıcıda yazı tarattığımız zaman bunu MS Office Word'e aktaran bir OCR yazılımı gelen CD'nin içinde var mı?Gerçi bende Abbyy Fine Reader 8.0 sürümü var ama yine de merak ettim Canon'a özel böyle bir yazılım var mı diye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellence -- 2 Mart 2008; 15:40:10 >

MuSoniC

Sisteme Gözat

2 Mart 2008; 18:44:05 

quote:

Orjinalden alıntı: excellence

Belki de USB girişi sadece PictBridge uyumlu fotoğraf makinaları içindir.Aslında USB Flash belleği tanımaması çok da önemli değil bence.Nasıl olsa bilgisayara kopyalamıyor muyuz zaten fotoğraflarımızı,flash bellekten bilgisayara kopyalar ve oradan yazdırırız.
MuSoniC sana bir kaç şey daha sormak istiyorum aslında!
Hiç Printable CD veya DVD üzerine baskı yaptın mı?Yaptıysan sonuçlar nasıl?
Yazıcı ile gelen kurulum CD'sinde hangi yazılımlar var ve ne işe yarıyorlar?
Bir de tarayıcıda yazı tarattığımız zaman bunu MS Office Word'e aktaran bir OCR yazılımı gelen CD'nin içinde var mı?Gerçi bende Abbyy Fine Reader 8.0 sürümü var ama yine de merak ettim Canon'a özel böyle bir yazılım var mı diye?

evet usb ile sadece pictbridge özellikli makine ve bluetooth bağlayabiliyorsun.
Daha önce hiç cd ya da dvd'ye baskı yapmadım ancak ilk fırsatta deneyecem, onu yapabilmen için printable cd almak gerekiyor, ancak canon'un ana başlığında bi arkadaş MP600 ile denemiş ve gayet iyi oldu demişti (MP600 ile MP610 hemen hemen aynı cihaz). Ayrıca youtube'da bununla ilgili bi video var izle istersen.

http://www.youtube.com/watch?v=CRnZU1EPJKo

İçinden çıkan yazılımlar ise şöyle;

My Printer.... yazıcının durumunu, yazıcı ayarlarını kartuş durumunu kağıt kaynağını, trouble shooting falan bakabiliyorsun, değiştirebiliyorsun.

MP Navigator EX 1.0... bununla belge ve fotoğrafları tarayabilir aynı zamanda hafıza kartından da tarayabilirsin bu programla

Scansoft Omnipage SE4.... bununla taradığın belge ve fotoğrafları istediğin formata dönüştürebilirsin ( yani MS word formatına falan)

Easy PhotoPrint EX... bu programla fotoğraf yazdırabilir, fotoğrafları düzenleyebilir, geliştirebilirsin. Ayrıca etiket hazırlama, dvd/cd kapağı hazırlama, takvim hazırlama, albüm gibi değişik uygulamalar yapabilirsin.

İçinden bir de detaylı kullanım kılavuzu çıkıyor. Ekstradan gerekli olan bir program yok bence, tabii bu kullanıcıya göre değişir.

excellence

3 Mart 2008; 21:16:14 

Selam arkadaşlar...
Bugün akşam itibariyle Canon MP610'u almış bulunmaktayım...
En kısa sürede yazıcıyla ilgili deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım

excellence

3 Mart 2008; 21:26:52 

Sayın MuSoniC arkadaşım;
Vista ile %100 uyumlu demiştin ama ürün kutusunun üzerindeki Yazılım uyum tablosunda Easy-PhotoPrint EX ; MP Navigator EX ve CD-LabelPrint yazılımlarının karşılarında sadece XP'nin altına denk gelen kısımda tik işaretleri var,Vista ve 2000'e denk gelen kısımlar boş!
Acaba ben tabloyu yanlış mı yorumladım?Tablodaki tik işaretleri Windows Vista,XP ve 2000'in her üçünü de mi kapsıyor anlamına geliyor?
Şu an bilgisayarımda Vista kurulu olmadığı için deneyemiyorum ama bu yazılımları sen Vista'da bizzat denedin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellence -- 3 Mart 2008; 21:27:32 >

excellence

3 Mart 2008; 22:49:54 

Herkese selam.Yazıcıyı bilgisayarıma bağladım ve kullandım.İlk izlenimlerim çok iyi;
1-Yazıcı kalitesi A4 kağıdında çok iyi ama henüz foto çıktısı almadım
2-CD ve DVD üzerine baskı yaptım.Gerçekten çok güzel ama CD ve DVD'nin markaları farklı olduğu için üzerlerindeki resim kaliteleri farklı oldu.Verbatim,Fuji ve Memorex denedim.En güzel sonucu Verbatim ile aldım.
3-Tarayıcı kalitesi harika diyebilirim.Daha önce bir çok arkadaşımın yazıcısında tarama yaptırıp denedim ama böylesine net tarayanını görmemiştim.

Bir kez daha şiddetle Canon MP610'u herkese tavsiye ediyorum.

<