Heyacanım kursağımda kaldı gittim eve taktım cihazı bekledim heyacanla lakin çalışmadı.. Aldığım firma yazılım ve kanalları yüklemişti aslında herşey normal görünüyor kanallar var isimleri yazıyor ama görüntü yok arasıra epg bulunamadı diye bir şey yazıyor.. Bilgisi olan varsa yardım lütfenn
menuden kuruluma gel uydu secımını yap kendı dayzeglerıne gore yaaprsan calısır olması lazım kanalları ekledılerse tabıkı aslında senın dayzeglerını sormaları lazımdı sana ona gore vermelerı lazıdı belkı unutulmustur
quote:
Orjinalden alıntı: hornet76
Heyacanım kursağımda kaldı gittim eve taktım cihazı bekledim heyacanla lakin çalışmadı.. Aldığım firma yazılım ve kanalları yüklemişti aslında herşey normal görünüyor kanallar var isimleri yazıyor ama görüntü yok arasıra epg bulunamadı diye bir şey yazıyor.. Bilgisi olan varsa yardım lütfenn
Firma bu cihazların her dayzeg ile çalışmadığını inşallah sendeki uyar diye birşeyler söylemişti.. bendeki skyworl gibi bişe olması lazım tam hatırlamıyorum...
anhtarlama yani dıseq swich lerden hangisini destekliyor. örnegin 1.0 1.1 1.2 gibi terimleri vardır. cihazın kitapçıgında yazar. ayrıcada hangi çanak hangi lnb de bunlarıda kontrol edip ayarlıyabilirsin. mesela turksat lnb 1 hotbird lnb 2 astra lnb 3 sirus lnb 4 gibi ise diseq swich de cihazın sistem bilgisindede bu şekilde ayarlı olmalı.
Ben de aynı cihazdan almak istiyorum ve uydudan da hiç anlamıyorum. Ama almışken iyi birşey almak istiyorum. Deneyimlerini bizimle paylaşırsan sevinirim.
Aleti bi çalıştırayım zaten ümmü cihana anlatacam.... İşlerimin yoğunluğundan dolayı ilgilenemedim cumartesi kurcalayıp pazar tüm yorumlarımı yazarım...
pazartesi dreambox 500+ plus aldım öncesinden 4 portlu modem alıp hazırlık yaptım, fakat modemi ayarlamak için 2 gün uğraş, olmayınca modemi değiştirmek için yalvar, akabinde modemin ayarlarını yap derken bugün nihayet server bağlantısı kurulabildi. alacak arkadaşlara tavsiyem bilgisayar bilgisi ve de bol bol sabır lazım, neredeyse hepsini söküp atacak hale geldim....
ayrıca bu işlerden anlayan 3-4 boarda üye olmakta fayda var, sorunların için yardımcı oluyorlar...