arkadaşlar bugün skystar 2.8d tv kartı aldım, bilgisayarıma taktım ama bilgisayar açılmadı. kartı sktm tekrar denedim bilgisayar yine açılmıyo, anakarta güç geliyo fakat ekrana hiç görüntü gelmiyor, nedeni nedir acaba, anakart yanmış olabilirmi?
Kullanmış olduğunuz kart PCI arabirimi destekler lütfen bilgisayarınızdaki başka pcı slotlarındaki bütrün parçaları cıkarıp öyle deneyiniz.Örneğin ses kartı veya ethernet kartı gibi.Bütün bunlar sonuc vermiyor ise Kartınız bozuk olabilir aldığınız yerden değiştirmesini talep ediniz.
kartları tamamen çıkardım, ekran karrtını çıkartıp başka ekran kartı taktım ama bilgisayar yine açılmadı, sorunum tv kartının çalışması değil, sorunum bilgisayarın çalışmaması, enerji geliyo anakarta ama ekrana hiç bişe gelmiyo, cd romun ışığı sürekli yanıyo ama düğmesine bastığımdada açılmıyo
trimaxsahinabi
Uzaklaştırılmış 30 gün cezanın 14 günü kaldı.
29 Şubat 2008; 21:07:54
anakarta veda etmişsiniz sanırım...burda o kadar çığırttım ben, skyvision dururken neden skystar gibi bir markayı tercih ediyorsunuz? diye... o zamanlar kartımı sattığım için çok üstelemedim..sattığı kartı övüyor demesinler diye...skystar da kısa devre koruması yok ve bazı anakartlarla da çakışma yapıyor...yani anakartınız ciğer,tv kartı da kedi, ciğeri kediye emanet ediyonuz.....ve ben hala anlamıyorum , anlayan varsa bir açıklasın şu skystar2 nin skyvision a göre üstünlüğü nedir? marka takıntısı mı sadece?
hocam anakart yanmamıstır bence, sadece başlangıcta checksum yapıor bios o zarar görmüştür. Bence biosu falan resetle. Olmadı garantisi varsa götür de biranda kapandı açılmıor, kasada güç var ama ekrana görüntü gelmior de. Ben de yaşamıştım benzer bir sorunu. Servis de halletiler bir çip mi ne yanmış onu değiştirmişlerdi. Benim anakart asus du.
trimaxsahinabi
29 Şubat 2008; 22:55:51
benim bi arkadaşda da aynı durum olmuştu..(onun anakart da gigabyte dı.(ama çok eski bi modeldi)).....onun power çalışıyor,ışıkları yanıyor ama sistem başlamıyordu...tamirciye verdi,sonuç anakart yanığıydı...(onda tv kartı yokdu,onun kartı eceliyle ölmüştü)....geçmiş olsun...arkadaşların da dediği gibi garantisi devam ediyorsa anakartı servise ver ve " aaaa anakartım bi anda çalışmaz oldu" de..tv kartından hiç bahsetme...değişim yaparlar...tv kartını da alalı çok olmadıysa aldığın yere iade et.kabul etmezlerse, parası karşılığında hediye çeki al..onu da kabul etmezlerse,tükürüp kaç (şaka bi yana ,alalı 1 haftayı geçmediyse,düzgün yerler iade alıyorlar.) ....bu arada geçmiş olsun.
arkadaşlar işlemciyi söktüm tekrar taktım bilgisayar çalıştı, ne oldu anlamadım ama çalıştı. sizce tv kartındanmı kaynaklanmıştır sorun, şu anda tv kartı takılı değil, bidaha denemeden gerimi iade edeyim
trimaxsahinabi
29 Şubat 2008; 23:42:56
bence şansını zorlama,iade edebiliyorsan iade et....dijital tv kartı alacaksan,skyvision ya da eğer kısa devre koruması varsa skystar-3 e bak derim....hadi gözün aydın...
teşekkürler, ben vatandan almıştım kartı az önce baktım vatanda skyvision yok, bana iade kuponu verirler büyük ihtimalle mecburen başka biyerden alıcam. ben skystar 2.8d versiyonunun kısa devre koruması var diye biliyorum forumlarda okumuştum, acaba tam olarak bilginiz varmı arkadaşlar bu konuda