Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
HWA OC Team Türkiye 3DMark 2001 : 108252 Dünya 4.su

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Ekstrem / İnce ayar >> HWA OC Team Türkiye 3DMark 2001 : 108252 Dünya 4.su Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ataruz

27 Şubat 2008; 21:10:47 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Türkiyeye Hayırlı olsun

Sistem:

Intel QX9650 , 5500mhz , 1.88V
EVGA Nvidia SLI 780İ Mobo
2x MSI 8800GTS , 900/2270/1050 , 1.4V Load
OCZ Reaper 2GB Dual Kit 575fsb 4-4-4-12 , 2.5v
Seagate 1TB HDD Sata2
Cpu Cooling by LN2
GPU's Cooling by WB , 5C
HWA OC Team Rulezzzz
Arbiter , Ataruz , Brandybuck
Skorlar üstünde çalışılmaya devam ediliyor şuan hedef ln2 ile 110K

Resimler ve SS ler birazdan

3DMARK 2001: 108252

http://service.futuremark.com/compare?2k1=9341358

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataruz -- 27 Şubat 2008; 21:11:20 >

hey

27 Şubat 2008; 22:17:28 

nature skorundan anladığım mipmap i serbest kılıyorsunuz ?

ataruz

27 Şubat 2008; 22:27:25 

skor yukarda recep dilediğin gibi anlaya bilirsin

Brandybuck

27 Şubat 2008; 22:31:46 

Mipmap in fark ettirdigi 80fps maksimum , oda eşittir 1.6k ve nature harici birsey etklemiyor , mipmap şuan cheat degil , cheat diyene 106.5k mipmapsiz de skor verilir Burada önemli olan 4 gunluk ugras sonucu alınan cok ıyı bir skor. Kaldıki 3dmark orb'da ki skorların hepsi mipmap ile alınmıs.

Bu arada mipmap açıpda bu skoru almayanlar var , sadece mipmap yok tweak olarak. Esas önemli olan baska buldugumuz tweak'ler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brandybuck -- 27 Şubat 2008; 22:32:55 >

Ex Overclockers
hey

27 Şubat 2008; 22:40:42 

nature ilgimi çekti sordum sadece , ben sadece prensip olarak mipmap e karşıyım yoksa başka tweak kastınız yaptınız helal olsun , mipmaple yaptınız yine helal olsun , ben sadece merakımdan sordum

Brandybuck

27 Şubat 2008; 22:44:04 

Eyvalllah sen sağol , maksat Türkiye ninde bu işlerde oldugu anlaşılsın

Ex Overclockers
tosunermc

27 Şubat 2008; 22:54:44 

Guzel skor... Bu mipmap konusu uzar gider bilmeyen arkadaşlara bir açıklama yapmama müsade ederseniz sevinirim.

Mipmap Futuremark tarafından kabul edilmemektedir. 3dmark01 futuremark tarafından artık desteklenmediği (desteklenmediği için mi demeliyim tam anlamıyla onu bilmiyorum ama)için bu özelliği 3dmark01 de kullanabiliyoruz. 3dmark 03 05 06 testlerinde FM onaylı sürücülerle zaten mipmap yapılamıyor.
910 coreda 2200 shaderda mipmap kullanmadan tek kart ile alınabilecek skor oyle aman aman tweaksiz aşağıdadır
http://www.hwbot.org/signature.img?iid=73909&thumb=false
mipmap tweak ile tek kartla alınan bir skorda
http://www.hwbot.org/signature.img?iid=83499&thumb=false

Tek kart ta yaklaşık olarak90-100 fps tek karta denk gelmektedir.

Ortalama nature skorlarında sli tek kart oranı 1.6 olarak alındığında totalde 144-160 fps fark için (144-160)x20,12=2900 ila 3219 arası bir puana denk gelir ... Koray lütfen yanlışım varsa düzelt

texture boyutlarını 0 lamak la ve sadece 3 renk ile test alarak da kalan diğer farkı çıkarabilirsiniz diye düşünüyorum.

Sonuçta mipmapsiz veya mipmapli texturesiz veya texture lı güzel skor ama sadece 01 de bunu yapabiliyoruz biraz testlerde renkli ekran görmek güzel
oluyor. 03 05 06 da da güzel skorlar görelim ufaktan yine tartışırsak da affola

Memet Can

oc team turkiye ufaktan ufaktan kasıyor
ataruz

27 Şubat 2008; 23:03:46 

birazdaha detaylı bakalım mehmet abi belki bir kaç kusur daha buluruz

merak ediyorum neden alınan bir skoru tebrik etmekten ise çıkıp açık arıyoruz ????

eğer herkes açık arayacak ise bundan yayınlamaz ve kendi içimizde işimizi götürürüz

sizin yaptığınız skorlarda dikkat edersen tebrik ederim ve başka bişey yazmam çünkü her ne olursa olsun
burda bir emek var ha kıl tüy tweak yapmışsın yapmamışsın 4 gündür her gece uğraşıyoruz 99k dan 108k ya kadar toplamda 80 den fazla skor aldık
ayrıca sen yada futuremark skoru kabul eder etmez çok önemli değil önemli olan futuremar sitesinde genel orb sıralamasında 4. sırada TÜRKİYE'nin adını yazmaktır ve şu anda orda bu yazıyor, önemli olan budur

tosunermc

27 Şubat 2008; 23:13:08 

Ahmet Hocam, olay kusur bulmak değil mesajımı samimiyetimle yazdığımın farkında olmanı isterim. Bizim (uç değerlerde ocyapanların )oc ile uğraşan arkadaşlardan biraz farkımız olduğunu biliyoruz. Eski dönemlerde yapılan 3dmarklarda her şey daha fazla kasılıyordu.

Sonuçta mipmapsiz veya mipmapli texturesiz veya texture lı güzel skor dedim zaten mesajımda

sadece bir açıklama yaptım recebin korayın senin mesajlarını okuyacak ve anlamayacak bir ton kişi olduğunu sende gayet net biliyorsun
açıklama yapmama darılıyorsan veya sitem ediyorsan veya kızıyorsan ok istiyorsan edit edeyim sileyim hepsini

hey

27 Şubat 2008; 23:19:50 

ben de ilk msj ım da yazdım sadece kendimi kontrol etmek iççin , çünkü 99,4k 01 aldığımda 815nature almıştım ve hwbot ta bi eleman benden düşük hızda 897almış beni geçmişti , ilk başlarda aklıma gelmemişti bu mipmap olayını uygulayacağı fakat tek yol da bu görünüyordu bu skor farkı için , bugun de sizim nature ı görünce bi sorayım dedim, çünkü biçok kişi kullanıyor bunu ve tweak kabul ederken biçok kişi de hile olarak kabul ediyor ,koray hocamla da konuştuk msn den tabiki hak verdim ona da sonuçta kullananlar varsa onları geçmek için yapmak gerekir . işte baştan da sadece söylemek isteidğim mipmap ve tarzı uygulamalara karşıyım sadece ..ha elbette sizin büyük uğraşınız var burda eriştiğiniz gayet güzel hızlar var buna saygım sonsuz.. umarım anlatabildim .. kolay gelsin

Digiali

27 Şubat 2008; 23:39:02 

HWA takımına tebrikler söz değil iş ürettikleri için

#DONANIM TEST&OVERCLOCK_Q9450_HD4870_FULLHD+ GAME# VIVA//NEHALEM(CORE 3 QUAD-OCTO)//

SPI 1M 10.483-3D01 56827-3D03 39356/2952-3D05 23044/20898-3D06 14066/4626-PC02 9232/13135-PC04 7769/6771-PC05 8699/5722

WE ARE THE CHAMPION `BLACKSEA TIGERS
tosunermc

27 Şubat 2008; 23:47:12 

Bazı oluşabilecek yanlış anlaşılmalara açıklama yapmak için bir mesaj daha atayım dedim . amacım post kasmak değil ( az mesaj atarım hala mesaj sayım 200 lerde)

Skorlar için sahte fake vb vb diye kesinlikle bir şey söylemiyorum ve skor gerçek bir skor. İçtenliğimle arkadaşlarımı tebrik ediyorum .

Tum 3d mark01 ile ileri seviyede uğraşanlar çok fazla detay bilir ve Futuremark orb da ilk sayfada gördüğünüz ilk 10 skorun içinde bütün tweakler bulunmaktadır. Zaten bunlar yapılmadan bu değerlere ulaşılamaz.

Yapmışlar HWA cılar almışlar skoru 4. olmuşlar yazmışlar Türkiye daha ne isteyelim.

ataruz

27 Şubat 2008; 23:56:57 

mehmet abi teşekkürler açıklama için allah izin verirse ilk iki sırada sizler ile bizler oluruz

hey

27 Şubat 2008; 23:59:34 

quote:

Orjinalden alıntı: ataruz

mehmet abi teşekkürler açıklama için allah izin verirse ilk iki sırada sizler ile bizler oluruz

eheh olay budur

arbiter

28 Şubat 2008; 0:04:10 

arkadaşlar burda sadece mipmap ayarı ile oynanmadı başka ayarlarda yapıldı mipmap çok aman aman bir fark oluşturmuyor mipmapsiz dahi 110k alınır merak etmeyin siz

Brandybuck

28 Şubat 2008; 0:54:06 

Temenniler için teşekkürler , hepimize hayırlı olsun mipmap olmadan 106.5k rahat alabildik , kaldiki fazlasınıda alınırdı Ali bilir Mipmap tweak olayını herkes yapıyor , dolayısı ile geride kalmamak icin bizim hatta sizinde yapmanız gayet normal , kaldiki cok ozel tweak'ler yapıldı bu testlerde olay mipmap'de bitmiyor , yuzlerce ayar ve degisik kombinasyon denedik desem yeridir. Kartlar ile yakında LN2 yapacagız , cok daha fazla yuksek hızlarda testler alacagız insallah. EVGA 780i gercekten muhtesem bir anakart bunuda belirteyim , saatler suren testlerde en ufak bir problem cıkartamdı bize. Pci-express hızını cok cok yuksek degerlere set edebildik

Artı olarak mehmetcim Xs'deki mipmap konusunda da bizi sikayet etmişsin Sadece komik diyorum eger bir türk takımının iyi yerlere gelmesini istemıyorsan sana da birsey demiyorum. Bahsettigin fark skorları hayal ürünü , Mipmap olmadan 1390 civarı zaten alıyor. Yani gercekten ilgincsiniz , hersey kendiniz yaptıgınız sürece dogru , bize burada renkden bahsederken , 8800 serisi Nvidia'lar ile LOD ayarları ile oynama o zaman renk gormek istiyorsan , yazdıklarını hayretler ıcınde karsılıyorum ve bunu hırsına veriyorum. Benim gozumde LOD Bias ile Mipmap'in farkı yoktur. Her ikside Tweak'dir kaldıki renk gormek istiyorsan acıp crysis oynayın yani, benchmark falan yapmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brandybuck -- 28 Şubat 2008; 1:42:28 >

Ex Overclockers
sentanoo

28 Şubat 2008; 4:26:38 

okudum hepsini ne desem şaşırdım scor için tebrik diyorum..

Türkiye kazansın..

aLper_iLeri