Şimdi Ara

Thermaltake' ten CMStacker' a rakip kasa - VA8000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geniş alan, kaliteli güç kaynağı, bol genişletilebilirlik, sağlam yapı ve en önemlisi soğutma işlemleri için hava sirkülasyonunu sağlamaya uygun yapı artık günümüz kasalarında en çok aranan özellikler oldu. Bu furyanın en gelişmiş ve en son örneklerinden biri olan CoolerMaster' ın Stacker isimli kasası yüksek fiyatına rağmen sessizliğe ve aynı zamanda soğutmaya da meraklı kullanıcıların oldukça beğenisini toplamıştı. 14.7 Kg' ile bir hayli ağır olan ve kalitesini gösteren CMStacker' a benzer bir ürünü ThermalTake' de üretti. VA8000 adı altında sunduğu yeni kasa serisi dış görünüşü ve iç yapısı ile CMStacker' ın kopyası gibi. Kasa siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile geliyor.

    BTX standardına tam destek veren kasanın öncelikli amacı, belirttiğimiz gibi ferahlık ve soğutma, örneğin ön tarafa takılabilen toplam 13 adet ve dağılımı 10 taneye kadar 5.25" ve 8 taneye kadar 3.5" lik olan sürücü yuvalarının ön taraflarına koyulan siyah süngerimsi madde içeren kapaklar sayesinde hem kasa içine toz girmesi önlenmiş hem de kasanın dış görüntüsünün güzelleşmesi sağlanmış. Ön paneldeki kapağın alt tarafında kalan bu filtrelerin hemen üst tarafına üst üste gelecek şekilde yerleşebilen 3 adet 12cm lik düşük devirli led ışıklı fan ile, kasa içinde çok büyük bir hava akımı arındırılmış bir şekilde sağlanırken aynı zamanda çok güzel bir görüntü oluşuyor. Yan kapağında üç parça halinde bölünmüş şekilde bulunan pencere kasa içindeki led ışıklı fanlar sayesinde aynı şekilde göze hitap ediyor. Su soğutma sistemlerinde kasa dışına monte edilen su haznesi ve radyatöre giden hortumları kasa içine sokmak her zaman sorun teşgil etmiştir. Fakat VA8000' in arka panelindeki uygun delikler sayesinde sıvı soğutma sisteminizi sorunsuzca monte edebiliyorsunuz. Ön taraftaki açma kapama, reset düğmeleri ve led ışıklarını üsünde bulunduran panel sabit değil ve dikey yönde istediğiniz yerde duracak şekilde ayarlanabiliyor. Kasa bunun gibi bir çok pratik özelliğe sahip.

    VA8000' in öncelikli amacı etkili ve sessiz soğutma demiştik. Kasa önüne yerleştirilebilen üç adet 1300 devir/dk 12 cm fana ek olarak, arka paneldeki bir adet 1800 devir/dk 8cm ve bir adet 12cm fan, üst paneldeki 8cm fan birlikte çaışınca düşük hızlarda bile yüksek hava akımı sağlanabiliyor. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, OverclockerCafe yaptığı incelemede kasanın çok sessiz çalıştığını belirtmiş olmasına rağmen, kendi ürettiği fanlarının çok kaliteli olmadığı bilinen ThermalTake' in bu kasada ne çeşit fanlar kullanmış olduğu. Sonradan ritmi bozulup ses yapmaya başlayan fanlar çok kişinin canını sıkabilir. Fakat unutmamak gerekir ki bunlar sadece tahminlerimiz.

    Tamamen vidasız yapıya sahip VA8000' in BTX standardını desteklediğini belirtmiştik. Atx anakartlara göre kasa içinde ters duran BTX anakartların bu kasada kullanılabilmesi için yanında bir BTX aparatı geliyor. Kasanın arka kısmı sökülerek buraya takına aparat ters yapıya sahip BTX anakartı sorunsuzca üzerinde kabul eder hale geliyor. Kasa ile beraber herhangi bir güç kaynağı gelmiyor. Bu seçenek size bırakılmış, bence iyi de olmuş zira zaten çok kaliteli güç kaynağı yapamayan ThermalTake' in güç kaynağına boşuna para vermekten kurtuluyoruz dolayısı ile maliyet düşüyor. Henüz yeni çıkan bu kasa için fazla inceleme ve yorum bulunmuyor. Fakat OverclockerCafe yaptığı incelemede kasayı mükemmele yakın bulunmuş. 16.2 Kg ağırlığındaki, 530 x 220 x 560 mm boyutlarındaki bu dev kasa, soğutma sistemi, ferah yapısı, sahip olduğu bol genişleme yuvaları, tamamen vidasız yapısı ve şimdiden BTX' e verdiği tam destek ile hitap ettiği kitle için çok cazip bir seçenek. Fiyatı 160 dolar civarında.


    Sayfanın Linki : http://www.thermaltake.com/xaserCase/armor/va8000bws/va8000bws.htm








  • Bu kasa Trye ne zaman gelir acaba...Collermasterın bence tek rakıbı bu olur...

    Şekil olarak ondan çok daha güzel...
  • fiyatınıda dahil edersem ben yine cmstacker derim
  • bu kasayı gözümle görmeden hiçbişey demem webten resmini görüp beğendiğim hiçbir tt kasasını mağzada görüp incelediğimde beğenmedim.
  • stacker daha cool duruyor,kasaya jan jan gitmiyor be..
  • 16.2 Kg ağırlığındaki çok agır deil mi?
  • Agırlıgından degılde thermaltake e hıc guvenım kalmadı bana cok kalıtesız gelıyor artık .
  • V7000A almadan önce bu modeli incelemiştim ama ülkemize gelmesi bikaç ayı bulurmuş. Ancak Stacker ile kıyaslayacak olursak bence gayet iyi özelliklere sahip, en azından stacker'e modifiye yapmazsanız odun gibi duruyor. Bunda ise durum biraz farklı ve görsellik bayağı ön planda. Bendeki model bile 16 kg zaten ama bu kasaları alıpta gezmeye çıkmıyoruz. Kasanın üst tarafı ve arka kısmı sıvı soğutma için mükemmel dizayn edilmiş.
    Bunun yanısıra stacker'in en can alıcı özelliğini bu kasada göremiyorum yani çift psu takılabilmesi. Gerçi takılabilmesine rağmen özel bir aparat verilmemesi bir eksi ayrıca 500W ve üzeri psu ların üretiliyor olması sebebiyle 2. bir psu ya ne kadar ihtiyaç duyurur bilinmez.
    TT nin PSU larda ve bazı fanlarında yaşadığı hezimet kasalarında VA1000 serisi hariç pek görülmüyor. Bence TT yine hoş ve güzel bir ürün yapmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone74 -- 3 Mart 2005, 2:54:35 >




  • hoş bi ürün ama ben yine stacker derim
  • En sonunda işe yarar bir kasa yapmış bendeki TT lan Party ilk başlarda hoş gelsede sonradan bozulan fanları ve saçma kapağı yüzünden daha sonralardan baya canımı sıktı. TT kasa olarak tamam şekli güzel kasalar üretiyor fakat fanları bnce felaket...
  • Stackerla yanyana koysanız bu yine oyuncak gibi durur bana göre , tarz meselesi
  • ne yalan söliyim dizayn irtibariyle aradıgım kasa gibi gözüküyor fan ses seviyesi nasıldır acaba birde fiyatı nedir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Timeguard

    ne yalan söliyim dizayn irtibariyle aradıgım kasa gibi gözüküyor fan ses seviyesi nasıldır acaba birde fiyatı nedir.


    Ses seviyesi düşük ve fiyatı 160$ civarı TR satışta en fazla 200$ olur Cooler master Stacker ile aynı fiyat olurlar büyük ihtimalle...
  • çok hoş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step


    quote:

    Orjinalden alıntı: Timeguard

    ne yalan söliyim dizayn irtibariyle aradıgım kasa gibi gözüküyor fan ses seviyesi nasıldır acaba birde fiyatı nedir.


    Ses seviyesi düşük ve fiyatı 160$ civarı TR satışta en fazla 200$ olur Cooler master Stacker ile aynı fiyat olurlar büyük ihtimalle...


    Ben birkaç firmayla görüştüm fiyatı 160-170$ civarı olabilirmiş. (Gerçi bu talebe de bağlı) Zaten bildiğim kadarıyla sesin az olması için farklı TT fanlarını kullamışlar (mış)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone74 -- 3 Mart 2005, 13:05:07 >




  • Bana kalırsa yine stacker kasa bundan iyi

    Bu benim şahsi görüşüm fakat her iki kasayıda yakından görmedim.

    Ben alırsam stacker alırım.
  • bence stacker çok daha profesyonel duruyor. bence stacker
  • zaten tasarım büyük oranda stackerdan araklanmış.
  • stacker kasa da demode oldu artık yaf piyasada daha birsürü kasa var; kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın ama benim tarzım değil ne bu kasa ne de stacker...
  • evet. ilk önce bu tip bir kasa yapma fikri coolermaster dan geldi. thermaltake biraz "esinlenmis" gibi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.