Şimdi Ara

Bloodsport (1998) | Van Damme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Death touch

     Bloodsport (1998) | Van Damme

     Bloodsport (1998) | Van Damme


    belli bir yaş grubunun görmezden gelemeyeceği , türünün fenomeni olmuş bu müstesna yapım Van Damme'ın kıçını yırtmasıyla ortaya çıkmıştır.Kendisi zaten kickboxçu olduğundan mütevellit kafada haliyle bu tür filme çalışacak.Van Damme'dan dram filmi bekleyemeyiz.Gerçi yaptıda tutmadı :D

    Sporculuk kariyerinde milleti pataküte indiren.bir kaç rekor kıran Van Damme abimiz dönemin Amerikan sinemasının aksiyon fırtınasına kapılmasından dolayı gazı alarak böyle bir yapım yapmaya karar vermiş.tabi süreç kolay olmamış.Kendi başına yırtınarak 3 - 5 bişeyler birleştirip cebinden para koyarak eldeki donelerle Newt Arnold adlı yönetmen görünümlü bir arkadaşı bulup filmi çekmeye başlamışlar.Newt Arnold'un ilk ve son yönetmenliği diyebiliriz.önceki denemeleri çünkü rezillik.ee Van Damme'ında James Cameron'u ayarlayacak hali yok...

    neyse güç bela filmi bitiren Van Damme, filmi eline alıp kapı kapı dolaşıyor.Ben film yaptım , güzelde oldu gelin bunu gösterin diyor şirketlere.Şirketler tabi "Van Damme koçum bu ne allasen tutar mı kardeşim bu film.biz bunlarla uğraşamayız." diye geri çeviriyorlar.Cannon Group ne de olsa film hazır alalım biz bunu 2-3 rötuş Tayland'da bi gösterime sokalım diyorlar.

    Film Tayland'da tutuyor..gerçi Tayland'da sokakta dövüşen iki kişiyi kameraya al film diye ver millet kudursun.öyle bi millet.Neyse diyolar bi de Amerikada sokalım gösterime bakalım ne olacak.Film Amerikadada beklenenden fazla ilgi görüyor.Zaten Amerikanın o dönemki gençliği Rockylerle Rambolarla Commandolarla büyüdüğü için aha bi film daha var Van Damme diye bi eleman milleti sopalıyo, uçan tekme atıyor kaçırmamak lazım hura diye hücum ediyorlar filme.100 küsür sinemada gösterime girip $515,721 dolar hasılat getirince(ortalamaya vurunca $4,192 ediyorki en çok izlenen 3 filmden biri oluyor o hafta) Van Damme'da adını Hollywood'a sokmuş oluyor.

    Filmde Van Damme dışında Forest Whitaker gibi bir oyuncuyuda es geçmemek lazım.Bolo Yeung'un olmayan ingilizcesiyle verdiği kötü adam imajı gayet başarılı.ayrıca bu filmde 49 yaşında olduğunada insan inanamıyor.
    Mortal Kombat adlı oyundaki Johnny Cage karakteride Van Damme'ın bu filmdeki performansından etkilenerek yapıldığınıda söyleyelim.Ayrıca Bolo Yeung'un söylediği replik "çok iyi , fakat tuğlalar karşılık vermez (Very good. But brick not hit back)" sözü Bruce Lee abimizin Enter the Dragon filminden bir repliktir.Spoiler içerir buradan sonrası : Bilindiği üzere Bruce Lee Enter the Dragon filminde suratı yaralı herifle dövüşecek tabi herif Bruce Lee'ye havalanacak ya böyle tahtaları ortadan kırıyor falan heyuu diye bi de yırtınıyor.Bruce Lee cool bi şekilde "Tahtalara karşılık vermez koçum(Boards don't hit back) diye adamı bozuyor falan filan.

    Bunun dışında Van Damme olmadan bi kaç devam filmleri çekiyorlar ama rezillik rüsvalık.izlenmeye bile değmiyor.zaten onları görünce bu filmin harbi iyi film olduğu ortaya çıkıyor.Belki amatör ruhla yapıldığı için bu kadar iyi geliyor insana. o da bir ihtimal.

    Yıllardır izliyoruz beğeniyoruz yine çıksa yine izliyoruz derler ya işte öyle bir film Bloodsport.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Vaaay ne filmdi beah. zamanında defalarca izlemiştim. Elemanın bacağını kırıp kemiğinin etinden dışarıya çıkması o zaman inanılmaz gelmişti.
  • Şimdi tvde yayınlansa interneti kapatır cıgaramı yakar izlerim gene 20.kez de olsa
  • mükemmel ötesi bir film
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.