Sayın arkadaşlar smd tip atmega32 yi nasıl programlayabilirim. Ben 40 bacaklı boş entegre soketine kablo vasıtasıyla bağlantı yapıp denedim.SMD tip olanında 44bacak var. Diğer 40 bacaklı olan mikroişlemciye göre 4 bacak fazla. Programlama esnasında programlandı diye yazı çıkıyor. Fakat karşılaştırma yaptığımda 8 satır programlanmış diğerleri programlanmamış olarak görünüyor. Programlayıcımda bir hata yok.Program olarak ponyprog2000 kullanıyorum.Lütfen konu hakkında yardım ediniz.Saygılarımla.
smd olandaki tek fark besleme pinlerinin daha fazla olması. programlama yaparken atmele kristal bağlıyorsun değilmi.yada şöyle sorayım.hangi programlama kartı kullanıyorsunuz
Yukardaki birinci resimde ki smd tip atmeli 40 bacaklı boş sokete 40 adet kabloyla bağladım smd tip atmel32 de 4 ayak besleme boşta kaldı bunları bağlamadım. Pogramlayıcımda kristal var 4mhz. olarak takılı. Ben bunu 16mhz. ile değiştirip denedim sonuç yine aynı akunuyor,programlanıyor gibi görünüyor. Ama karşılaştırma yaptığımda bir kısmı programlanmış olarak görünüyor.Yardımlarınız için şimdidden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky762005 -- 27 Şubat 2008; 21:38:52 >
Yukardaki birinci resimde ki smd tip atmeli 40 bacaklı boş sokete 40 adet kabloyla bağladım smd tip atmel32 de 4 ayak besleme boşta kaldı bunları bağlamadım. Pogramlayıcımda kristal var 4mhz. olarak takılı. Ben bunu 16mhz. ile değiştirip denedim sonuç yine aynı akunuyor,programlanıyor gibi görünüyor. Ama karşılaştırma yaptığımda bir kısmı programlanmış olarak görünüyor.Yardımlarınız için şimdidden teşekkürler.
hocam şimdi sizdeki atmel 40 pin mi 44 pinmi. 40pin smd iile dip soketin pinleri nin sıralaması farklı olabilir diye düşünüyorum atmega8de öyleydi çünkü birde programlamak için 40 kablo çekmenize gerek yok besleme uçlarını kristalin bağlantılarını reset ucunu sck yı mosi ve miso yu bağlamanız yeterlidir
40 kablo çekmemin nedeni devremde kullanmak için bacak bağlantıları farklı olduğunu biliyorum,data lara bakarak doğru bağladım eminim.Zannedersem programlayıcımdan kaynaklanıyor. Yeni bir programlayıcı yapıp denedikten sonra bilgileri paylaşacağım.Teşekkürler.
SAYIN ARKADAŞLAR CEVAPLAR İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. Ben bu adresteki programlayıcıyı kullanıyorum,bu devre ile programlayabilirmiyim.Teşekkürler. http://www.lancos.com/siprogsch.html#baseboard
Sayın arkadaşlar sorun hala devam ediyor. programlayıcımda atmega8535L sorunsuz programlıyorum. ama smd atmega32 maalesef proramlayamıyorum. Bu resimdeki devre işe yarar mı atmega16 ile 32aynı şimdiden teşekkürler.
Aşağadaki linkte baskı devreside var.Ana devresi STK200 olan bu devre 8bit microcontrolır olan atmega32'yide programlamakta.74ls244'dü eski kartlarda çok rahat bulabilirsin,şahsen benim elimde en az 5 adet var. http://fandy.front.ru/AVR_ICSP.htm Buda başka link,belki yadımı olur. http://avr123.nm.ru/07.htm Sanırım clone 2 ile uraşıyorsun orada konfigurasyon bitleri nasıl ayarlanacağı verilmiş. Kolay gelsin.
selam arkadaşlar. bende bitirme projesi için atmega32 kullanıyorum.ancak yazdığım c kodunu hex file'a dönüştüremedim. Elimde ayrıca STK500 kiti var.programı bu kiti kullanarak atıcam işlemciye. yardım ederseniz sevinirim. umarım kısa zaman içinde dönersiniz.